X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa trzymam cały czas kciuki za Twoje maleństwa. Jeszcze trochę przed Wami, ale wierze, ze będzie pozytywnie.

Magdusia życzę Ci, żeby leki podziałały i maluszki zostały jeszcze w brzuszku.

Chciałam Wam sie pochwalić wózkiem, który wczoraj zakupiliśmy. Ma wszystkie opcje, które chcieliśmy potrzebne na bezdroża :)

http://wozkitako.com.pl/tako-moonlight.php

1kasiulka1, kate851, gigsa lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia śliczny wózek. My ma swój jeszcze czekamy. Ma być w następnym tygodniu.

Magdusia, oby maluszki poczekały do lipca, trzymam kciuki. Co do płci to może będzie parka :)

Gigsa, cieszę się ze Michałek tak dobrze sobie radzi. Wkrótce i jego braciszek będzie samodzielny. Życzę chłopcom zdrówka.

A my witamy się w 8 miesiącu. :)
    Jeszcze troszkę i będę mogla wziąć mego Synka na ręce.

gigsa lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • rex Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Magdusia, oby leki podziałały i niech dzieciaczki posiedzą jeszcze te kilka tygodni.
    Gigsa, jeszcze troszkę i obydwoje będą zdrowi i w domku :)

gigsa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brzydka i nudna niedziela po wczorajszym dniu pełnym wrażeń z grillem i ogniskiem....
    Jutro przyjdą mebelki,we wtorek lub środę zamawiam łóżeczko:-) czuje coraz większa ekscytację:-)

Drogie mamy bliźniąt- ja również trzymam kciuki. Na pewno dzieciaczki dadzą rade i wszystko będzie dobrze:-)

1kasiulka1, gigsa lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Śpiochy ;-) !

Ja usnęłam o 1.00 i pobudka o 6.00, ale ponieważ wszyscy jeszcze śpią to i ja sie jeszcze położę :-)
    M. 3 dni wolnego - jak ja z nim wytrzymam ! :O

U mnie dziś smutno i pochmurnie. Niedzielnej pogody cd.
    Powodzenia wizytującym !
    Miłego dnia Lipcówki :-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka ma zaledwie 19 mm

relgtv73wmazjtw6.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia ojoj czyli bardzo krótka?? Trzymam za Was kciuki!!! I pisz co u Was a co do płci to jak to nie widzą???ze raz to chłopcy a raz dziewczynki???
    Gigsa super ze stan chłopaków soe poprawia mam Nadzieję że Dominik szybko dojdzie do siebie

My po komuni dzięki Bogu ostatniej a w sobotę byliśmy na imieninach ja już nie daje rady na takie Imprezy Chodzić... Noc nie robisz a czuję się jak z krzyża zdjęta... Zgaga, ból nóg,kręgosłup...

Mam pytanie do dziewczyn które nie pracują i Nie są zarejestrowane w Up. Czy jeśli przejdzie to becikowe w 2016 r to czy nam się będzie należało???

Dziewczyny jak po wyborach, zadowolone z wyników? Zaskoczone?

gigsa lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie i wszystkich badaniach jest bez zmian ale wypuszcza mnie do domu bo nie ukrywam bardzo nie chce leżeć w szpitalu, dostaje wszystkie leki do zażywania, wizyty kontrolne, chyba dają mi szansę bo lepiej być nie będzie tylko mogą co najwyżej utrzymać mój stan niezmienionym,
    fajnie bo dzisiaj przy obchodzie okazało się ze mój znajomy jest tu lekarzem i zaznajamial się od razu z moja kartą i jak pewnie w niedługim okresie jak tu trafię będę mieć fory i lepszą opiekę ,

wikaa, bommbelek89, rex, gigsa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    Jenny jejku Już termin cc ustalać? Ale ten czas leci..
    Tak, musimy ustalić termin CC; bo przy bliźniakach niestety nie mogę przyjechać z rozpoczętą akcją porodową; bo potrzeba będzie 2x wszystkich specjalistów.

Poza tym najlepiej, żebym wytrzymała do końca maja, czyli skończonego 34 tc; a potem córeczki mogą się już rodzić :) Max chciałabym rodzić 22.06; ale coś czuję, że będę rozpakowana do połowy czerwca czyli jeszcze z 4 tyg ?!? :)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia no to do domciu i tam na kanapie się relaksuj !

Bommbelek podobno ma wejść ustawa, która na 12 m-cy zabezpieczy bezrobotne matki/ studentki. 12 tys. rozłożone na 12 rat. Jeśli matka nie odprowadza żadnych składek będzie jej urząd wypłacać po tysiaku od stycznia 2016 r. Jeżeli urodzi np. w lipcu 2015 to w 2016 dostanie tylko prze 6 m-cy. Tyle wiem. Pewnie szczegółypo wprowadzeniu ;-)
    Co do wyborów - nie jestem ani zaskoczona ani zadowolona. Nie żebym była jakoś szczególnie za PO ale po prostu nie wierzę politykom. Uważam, że jedyny dobrobyt o jaki się martwią - to ich osobisty ;-)

MaGdUsIa lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przed wizytowo :)

Niestety nam nie będzie ono przysługiwać, wg najnowszych informacji załapią się mamy tylko z ostatniego kwartału 2015.

Odezwę się po wizycie :)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z poniedziałku,

Rano popędziliśy na badania... zrobiłam AST,ALT i Bilirubine. Tyle się oczytałam o cholestazie ciążowej, że dziś postanowiłam sprawdzić jak się ma moja wątroba. W marcu co prawda mialam bilirubine,ale przy ew.cholestazie podobno bardzo szybko wyniki się zmieniaja :) Miejmy nadzieję,że bedzie ok. Dziwie się,że lekarze nie zlecaja nam raz na jakis czas prob watrobowych...

Co do wyborów...ja tam jestem zadowolona, mójekscentryczny kandydat uzyskał 20% poparcia...wiadomo było,że nie wygra...ale niech wiedzą,że ludzie zaczynaja myslec:)

Czekamy na kurierrraa :)

radiszka lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) my dziś wróciliśmy od siotry:) Komunia była cudna, pogoda chyba tam na wschodzie była tylko piękna, w dzien cieplutko, słoneczko, zaczęło padać dopiero ok 17 jak już było po zdjęciach i większej części gocinki w lokalu:) dzień piękny:) ja wstałam o 6 bo malowałam mamę i siostrę no i siebie na końcu, więc miałammega obroty, odczułam już kręgosłup przy schylaniu się i malowaniu,ale dałam radę w szpilkach:) w lokalu zmieniłam sobie na baleriny,śmiali się wszyscy,że jak idę po schodach to 2 schodki na raz;p oby taka kondycja była do końca ciąży, bo teraz czuję się lepiej niż przed ciążą:) wręcz usiedzieć nie mogłam przy stole,brakowało mi spaceru:)
    Magdusia trzymam kciuki za to,zebyś jak nadłuzej wytrzymała! niech ta szyjka się wydłuża!
    Konwalia śliczny wózek:) my oglądaliśmy tez tako moonlight, Pan go porównywał do riko nano i mówił,że jak myślimy o riko to ten tako też bardzo podobny:) chyba zostajemy przy riko,ale ten tako tez bardzo ładny:)
    Mam wyniki z toxo i cytomegalii i wyniki niereaktywne, czyli to samo co na początku ciąży.
    W środę wizyta i juz się nie mogę doczekać:)

MaGdUsIa lubi tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Witam przed wizytowo :)

Niestety nam nie będzie ono przysługiwać, wg najnowszych informacji załapią się mamy tylko z ostatniego kwartału 2015.

Odezwę się po wizycie :)
    Poważnie?? Bo złego co czytałam będzie się należało od stycznia np do lipca jeśli urodzi się w lipcu.. Fajnie by było :-P

Kciuki za wiZytujace!!! Czy Wy macie już to 3usg takie dokładne z pomiarami itp!??

16udskjogri4r6n4.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Bombelek ja to dokładne mam w 36 tygodniu ;) noo 35+3 chyba.
    Moje dziecko od dwóch dni mało ruchliwe :/
    A jak juz się rusza to boli bardziej niż cały poród :( nie wiem co Ona wykombinowała :/

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizytacji i trzecim usg. Mój synek waży ok 1500g. Rozwija się prawidliwo. Tylko glowke ma duza, termin z tylko tego pomiaru na 02,07 a według brzuszka na 22,07. Lekarz mnie uspokoił ze wszystko w normie.
    Kamień z serca, bo strasznie mnie to stresowalo.
    I wstydziuch mój odwrócił się pupka. Nie pokazał buźki. Widać było tylko uszko.

kate851, zania1313, Konwalia, gigsa, wikaa, rex, Ivettka, jenny88, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Czy któraś z Was była dziś w lidlu wyhaczyć leginsy i topy ciążowe? ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay super,że wszystko w porządku:) 2.07 juz niedługo:) ja mam w pojutrze wizytę i nie mogę się doczekać! Dziś jakoś ciężko mi się chodzi, ciągnie w dole brzucha,jakby kolki mnie łapały,ale poszłam do lidla bo mam 3 minuty, wróciłam niedawno,ale staników były tylko 2 sztuki i nie było miseczek E, więc nie dla mnie, na legginsy nie patrzyłam bo na allegro kupiłam 3 kolory i jestem z nich zadowolona. Kupiłam termometr bezdotykowy do czoła i ucha za 50zł.

Pay lubi tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam to trzecie usg z pomiarami w piątek. dzidzia waży 1400 gram i ginka twierdzi, że do porodu powinna ważyć ok 3 kg ;) miło by było ;)

wikaa, rex, Ivettka lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my ostatnio mieliśy USG z wszystkimi pomiarami, ale znając mojego GINA to pewnie zrobi jeszcze jedno :) a poza tym czekamy aż Gabi się przekręci i wtedy zrobimy 3/4d :)

Jest pacczzka :) Jejj, kiedyś tak się zastanawiałam jak to jest miec maluszka, a taki rożek dla dzidzi był dla mnie "symbolem" posiadania noworodka... No to teraz marzenie się spełniło :)

amarranta, Konwalia, wikaa, Pay, Tigana, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ