X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:59

Blue:) lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon!ta masz rację czas szybko leci! najważniejsze, że to już 3 trymestr i coraz bliżej do spotkania z naszymi maleństwami! :) nie mogę się doczekać :) na kiedy masz termin?

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)

Melduję radośnie że wczoraj miałam 3cie badanie prenatalne i widziałam Kamilka w 3D :) Jestem szczęśliwa bo z moim skarbem wszystko wporządku :):):) Mój synuś waży 1489 g:) Grzecznie dał się dokładnie zbadać i chwalił się swoją buziunią :) Dostaliśmy zdjątka i mamy płytkę także jeśli się uda to postaram się w wolnej chwili z filmiku porobić stop klatki i wybrać jakieś fajne ujęcie by wrzucić na forum ;)
    Za to mnie złapał w klatce piersiowej skurcz który nie chce odpuścić cholercia :/ i ciężko mam z wykonywaniem ruchów a o schyleniu się czy nabraniu głębokiego oddechu nie wspomnę:/ a dziś mamy z Em szkołę rodzenia i mogłyby te dolegliwości odpuścić.. Nagrzewam się teraz poduszką elektryczną a jak to nie pomoże to w ruch pójdzie paracetamol. Chyba że któraś z was miałaby inne pomocne rady to będę wdzięczna;) Przed ciążą miałam już coś podobnego i lekarz nazwał to nerwobólem międzyżebrowym i brałam na to leki na receptę i dłuuugo miałam spokój a wczoraj jeden szybki ruch i bach.... znowu a niestety nic w tej kwestii chyba by mi nie zaradził tylko przeciwbólowe bez recepty te które mogą brać "ciężarówki"...

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy w kwestii moich obaw dotyczących porodu itd ;) i za odpowiedzi odnośnie tematu kiedy będziecie pakować torby do szpitala ;)

witam nową lipcóweczkę :)

gratuluję udanych wizytacji i powodzenia dla tych które będą dopiero wizytowały :)

Blue:), Ivettka lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka cieszę się, że z Kamilkiem wszystko dobrze :) ale już duży ten Twój chłopczyk! :) pochwal się zdjęciami! :) a co do bólu to może poleż trochę, może przejdzie... oby jak najszybciej :(
    a co do pakowania torby do szpitala to jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, ale myślę, że miesiąc wcześniej wystarczy :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - Dzięki ;) też mam nadzieję że ten ból przejdzie , położyć się nawet nie umiem bo boli a i potem boję się że nie wstanę :( siedzę sobie i nagrzewam klatkę piersiową tą poduszką elektr. oby pomogło ;)

bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Zaraz wrzucę fotki :) a taki zamówiłam rożek: http://allegro.pl/rozek-becik-niemowlecy-100-bawelny-promocja-i5295510265.html szary w kropki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem z wrzuceniem plików na serwer, a na zmniejszaniu się nie znam, jeszcze chwila cierpliwości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e988a0607aa.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/798f23a3c75b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd0a9cb651d0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/317ca2be0c8a.jpg

1kasiulka1, rex, ewela86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24b46bbe20aa.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/407b8f1c0071.jpg

1kasiulka1, rex, ewela86 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate całkiem możliwe, że mieszkamy blisko siebie ;-) Może kiedyś uda nam się z córeczkami pospacerować ;-)

Monita - tak jak piszesz, niestety miejsca trzymane są dla pacjentek lekarzy, rodzin lekarzy albo opłacane dodatkową prowizją ;-) No cóż, najwyżej urodzę przed szpitalem :-)

Kasiulka czasami coś przeskoczy w mięśniach albo pojawi się właśnie taki kłójący nerwoból, ale jest szansa, że niedługo sam ustąpi. U mnie tak zazwyczaj bywa ;-)

Co do tygodni, moja gina wpisuje zawsze te skończone, czyli np. jak jestem 27 t. 6 d. wpisze - 27.

Ivettka ostatnie bodziaki - te pomarańczowe - cudne !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:09

1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy każda z Was robi to USG III-go trymestru? Bo gdzie bym nie czytała to jest że robi się połówkowe albo to w trzecim trymestrze i sama nie wiem... u siebie muszę się zapisać przynajmniej miesiąc wcześniej a wizytę u gina mam dopiero 22.05 bo ostatnio z nerwów zapomniałam go o to zapytać... :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka są trzy obowiązkowe usg z tego co wiem - pierwsze w 11-14 tygodniu gdzie bada się pod kątem chorób genetycznych, połówkowe i w III trymestrze gdzie już widać dobrze serduszko i np czy jajeczka zeszły do moszny. Moje ginka je wszystkie robi bo ma certyfikaty wiec nie musze nigdzie szukać ale jak byłam w ciązy 12 lat temu to czegoś takiego nie było :P tzn normalne usg na wizycie i tyle więc teraz musiałam się troche dokształcić :D Tak ten świat idzie do przodu ;)

Ja swoje usg III trymestru mam 30 kwietnia i tez z nagraniem filmiku mojego terrorysty małego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:24

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    one są białe i pomarańczowy bukiet tylko u mnie ciemno w pokoju i takie o wyszło. No ja mam od gina skierowanie na usg :)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zadzwoniłam się zapisać do najbliższej kliniki ginekologicznej i mówię, że chciałam się zapisać na USG III trymestru, a kobita zdziwiona i mówi mi że na połówkowe to już trochę późno... wiec jej tłumaczę, że chodzi mi o to trzecie USG a ona do mnie, że nie ma czegoś takiego... to ja już nie wiem, czy na tym Podkarpaciu taki ciemnogród czy co...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też te 3 badania mam u swojego gina, więc tez nie muszę szukać.Na 3 czekam z niecierpliwością,ale pewnie zrobi po 30tc.
    Kasiulka wow jaki Kamilek już duży:) czekamy na fotki:) nie miałam takiego bólu, wspóczuję,oby szybko minął.My dziś tez sr:) na 17.30:)
    Wikaa zapytam się od razu w sr położnej co z tym remontem, bo ona na Lubartowskiej pracuje, więc pewnie wie:)
    Ivettka super rożek, mam identyczny tylko w różowe kropeczki a w szare grochy mam pościel do łóżeczka:) Śliczne ubranka kupiłaś;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:37

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika - dzięki oby twoje słowa były prorocze hehe i to kłucie mi już odpuściło bo trzyma od wczoraj :/

Ivettka - śliczne ubranka :)

radiszka - mnie też moja gin mówiła że są 3 obowiązkowe badania prenatalne i dała mi namiary na inną lekarkę która ma lepszy sprzęt i podobno jest bardzo kompetentna także powołałam się dzwoniąc do niej na moją gin i bez problemu zostałam przyjęta i te trzy badanka mam za sobą a zawsze po ich wykonaniu na wizycie kontrolnej u mojej lekarki ona sobie ogląda wyniki i wpisuje je w osobną tabelę którą mam w karcie ciąży i która dotyczy właśnie tylko tych 3 badań ;)

Ivettka lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka kobieta jakaś nie poinformowana;p są na pewno 3 ważne usg, te najdluższe:)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziwne ze nawet na ich stronie w cenniku nie ma mowy o badaniu III trymestru :/ http://www.pro-familia.pl/dla-pacjenta/cennik/cennik-badan-usg/
    Chyba tutaj jakiś ciemnogród w moim regionie ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:39

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate - wiem już teraz czemu mój synuś ma takiego mocnego kopa heheheh jego rosnąca waga robi swoje ;) miłych zajęć w sr ci życzę ;) w moim wypadku to będzie półmetek bo będzie to już trzecia lekcja na 6 w sumie ;) jak to leciiiiii ;)

bnl7obo.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, dzięki z góry ;-)

Livia ja też rodziłam 12 lat temu i ja z kolei pamiętam usg połówkowe i III trym. Genetyczne miałam pierwszy raz - w tej ciąży .... Pewnie z racji na mój wiek, he, he..... :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:46

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ