X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex niezła jesteś z ta praca:-) ja od miesiąca już nie pracuje a i tak myslalam ze późno poszłam:-) czułam się jeszcze ok ale że skupieniem gorzej. ale z tego co slysze to w PL często chodzi się dużo wcześniej na L4 niż w innych krajach.

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania mam podobnie, nóżkami mi zasuwa maluch ;) to znaczy, że jest główką do dołu

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to kopniaki swoją droga,Ale do tego to mrowienie? Livia czujesz mrowienie? nie dretwienie a mrowienie? ;-) kurde i tylko jak leze

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no trochę takie łaskotanie też i często twardnienie brzucha ale to na dole, no i ja już kilka skurczy mam za sobą i na luteinie jadę więc może mam też zafałszowane odczucia ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham na 43 dni przed :)
    GBS ujemny jupiii
    miłego dnia ja mam dziś wizyte i SR
    a teraz jade wesprzec kolezanke młoda mamę :)

zielona1, wikaa, rex, radiszka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• wikaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, Biedroneczka powodzenia na wizytach. Czekamy na dobre wieści ;-)

Rex to nasza przodowniczka pracy ;-) ! Kochana najwyższy czas odpocząć !

Zania ja nie odczuwam mrowienia. Nawet kopniakow. Jeśli chodzi oczywiście o górę brzucha....

A ja zbieram się z młodym do lekarza.
    Dziś naszła mnie ochota na kapusniaczek z młodej kapusty ;-) Po wizycie zrobię zakupy i ugotuje :-)

katepr lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa musiałaś?? :P
    Kapuśniak za mną z miesiąc chodzi, teraz będę musiała już na pewno zrobić :D
    No idę idę na zwolnienie, bo już nawet moja szefowa się na mnie patrzy jak na sadomasochistkę :P

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa powodzenia wizytującym dzisiaj :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, dajcie znać:)
    Ja wczoraj dzień na wariata,badania, później wizyta u endo, wszędzie latałam na piechotę. Hormony ok, dawka ta sama i pod koniec czerwca do kontroli. Powiedział,że brzuch mam jak na 9msc;p A ja myślałam,ze mam mały hehe.
    Później autobusem na zajęcia do sr i po sr pojechaliśmy oglądać wózek, bo od kilku dni oglądałam używane i zobaczyłam fajny,ale kupiliśmy inny:) W idealnym stanie praktycznie, a fotelik samochodowy jest nowiutki z metką:) Tako Laret, dokładnie taki, czerwony- szary z imitacją lnu:

http://tako.net.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=103&virtuemart_category_id=

3w1 widzę,że są po ok 1900zł,my daliśmy 850zł:) oby dobrze się sprawował:) bo bardzo nam się podoba i mega zwrotny:) więc już coraz mniej rzeczy do kupienia:) padłam spać po 23:)
    Zania mam dokładnie to samo co Ty:) takie mrowienie, rozciąganie nad brzuchem,jakby przy żebrze, takie zapieczenie, jakby swędziało, mrowiło, pewnie Niunia naciska nóżkami:)

radiszka, wikaa, rex, LillaMy, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny a jak tam wasze dzidzie, ile waza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 15:42

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - serio? masz to samo? Podczas lezenia? Mówiłaś może o tym lekarzowi? Teraz jak tak sie zastanawiam, to czuje to od momentu kiedy stwierdziłam,że mała się przekręciła...
    Śliczny wózeczek :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex zapraszam na talerz zupki .... ;-)

Kate fajnie ze zakupy udały się. Mi w przedszkolu pani opiekunka tez powiedziała, że mam duży brzuch, przy czym inna ok. tydzień temu dopiero zauważyła, że jestem w ciąży ;-) Każdy widzi co chce i udaje znawcę. .... ;-)

rex, Konwalia lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja jak siedzę czy stoję to czuję to,az mnie to swędzi, mrowi dziwne uczucie;p chyba tam nóżki wpycha nad brzuszek, jakby pod piersią tak niżej. Nie martw się:) nie mówiłam, bo mam to od 3 moze 4 dni:) rośnie mała i się wierci:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm kapuśniaczek:) też bym miała ochotkę:) ale dziś skupiam się na czytaniu i wkuwaniu do egz:) mam w przyszły piątek o 8 rano:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja głownie jak leze to to czuje...nie trwa to długo,ale jeste identyczne jak opisujesz...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wybrałam wyniki i o ile hbs ujemny mocz ok to krew całkiem nie taka:-/ albo coś za wysokie albo za.niskie oczywiście hemoglobiny dalej za niską :-( ja mam zmieniona z tardyferonu na żelazek 2xdziennie ale ma mnie to chyba nie działa...

Wychowawczyni w przedszkolu córki ma termin na połowę czerwca i jeszcze pracuje a na początku nie bulo za.ciekawie bo leżała w szpitalu z 40stopniowa gorączka myślałem że nie wróci po nowym roku a ona przyszła i dalej pracuje podobno ma iść już w przyszłym tyg na zwolnienie.

Gratulacje udanych zakupów!!!
    Trzymam kciuki za wiZytujace

16udskjogri4r6n4.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek super,że hbs ujemny a ile masz hemoglobiny? u mnie tez zawsze albo coś za małe albo za wysokie:)

• Pay Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex - kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boi ;) Ja już od Wielkanocy na L4, ale to przez skurcze. Teraz jak leniuchuje zapomniałam jakie to uczucie.

Bombelek mogę Ci trochę hemoglobiny odstąpić. Mam 14,3 i kazdej zycze takiego wyniku w ciazy.

Zania ja za to leżąc czuję jakby mi coś gardło sciskalo, a jak dostanę kopniaka w przepone to oddechu złapać nie moge. Jeszcze 60 dni. Teoretycznie :)

Wika jednego dnia czasem słyszę ze mam taki malutki brzuszek lub ze grubas ze mnie i mam oogromną piłkę.

I pochwałę się kupiłam nową koszulę nocną za 10 na olx. Może wydrukowany słonik nie jest mi potrzebny, ale cena przekonała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 15:09

wikaa lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mrowien nie odczuwam, za to prawie codziennie zdarzają sie dość silne kłucia w szyjce...krótkotrwałe ale jednak...
    A na ostatniej wizycie lekarz mówił ze szyjka sie skróciła (jak bardzo nie wiem), mały ułożony główkowo, i w szyjkę wciśnięty, napiera na nią .... Cokolwiek miał na myśli bo nie kazał leżeć ani zwolnić tempa ani nic, i zgodę na lot wypisał wiec nie martwię sie tym jakoś szczególnie ;-) najwyżej może urodzę troszkę wcześniej, nie wiem dlaczego ale już od jakiegoś czasu mam takie przeczucie ze do końca lipca nie wytrwam... A jak to jest u was z takimi przeczuciami?

1usah371io4htfas.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:14

Konwalia, rex, MaGdUsIa, amarranta, Ivettka, zielona1, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ