Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny:)
Melduję radośnie że wczoraj miałam 3cie badanie prenatalne i widziałam Kamilka w 3DJestem szczęśliwa bo z moim skarbem wszystko wporządku
Mój synuś waży 1489 g:) Grzecznie dał się dokładnie zbadać i chwalił się swoją buziunią
Dostaliśmy zdjątka i mamy płytkę także jeśli się uda to postaram się w wolnej chwili z filmiku porobić stop klatki i wybrać jakieś fajne ujęcie by wrzucić na forum
Za to mnie złapał w klatce piersiowej skurcz który nie chce odpuścić cholerciai ciężko mam z wykonywaniem ruchów a o schyleniu się czy nabraniu głębokiego oddechu nie wspomnę
a dziś mamy z Em szkołę rodzenia i mogłyby te dolegliwości odpuścić.. Nagrzewam się teraz poduszką elektryczną a jak to nie pomoże to w ruch pójdzie paracetamol. Chyba że któraś z was miałaby inne pomocne rady to będę wdzięczna;) Przed ciążą miałam już coś podobnego i lekarz nazwał to nerwobólem międzyżebrowym i brałam na to leki na receptę i dłuuugo miałam spokój a wczoraj jeden szybki ruch i bach.... znowu a niestety nic w tej kwestii chyba by mi nie zaradził tylko przeciwbólowe bez recepty te które mogą brać "ciężarówki"...
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy w kwestii moich obaw dotyczących porodu itdi za odpowiedzi odnośnie tematu kiedy będziecie pakować torby do szpitala
witam nową lipcóweczkę
gratuluję udanych wizytacji i powodzenia dla tych które będą dopiero wizytowały
Blue:), Ivettka lubią tę wiadomość
-
Kasiulka cieszę się, że z Kamilkiem wszystko dobrze
ale już duży ten Twój chłopczyk!
pochwal się zdjęciami!
a co do bólu to może poleż trochę, może przejdzie... oby jak najszybciej
a co do pakowania torby do szpitala to jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, ale myślę, że miesiąc wcześniej wystarczy1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e988a0607aa.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/798f23a3c75b.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd0a9cb651d0.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/317ca2be0c8a.jpg1kasiulka1, rex, ewela86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kate całkiem możliwe, że mieszkamy blisko siebie
Może kiedyś uda nam się z córeczkami pospacerować
Monita - tak jak piszesz, niestety miejsca trzymane są dla pacjentek lekarzy, rodzin lekarzy albo opłacane dodatkową prowizjąNo cóż, najwyżej urodzę przed szpitalem
Kasiulka czasami coś przeskoczy w mięśniach albo pojawi się właśnie taki kłójący nerwoból, ale jest szansa, że niedługo sam ustąpi. U mnie tak zazwyczaj bywa
Co do tygodni, moja gina wpisuje zawsze te skończone, czyli np. jak jestem 27 t. 6 d. wpisze - 27.
Ivettka ostatnie bodziaki - te pomarańczowe - cudne !Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:09
1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy każda z Was robi to USG III-go trymestru? Bo gdzie bym nie czytała to jest że robi się połówkowe albo to w trzecim trymestrze i sama nie wiem... u siebie muszę się zapisać przynajmniej miesiąc wcześniej a wizytę u gina mam dopiero 22.05 bo ostatnio z nerwów zapomniałam go o to zapytać...
-
radiszka są trzy obowiązkowe usg z tego co wiem - pierwsze w 11-14 tygodniu gdzie bada się pod kątem chorób genetycznych, połówkowe i w III trymestrze gdzie już widać dobrze serduszko i np czy jajeczka zeszły do moszny. Moje ginka je wszystkie robi bo ma certyfikaty wiec nie musze nigdzie szukać ale jak byłam w ciązy 12 lat temu to czegoś takiego nie było
tzn normalne usg na wizycie i tyle więc teraz musiałam się troche dokształcić
Tak ten świat idzie do przodu
Ja swoje usg III trymestru mam 30 kwietnia i tez z nagraniem filmiku mojego terrorysty małegoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:24
-
nick nieaktualny
-
No właśnie zadzwoniłam się zapisać do najbliższej kliniki ginekologicznej i mówię, że chciałam się zapisać na USG III trymestru, a kobita zdziwiona i mówi mi że na połówkowe to już trochę późno... wiec jej tłumaczę, że chodzi mi o to trzecie USG a ona do mnie, że nie ma czegoś takiego... to ja już nie wiem, czy na tym Podkarpaciu taki ciemnogród czy co...
-
Ja też te 3 badania mam u swojego gina, więc tez nie muszę szukać.Na 3 czekam z niecierpliwością,ale pewnie zrobi po 30tc.
Kasiulka wow jaki Kamilek już duży:) czekamy na fotki:) nie miałam takiego bólu, wspóczuję,oby szybko minął.My dziś tez sr:) na 17.30:)
Wikaa zapytam się od razu w sr położnej co z tym remontem, bo ona na Lubartowskiej pracuje, więc pewnie wie:)
Ivettka super rożek, mam identyczny tylko w różowe kropeczki a w szare grochy mam pościel do łóżeczka:) Śliczne ubranka kupiłaśWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:37
-
Wika - dzięki oby twoje słowa były prorocze hehe i to kłucie mi już odpuściło bo trzyma od wczoraj
Ivettka - śliczne ubranka
radiszka - mnie też moja gin mówiła że są 3 obowiązkowe badania prenatalne i dała mi namiary na inną lekarkę która ma lepszy sprzęt i podobno jest bardzo kompetentna także powołałam się dzwoniąc do niej na moją gin i bez problemu zostałam przyjęta i te trzy badanka mam za sobą a zawsze po ich wykonaniu na wizycie kontrolnej u mojej lekarki ona sobie ogląda wyniki i wpisuje je w osobną tabelę którą mam w karcie ciąży i która dotyczy właśnie tylko tych 3 badań
Ivettka lubi tę wiadomość
-
Ale dziwne ze nawet na ich stronie w cenniku nie ma mowy o badaniu III trymestru
http://www.pro-familia.pl/dla-pacjenta/cennik/cennik-badan-usg/
Chyba tutaj jakiś ciemnogród w moim regionie ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:39
-
Kate, dzięki z góry
Livia ja też rodziłam 12 lat temu i ja z kolei pamiętam usg połówkowe i III trym. Genetyczne miałam pierwszy raz - w tej ciąży .... Pewnie z racji na mój wiek, he, he.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:46