X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:09

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:09

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Aneta taki ucisk w 31 tygodniu już może się pojawić w końcu maluch zaraz osiągnie około 2 kg to jak ma nie uciskać skoro istnieje grawitacja ;p
    a mi ta druga torba się bardziej podoba, sama nie mam na razie w co się spakować, na razie pozostaję przy sportowej torbie męża, ale czy ja wiem ...

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, z tego co się dowiedziałam to na Warzywnej najszybciej.
    Mają 3D i 4D a lekarz obojętny bo ponoć każdy dobry.
    A do PF do kogo chodzisz?
    Jutro dam Ci znać czy tam Ci zrobią :P ale ponoć faktycznie w III już nie robią tego.

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa pytałam położna i będzie remont ale będą normalnie przyjmować:) tylko wiadomo może być głośno jak to przy remoncie.Kasiulka to 6 zajęć tylko macie? U nas coś dużo bo 11 i aż do 23 czerwca:)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:11

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie wydaje mi się że najgorzej oblężeniowo wypadał sierpień i wrzesień zazwyczaj także pewnie się uda :)
    Jedyne położne na jakie wiem że pacjentki narzekają to te niektóre z położnictwa. ale to jeden może dwa przypadki i nie jakieś hardcorowe, po prostu powiedziałabym 'narzekające' jak jest dużo pracy, raczej nie słyszałam żeby któraś na pacjentkę krzyczała. Na porodówce super personel, dużo młodych także z fajnym podejściem :) a noworodki to już w ogóle cud i miód wiadomo ;pp

juwelka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr tak czytam i czytam co piszesz i zaczynam znowu się zastanawiać nad kliniczną :D

juwelka, katepr lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - dzięki ;-)
    Jak rodziłam młodego to tez był remont na porodówce :-) Było mało miejsca wiec m. nie pozwolili być ze mną. Jak zaczęłam rodzić - he, he.... właściwie już główka wyłaziła - między skurczami poprosiłam pielęgniarkę żeby m. zawołała, a ona - jak on wygląda ? więc resztkami sił tlumaczylam zamiast po prostu powiedzieć, by go wywołała po nazwisku... :-) Nie wiem jak Wy ale dla mnie dużo znaczy jak m. jest przy porodzie.... I guzik mnie interesuje co zobaczy i czy się nie zrazi..... Niech zobaczy co to jest poród, jaki ból, ile trudu.... ;-)

Mia nie zazdroszczę podejścia do ciąży u Ciebie. Chyba pierwszy raz w życiu wolę polskie standardy ;-)

Do jutra lipcówki !

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze wstać skoro świt :D chociaż pogoda za oknem nie napawa optymizmem :/ ale taki już kwiecień niestety jest. Już koniec na szczęście. Pora ogarniać wyprawkę, po majowych biorę się za pranie,prasowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 06:40

zielona1, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika a ja wczoraj będąc w SR dowiedzialam się,że Lubartowska pozwala na porody rodzinne, ale "z tatusiem na korytarzu" :-)
    Poznałam kilka położnych ze Staszica są cudowne! nie ma owijania w bawełnę i slodzenia! AAAA I podobno u nich KAŻDA. rodzaca ma mieć plan porodu. jeśli nie
    ma pisze go podczas:-)pff hehe

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja jeszcze w łóżku bo dziś zamiast wczorajszego lata jest jesień i dobrze w łóżeczku:) Wikaa to jak będziesz na Lubartowskiej to znów remont heh a lekarza skąd masz? Nieźle z tym porodem, mój M nie wyobraża sobie patrzeć na mój ból mówił ze serce by mu pękło i ja chyba tez nie chce, chyba wole być sama w takiej sytuacji bo bardziej się spinam w sobie a przy nim to bym może się piescila:) Wikaa to dobrze wspominasz sn?

• rex Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    No w trakcie jakby miała napisać to chyba by piękna wiązanka wyszła z tego :P
    Ja nie pisałam planu, nie mam nietypowych zachcianek ;)
    Mogę im napisać, że mam plan żeby było szybko i bezboleśnie :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten wietrzny i zimny Dzień :-(
    Co do usg 3trynestru to ja Chodzę do swojego gin który nie ma tam jakiś specjalnych referencji ale robi wtedy dokładne długie usg wszystko sprawdza i mierzy więc będę mieć najpewniej ale nie wiem kiedy.

Wczoraj posialam grzadki byłam rano w mieście na zakupach i myślałam że umrę tak się dzisiaj źle czuje ze szok jednak taka robota to już nie dla mnie..wszystkie mięśnie nogi krocze głową bolą.. A plecy coraz częściej bóla nawet jak sobie nie popracuje za ciężko.. Wystarczy że pochodzę więcej.
    Ivetka śliczne Ciuszki masz ;-)
    Co do bazy i pasa to ja nie mam bazy isofix tylko bazę która się przypinka pasami a potem wpina w nią fotelik.
    W niedzielę komunia podobno BedIe zimno i brzydko :-(
    Dziś miałam pierwszy sen. Porodu.. Bardzo się boje aby dzidziuś był zdrowy w poprzedniej ciąży też miałam takie sny..Dia śniło. Mi się że dzidzia była zdrowa i piękna ale urodziła się z całą szczęka zębów... Boże i od razu ciśnienie skacze

A co do ciśnienia to jak pisałam.już bardo dawno temu Równie mam wysokie ciśnienie przed Wizytą :-P i dlatego mam mierzone po wizycie :-D

Ivettka lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z Lilcią.
    Dziewczyny, mam zamiar kupić poniższy rożek. Jak uważacie, czy nie będzie on za ciepły na lipiec?
    http://allegro.pl/rozek-dla-niemowlat-80x80-wyjmowane-usztywnienie-i5287912624.html

Bardziej doświadczone mamy, ja również chętnie poczytam o Waszych doświadczeniach z porodem SN.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 10:13

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry na przededniu 32 tyg :P dzis 6 zajecia z SR matko a dopiero zaczynałam hehehe dzis idziemy na porodówke :P

1kasiulka1, bommbelek89 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• juwelka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

livia30 lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Dzięki Katepr - dobrze że Ciebie tutaj mamy:)

Livia dawaj na kliniczną - może się spotkamy przecież mamy podobne terminy hihi

Waham się bo kurczę później z klinicznej do Wejherowa zasuwać to już mi się nie uśmiecha jak mnie odeślą... Sama nie wiem :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, że zadzwonić najpierw i zapytać czy mają miejsce bo rodzę i chcę do nich :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ