X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka - może zamiast mówić że chcesz wykonać usg III trymestru powiedz że chcesz wykonać trzecie badanie prenatalne to może zrozumieją ;)

radiszka lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie robie takiego typowego uSG III trym poprostu bede miała na poczatku 33 tyg normalne usg sprawdzimy wszystko to co sprawdza sie na tym USG III trym tylko nie bede miała 3 i 4 d no chyba ze załapie sie na jakąś darmowa akcje na dzien mamy :P
    potem USG ok 37 tyg

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka -co do usg 3D to my akurat mieliśmy darmowy voucher od mojej gin więc przy okazji badania prenatalnego mogliśmy go wykorzystać i zobaczyć wyraźniej Kamilka :)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracając jeszcze do tematu toreb do szpitala pomóżcie mi dokonać wyboru bo muszę jakąś kupić z racji tego że mamy z mężem tyko takie duże walizki podróżne i trochę niezręcznie bym się czuła wyglądając jakbym do szpitala wybierała się jak na wczasy ( już widzę miny pielęgniarek jakby mnie zobaczyły z taką wielką walizą heheeh)

znalazłam takie 2 opcje i nie wiem na którą się zdecydować, na moim miejscu jaką byście wy wybrały ??

1) http://olx.pl/oferta/nowa-torba-podrozna-kuferek-2w1-na-kolkach-verage-CID767-ID5NeQz.html

2) http://allegro.pl/torba-podrozna-na-kolkach-kufer-60l-jakosc2922-65-i5265290219.html

bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, bo ta profamilia to przereklamowana jakaś :p
    Na Warzywnej wiem, ze normalnie robią to w innych przychodniach pewnie też.
    Ja mam USG III trym w 36 tyg. Normalnie robią u nas ok 32, ale tak ustaliłyśmy z ginką i mi to na rękę.
    Jak ja rodziłam 12 lat temu to też nie było ani połówkowych ani III trym, nawet fachowej nazwy genetycznego nie było :p zwykłe USG na wizytach ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hejjj, znowu nie moge Was nadrobić :( Co u Was? :) Jak dzieciaki :)
    U Mnie Ok, mały coraz bardziej kopie i daje się we znaki :) Czuje się dobrze, troche mi brzuch twardnieje jak za dużo biegam :P

Pozdrówki :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hejjj, znowu nie moge Was nadrobić :( Co u Was? :) Jak dzieciaki :)
    U Mnie Ok, mały coraz bardziej kopie i daje się we znaki :) Czuje się dobrze, troche mi brzuch twardnieje jak za dużo biegam :P

Pozdrówki :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Blue:) Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ja bym chyba wybrała tą granatową z OLX :) całkiem ładna... i myślę, że będzie praktyczna :)

Wojtuś nasz Skarb <3 <3 <3
    ex2b3e5e2fco1er7.png

ckai43r89zfl6iv1.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ale się dziewczyny rozpisalyscie dziś. Ja usg III trymestru mam 11.05 i już czekam aż zobaczę moje maleństwo. Wierci się strasznie aż cały brzuch mi się rusza.
    U nas dziś jest prawdziwe Lato. Ponad 25 stopni.
    Zajęcia w szkole rodzenia mamy z M dopiero w połowie maja. A tak to mogę chodzić na ćwiczenia dwa razy w tygodniu, tylko ten tydzień musiałam sobie odpuścić bo i kręgosłup i w pachwinach mnie boli. Mam nadzieję że to nie jest nic złego.

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Radiszka, bo ta profamilia to przereklamowana jakaś :p
    Na Warzywnej wiem, ze normalnie robią to w innych przychodniach pewnie też.
    Ja mam USG III trym w 36 tyg. Normalnie robią u nas ok 32, ale tak ustaliłyśmy z ginką i mi to na rękę.
    Jak ja rodziłam 12 lat temu to też nie było ani połówkowych ani III trym, nawet fachowej nazwy genetycznego nie było :p zwykłe USG na wizytach ;)

Rex a na warzywnej mają dobry sprzęt? Można sie zapisac prywatnie czy musi sie mieć tam lekarza? Wiesz coś o cenach? możesz kogoś polecić? ;)

Ja do PF tylko ze wzgledu na sprzet chciałam...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też walizkę z olx bym wybrała :P

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do USG to z tego co wiem to prenatalne są 3 w każdym trymestrze po 1 i ja sie tego trzymam i je wszystkie robię.

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

ale zdania co do tego czy powinno sie robisc wszystkie i kto powinien je robić a kto nie są podzielone zreszta jak zawsze...
    A tu u nas np wyglada to tak, ze robi sie tylko "duży scan" w szpitalu czyli nasze USG połówkowe i tyle...
    Krew badali mi tylko raz, mocz pobrali 2x, glukozy nie miałam wcale, dopochwowo nie badają wogole...
    Tutaj ogólnie uważają ze im mniejsza ingerencja z zewnątrz tym lepiej...
    Ale tu wogole inne podejście maja do wszystkiego np: ciąże uznają za ciąże dopiero mniej więcej od 15-16 tygodnia, a wcześniej nawet nie próbują ratować jeśli coś jest nie tak...
    Ogólnie ciąże prowadzi szpital i działa to w ten sposób że jeśli podejrzewasz ze jesteś w ciazy to idziesz do swojego lekarza pierwszego kontaktu, on cię bada i wypełnia papiery do szpitala ( w Dublinie sa 3 szpitale tylko i wyłącznie położnicze, takie małe fabryki dzieci heheh i szpital w którym będziesz rodzic musisz wybrać już na początku ciazy... Po czym lekarz wysyła do szpitala "Twoje zgłoszenie" i czekasz az sami cię wezwą do siebie na wizytę co zawsze jest nie wcześniej niż 15tydzien ciazy i dopiero tam zakładają ci kartę ciazy i ja prowadzą... )
    Dlatego oprócz tutejszej opieki "panstwowej" chodzę prywatnie do gina Polaka... a na każde badania prenatalne latam do pl (staram sie tak planować wylot żeby wstrzelić sie w odpowiedni termin a i to dodatkowy urlop jest i spotkanie z rodzina) co prawda tutaj tez można USG 3d zrobić ale po przeliczeniu wychodzi na to samo co przelot + USG w PL
    Wczoraj zapisałam sie właśnie na USG 3D 3go trymestry na 13.05 wiec znów wycieczka nas czeka

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka - ciuszki śliczniutkie :-)

Kasiulka - Co do walizki to chyba tez na ta z OLX Stawiam

Ivettka lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, sprzęt ponoć dobry i nie wiem jak teraz ale niedawno jeszcze mozna było zapisać się na samo tylko USG.
    Jest tam jakis lekarz- Parkot o ile nie sknociłam nazwiska i z tego co mi wiadomo, jako lekarz dobry, jako człowiek chamski...
    No ale samo badanie chyba spokojnie możesz...
    zbigniewparkot.pl/
    Zobacz sobie tutaj. Tam jest jeszcze jakaś lekarka bardzo dobra, w pierwszej kolejności ciężarne bierze i jeszcze jeden dobry lekarz z nazwiskiem na W.
    Kurcze nie nie byłam tam, piszę to co z opinii koleżanek, musiałabym podpytać o nazwiska dokładnie. Jak chcesz to się podowiaduję.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.Mam pytanie bo zaczynam się denerwować, na szczęście mam jutro rano wizytę na nfz to sprawdzą czy coś się dzieje a mianowicie od wczoraj wieczorem boli mnie bardzo krocze leżenie siedzenie chodzenie nic nie pomaga cały czas boli tam w środku jakby taki ucisk. Boje się że to oznaka że szyjka się skraca,albo że już jej wcale nie ma:( do tego od czasu do czasu bóle brzucha

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Radiszka, sprzęt ponoć dobry i nie wiem jak teraz ale niedawno jeszcze mozna było zapisać się na samo tylko USG.
    Jest tam jakis lekarz- Parkot o ile nie sknociłam nazwiska i z tego co mi wiadomo, jako lekarz dobry, jako człowiek chamski...
    No ale samo badanie chyba spokojnie możesz...
    zbigniewparkot.pl/
    Zobacz sobie tutaj. Tam jest jeszcze jakaś lekarka bardzo dobra, w pierwszej kolejności ciężarne bierze i jeszcze jeden dobry lekarz z nazwiskiem na W.
    Kurcze nie nie byłam tam, piszę to co z opinii koleżanek, musiałabym podpytać o nazwiska dokładnie. Jak chcesz to się podowiaduję.

Jak mozesz to popytaj jeśli to nie problem no i jakie są ceny za takie USG. Będę wdzieczna :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, u nas też tak jest. W Spain znaczy się, ciążę prowadzi szpital i jak chcę to co mc mogę chodzić do położnej.
    Badania na samolocie też nie ma, ale na priśbę mnie zbadali bez żadnych ale.
    Anetaa ale w tym tygodniu już możliwy taki ucisk. No ale podpytaj lekarza, niech sprawdzi. A dzisiaj odpoczywaj. Ja jak mam taki ucisk to się kładę, poduszka pod tyłek i na drugi dzień już nawet biegać mogę ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak sie ochodZe to też czuję taki ucisk jakby w kroczu,Ale jak dłużej poleze to przechodzi,do tego pachwiny -ewidentnie rozciąganie się więzadeł i jakby w okolicy odbytu Ale też jak więzadła. U mnie pewnie przez poprzeczne ułożenie małej... w czwartek mam wizyte to się może bardziej podbuduje:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta dziewczyny już kiedyś pisaly ze skracanie szyjki zazwyczaj nie daje objawów, ale wiem co przezywasz. ja też czekam do czwartku jak na zbawienie:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ