X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka - ja przy takim dluzszym maratonie to czasem czuje po prostu przeciazenie w dole brzucha/i jakby szyjce... ale jak poleze to przechodzi. Nie dziwie Ci sie,ze sie stresujesz...sama czy takich boleściach bym się denerwowała. Ale może po prostu tak ma być...moja mała czasem jak mi się tak jakoś uloży to mam wrazenie,ze uciska mi na jakis nerw w kregoslupie ale to przechodzi po niedlugim czasie

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, dziecko jest już niziutko i uciska na dolny odcinek kręgisłupa.
    Wszystko jest w normie, ale pamiętaj o odpoczynku w ciągu dnia.
    I noś wygodne buty (nie całkiem płaskie bo te jwszcze bardziej obciążają kręgosłup).
    Jak dasz radę to mile widziane kocie grzbiety w ciągu dnia ;)

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę i mała od pół godziny ma tak aktywny czas, że aż się boję, żeby sobie nocy nie upodobala do harcow. Brzuch cały faluje i co chwila pod ręką wyczuwam albo jej rączkę albo nóżkę - w każdym razie coś malutkiego..... ;-)
    Radiszka wszystkie pewnie po ciężkim dniu odczuwamy to samo - czyli ból, uciski albo ciągnięcia ;-) Nasze dzidziusie rrosną a to jednak obciąża macicę, uciska na kręgosłup i wciska w siebie inne nasze narządy. ... ;-)

Do jutra lipcówki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 23:03

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Jak na zlosc pospalabym dzis a muszę wstać do labo i farb dokupić....

Hehe myślałam ze podgoniłam z wyprawką ale jak tak czytam Wasze wpisy to jestem przerażona... W sensie swoim nieptzygotowaniem.... Ale ciągle uważam ze mam jeszcze czas:) Młody 15 dni po terminie wyskoczył wiec i tym razem obstawiam ze juz na sierpień się załapie;) a do sierpnia jeszcze duuuuzo czasu:)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki mam pytanie co do badania na gbs ( paciorkowiec) robi się je od 35 tyg ale chodzi o 34 tydz 1 dzień czy 35 tydz, 1 dn. ? Pytam gdyż kolejna wizytę mam w 34 tyg 6 dn a lekarz wspomnial że na kolejnej wizycie zrobi badanie, ale czytałam że jak zrobi się za wczesnie to może nie wykryć.

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Radiszka wiem co mówisz, ja mam to samo, czasem nawet na nogę nie mogę nastąpić tak boli i się sama ugina z bólu...a wczoraj poszalałam ze sprzątaniem- szafki w kuchni pomyłam a skończyło się na pogłogach na kolanach i skutki odczułam wieczorem w postaci 3 bolesnych skurczów, bałam się że się zaczęło ale zaraz się położyłam i tylko twardniał brzuch...
    W ogóle jakaś wrażliwa na bałagan się zrobiłam bo nie zasne dopóki nie posprzątam wszystkiego :/
    Mi został do kupienia przewijak, kosmetyki i jakieś jeszcze ciuszki ale to jak popiore i obadam co tam mam to dokupię.
    miłego dnia życzę

3i49p07wevcalt60.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Verona lepiej nie przyzwyczajaj się tak do sprzątania i porządku, bo jak urodzisz to zwariujesz .... ;-) Dbaj o siebie i Brzuszek :-)

zielona z tego co ja się orientuje lepiej później niż wcześniej. Jak wynik po wizycie będzie nieprawidłowy to najwyżej jeszcze raz skontaktujesz się z ginem.

Dora powodzenia podczas pobierania ;-)

Dzisiaj zakończyłam 30 tc. Jeszcze 10, he, he.... teoretycznie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:22

zielona1 lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec zaczynamy 31 tydzien ciąży:-) już nie dużo zostało:-)

1kasiulka1, Zgredek, radiszka, wikaa lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona1 wrote:
    Hej kobitki mam pytanie co do badania na gbs ( paciorkowiec) robi się je od 35 tyg ale chodzi o 34 tydz 1 dzień czy 35 tydz, 1 dn. ? Pytam gdyż kolejna wizytę mam w 34 tyg 6 dn a lekarz wspomnial że na kolejnej wizycie zrobi badanie, ale czytałam że jak zrobi się za wczesnie to może nie wykryć.
    ja miałam pobieranego w 33t0d juro wynik

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka kochana ja tez tak mam nogi czasem same z bólu sie gną musz polezeć
    nawet dłuższe stanie w kuchni powoduje ból :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• katepr Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Zielona ja też będe mieć pobierany gbs w 33tyg- jutro. A to że tak wcześnie nie wykryje to jakaś głupota, kiedy byś nie zrobiła to by wykryło ;p Owszem mówią niektórzy że trzeba później ale ze względu na szpital niektóre ponoć akceptują te późniejsze ale czemu to nie wiem, ja ufam swojemu lekarzowi że skoro pobiera mi w 33 to będzie ok :)

Jeśli chodzi o ból po maratonach to mnie taki łapie ale tylko z jednej strony i jakby w pośladku ;p

Biedroneczka83, zielona1 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja dziś tez raniutko wstałam, bo o 7 juz wyszłam do szpitala na badania tarczycy.Kolejka 60 osób,ale pielęgniarki powiedziały,że mam wchodzić bez kolejki, to dziś skorzystałam:) zwłaszcza,że na czczo chodzę.Oczywiście był komentarz od ludzi,ale weszłam.W dzień wizyta u endo, to już mogę poczekać,wezmę materiały na egzamin i będę czytać a o 17.30 sr,więc dziś aktywnie.
    Radiszka ja miałam raz takie przeciążenie i kłucie w szyjce,ale w dzień od rana chodziłam i do wieczora tak, zrobiłam wtedy z 8km i przesadziłam i wtedy to czułam,ale poleżałam i przeszło.Gin mówił,że normalne jest teraz jak pokłuje nawet do kilkunastu razy dziennie,ale krociutko.Dzidzia główką do dolu i uciska tez, rozciąga sie wszystko, więc może czasami coś zakłuć.
    Byłam dziś w ciuszku po badaniach,akurat dostawa towaru była i trafiłam super 2 koszule, miałam kupować w sklepie,ale trafiłam w idealnym stanie.Jedna do karmienia rozpinana po środku i druga zwykła błękitna w białe groszki do porodu:) ale się ucieszyłam, bo za dwie 12zł:) i jak nówki:) jeszcze kupię jedną do karmienia i wystarczy:) i to bez zadnych misiów czy zyrafek są:) kupiłam tez morelową sukienkę z Only,więc humorek świetny od rana hihi:) sama się dziwię jak dałam radę bez śniadania godzinę w ciuchu w tych tłumach;p
    Wrócilam do domu to rzuciłam się na jedzenie;p po obiedzie znów na piechotkę do szpitala na wizytę do endo:)
    Zania gratuluję 31tc:) ależ ten czas leci!:) 2 dni i ja 31tc:) Wikaa Tobie tez gratuluję:) mój M wczoraj złożył łożeczko i stoi koło nas w sypialni i az fajnie się patrzy:)

wikaa lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja po wizycie u położnej, posłuchała serduszka, pomierzyła wszystko, pougniatała macice i tyle. Pytała o ZZO ale narazie jestem nieugięta :p
    Następna wizyta po porodzie dopiero.
    Bo w czerwcu mam genetyczne i gina, a wg nich w czerwu się rozpakuję.
    Choć ze starszym przenosiłam. No miło by było w czerwcu :p

1kasiulka1, Tigana lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona1 wrote:

Ja już mam zrobionego, miałam skurcze i na wszelki wypadek lekarka mi zrobiła w 32 tygodniu - jestem czysta ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi! Z jednej strony się cieszę, że nie jestem sama z takimi bólami (bo dziś prawie wogole nie mogę chodzić, gdzie wcześniej jak już rano wystartowałam to jakoś później już przechodziło :/) A z drugiej strony to przykro mi, że i Was ból nie omija. Ale trochę się uspokoiłam. Mój maluszek ostatnio mniej się rusza, jakiś taki spokojniejszy a jak już to się przeciąga i dociska do żeber, że aż dusi hehe, tłumaczę sobie, że pewnie już mu trochę ciasno, bo jak co rano spoglądam w lustro to aż strach bo z dnia na dzień jestem nagle coraz to większa...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno nic nie pisałam ale czytam Was regularnie.
    Cieszę się z pozytywnych wieści z waszych wizyt. Ja tez byłam w pon U diabetologa i wszystko ok, nie grożą mi poważniejsze komplikacje okoloporodowe niż u zdrowych kobiet.

Bóle i mi dokuczaja : kregoslup i pachwiny. Maluch mi szaleje, szczególnie gdy próbuje zasnąć.
    Pamiętacie jak to jest położyć się na brzuchu? Hehe Ja już zapomniałam :)

wikaa lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :-)
    Dawno mnie u was nie było ale ostatnio jestem tak załatana, ze nawet nie miałam czasu was czytać a co dopiero pisać... :-/ mam nadzieje, ze mi wybaczycie... Od dziś biorę sie za nadrabianie...
    Dopiero wróciłam z Pl, to była moja ostatnia wizyta w domu przed porodem, następnym razem odwiedzimy rodzinkę już we trójkę ;-)
    Pobyt spędziłam bardzo aktywnie, nadrobiłam troszkę spotkania z rodzinka i znajomymi, a było co nadrabiać bo ostatni raz widziałam ich kilka m-czy temu...
    A z konkretów to byliśmy na UGS 3D malutki zdrowy, z tego sie cieszę ale z pozostałej części wizyty zadowolona nie byłam... Za badanie płaciłam 400zl a pani dr ledwie 2 razy na sekundę pokazała buźkę małego i tyle... Ja rozumiem ze badała ważniejsze rzeczy typu przepływy itd no ale bez jaj ja płace tyle kasy a ona najpierw zapomina ze to wogole 3D ma byc i ze nagranie chce za które dodatkowo płace, przeszkadzało jej bardzo ze mały sie rusza i pomierzyć go nie może.... i na dodatek zestresowała mnie, ze mały jest duży... Za duży... W 29t2d waga 1653g... wiec odrazu umówiłam sie do mojego gina na szybko i wg niego mały wazy 1450g a nawet jesli by ważył te 1653g to powiedział ze tez tragedia nie jest wiec jestem już całkiem spokojna :-)
    No i w końcu skompletowalismy już chyba cała wyprawkę :-)
    właśnie wstawiłam pierwsza turę prania :-D zejdzie mi kilka dni pewnie bo jest tych wszelkich rzeczy dość sporo ale to sama przyjemność... Mam nadzieje ze tez jak najszybciej złożymy łóżeczko, które w końcu dotarło i będzie można urządzić kacik małego... :-)

1usah371io4htfas.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia fiu, fiu.... 400 zł. za usg - niezła kwota.... Ale widzę, że nie dla wszystkich skoro pani i tak była niezadowolona :O Najważniejsze, że synek zdrowy ;-) Gratulacje !

Pay fajnie, że i u Ciebie ok. Zapraszamy do czytania i pisania ;-)

A mój synio młodszy chyba czymś się zatruł. Pani z przedszkola zadzwoniła, że wymiotowal po obiedzie i położył się na dywanie i leży, bo nie ma siły. .... Pojechałam po niego, usnął sobie na lezaczku i niby wyglądał po przebudzeniu dobrze ale po powrocie do domu zwymiotował jeszcze trzy razy. Już miałam jechać na ip ale usnął i śpi do teraz... Oby juz było dobrze..... :-(

• rex Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, najważniejsze, że dzidziuś zdrowy :)

Mia1988 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 883 884 885 886 887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ