Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
radiszka wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was jest tutaj bezrobotna bez prawa do macierzyńskiego?
Chyba jaAle ja opłacam sobie dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne w ZUSie i do UP nie chodzę. Nie wiem czy o to Ci chodziło
A zasiłku żadnego nie dostawałam nawet jak byłam zarejestrowana w UP.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 10:57
-
Hej
Livia super że maluch się odwrócił
PAy mój brzuch często jest taki krzywy bo mój mały upodobał sobie leżenie główie po prawej stronie ;p wygląda to czasem komicznie
Zania tak naprawdę każdy elektryczny laktator jest super, po prostu wszyscy teraz strasznie tą medelę wychwalają pod niebiosa a jest droga jak cholera, także w takie polecanie marek bym nie wierzyła za bardzo
Monita, to trzymaj się tam i zaciskaj nogi, jeszcze trochędo lipca ;p
-
Dziewczyny trochę poszperałam w internecie o tych bólach. Wklejam link - może którąś zainteresuje:
http://www.netmama.pl/magazyn/ciaza/dolegliwosci-ciazowe/bole-wiezadla-oblego-macicy/
Napisane jest, że w takich przypadłościach polecają pas ciążowy. Czy którąś go używa i poleca? -
Heeejjj wszystkim
Pay - gratki z wizytacji , super że twój syneczek rozwija się prawidłowo i oboje macie się dobrze
amarranta - i dla ciebie gratki z wizytacjioby więcej dobrych wieści
biedroneczka - nononono pokaźna waga twojej niuni
ivettka - cieszę się że twoje wyniki się poprawiłyps śliczne ciuszkowe łupy upolowałaś
livia - dbaj o siebie kochana, cieszę się że że twój maluszek chce się jeszcze w brzuszku pogościć i dostałaś fałszywy alarm ale dobrze że dmuchałaś na zimne i byłaś u gin
konwalia - i ja tak mam że ruchy synusia czuję tak nisko z wrażeniem jakby miał mi wypaść więc spokojnie
monita - powodzenia !!!!!
Nie udzielałam się na forum bo też byłam troszkę w biegu i tak :
W poniedziałek miałam wizytację i na bakterie które się pojawiły w moczu gin przepisała mi 1 saszetkę roztworu do wypicia przed snem która miała pomóc wypłukać i wydalić je ze mnie ranoLekarka pochwaliła mnie za zwiększenie dawki magnezu do 4xdz na twardniejący brzucholek i dodatkowo przepisała Luteinę żeby dmuchać na zimne
Następna wizytę mam 1.06
i jedynie co będzie chciała dokładnie u Kamilka sprawdzić na usg to jego pęcherz bo teraz miał taki jakby się nie wysiusiał ;)ale najważniejsze że mój syneczek UŁOŻONY JEST GŁÓWKĄ DO WYJŚCIA
łożysko ułożone mam wysoko na tylnej ścianie a szyjkę mam co prawda miękką ale długą na 3 cm i zamkniętą
Wczoraj z kolei byliśmy z mężusiem na warsztatach Mamo to ja :)dostaliśmy parę drobiazgów , były wykłady ciekawe i te mniej ciekawe ale nie żałujemy bo zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć
Dziś leżakuję a jutro kolejne zajęcia w szkole rodzeniaPay, Ivettka lubią tę wiadomość
-
radiszka wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was jest tutaj bezrobotna bez prawa do macierzyńskiego?
Dziewczyny a wy nie kapiecie się w wannie? Kurcze ja się kapie i to biore długie kąpiele nie polecacie?
Monita obyscie wyszli że szpitala zaciskaj nóżki jak dziewczyny mówią
Kasiula dobrze ze po wizycie ok a ile Kamilek wazy? Czyli poród snprzynajmniej narazie
Co do laktatora to nie Wie.Wiem w każdym razie chyba zakupie bo jak Przy nati miałam ręczny to nic prawie nie sciagal -
hej Dziewczyny:) ja zajęłam się praniem i prasowaniem, drugą turę ubranek prasuję i duużo jeszcze przede mną
robię na spokojnie, wolę teraz niż później w czerwcu:) Livia dobrze,że sprawdziłaś, uff. Monta trzymaj się mocno!!!
Zania ja właśnie osłonki na brodawki zamówiłam z Aventu:) bo miały bdb opinie:)
Kasiulka fajnie,że wszystko ok:) i oby juz Kamilek nie zmieniał pozycji:)
Ja dziś mam wizytę o 18.20:) nie mogę się doczekać
Dziewczyny kupiłam krem z baby dream z faktorem 50,ale patrzę,że w składzie jest alkohol;/ i teraz sama nie wiem czy dla niemowlaczka będzie ok, macie może ten krem kupiony albo może jakiś inny macie sprawdzony od słońca, bo widzę,że dużo firm ma dopiero od 3 msc życia.
Zania śliczne łóżeczko:) ja też już większość kupiona, czekam na dostawę mataraca, kocyka i wanienki z gąbką, wczoraj kupiłam komodę dla niuni, więc zostały koszule do karmienia i staniki. Aaa i wózek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 15:09
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Bobmelek, livia... tak poprostu pytam bo dopadła mnie jakaś depresja... Niby wszystko miało być dobrze zaplanowane, ale wypadły nam z mężem dodatkowe spore koszty i musieliśmy pożyczyć kasę, na której spłatę teraz idą całe wypłaty męża. Muszę się ograniczać dosłownie ze wszystkim, a wiadomo, że nie mam szans na jakąkolwiek pracę ani teraz ani po urodzeniu przez jakiś czas. Kompletnie nie wiem jak to będzie jak urodzę, nie widzę, żadnych plusów tylko same minusy... okropnie mi z tym ciężko, i proszę nie linczujcie mnie tu publicznie hasłami w stylu "trzeba myśleć zanim się zajdzie" bo wtedy sytuacja była zupełnie inna. A teraz nie potrafię wogóle cieszyć się z ciąży...
-
Radiszka rozumiem Ciebie doskonale,że moze być Wam ciężko, bo trudno mi sobie wyobrazić jakbyśmy my mieli tylko wypłatę mojego M;/ z 2 normalnych wypłat nie jest lekko, pomagają nam dużo rodzice a co mówić jakbyśmy mieli 1. Oj czasem tak jest, praca jest to albo nie ma faceta, albo nie można zajść w ciążę a jak pracy nie ma to warunki na ciążę są
różne są koleje losu. Dziecko to radość i szczęście:) słyszałam kiedyś jak Pan 8 dzieci powiedział,że każde dziecko przynosi ze sobą na świat bochenek chleba:) piękne prawda?
dacie radę zobaczysz:) dziecko przynosi ze sobą szczęście i zawsze wtedy kasa się cudem znajduje:) może pomyśl o dorobieniu sobie? może coś co możesz w domu robić. Zobaczysz wszystko będzie dobrze, rozglądaj się pomału za pracą, patrz na rynek ofert, co jest i powoli wysyłaj, sama nie wiesz czym życie Ciebie zaskoczy:) trzymam za Ciebie kciuki!
1kasiulka1, radiszka lubią tę wiadomość
-
zania1313 wrote:Chętnie podziele się również informacjami o przygotowaniach do porodu (wskazowki i rozpiska od poloznej) i informacjami o ew.pobycie na Staszica dla Lubelskich kolezanek
,ale to ciut później bo dziś mam meeega dużo roboty
Chętnie przeczytam o szpitalu na Staszica -
Bommbelek - co do wagi mojego Kamilka to gin nie sprawdzała ponieważ był dokładnie badany na trzecim bad. prenatalnym 27.04 i wtedy ważył (1489g)i lekarka stwierdziła że nie ma sensu co 2 tyg tego sprawdzać i na następnej wizycie powie ile mój syneczek przybrał na wadze;) noi jeśli wszystko dalej będzie dobrze to tak poród sn ;)aż strach o tym myśleć tak ten czas leci..
kate - dziękiteż mam nadzieję że mój maluszek już nie zmieni pozycji
będę trzymała kciuki za twoją wizytę dzisiaj
radiszka - nie dołuj się , jakoś to będzie. -
radiszka - niestety nasze Polskie realia... pamietaj,że stres nie jest dobry dla maleństwa... Czasem tak bywa,życie kładzie nam pod nogi ogromne kłody... wiem coś o tym. Pamiętaj,że po deszczu zawsze wychodzi słonko. Ułoży się!
radiszka lubi tę wiadomość
-
Bombelek, ja się kąpię w wannie, ze starszym pod prysznicem się kąpałam, ale nie ze wskazań tylko, jakoś tak wolałam :p a teraz w wannie, ale w gorącej wodzie nigdy nie lubiłam się kąpać i teraz też mam taką letnią.
Radiszka, ułoży się wszystko zobaczysz, my pod sam koniec ciąży, w sumie nawet nie bo ok. 7 mca znaleźliśmy się w takiej sytuacji, z tym, że mój mąż z dnia na dzień stracił mega pewną pracę z umową na stałe, zasiłek mu się wtedy nie należał i zostaliśmy z niczym i z remontem, w który władowaliśmy wszystkie oszczędności. Ale zaraz po porodzie wszystko się jakoś naprostowało
Ja zawsze powtarzam, że kasa to jest jedyna rzecz, której NIKT NIGDY nie jest pewny na 100 % -
Zania zamówiłam na allegro:
http://allegro.pl/komoda-szafka-pari-3-biala-3-szuflady-producent-pl-i5166891988.html
Mamy w salonie z tego samego stylu tylko 2 większe komody,a ta nam będzie pasowała w sypialni przy łóżeczku:)1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po wizycie:) dziś mieliśmy 3 ważne usg,dlatego gin nie badał mnie ginekologicznie. Nelcia rośnie jak na drożdżach:) dziś 28T6D a odpowiada 30T1d:) waży 1471g:) położenie cały czas główkowe, z USG termin na 21.07:) z miesiączki 30.07. Mamy filmik i gin znów włączył 4D:) Łożysko na tylnej ścianie, 2 stopień. Wszystko jak najbardziej w porządku:) Jesteśmy przeszczęśliwi:) Następna wizyta 8 czerwca:) Mam póki co nie brać żelaza, starać się jeść produkty w żelazo. Waga 6,7kg na plusie.
jenny88, Konwalia, Lena87, Pay, rex, wikaa, 1kasiulka1, amarranta, Ivettka, mon!ta^ lubią tę wiadomość