X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - a jeszcze zapytam odnośnie Cytomegalii, Ty przebylaś np.ospe wietrzna? Bo ja mam pierwszy wynik iGg dodatni a igM ujemny. Więc u mnie chyba nie ma sensu powtarzać tego badania.
    I czy na Toxo robilaś igg i igm, czy tylko igm??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex używane, ale nic nie zniszczone, przyszła druga paczka, postaram się też wrzucić fotki, też używane i też co niektóre jak nowe i dostałam jeszcze kilka gratisów. Część rzeczy mam po synku także z wyprawką nie stoję tak źle, łóżeczko zamówione. Zostanie kupić wózek,kocyki i kosmetyki i w aptece parę drobiazgów.

Radiszka ja też na bezrobociu, od poniedziałku bez prawa do zasiłku (skończył się), mąż tylko pracuje, ale też niewiele zarabia , niestety w piekarni kokosów się nie zbija,ale po trochu jakoś dajemy radę, też mieliśmy długi,ciągnęły się od grudnia ale już jesteśmy na 0. Głowa do góry :)

radiszka lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania dzięki za info odnośnie Staszica:) nie mają dużo tam miejsc jednak. Ja kupiłam wszystko łącznie z podkładami, bo nie wiem czy na Kraśnickiej nie będę a tam trzeba mieć ze sobą dosłownie wszystko.
    Olej z wiesiołka u nas tez mówiła o nim,ale nic nie mówiła o tarczycy, hmm to ja jak biorę euthyrox i jestem po operacji to nie mogę go brać?
    O ciekawe z tą witaminą C dopochwowo:) u nas o tym nie mówiła:)
    Odnośnie toxo i cytomegalii na początku ciąży miałam robione igg i igm. Wyszły niereaktywne. Teraz miałam robić toxo i cytomegalię tylko igm. Wyszły niereaktywne. Nie pamiętam czy przechodziłam ospę.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro cytomegalia wyszla Ci niereaktywna to nie przechodzilas :) Bo ja przechodziłam i igg mialam dodatni,wiec mam 1% szans ze moge złapać na nowo. Powtorze wiec tylko Toxo i Borelioze igm
    A jeśli masz problemy z tarczyca to nie możesz brać wiesiołka :) tak powiedziała. Ja mam kategorycznie wykreślone :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam 2 partię

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/20dcbff5ee11.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0641d3d8da9b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7817560ca220.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8630531620bb.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/428a61a9ed0a.jpg

1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania dzięki za informację. Moja znajoma, która chodziła do tej położnej ze staszica urodziła kilka dni temu. To jest jej drugie dziecko. Była w sklepie z m. dostała bóli i zjechała na porodówkę, tam podobno 2 h i po robocie. Tez stosowała się do tych rad co Ty napisałaś... :) To był jej drugi poród z ta położną i podobno pierwszy też sobie bardzo chwaliła.

kasiulka ja swojego pierwszego syna urodziłam popołudniu. Po porodzie położyli mi go na piersi i wtedy choc mega zmęczona (rodziłam 14 h.) czułam wielką radość i euforię. M. był ze mną, przecinał pępowinę. Lekarz mnie szył a ja trzymałam maluszka i wpatrywaliśmy sie w niego non stop. Potem zabrali - wiadomo, mierzyć, ważyć, myć.... Leżąc na sali nie mogłam się doczekać kiedy mi go przyniosą. Co otwierały się drzwi to ja z nadzieja, ze to mój synio. W końcu ok. 22.00 dostałam go. Połozna połozyła go obok a ja (nie wiem ile to trwało) leżałam i patrzyłam się na niego. Nigdy nie zapomnę tych wielkich, opuchniętych oczek, które również patrzyły na mnie.... Niesamowite.... :-) Po jakims czasie zaczął płakać.... I wtedy uświadomiłam sobie, ze nie wiem co mam robić... Czy on jest głodny, czy się zasikał, czy znudził leżeniem... Nie myślałam, o tym ze dopiero urodziłam, że jestem obolała, a na dole ciągną szwy jak cholera.... Instynktownie wzięłam go na ręce, przytuliłam i sie uspokoił. Niedługo potwem przyszła połozna i pokazała jak przystawiać do piersi. Szybko załapał i ciągnął jak prawdziwy ssaczek :-) Potem potoczyło się samo. Jak płakał podnosiłam do góry, przytuliłam, jak nie pomogło przystawiłam do piersi i tyle.... Co do pieluszki - słychać było i widać po bordowej buźce kiedy była do zmiany. Takie dziecko niewiele potrzebuje -snu, bliskości, mleczka i czystej pieluszki... A jeśli cos go bedzie bolało to na pewno się zorientujesz - wtedy płacz jest zupełnie inny, nauczysz sie... Badź spokojna ;-)

Ale poemat .... :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 19:07

Ivettka, amarranta, Mimi1990, Konwalia, 1kasiulka1, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1b8234bd0ff.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cf0d3c19056.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e910034e827f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c8a20d16278.jpg

ewela86 lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka ciuszki naprawdę superaśne !

Ivettka lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka super ubranka:) ja pospalam 2godz po południu i od razu lepiej:) jednak jak śpię niecałe 6godz to odczuwa w dzień, tym bardziej ze nie pije kawy.
    Zania zapytam o tego wiesiołka.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa -to co napisalas.... rewelacja. Mam łzy w oczach,dawno nie słyszałam tak głębokiej odpowiedzi na pytanie "jak ja sobie poradzę z maluszkiem" od razu widać,ze doswiadczona z Ciebie mamcia:-)

Ja teraz z dnia na dzień coraz bardziej czuje,że to MOJE NAJUKOCHNSZE DZIECKO,TYLE WYCZEKIWANE! Ale pewnie totalna radość nastąpi jak wezmę ją w ramiona,ha taki maleńki cud naszej miłości;-)

amarranta, wikaa lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i na koniec dnia brzucholek :) Dobranoc :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/85ed72341ac7.jpg

rex, tasha, Lena87, wikaa, Konwalia, amarranta, kate851, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, brzuszek cudo :)
    A w tej kiecce zielonej w grochy to się zakochałam, ekstra!

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika, ślicznie napisałaś to o opiece nad maluszkiem :)

Zania, super porady od Twojej poloznej :) zapiszę gdzieś sobie:) dzięki!

wikaa lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ..

w 31 tygodniu ciąży
    (30 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 27 tydzień
    Data porodu:
    24 lipca 2015
    (pozostało 70 dni)

Ja oczywiście drugi bądź trzeci dzień nie śpię od 5:00 ..
    Tak więc mam już wszystko posprzątane, poodkurzane i pomyte podłogi :D :D

kate851, Zgredek lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) Ivettka jaki ładny brzuszek:) rośniecie, rośniecie:) Lena ja wczoraj nie spałam od 5,miałam budzik na 6 ale od 5 już Niunia się wierciła:) w dzień za to pospałam 2 godzinki, bo padałam.Ty już jaka motywacja z rana:)
    Ja zaraz śniadanko i zabieram się za gotowanie zupy fasolowej,od gina dostałam rozpiskę produktów bogatych w żelazo i bardzo dużo zawiera biała fasola, więc dziś fasolówka:)

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;-) ivetka ale duży brzuszek :-) a ciuszki przepiękne :-) dziś u nas słoneczko może jutro przyjdzie mi paczka a w niej proszek więc może będę mogła w końcu zacząć prac :-P a ma być teraz ciepło więc akurat by się udało :-D

16udskjogri4r6n4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wczoraj też zrobiłam sobie drzemkę od 7 do 9 ;)
    Stwierdziłam że nie ma sensu odkładać sprzątania bo i tak Mnie to czeka ;) a że pogoda zapowiada się ładnie, więc spędzę dzień na świeżym powietrzu :D

Skoro mówisz że fasola jest bogata w żelazo, to na przyszły tydzień zrobię zupkę ;)

Mąż zastanawia się nad kupnem sokowirówki, zachciało Mu się świeżych naturalnych soczków, a przy okazji i ja skorzystam :D

• Verona Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka ciuszki prześliczne a domek maluszka super :)
    mi pokiełbasiła się noc z dniem, dzisiaj pobiłam rekord i byłam 7 razy siusiu w nocy, a z kolei w dzień gdzie położe głowę tam śpię :/
    Ja zacznę prać dopiero w czerwcu bo myślę ze będą się kurzyć te ciuszki,a poza tym nie zrobiłam jeszcze porządku w szafie gdzie będą ciuchy Zośki-jakoś nie mam weny.

3i49p07wevcalt60.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Dzięki dziewczynki za miłe słowa, ale to nic innego jak macierzyństwo ;-)

Ja po śniadanku zabieram się za sprzątanie. Popołudniu idziemy do teściowej - ma dziś imieniny.
    Jutro m. zostaje z chłopakami a ja mam dzień dla siebie.... Będę odpoczywać :-)
    Kate napisz co masz jeszcze na tej liście :-)

Ivettka brzucholek super okazały ! :-)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Kate wczoraj też zrobiłam sobie drzemkę od 7 do 9 ;)
    Stwierdziłam że nie ma sensu odkładać sprzątania bo i tak Mnie to czeka ;) a że pogoda zapowiada się ładnie, więc spędzę dzień na świeżym powietrzu :D

Skoro mówisz że fasola jest bogata w żelazo, to na przyszły tydzień zrobię zupkę ;)

Mąż zastanawia się nad kupnem sokowirówki, zachciało Mu się świeżych naturalnych soczków, a przy okazji i ja skorzystam :D

Lena mój też jak mi żelazo bardzo spadło to kupił sokowirówkę, ale ten szał na soki trwał może z miesiąc, teraz ciężko się doprosić :/

Malagosia lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ