X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:09

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:09

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Aneta taki ucisk w 31 tygodniu już może się pojawić w końcu maluch zaraz osiągnie około 2 kg to jak ma nie uciskać skoro istnieje grawitacja ;p
    a mi ta druga torba się bardziej podoba, sama nie mam na razie w co się spakować, na razie pozostaję przy sportowej torbie męża, ale czy ja wiem ...

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, z tego co się dowiedziałam to na Warzywnej najszybciej.
    Mają 3D i 4D a lekarz obojętny bo ponoć każdy dobry.
    A do PF do kogo chodzisz?
    Jutro dam Ci znać czy tam Ci zrobią :P ale ponoć faktycznie w III już nie robią tego.

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa pytałam położna i będzie remont ale będą normalnie przyjmować:) tylko wiadomo może być głośno jak to przy remoncie.Kasiulka to 6 zajęć tylko macie? U nas coś dużo bo 11 i aż do 23 czerwca:)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:11

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie wydaje mi się że najgorzej oblężeniowo wypadał sierpień i wrzesień zazwyczaj także pewnie się uda :)
    Jedyne położne na jakie wiem że pacjentki narzekają to te niektóre z położnictwa. ale to jeden może dwa przypadki i nie jakieś hardcorowe, po prostu powiedziałabym 'narzekające' jak jest dużo pracy, raczej nie słyszałam żeby któraś na pacjentkę krzyczała. Na porodówce super personel, dużo młodych także z fajnym podejściem :) a noworodki to już w ogóle cud i miód wiadomo ;pp

juwelka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr tak czytam i czytam co piszesz i zaczynam znowu się zastanawiać nad kliniczną :D

juwelka, katepr lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - dzięki ;-)
    Jak rodziłam młodego to tez był remont na porodówce :-) Było mało miejsca wiec m. nie pozwolili być ze mną. Jak zaczęłam rodzić - he, he.... właściwie już główka wyłaziła - między skurczami poprosiłam pielęgniarkę żeby m. zawołała, a ona - jak on wygląda ? więc resztkami sił tlumaczylam zamiast po prostu powiedzieć, by go wywołała po nazwisku... :-) Nie wiem jak Wy ale dla mnie dużo znaczy jak m. jest przy porodzie.... I guzik mnie interesuje co zobaczy i czy się nie zrazi..... Niech zobaczy co to jest poród, jaki ból, ile trudu.... ;-)

Mia nie zazdroszczę podejścia do ciąży u Ciebie. Chyba pierwszy raz w życiu wolę polskie standardy ;-)

Do jutra lipcówki !

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze wstać skoro świt :D chociaż pogoda za oknem nie napawa optymizmem :/ ale taki już kwiecień niestety jest. Już koniec na szczęście. Pora ogarniać wyprawkę, po majowych biorę się za pranie,prasowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 06:40

zielona1, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika a ja wczoraj będąc w SR dowiedzialam się,że Lubartowska pozwala na porody rodzinne, ale "z tatusiem na korytarzu" :-)
    Poznałam kilka położnych ze Staszica są cudowne! nie ma owijania w bawełnę i slodzenia! AAAA I podobno u nich KAŻDA. rodzaca ma mieć plan porodu. jeśli nie
    ma pisze go podczas:-)pff hehe

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja jeszcze w łóżku bo dziś zamiast wczorajszego lata jest jesień i dobrze w łóżeczku:) Wikaa to jak będziesz na Lubartowskiej to znów remont heh a lekarza skąd masz? Nieźle z tym porodem, mój M nie wyobraża sobie patrzeć na mój ból mówił ze serce by mu pękło i ja chyba tez nie chce, chyba wole być sama w takiej sytuacji bo bardziej się spinam w sobie a przy nim to bym może się piescila:) Wikaa to dobrze wspominasz sn?

• rex Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    No w trakcie jakby miała napisać to chyba by piękna wiązanka wyszła z tego :P
    Ja nie pisałam planu, nie mam nietypowych zachcianek ;)
    Mogę im napisać, że mam plan żeby było szybko i bezboleśnie :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten wietrzny i zimny Dzień :-(
    Co do usg 3trynestru to ja Chodzę do swojego gin który nie ma tam jakiś specjalnych referencji ale robi wtedy dokładne długie usg wszystko sprawdza i mierzy więc będę mieć najpewniej ale nie wiem kiedy.

Wczoraj posialam grzadki byłam rano w mieście na zakupach i myślałam że umrę tak się dzisiaj źle czuje ze szok jednak taka robota to już nie dla mnie..wszystkie mięśnie nogi krocze głową bolą.. A plecy coraz częściej bóla nawet jak sobie nie popracuje za ciężko.. Wystarczy że pochodzę więcej.
    Ivetka śliczne Ciuszki masz ;-)
    Co do bazy i pasa to ja nie mam bazy isofix tylko bazę która się przypinka pasami a potem wpina w nią fotelik.
    W niedzielę komunia podobno BedIe zimno i brzydko :-(
    Dziś miałam pierwszy sen. Porodu.. Bardzo się boje aby dzidziuś był zdrowy w poprzedniej ciąży też miałam takie sny..Dia śniło. Mi się że dzidzia była zdrowa i piękna ale urodziła się z całą szczęka zębów... Boże i od razu ciśnienie skacze

A co do ciśnienia to jak pisałam.już bardo dawno temu Równie mam wysokie ciśnienie przed Wizytą :-P i dlatego mam mierzone po wizycie :-D

Ivettka lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z Lilcią.
    Dziewczyny, mam zamiar kupić poniższy rożek. Jak uważacie, czy nie będzie on za ciepły na lipiec?
    http://allegro.pl/rozek-dla-niemowlat-80x80-wyjmowane-usztywnienie-i5287912624.html

Bardziej doświadczone mamy, ja również chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach z porodem SN.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 10:13

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry na przededniu 32 tyg :P dzis 6 zajecia z SR matko a dopiero zaczynałam hehehe dzis idziemy na porodówke :P

1kasiulka1, bommbelek89 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• juwelka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

livia30 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Dzięki Katepr - dobrze że Ciebie tutaj mamy:)

Livia dawaj na kliniczną - może się spotkamy przecież mamy podobne terminy hihi

Waham się bo kurczę później z klinicznej do Wejherowa zasuwać to już mi się nie uśmiecha jak mnie odeślą... Sama nie wiem :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, że zadzwonić najpierw i zapytać czy mają miejsce bo rodzę i chcę do nich :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ