X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - a jeszcze zapytam odnośnie Cytomegalii, Ty przebylaś np.ospe wietrzna? Bo ja mam pierwszy wynik iGg dodatni a igM ujemny. Więc u mnie chyba nie ma sensu powtarzać tego badania.
    I czy na Toxo robilaś igg i igm, czy tylko igm??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex używane, ale nic nie zniszczone, przyszła druga paczka, postaram się też wrzucić fotki, też używane i też co niektóre jak nowe i dostałam jeszcze kilka gratisów. Część rzeczy mam po synku także z wyprawką nie stoję tak źle, łóżeczko zamówione. Zostanie kupić wózek,kocyki i kosmetyki i w aptece parę drobiazgów.

Radiszka ja też na bezrobociu, od poniedziałku bez prawa do zasiłku (skończył się), mąż tylko pracuje, ale też niewiele zarabia , niestety w piekarni kokosów się nie zbija,ale po trochu jakoś dajemy radę, też mieliśmy długi,ciągnęły się od grudnia ale już jesteśmy na 0. Głowa do góry :)

radiszka lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania dzięki za info odnośnie Staszica:) nie mają dużo tam miejsc jednak. Ja kupiłam wszystko łącznie z podkładami, bo nie wiem czy na Kraśnickiej nie będę a tam trzeba mieć ze sobą dosłownie wszystko.
    Olej z wiesiołka u nas tez mówiła o nim,ale nic nie mówiła o tarczycy, hmm to ja jak biorę euthyrox i jestem po operacji to nie mogę go brać?
    O ciekawe z tą witaminą C dopochwowo:) u nas o tym nie mówiła:)
    Odnośnie toxo i cytomegalii na początku ciąży miałam robione igg i igm. Wyszły niereaktywne. Teraz miałam robić toxo i cytomegalię tylko igm. Wyszły niereaktywne. Nie pamiętam czy przechodziłam ospę.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro cytomegalia wyszla Ci niereaktywna to nie przechodzilas :) Bo ja przechodziłam i igg mialam dodatni,wiec mam 1% szans ze moge złapać na nowo. Powtorze wiec tylko Toxo i Borelioze igm
    A jeśli masz problemy z tarczyca to nie możesz brać wiesiołka :) tak powiedziała. Ja mam kategorycznie wykreślone :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam 2 partię

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/20dcbff5ee11.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0641d3d8da9b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7817560ca220.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8630531620bb.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/428a61a9ed0a.jpg

1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania dzięki za informację. Moja znajoma, która chodziła do tej położnej ze staszica urodziła kilka dni temu. To jest jej drugie dziecko. Była w sklepie z m. dostała bóli i zjechała na porodówkę, tam podobno 2 h i po robocie. Tez stosowała się do tych rad co Ty napisałaś... :) To był jej drugi poród z ta położną i podobno pierwszy też sobie bardzo chwaliła.

kasiulka ja swojego pierwszego syna urodziłam popołudniu. Po porodzie położyli mi go na piersi i wtedy choc mega zmęczona (rodziłam 14 h.) czułam wielką radość i euforię. M. był ze mną, przecinał pępowinę. Lekarz mnie szył a ja trzymałam maluszka i wpatrywaliśmy sie w niego non stop. Potem zabrali - wiadomo, mierzyć, ważyć, myć.... Leżąc na sali nie mogłam się doczekać kiedy mi go przyniosą. Co otwierały się drzwi to ja z nadzieja, ze to mój synio. W końcu ok. 22.00 dostałam go. Połozna połozyła go obok a ja (nie wiem ile to trwało) leżałam i patrzyłam się na niego. Nigdy nie zapomnę tych wielkich, opuchniętych oczek, które również patrzyły na mnie.... Niesamowite.... :-) Po jakims czasie zaczął płakać.... I wtedy uświadomiłam sobie, ze nie wiem co mam robić... Czy on jest głodny, czy się zasikał, czy znudził leżeniem... Nie myślałam, o tym ze dopiero urodziłam, że jestem obolała, a na dole ciągną szwy jak cholera.... Instynktownie wzięłam go na ręce, przytuliłam i sie uspokoił. Niedługo potwem przyszła połozna i pokazała jak przystawiać do piersi. Szybko załapał i ciągnął jak prawdziwy ssaczek :-) Potem potoczyło się samo. Jak płakał podnosiłam do góry, przytuliłam, jak nie pomogło przystawiłam do piersi i tyle.... Co do pieluszki - słychać było i widać po bordowej buźce kiedy była do zmiany. Takie dziecko niewiele potrzebuje -snu, bliskości, mleczka i czystej pieluszki... A jeśli cos go bedzie bolało to na pewno się zorientujesz - wtedy płacz jest zupełnie inny, nauczysz sie... Badź spokojna ;-)

Ale poemat .... :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 19:07

Ivettka, amarranta, Mimi1990, Konwalia, 1kasiulka1, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1b8234bd0ff.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cf0d3c19056.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e910034e827f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c8a20d16278.jpg

ewela86 lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka ciuszki naprawdę superaśne !

Ivettka lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka super ubranka:) ja pospalam 2godz po południu i od razu lepiej:) jednak jak śpię niecałe 6godz to odczuwa w dzień, tym bardziej ze nie pije kawy.
    Zania zapytam o tego wiesiołka.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa -to co napisalas.... rewelacja. Mam łzy w oczach,dawno nie słyszałam tak głębokiej odpowiedzi na pytanie "jak ja sobie poradzę z maluszkiem" od razu widać,ze doswiadczona z Ciebie mamcia:-)

Ja teraz z dnia na dzień coraz bardziej czuje,że to MOJE NAJUKOCHNSZE DZIECKO,TYLE WYCZEKIWANE! Ale pewnie totalna radość nastąpi jak wezmę ją w ramiona,ha taki maleńki cud naszej miłości;-)

amarranta, wikaa lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i na koniec dnia brzucholek :) Dobranoc :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/85ed72341ac7.jpg

rex, tasha, Lena87, wikaa, Konwalia, amarranta, kate851, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, brzuszek cudo :)
    A w tej kiecce zielonej w grochy to się zakochałam, ekstra!

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika, ślicznie napisałaś to o opiece nad maluszkiem :)

Zania, super porady od Twojej poloznej :) zapiszę gdzieś sobie:) dzięki!

wikaa lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ..

w 31 tygodniu ciąży
    (30 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 27 tydzień
    Data porodu:
    24 lipca 2015
    (pozostało 70 dni)

Ja oczywiście drugi bądź trzeci dzień nie śpię od 5:00 ..
    Tak więc mam już wszystko posprzątane, poodkurzane i pomyte podłogi :D :D

kate851, Zgredek lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) Ivettka jaki ładny brzuszek:) rośniecie, rośniecie:) Lena ja wczoraj nie spałam od 5,miałam budzik na 6 ale od 5 już Niunia się wierciła:) w dzień za to pospałam 2 godzinki, bo padałam.Ty już jaka motywacja z rana:)
    Ja zaraz śniadanko i zabieram się za gotowanie zupy fasolowej,od gina dostałam rozpiskę produktów bogatych w żelazo i bardzo dużo zawiera biała fasola, więc dziś fasolówka:)

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;-) ivetka ale duży brzuszek :-) a ciuszki przepiękne :-) dziś u nas słoneczko może jutro przyjdzie mi paczka a w niej proszek więc może będę mogła w końcu zacząć prac :-P a ma być teraz ciepło więc akurat by się udało :-D

16udskjogri4r6n4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wczoraj też zrobiłam sobie drzemkę od 7 do 9 ;)
    Stwierdziłam że nie ma sensu odkładać sprzątania bo i tak Mnie to czeka ;) a że pogoda zapowiada się ładnie, więc spędzę dzień na świeżym powietrzu :D

Skoro mówisz że fasola jest bogata w żelazo, to na przyszły tydzień zrobię zupkę ;)

Mąż zastanawia się nad kupnem sokowirówki, zachciało Mu się świeżych naturalnych soczków, a przy okazji i ja skorzystam :D

• Verona Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka ciuszki prześliczne a domek maluszka super :)
    mi pokiełbasiła się noc z dniem, dzisiaj pobiłam rekord i byłam 7 razy siusiu w nocy, a z kolei w dzień gdzie położe głowę tam śpię :/
    Ja zacznę prać dopiero w czerwcu bo myślę ze będą się kurzyć te ciuszki,a poza tym nie zrobiłam jeszcze porządku w szafie gdzie będą ciuchy Zośki-jakoś nie mam weny.

3i49p07wevcalt60.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Dzięki dziewczynki za miłe słowa, ale to nic innego jak macierzyństwo ;-)

Ja po śniadanku zabieram się za sprzątanie. Popołudniu idziemy do teściowej - ma dziś imieniny.
    Jutro m. zostaje z chłopakami a ja mam dzień dla siebie.... Będę odpoczywać :-)
    Kate napisz co masz jeszcze na tej liście :-)

Ivettka brzucholek super okazały ! :-)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Kate wczoraj też zrobiłam sobie drzemkę od 7 do 9 ;)
    Stwierdziłam że nie ma sensu odkładać sprzątania bo i tak Mnie to czeka ;) a że pogoda zapowiada się ładnie, więc spędzę dzień na świeżym powietrzu :D

Skoro mówisz że fasola jest bogata w żelazo, to na przyszły tydzień zrobię zupkę ;)

Mąż zastanawia się nad kupnem sokowirówki, zachciało Mu się świeżych naturalnych soczków, a przy okazji i ja skorzystam :D

Lena mój też jak mi żelazo bardzo spadło to kupił sokowirówkę, ale ten szał na soki trwał może z miesiąc, teraz ciężko się doprosić :/

Malagosia lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ