Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
A ja dzisiaj miałam niespodziewaną wizytę u ginekologa. Od trzech dni wieczorem łapały mnie skurcze, brałam no-spę, luteinę (którą i tak biorę) i wskakiwałam do ciepłej wanny i przechodziło ale wczoraj jeszcze odszedł mi (prawdopodobnie) czop więc wieczorem napisałam maila do lekarki i dzisiaj o 16 byłam już u niej
Więc tak: moje dziecko nie pcha się jeszcze na świat. Szyjka długa i zamknięta - 39mmale zrobiła mi gbs (i w ogóle ogólne badanie z szyjki) na wszelki wypadek już gdybym zbierała się do rodzenia - jutro do laboratorium zawiozę bo i tak na badania jadę. Zrobiła mi szybkie usg, serduszko Tomcia bije 150 uderzeń na minutę, przepływy super i LEŻY GŁÓWKĄ DO DOŁU!
Lekarka obstawia stres, że tak zareagowałam (mówiłam jej o operacji męża i że miałam zabiegany ostatni tydzień). Teraz ze mnie zeszło wszystko i odbiło się troszkę na mnie. Mam brać no-spę 3 a nawet 4 razy dziennie ale jak na razie odpuszczam bo wtedy Tomek leniwy strasznie jest a to jeszcze bardziej mnie stresuje. Luteinę biorę dalej no i nie przemęczać się
Jak będę miała jutrzejsze wyniki moczu mam jej wysłać bo może to też jakaś infekcja się przyplątała. No to tyle - jestem spokojna. Gdyby nie mój mąż i Lenka to bym nawet dzisiaj nie jechała no ale lepiej sprawdzić niż później sobie pluć w brodę
I zapomniałam - mam zakaz kąpieli w wannie. Powiedziała, ze kiedyś takie kąpiele były stosowane jako środek poronny i jak nie chcę szybciej urodzić to lepiej żebym sobie odpuściłaTrochę przesadza wg mnie bo i z Majką się kąpałam i teraz no ale nie będę się wykłócać. Mam też prysznic i te 2 miesiące wytrzymam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 19:41
-
nick nieaktualny
-
Lekarka powiedziała, że może i kawałek odszedł ale szyjka jest zamknięta ciągle więc może to nie było to albo nie w całości
Najbardziej się cieszę, że Tomaszek się obrócił - jednak leżenie na prawym boku przyniosło efekty
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Livia ale numer jejku dobrze ze Tomkowi narazie dobrze u mamy oby został jak najdłużej ja to nawet nie wiem jak ten Czop wygląda
Ivetka fajne ma pieluchy ten sprzedawca? Bo właśnie rano zamówiłm u niego pieluszki i proszek do praniaamarranta, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Zania super ze się tym podzieliłas bo właśnie się zastanawiałam jakie kupić na moje wklesle brodawki już mam stresa co do karmienia bardzo bym chciała a boję się że będzie jak Przy nati... Ale immy szpital może tam mi pomogą? No i myślę że wiem o wiele więcej jak kiedyś...
Ale i tak się boje ze nie będę karmic że.dzidzia nie uchwycić mojej beznadziejnej brodawki chociaż mam wziąć nnipletki do szpitala i przed karmieniem będę sobie wyciągać taka mam nadzieję
Zania a ten laktator to jaki elektryczny ręczny?może być.mini? Czy większy zestaw?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 07:42
-
Livia30 niech Tomus zostanie jak najdłużej w brzuszku. Super, że się odwrócił. Grzeczny będzie synek
Dzięki zania1313 za informacje o oslonkach. Sama czekam z zakupami w gemini na temat w sr o pielęgnacji noworodka i karmieniu.
Kochane czy któraś tak ma? Czasami jak Lilka wypina się po prawej stronie bardzo mnie boli w pachwinie po lewej stronie - jakby coś z tym ruchem ciagnela. Jest ułożona glowkowo - czuję jej ruchy czasami w pochwie i szyjce. Usg 3 trym. mam dopiero 26 maja i nie wiem czy to normalne czy powinnam lecieć na konsultacje do lekarza. -
nick nieaktualnyWitam po weekendzie
Laktator z Medeli może jest dobry ale cenowo powala na nogi
Patrzyłam w ApteceGemini na laktator z CanPola - ponoć całkiem niezły
Jestem już co raz bliżej do zakończenia wyprawki
Od 3 dni młody coś leniwy się zrobił, nie jest tak aktywny jak kilka dni wcześniej ..
Konwalia, też czasami tak mam .. Mam wtedy wrażenie że wszystkie wnętrzności ciągnie za sobą ..
-
co do laktatora to mówiła,że do tego szpitala gdzie chcę rodzić nie będzie mi potrzebny bo tam dają taka jednorazowa oslonke (na 8użyć) dla każdej z mam która potrzebuje ściągania. Mają elektryczny. Ale jaki później do domu to nie wiem bo temat a w zasadzie jego rozwiniecie będzie później. Wczoraj było o tym co zabieramy do szpitala. Ogólnie to nie polecala sciagania pokarmu gdy nie ma takiej potrzeby,bo później krzywde można sobie tym zrobić
A jesZcze co do tego czopa sluzowego... mojej kolezance odpadł caly w 28 tc oczywiscie nastapilo lekkie rozwarcie na 0,5cm więc szpital i leki. Ale jak ja unormowali to wyszla i dotrwala do 37tc-później pojawilo się nadciśnienie i musiała mieć cc. Wieć bez tego czopa też można chodzić
Konwalia-wydaje mi się,że takie ciagniecie jest normalne... jestesmy tylko ludźmi więc nasze więzadła są niestety obciążone kopniakami i rozciaganiem w ciąży. No chyba że coś cię faktycznie niepoki i spać nie daje to wtedy idź wcześniejLena87 lubi tę wiadomość
-
Chętnie podziele się również informacjami o przygotowaniach do porodu (wskazowki i rozpiska od poloznej) i informacjami o ew.pobycie na Staszica dla Lubelskich kolezanek
,ale to ciut później bo dziś mam meeega dużo roboty
Lena87, wikaa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odp. Trochę mnie uspokoiłyście. Czytałam o objawach odklejającego się łożyska, ale nie pasują one do moich. Jestem dość drobna, więc może niektóre rozciągania córci bardziej czuję. Chyba zacznę stosować negocjacje i przy każdym takim ruchu będę kłaść się na boku
-
rex wrote:Konwalia ja też czasem ruchy czuję tak nisko i tak boleśnie, że mam wrażenie, że wystaje mi ten dzidziuś
Witam tak w ogóle
Bez czopa można chodzić ale nie wolno się kąpać w wannie ani seksić bo ryzyko infekcji większe
Mi nic nie mówiła o zakazie bzykankato chyba mogę dalej
Cholerka, najwyżej gumki użyjemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 10:42