X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny!
    My pokój w sumie skończyliśmy już całkiem.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex - pochwal się :) pokaz pokoik :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będą niewyraźne bo te;efonem robiłam, no i teraz troszkę rzeczy doszło, a ochraniacze itp założę dopiero przed samym porodem, albo mąż założy jak już w szpitalu będę. No i firankę musimy zamówić jakąś, bo na razie wisi jakaś awaryjna.

xfssjp4rs5k3_t.jpg

apznjivqnb0q_t.jpg

irwpc2n8hfwx_t.jpg

188afarkf8zy_t.jpg

ysu4ys1bmeuj_t.jpg

Ivettka, wikaa, bommbelek89, gigsa, Lena87, Konwalia, 1kasiulka1, ewela86, kate851, zielona1, dora8201 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pragnę powiadomić że nasza jenny88 urodziła bliźniaczki Emilkę i Lilkę dn 16.05.2015 :) mają się świetnie :) dziewczyny dostały po 8 pkt Apgar

Emilka ur. 16.05 godz. 1:52, 1860g, 45cm
    Lilka ur. 16.05 godz. 1:53, 1810g, 42cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 21:31

wikaa, rex, bommbelek89, amarranta, Lena87, Konwalia, Morroind, pepitka, ewela86, kate851, 1kasiulka1, cati, katepr lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex - baardzo ciekawy pokoik :) świetny :)

Ivettka - dobrze,że z dziewczynkami wszystko ok...ale dlaczego tak wcześnie?
    Z tego co pamietam miała mieć ustalany termin cc w czerwcu

rex lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechała na podanie sterydów i dziś miała wyjść, dostała bóli nie przeszło w nocy chlusnęły wody i boom dziewczynki na świecie :) jak to mówią "Nie znasz dnia ani godziny" :) mi to się śmiać chce że jak tak dalej pójdzie to połowa lipcówek w czerwcu już będzie dzieciata :D

Dobranoc :)

Konwalia, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka dzięki za info :)
    Jeny, wielkie gratki!!! Zdrówka dla dzieciaków i dla Ciebie :)

1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Zania i rex pokoje wspaniałe cudne :-*
    Ojoj Jenny urodziła jejusku gratulacje super ze dziewczynki ok rany co to się dzieje aż pietra dostałam ja nic nie zrobione nie kupione a jakby się tak trafiło...
    A czy miała cc czy sn??

rex lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z m. z nocy kultury. Łazić nie bardzo miałam siłę wiec przysiedlismy na pizze i pochłonęłam trzy kawałki :-)

Zania, Rex śliczne pokoiki. Pomysłowe i nie oklepane ;-)

Ivettka dzięki za informacje. Jenny gratulacje. Niech dziewczynki zdrowo rosną ;-) Czekamy na Ciebie na forum :-)

Bommbelek po godzinie przyjścia na świat można wnioskować cc :-)

Dobranoc !

rex, Ivettka lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek89 Asia miała cc.

Ja wpadłam się pochwalić, że od wczoraj rano mój Dominik już sam oddycha :) został odłączony od respiratora i bardzo dobrze sobie radzi. Wyniki chłopców ok. Podają im coraz to większe porcję mojego mleka, także mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej :)

Lena87, Konwalia, Morroind, 1kasiulka1, pepitka, rex, ewela86, cati, amarranta, Biedroneczka83, Ivettka, bommbelek89, wikaa, zielona1, katepr, mon!ta^ lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od wietrznego poranka :)
    Jenny ogromne gratulacje dla Was, niech dziewczynki pięknie się rozwijają i rosną.
    Zania, Rex pokoiki śliczne, nasz maluszek będzie w sypialni z nami a potem się pomyśli...
    Gigsa gratulacje dla silnego Dominiczka, będzie tylko lepiej na pewno

rex, gigsa lubią tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ..

Pokoiki macie świetne <3 gdybym tylko ja miała takie manewru ..
    Niestety na dzień dzisiejszy nie zapowiada się na lepsze warunki więc królewicz będzie z Nami w sypialni ..

Gigsa, masz silnych boskich chłopaków którzy będą walczyć <3

Jenny Gratuluję ;)

Wikaa, narobiłaś Mi ochoty na pizzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 10:01

rex, gigsa, wikaa lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Gigsa super wiadomość, oby już tylko do przodu!!! :)

gigsa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny gratuluje coreczek. Niech zdrowo rosną i będą oczkiem w głowie rodziców.
    Gigsa super informacja. Wierzę, że niedługo będziesz w domu z chłopakami.
    Dziewczyny super pokoiki.

gigsa lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Ooo Jenny gratuluję! zdrówka dla Ciebie i córeczek!:) coraz częściej się słyszy,że kobiety rodzą dużo, dużo przed terminem, obyśmy my wytrwały do terminu.
    Zania, Rex śliczne pokoiki:) ajjj przepiękne po prostu:) Lena nie martw się, nasza Niunia też będzie z Nami w sypialni:) dobry i taki kącik:)kiedyś ludzie mieszkali w 1 pokoju z 3-4 dzieci i szczęście było:) więc ja doceniam,że jesteśmy sami na swoim a kiedyś dorobimy się i pokoju dla Niuni:) my jak urządzimy kącik Neli to tez pokażę:)
    Gigsa super wieści!:) chłopaki dają radę:) zdrówka:)
    Wikaa mi tez ochotkę zrobiłaś na tą pizzę, ja wczoraj zajadałam się karkówką na grillu:) odpoczęliśmy nad zalewem ze znajomymi, spałam jak dziecko, taka dotleniona byłam:)
    Była ta znajoma co miała cc na Lubartowskiej, Niunia ma 3 tygodnie i jest słodziutka:) waży już 4 kg:) przy porodzie miała 3400 i 56cm. Znajoma opowiadała,że od rana zaczęli jej wywoływać poród, bo stwierdzili,że już 7 dzień lezy i ze już pora,ale nie miała żadnych skurczy, totalnie nic. Wymęczyli ją, bo dawali jej cewnik foleya,balonik na wywołanie porodu, gaz, oksytocynę i jeszcze coś, mówiła,że raz mało co już zemdlała od tego wszystkiego;/ rozwarcie miała na 1,5 cm po tym wszystkim i zero skurczy..od 8 rano ją tak męczyli a o 16 zrobili w końcu cc..mówiła,że o wiele gorzej zniosła cc przez to męczenie od rana..gdyby zrobili od razu, to by inaczej się czuła, a tak na drugi dzień rano próbowała wstawać i mówiła,że strasznie bolało, 3 pierwsze doby na ketonalu i unieruchomiona;/ mówiła,że całe szczęście mąż pomagał wszystko przy dziecku, bo sama nawet się nie mogła podnieść, więc widać i cc nie jest takie hop siup, wyszli po 3 dobach do domu, o tyle dobrze. Chwaliła położne na Lubartowskiej i studentki,że bardzo jej pomogły przetrwać te chwile męczarni wywoływania porodu, uczyły oddychać itp. Warunki wiadomo nie za bardzo, bo łazienka na korytarzu wspólna i syf,ale jak się zacznie tam remont od czerwca, to może jakoś inaczej będzie.Jednym słowem chciała bardzo rodzić naturalnie a wyszło jak wyszło. Mówiła,żeby do szpitala jechać możliwie jak najpóźniej, a jej ktg wyszło źle i zostawili ją już w szpitalu mimo braku skurczy.

gigsa, rex, wikaa lubią tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)

Aleeee świetne informacje w tę niedzielę :):):)

GRAAAAAAATTTTUUULLLAAAACCCJJEEE DLA JENNY :):):):) MAMA PEWNIE PRZESZCZĘŚLIWA ŻE DZIEWCZYNKI ZDROWE :) I NIECH TAK ZOSTANIE:) NIECH ROSNĄ I MAJĄ SIĘ DOBRZE :)

gigsa- CUUDOWWWNNEE NOWINY :) BRAWKA DLA DOMINISIA ZUCH CHŁOPAK ;) BARDZO SIĘ CIESZĘ ŻE Z TWOIMI SKARBAMI WSZYSTKO OK :) OBY DO PRZODU :)

Rex i zania - bardzo fajne pokoiki ;)

gigsa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ tu cichoooo :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, gratulacje :) niech dziewczynki rosną zdrowo :)

Gigsa, super, że Dominik sam oddycha i z chłopcami coraz lepiej :)

Zania i Rex, super pokoiki. U nas też nie ma warunków póki co będziemy mieć małą w sypialni, a jak podrośnie oddamy jej pokój lub zmienimy mieszkanie ;) na początku będzie spała w wiklinowym koszu (myślę, że 3-4 miesiące, koleżanka mówiła, że jej gdzieś na tyle starczyło takie coś), łóżeczko dopiero później złożyny, żeby się nie zagracić.

gigsa, rex lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 34 tygodniu:D

Z tym cc to indywidualna sprawa, jedne się będą dobrze czuły drugie gorzej. Ja wspominam nie najgorzej, podobno jak się dużo chodzi to idzie wytrzymać ten ból rany.
    Nie ma co się negatywnie nastawiać :)

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa wspaniałe wieści niech DOMINIK Dochodzi do zdrówka ;-)
    Co do cc to ja też nie wspominam samej operacji i po operacji tego czasu jakoś tragicznie jedynie psychicznie wysiadlam częściowo przez personel szpitala ale w domu było coraz lepiej ;-)
    Teraz się boje sn :-P
    A mi od wczoraj już dokucza oprócz bólu nóg puchnięcie... Niestety teraz już tak zostanie bo dziś też nogi balony.
    Oprócz tego kupiłam w biedronce chusteczki w 4paku ma promocji i te pampersy najmniejsze oraz torbę do wozka i torbę sportowa po 9zl były :-P
    Wybrałam też z paczkomatu pieluchy i proszek choć powiem ze pieluchy przy nati miałam solidniejsze...

16udskjogri4r6n4.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ