Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Livia a jaką maść kupiłaś do sutków? bo ja w szkole rodzenia dostałam próbkę maltanu ale zastanawiam się nad floslek.
Kate kupiłam wkłady z babyono
Ja mam laktator ręczny, sterylizator i podgrzewacz uważam że to są przydatne rzeczy które ułatwiają życie:)
Jeżeli chodzi o kosmetyki to korzystam ze strony srokao.pl i wiem że dla małej kupie kosmetyki albo rossmanowskie albo z hipp tak samo jeżeli chodzi o chusteczki nawilżające bardzo dobre są z netto z rossamana ewentualnie huugis i hipp -
Ja nie wiem czy w ogóle będę kupowała stanik do karmienia.
Bo mi najwygodniej bylo karmić spod bluzki, podnosiłam bluzkę, podnosiłam biuatonosz i karmiła.. Najszybciej i najwygodniej dla mnie. A jak podnoszę do góry to ten do karmienia w d... mogę sobie wsadzić
Przy starszym nie ubrałam ani razu, mogłam nowiutkie niemierzone rozdać od razu :p
My z wyprawki też kupujemy tylko to co potrzebne na zaraz po wyjściu ze szpitalajak już się poznamy z dzidziusiem i zobaczymy co dostaniemy to kupię resztę.
Podgrzewacz na pewno odpada u nas więc się nie zastanawiam nad nim. -
aneta do sutków kupiłam medela purelan - najlepsze opinie wg mnie ma i nie trzeba jej ścierać przed karmieniem
Co do stanika to na wyjścia z domu to mam usztywniany tzn z fiszbinami ale z miękką miseczką a ten cały bawełniany na chodzenie po domu do spania itp.
A jeśli chodzi o kosmetyki to do kąpieli kupiłam Ziaję, szampon i mydełko Oillan i cały zestaw Linomagu.
-
To moja wyprawka (mniej więcej wiadomo bo doszło kilka rzeczy np te z Gemini):
* łóżeczko 120x60
* materacyk gryka-pianka-kokos 120x60
* pościel, jedna z ochraniaczem na szczebelki, jedna na zmianę zwykła
* wypełnienie pościeli (kołderka i podusia)
* prześcieradło z gumką 2 sztuki
* pokrowiec nieprzemakalny na materacyk
* poduszka klin
* wózek
* fotelik do auta
* fotel bujany
* leżaczek bądź huśtawka
* niania elektroniczna
* buteka Avent 125ml 2 sztuki
* laktator Avent
* podgrzewacz do butelek Avent
* smoczuś uspokajający Avent (mam tez Lovi)
* kosmetyki Oillan i Ziaja
* kremik na pupcię Bethanten
* Linomag zielony na dupkę
* pieluchy pampers
* chusteczki pampers do wycierania tyłeczka
* wanienka 86cm
* fotelik do wanienki
* szczoteczka do włosów z koziego włosia
* obcinaczka do paznokci
* pieluchy tetrowe 10 sztuk
* pieluchy flanelowe 2 sztuki
* kocyk
* dwie koszule nocne do karmienia
* majtki poporodowe (5 szt. jednorazowych i 2 szt. wielorazowych)
* podkłady poporodowe (5 paczek Bella Mama i 3 paczki Canpol)
* podkłady poporodowe na łóżko i do przewijania 10 szt.
* wkładki laktacyjne na dzień i na noc
* proszek do prania dziecięcych ciuszków (JELP) i płyn do płukania (JELP zielony)
* kosz na pranie (osobny na ciuszki Malego)
* wiaderko z przykrywką (na pieluchy)
* woreczki zapachowe na pieluchy 3 opakowania
* Octenisept na pępuszek
* ręcznik kąpielowy z kapturkiem (mam bambusowy - polecam)
* krem na brodawki medela purelan
* dwa staniki do karmienia miękkie
* tantum rosa
* waciki
* termofor z pestek wiśni
* Sab Simplex niemieckie (na kolkę)Ivettka lubi tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Zajrzalam do apteki gemini. Kurcze u mnie w aptece za femibion natal 2 plus zaplacilam 60 zł a w gemini 36 zł. Niezła różnica
Dlatego ja swoje witaminy Ladee Vit kupiłam na zapas od razu 4 opakowania bo w Gemini 22zł a w aptece pod domem 46złWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 21:23
-
Konwalia wrote:Zajrzalam do apteki gemini. Kurcze u mnie w aptece za femibion natal 2 plus zaplacilam 60 zł a w gemini 36 zł. Niezła różnica
Dokładnie różnica jest bardzo duża. też łykam femibion natal 2 ale w mojej aptece była promocja że za dwa zapłaciłam 70zł więc akurat mam już do końca ciąży witamin.
Livia ja również mam większość rzeczy z aventu (sterylizator,butelki,smoczek) więc w razie czego kupuje też te nakładki z aventu na piersi jakbym miała popękane brodawki.... a kupiłaś już materacyk? jak tak to gdzie,gdzieś z allegro?możesz podać link? jakie podkłady pod materac kupujesz??
Ja jeszcze nie mam wielu rzeczy ale takie rzeczy jak leżaczek bujaczek,mate edukacyjną, karuzele na łóżeczko,pościel do łóżeczka kupuje po urodzeniu małej. Na początek do łóżeczka nie jest potrzebna poduszka i kołdra.
strasznie dużo kosztuje ta wyprawka, my do tego mamy jeszcze remont-skąd na to wszystko brać kase....mam czasem wrażenie że będę w czarnej du*pie i nie zdarzę kupić wszystkiego przed urodzeniem małej
-
Dzień dobry... Kurczę ale pędzicie z zakupami! Ja mam wózek, fotelik, łóżeczko bez materaca i trochę ciuszków.... A gdzie tu remont, wyprawka i inne rzeczy jak niania, karuzelki, leżaczki itp....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 07:37
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Witam
DOra nie przejmuj się ja też nic nie mam poza ciuchami wózkiem i łóżeczkiem.. Nie wiem kiedy będzie reszta ale jak tak patrzyłam to jeszcze kurcze trochę tego trzeba...
Livia wyprawka pokazna
Dzięki za linka odnośnie lusterka będzie trzeba zakupićdora8201 lubi tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Dziewczyny podziwiam. Ja kompletuje wyprawkę ale końca nie widać.
Napiszcie mi proszę kiedy biustonosz do karmienia kupić? Teraz to chyba za wcześnie, bo jeszcze urosna?
Te majtki poporodowe to wymagają jeszcze podpasek? Czemu kupuje się i jednorazowe i wielorazowe? Podkłady poporodowe służą jako prześcieradło w szpitalu?
Ja ogladalam na youtubie porady tych specjalistek od biustonoszy (nigdy nie zapamietam tej nazwy :p) i tam byla mowa zeby biustonosz do karmienia kupowac najwczesniej w 8 miesiacu bo piersi teraz jeszcze bardzo sie zmieniaja...
Konwalia lubi tę wiadomość
-
anetaa1607 wrote:Livia a jaką maść kupiłaś do sutków? bo ja w szkole rodzenia dostałam próbkę maltanu ale zastanawiam się nad floslek.
Kate kupiłam wkłady z babyono
Ja mam laktator ręczny, sterylizator i podgrzewacz uważam że to są przydatne rzeczy które ułatwiają życie:)
Jeżeli chodzi o kosmetyki to korzystam ze strony srokao.pl i wiem że dla małej kupie kosmetyki albo rossmanowskie albo z hipp tak samo jeżeli chodzi o chusteczki nawilżające bardzo dobre są z netto z rossamana ewentualnie huugis i hipp
Ja tez opieram sie na tej stroncei jesli o kosmetyki chodzi to tez babydream z rosmana, dada z biedry ewentualnie hipp. Po co dziecki od poczatku przyzwyczajac do tych wszystkich parabenow etc
-
aneta materac kupiłam razem z łóżeczkiem:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-materac-gpk-danpol-darland-i5148829094.html
Pędzę tak z wyprawką bo założyłam sobie, że do 30 tygodnia chcę mieć wszystko gotowe. I tak mi się nie uda ale zmierzam ku końcowiPóźniej zostanie mi tylko pranie i prasowanie ubranek i czekanie. Mi już naprawdę jest ciężko a iść na jakieś większe zakupy to już w ogóle.
-
Mam bardzo gorącą prośbę.. wiem, wiem.. prywata i interesowność, ale mam wielką nadzieję, że was wzruszę i pomożecie
Dziś ostatni dzień głosowania w konkursie - a moja córka jest na drugim miejscu. Dodam, że jest jedyną Polką - i aktualnie brakuje mi ok 50 głosów do przejęcia prowadzenia
Wystarczy jedynie dać "like" pod zdjęciem
https://www.facebook.com/179634985549113/photos/a.429570493888893.1073741862.179634985549113/429570520555557/?type=1&pnref=story
Dziękuję za każdy głos :*
a wam drogie lipcówki, życzę, by porody były szybkie i z orgazmem
pozdrawiam przyszła mama grudniowa (i obecna: listopadowa 2012) -
Kurde, znów zaczęłam się stresować... czy wy też macie zwiększoną ilość wydzieliny z pochwy? Dziś po wstaniu z łóżka, zauważyłam jej sporo taka dość wodnista choć lekko lepka, biało - przeźroczysta bez zapachu...
I to zazwyczaj z rana,po wstaniu z łóżka w ciągu dnia az tak jej nie widać.
Oczytałam się o przedwczesnych porodach, i o sączeniu się wód...i teraz mam ;(