X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 18:59

Blue:) lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon!ta masz rację czas szybko leci! najważniejsze, że to już 3 trymestr i coraz bliżej do spotkania z naszymi maleństwami! :) nie mogę się doczekać :) na kiedy masz termin?

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)

Melduję radośnie że wczoraj miałam 3cie badanie prenatalne i widziałam Kamilka w 3D :) Jestem szczęśliwa bo z moim skarbem wszystko wporządku :):):) Mój synuś waży 1489 g:) Grzecznie dał się dokładnie zbadać i chwalił się swoją buziunią :) Dostaliśmy zdjątka i mamy płytkę także jeśli się uda to postaram się w wolnej chwili z filmiku porobić stop klatki i wybrać jakieś fajne ujęcie by wrzucić na forum ;)
    Za to mnie złapał w klatce piersiowej skurcz który nie chce odpuścić cholercia :/ i ciężko mam z wykonywaniem ruchów a o schyleniu się czy nabraniu głębokiego oddechu nie wspomnę:/ a dziś mamy z Em szkołę rodzenia i mogłyby te dolegliwości odpuścić.. Nagrzewam się teraz poduszką elektryczną a jak to nie pomoże to w ruch pójdzie paracetamol. Chyba że któraś z was miałaby inne pomocne rady to będę wdzięczna;) Przed ciążą miałam już coś podobnego i lekarz nazwał to nerwobólem międzyżebrowym i brałam na to leki na receptę i dłuuugo miałam spokój a wczoraj jeden szybki ruch i bach.... znowu a niestety nic w tej kwestii chyba by mi nie zaradził tylko przeciwbólowe bez recepty te które mogą brać "ciężarówki"...

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy w kwestii moich obaw dotyczących porodu itd ;) i za odpowiedzi odnośnie tematu kiedy będziecie pakować torby do szpitala ;)

witam nową lipcóweczkę :)

gratuluję udanych wizytacji i powodzenia dla tych które będą dopiero wizytowały :)

Blue:), Ivettka lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka cieszę się, że z Kamilkiem wszystko dobrze :) ale już duży ten Twój chłopczyk! :) pochwal się zdjęciami! :) a co do bólu to może poleż trochę, może przejdzie... oby jak najszybciej :(
    a co do pakowania torby do szpitala to jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, ale myślę, że miesiąc wcześniej wystarczy :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - Dzięki ;) też mam nadzieję że ten ból przejdzie , położyć się nawet nie umiem bo boli a i potem boję się że nie wstanę :( siedzę sobie i nagrzewam klatkę piersiową tą poduszką elektr. oby pomogło ;)

bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Zaraz wrzucę fotki :) a taki zamówiłam rożek: http://allegro.pl/rozek-becik-niemowlecy-100-bawelny-promocja-i5295510265.html szary w kropki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem z wrzuceniem plików na serwer, a na zmniejszaniu się nie znam, jeszcze chwila cierpliwości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e988a0607aa.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/798f23a3c75b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd0a9cb651d0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/317ca2be0c8a.jpg

1kasiulka1, rex, ewela86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24b46bbe20aa.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/407b8f1c0071.jpg

1kasiulka1, rex, ewela86 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate całkiem możliwe, że mieszkamy blisko siebie ;-) Może kiedyś uda nam się z córeczkami pospacerować ;-)

Monita - tak jak piszesz, niestety miejsca trzymane są dla pacjentek lekarzy, rodzin lekarzy albo opłacane dodatkową prowizją ;-) No cóż, najwyżej urodzę przed szpitalem :-)

Kasiulka czasami coś przeskoczy w mięśniach albo pojawi się właśnie taki kłójący nerwoból, ale jest szansa, że niedługo sam ustąpi. U mnie tak zazwyczaj bywa ;-)

Co do tygodni, moja gina wpisuje zawsze te skończone, czyli np. jak jestem 27 t. 6 d. wpisze - 27.

Ivettka ostatnie bodziaki - te pomarańczowe - cudne !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:09

1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy każda z Was robi to USG III-go trymestru? Bo gdzie bym nie czytała to jest że robi się połówkowe albo to w trzecim trymestrze i sama nie wiem... u siebie muszę się zapisać przynajmniej miesiąc wcześniej a wizytę u gina mam dopiero 22.05 bo ostatnio z nerwów zapomniałam go o to zapytać... :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka są trzy obowiązkowe usg z tego co wiem - pierwsze w 11-14 tygodniu gdzie bada się pod kątem chorób genetycznych, połówkowe i w III trymestrze gdzie już widać dobrze serduszko i np czy jajeczka zeszły do moszny. Moje ginka je wszystkie robi bo ma certyfikaty wiec nie musze nigdzie szukać ale jak byłam w ciązy 12 lat temu to czegoś takiego nie było :P tzn normalne usg na wizycie i tyle więc teraz musiałam się troche dokształcić :D Tak ten świat idzie do przodu ;)

Ja swoje usg III trymestru mam 30 kwietnia i tez z nagraniem filmiku mojego terrorysty małego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:24

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    one są białe i pomarańczowy bukiet tylko u mnie ciemno w pokoju i takie o wyszło. No ja mam od gina skierowanie na usg :)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zadzwoniłam się zapisać do najbliższej kliniki ginekologicznej i mówię, że chciałam się zapisać na USG III trymestru, a kobita zdziwiona i mówi mi że na połówkowe to już trochę późno... wiec jej tłumaczę, że chodzi mi o to trzecie USG a ona do mnie, że nie ma czegoś takiego... to ja już nie wiem, czy na tym Podkarpaciu taki ciemnogród czy co...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też te 3 badania mam u swojego gina, więc tez nie muszę szukać.Na 3 czekam z niecierpliwością,ale pewnie zrobi po 30tc.
    Kasiulka wow jaki Kamilek już duży:) czekamy na fotki:) nie miałam takiego bólu, wspóczuję,oby szybko minął.My dziś tez sr:) na 17.30:)
    Wikaa zapytam się od razu w sr położnej co z tym remontem, bo ona na Lubartowskiej pracuje, więc pewnie wie:)
    Ivettka super rożek, mam identyczny tylko w różowe kropeczki a w szare grochy mam pościel do łóżeczka:) Śliczne ubranka kupiłaś;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:37

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika - dzięki oby twoje słowa były prorocze hehe i to kłucie mi już odpuściło bo trzyma od wczoraj :/

Ivettka - śliczne ubranka :)

radiszka - mnie też moja gin mówiła że są 3 obowiązkowe badania prenatalne i dała mi namiary na inną lekarkę która ma lepszy sprzęt i podobno jest bardzo kompetentna także powołałam się dzwoniąc do niej na moją gin i bez problemu zostałam przyjęta i te trzy badanka mam za sobą a zawsze po ich wykonaniu na wizycie kontrolnej u mojej lekarki ona sobie ogląda wyniki i wpisuje je w osobną tabelę którą mam w karcie ciąży i która dotyczy właśnie tylko tych 3 badań ;)

Ivettka lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka kobieta jakaś nie poinformowana;p są na pewno 3 ważne usg, te najdluższe:)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziwne ze nawet na ich stronie w cenniku nie ma mowy o badaniu III trymestru :/ http://www.pro-familia.pl/dla-pacjenta/cennik/cennik-badan-usg/
    Chyba tutaj jakiś ciemnogród w moim regionie ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:39

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate - wiem już teraz czemu mój synuś ma takiego mocnego kopa heheheh jego rosnąca waga robi swoje ;) miłych zajęć w sr ci życzę ;) w moim wypadku to będzie półmetek bo będzie to już trzecia lekcja na 6 w sumie ;) jak to leciiiiii ;)

bnl7obo.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, dzięki z góry ;-)

Livia ja też rodziłam 12 lat temu i ja z kolei pamiętam usg połówkowe i III trym. Genetyczne miałam pierwszy raz - w tej ciąży .... Pewnie z racji na mój wiek, he, he..... :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 15:46

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ