X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was jest tutaj bezrobotna bez prawa do macierzyńskiego?

Chyba ja ;) Ale ja opłacam sobie dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne w ZUSie i do UP nie chodzę. Nie wiem czy o to Ci chodziło ;) A zasiłku żadnego nie dostawałam nawet jak byłam zarejestrowana w UP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 10:57

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:13

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Livia super że maluch się odwrócił :D
    PAy mój brzuch często jest taki krzywy bo mój mały upodobał sobie leżenie główie po prawej stronie ;p wygląda to czasem komicznie
    Zania tak naprawdę każdy elektryczny laktator jest super, po prostu wszyscy teraz strasznie tą medelę wychwalają pod niebiosa a jest droga jak cholera, także w takie polecanie marek bym nie wierzyła za bardzo ;)
    Monita, to trzymaj się tam i zaciskaj nogi, jeszcze trochędo lipca ;p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:14

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:14

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę poszperałam w internecie o tych bólach. Wklejam link - może którąś zainteresuje:

http://www.netmama.pl/magazyn/ciaza/dolegliwosci-ciazowe/bole-wiezadla-oblego-macicy/

Napisane jest, że w takich przypadłościach polecają pas ciążowy. Czy którąś go używa i poleca?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeejjj wszystkim :)

Pay - gratki z wizytacji , super że twój syneczek rozwija się prawidłowo i oboje macie się dobrze :)

amarranta - i dla ciebie gratki z wizytacji ;) oby więcej dobrych wieści ;)

biedroneczka - nononono pokaźna waga twojej niuni ;)

ivettka - cieszę się że twoje wyniki się poprawiły ;) ps śliczne ciuszkowe łupy upolowałaś ;)

livia - dbaj o siebie kochana, cieszę się że że twój maluszek chce się jeszcze w brzuszku pogościć i dostałaś fałszywy alarm ale dobrze że dmuchałaś na zimne i byłaś u gin :)

konwalia - i ja tak mam że ruchy synusia czuję tak nisko z wrażeniem jakby miał mi wypaść więc spokojnie ;)

monita - powodzenia !!!!!

Nie udzielałam się na forum bo też byłam troszkę w biegu i tak :
    W poniedziałek miałam wizytację i na bakterie które się pojawiły w moczu gin przepisała mi 1 saszetkę roztworu do wypicia przed snem która miała pomóc wypłukać i wydalić je ze mnie rano ;) Lekarka pochwaliła mnie za zwiększenie dawki magnezu do 4xdz na twardniejący brzucholek i dodatkowo przepisała Luteinę żeby dmuchać na zimne ;) Następna wizytę mam 1.06 :) i jedynie co będzie chciała dokładnie u Kamilka sprawdzić na usg to jego pęcherz bo teraz miał taki jakby się nie wysiusiał ;)ale najważniejsze że mój syneczek UŁOŻONY JEST GŁÓWKĄ DO WYJŚCIA :)łożysko ułożone mam wysoko na tylnej ścianie a szyjkę mam co prawda miękką ale długą na 3 cm i zamkniętą ;)
    Wczoraj z kolei byliśmy z mężusiem na warsztatach Mamo to ja :)dostaliśmy parę drobiazgów , były wykłady ciekawe i te mniej ciekawe ale nie żałujemy bo zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć ;)
    Dziś leżakuję a jutro kolejne zajęcia w szkole rodzenia :):):)

Pay, Ivettka lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was jest tutaj bezrobotna bez prawa do macierzyńskiego?
    Radiszka ja jestem bezrobotna ale nie zarejestrowana w Up a co?

Dziewczyny a wy nie kapiecie się w wannie? Kurcze ja się kapie i to biore długie kąpiele nie polecacie?
    Monita obyscie wyszli że szpitala zaciskaj nóżki jak dziewczyny mówią
    Kasiula dobrze ze po wizycie ok a ile Kamilek wazy? Czyli poród sn ;-) przynajmniej narazie
    Co do laktatora to nie Wie.Wiem w każdym razie chyba zakupie bo jak Przy nati miałam ręczny to nic prawie nie sciagal

16udskjogri4r6n4.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny:) ja zajęłam się praniem i prasowaniem, drugą turę ubranek prasuję i duużo jeszcze przede mną:) robię na spokojnie, wolę teraz niż później w czerwcu:) Livia dobrze,że sprawdziłaś, uff. Monta trzymaj się mocno!!!
    Zania ja właśnie osłonki na brodawki zamówiłam z Aventu:) bo miały bdb opinie:)
    Kasiulka fajnie,że wszystko ok:) i oby juz Kamilek nie zmieniał pozycji:)
    Ja dziś mam wizytę o 18.20:) nie mogę się doczekać:)
    Dziewczyny kupiłam krem z baby dream z faktorem 50,ale patrzę,że w składzie jest alkohol;/ i teraz sama nie wiem czy dla niemowlaczka będzie ok, macie może ten krem kupiony albo może jakiś inny macie sprawdzony od słońca, bo widzę,że dużo firm ma dopiero od 3 msc życia.
    Zania śliczne łóżeczko:) ja też już większość kupiona, czekam na dostawę mataraca, kocyka i wanienki z gąbką, wczoraj kupiłam komodę dla niuni, więc zostały koszule do karmienia i staniki. Aaa i wózek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 15:09

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobmelek, livia... tak poprostu pytam bo dopadła mnie jakaś depresja... Niby wszystko miało być dobrze zaplanowane, ale wypadły nam z mężem dodatkowe spore koszty i musieliśmy pożyczyć kasę, na której spłatę teraz idą całe wypłaty męża. Muszę się ograniczać dosłownie ze wszystkim, a wiadomo, że nie mam szans na jakąkolwiek pracę ani teraz ani po urodzeniu przez jakiś czas. Kompletnie nie wiem jak to będzie jak urodzę, nie widzę, żadnych plusów tylko same minusy... okropnie mi z tym ciężko, i proszę nie linczujcie mnie tu publicznie hasłami w stylu "trzeba myśleć zanim się zajdzie" bo wtedy sytuacja była zupełnie inna. A teraz nie potrafię wogóle cieszyć się z ciąży... :(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka rozumiem Ciebie doskonale,że moze być Wam ciężko, bo trudno mi sobie wyobrazić jakbyśmy my mieli tylko wypłatę mojego M;/ z 2 normalnych wypłat nie jest lekko, pomagają nam dużo rodzice a co mówić jakbyśmy mieli 1. Oj czasem tak jest, praca jest to albo nie ma faceta, albo nie można zajść w ciążę a jak pracy nie ma to warunki na ciążę są:) różne są koleje losu. Dziecko to radość i szczęście:) słyszałam kiedyś jak Pan 8 dzieci powiedział,że każde dziecko przynosi ze sobą na świat bochenek chleba:) piękne prawda?:) dacie radę zobaczysz:) dziecko przynosi ze sobą szczęście i zawsze wtedy kasa się cudem znajduje:) może pomyśl o dorobieniu sobie? może coś co możesz w domu robić. Zobaczysz wszystko będzie dobrze, rozglądaj się pomału za pracą, patrz na rynek ofert, co jest i powoli wysyłaj, sama nie wiesz czym życie Ciebie zaskoczy:) trzymam za Ciebie kciuki!:)

1kasiulka1, radiszka lubią tę wiadomość

• tasha Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Chętnie podziele się również informacjami o przygotowaniach do porodu (wskazowki i rozpiska od poloznej) i informacjami o ew.pobycie na Staszica dla Lubelskich kolezanek :) :) ,ale to ciut później bo dziś mam meeega dużo roboty :)

Chętnie przeczytam o szpitalu na Staszica

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek - co do wagi mojego Kamilka to gin nie sprawdzała ponieważ był dokładnie badany na trzecim bad. prenatalnym 27.04 i wtedy ważył (1489g)i lekarka stwierdziła że nie ma sensu co 2 tyg tego sprawdzać i na następnej wizycie powie ile mój syneczek przybrał na wadze;) noi jeśli wszystko dalej będzie dobrze to tak poród sn ;)aż strach o tym myśleć tak ten czas leci..

kate - dzięki ;) też mam nadzieję że mój maluszek już nie zmieni pozycji ;) będę trzymała kciuki za twoją wizytę dzisiaj :)

radiszka - nie dołuj się , jakoś to będzie.

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate i gdzie zamawiacie komode? Jaką wybralaś?
    U mnie mebelki przyszly dziś, ale mąż skręcił tylko regalik, komody juz nie zdarzył bo poleciał na drugą zmianę do pracy :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka - niestety nasze Polskie realia... pamietaj,że stres nie jest dobry dla maleństwa... Czasem tak bywa,życie kładzie nam pod nogi ogromne kłody... wiem coś o tym. Pamiętaj,że po deszczu zawsze wychodzi słonko. Ułoży się!

radiszka lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek, ja się kąpię w wannie, ze starszym pod prysznicem się kąpałam, ale nie ze wskazań tylko, jakoś tak wolałam :p a teraz w wannie, ale w gorącej wodzie nigdy nie lubiłam się kąpać i teraz też mam taką letnią.
    Radiszka, ułoży się wszystko zobaczysz, my pod sam koniec ciąży, w sumie nawet nie bo ok. 7 mca znaleźliśmy się w takiej sytuacji, z tym, że mój mąż z dnia na dzień stracił mega pewną pracę z umową na stałe, zasiłek mu się wtedy nie należał i zostaliśmy z niczym i z remontem, w który władowaliśmy wszystkie oszczędności. Ale zaraz po porodzie wszystko się jakoś naprostowało ;)
    Ja zawsze powtarzam, że kasa to jest jedyna rzecz, której NIKT NIGDY nie jest pewny na 100 % ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania zamówiłam na allegro:

http://allegro.pl/komoda-szafka-pari-3-biala-3-szuflady-producent-pl-i5166891988.html

Mamy w salonie z tego samego stylu tylko 2 większe komody,a ta nam będzie pasowała w sypialni przy łóżeczku:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzisz, ja sama kupiłam taką do sypialni tylko na 4 szuflady i ciemną:) już jakiś czas temu:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie:) dziś mieliśmy 3 ważne usg,dlatego gin nie badał mnie ginekologicznie. Nelcia rośnie jak na drożdżach:) dziś 28T6D a odpowiada 30T1d:) waży 1471g:) położenie cały czas główkowe, z USG termin na 21.07:) z miesiączki 30.07. Mamy filmik i gin znów włączył 4D:) Łożysko na tylnej ścianie, 2 stopień. Wszystko jak najbardziej w porządku:) Jesteśmy przeszczęśliwi:) Następna wizyta 8 czerwca:) Mam póki co nie brać żelaza, starać się jeść produkty w żelazo. Waga 6,7kg na plusie.

jenny88, Konwalia, Lena87, Pay, rex, wikaa, 1kasiulka1, amarranta, Ivettka, mon!ta^ lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate super, że dobre wieści ;) Co do żelaza - ja ostatnio wcinam orzechy nerkowca, zieloną pietruszkę i suszone morele. Hemoglobina ładnie podskoczyła (brałam też żelazo ale w mniejszych dawkach niż powinnam bo żołądek mnie bolał).

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ