Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie Aneta taki ucisk w 31 tygodniu już może się pojawić w końcu maluch zaraz osiągnie około 2 kg to jak ma nie uciskać skoro istnieje grawitacja ;p
a mi ta druga torba się bardziej podoba, sama nie mam na razie w co się spakować, na razie pozostaję przy sportowej torbie męża, ale czy ja wiem ...
-
Radiszka, z tego co się dowiedziałam to na Warzywnej najszybciej.
Mają 3D i 4D a lekarz obojętny bo ponoć każdy dobry.
A do PF do kogo chodzisz?
Jutro dam Ci znać czy tam Ci zrobiąale ponoć faktycznie w III już nie robią tego.
radiszka lubi tę wiadomość
-
Właściwie wydaje mi się że najgorzej oblężeniowo wypadał sierpień i wrzesień zazwyczaj także pewnie się uda
Jedyne położne na jakie wiem że pacjentki narzekają to te niektóre z położnictwa. ale to jeden może dwa przypadki i nie jakieś hardcorowe, po prostu powiedziałabym 'narzekające' jak jest dużo pracy, raczej nie słyszałam żeby któraś na pacjentkę krzyczała. Na porodówce super personel, dużo młodych także z fajnym podejściema noworodki to już w ogóle cud i miód wiadomo ;pp
juwelka lubi tę wiadomość
-
Kate - dzięki
Jak rodziłam młodego to tez był remont na porodówceByło mało miejsca wiec m. nie pozwolili być ze mną. Jak zaczęłam rodzić - he, he.... właściwie już główka wyłaziła - między skurczami poprosiłam pielęgniarkę żeby m. zawołała, a ona - jak on wygląda ? więc resztkami sił tlumaczylam zamiast po prostu powiedzieć, by go wywołała po nazwisku...
Nie wiem jak Wy ale dla mnie dużo znaczy jak m. jest przy porodzie.... I guzik mnie interesuje co zobaczy i czy się nie zrazi..... Niech zobaczy co to jest poród, jaki ból, ile trudu....
Mia nie zazdroszczę podejścia do ciąży u Ciebie. Chyba pierwszy raz w życiu wolę polskie standardy
Do jutra lipcówki !
-
nick nieaktualnyJak dobrze wstać skoro świt
chociaż pogoda za oknem nie napawa optymizmem
ale taki już kwiecień niestety jest. Już koniec na szczęście. Pora ogarniać wyprawkę, po majowych biorę się za pranie,prasowanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 06:40
zielona1, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Wika a ja wczoraj będąc w SR dowiedzialam się,że Lubartowska pozwala na porody rodzinne, ale "z tatusiem na korytarzu"
Poznałam kilka położnych ze Staszica są cudowne! nie ma owijania w bawełnę i slodzenia! AAAA I podobno u nich KAŻDA. rodzaca ma mieć plan porodu. jeśli nie
ma pisze go podczas:-)pff hehe -
Dzień dobry:) ja jeszcze w łóżku bo dziś zamiast wczorajszego lata jest jesień i dobrze w łóżeczku:) Wikaa to jak będziesz na Lubartowskiej to znów remont heh a lekarza skąd masz? Nieźle z tym porodem, mój M nie wyobraża sobie patrzeć na mój ból mówił ze serce by mu pękło i ja chyba tez nie chce, chyba wole być sama w takiej sytuacji bo bardziej się spinam w sobie a przy nim to bym może się piescila:) Wikaa to dobrze wspominasz sn?
-
Witam w ten wietrzny i zimny Dzień
Co do usg 3trynestru to ja Chodzę do swojego gin który nie ma tam jakiś specjalnych referencji ale robi wtedy dokładne długie usg wszystko sprawdza i mierzy więc będę mieć najpewniej ale nie wiem kiedy.
Wczoraj posialam grzadki byłam rano w mieście na zakupach i myślałam że umrę tak się dzisiaj źle czuje ze szok jednak taka robota to już nie dla mnie..wszystkie mięśnie nogi krocze głową bolą.. A plecy coraz częściej bóla nawet jak sobie nie popracuje za ciężko.. Wystarczy że pochodzę więcej.
Ivetka śliczne Ciuszki masz
Co do bazy i pasa to ja nie mam bazy isofix tylko bazę która się przypinka pasami a potem wpina w nią fotelik.
W niedzielę komunia podobno BedIe zimno i brzydko
Dziś miałam pierwszy sen. Porodu.. Bardzo się boje aby dzidziuś był zdrowy w poprzedniej ciąży też miałam takie sny..Dia śniło. Mi się że dzidzia była zdrowa i piękna ale urodziła się z całą szczęka zębów... Boże i od razu ciśnienie skacze
A co do ciśnienia to jak pisałam.już bardo dawno temu Równie mam wysokie ciśnienie przed Wizytąi dlatego mam mierzone po wizycie
Ivettka lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja z Lilcią.
Dziewczyny, mam zamiar kupić poniższy rożek. Jak uważacie, czy nie będzie on za ciepły na lipiec?
http://allegro.pl/rozek-dla-niemowlat-80x80-wyjmowane-usztywnienie-i5287912624.html
Bardziej doświadczone mamy, ja również chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach z porodem SN.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 10:13
-
juwelka wrote:Dzięki Katepr - dobrze że Ciebie tutaj mamy:)
Livia dawaj na kliniczną - może się spotkamy przecież mamy podobne terminy hihi
Waham się bo kurczę później z klinicznej do Wejherowa zasuwać to już mi się nie uśmiecha jak mnie odeślą... Sama nie wiem