Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam także w podłym nastroju
Rex wiem o czym mówisz, nocke też miałam dzisiaj z głowy, cały dzień chodze jak śnięta ryba a w nocy oczy jak 5zl i nie ma spania...tragedia
Gratuluję udanych wizyt.
Ja dzisiaj coś kiepsko się czuję, brzuch mnie cały boli, cycki bolą i jakoś tak ogólnie dziwnie...pewnie przez brak snu.
Nie wiem czy ktoś już wspominał ale są fajne promocje w biedronce, kupiłam kocyk i prześcieradełko, mają też koszule rozpinane z dobrego materiału są,ale są ogromne nawet roz s, i mają 3/4 rękaw więc nie kupiłam. -
Hej dziewczyny, też dziś gryze, trzyma mnie od wczoraj.
Przyszedł w końcu nasz wózek i zamiast być źródłem radości to aż się popłakałam. Kupił go mój teść w Niemczech, chciał zrobić nam prezent. Pokazywał nam zdjęcia tego wózka wcześniej i chyba widziałam jakiś inny niż przyjechał. Miał być praktycznie nieużywany a jest strasznie wyeksploatowany. Przednie koła miały być skrętne a są na sztywno, więc prowadzi się ciężko. Buda zamykając się trzeszczy, więc malucha na pewno obudzi. I jest strasznie ciężki, nie chciałam go podnosić z moim brzuchem, ale po porodzie to ja go nawet z parteru nie zniose... I nadaje się cały do prania.
Nie wiem czy szukać nowego czy co z nim zrobić? -
Pay, my dostaliśmy wózek od sąsiadki i też się zastanawiam, jak go doczyszczę, bo stał u nich w piwnicy bez pokrowca. jeszcze go nie złożyliśmy, ale też nie wiem, czy nie będę szukać innego (chociaż to chyba bez sensu, jak już mam - logiczniej by było spacerówkę później kupić albo kombinować, jeśli się okaże, że się nie prowadzi fajnie)
a mi się dalej chce spać... koniec tego dobrego!
Rex, współczuję nieprzespaniej nocki - Ty chyba jeszcze w pracy musisz siedzieć, biedna?
Gratuluję udanych wizyt:) ja dziś idę do położnej przy gince
jeszcze raz dziękuję za namiary sklepowe:)
miłego dnia -
Hej
Zania to mrowienie to raczej popołudniem sie zdarza i jak siedzę albo leżę, na boku a trwa niewiem nawet ile poprostu jest i jak troche pomasuje to troche jakby mniej mrowi
Pay kurcze, niewiem co bym zrobiła skoro to teść przysłał ale jak taki zużyty jak mówisz to niewiem czy bym nie kupiła innego
-
Pay wiem o czym piszesz. Takie prezenty na sile człowiekowi tylko problem przysparzają. My dostaliśmy od kumpla mojego męża stelaż do wanienki. Wypytałam o wszystko chcąc dobrać do niego dobra wanienkę. Kupiłam na Allegro wanienkę niby pasująca rozmiar 102 i co? Okazało sie, ze nie pasuje, bo to nowy model. Wkurzylam sie i za przyzwoleniem kolegi wystawiłam stelaż na Olx za darmo. Znalazł nowego właściciela szybciutko. A ja? Musiałam zamówić stelaż pasujący do mojej wanienki i zapłacić drugi raz za kuriera. Gdyby nie ten "prezent" zamowilabym wanienkę taka jaka chciałam tj. o rozmiarze 86 cm i od razu do niej stelaż pasujący w jednej przesyłce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:42
-
Dziewczyny, czy w wyprawce powinnam uwzględnić rownież komplet do wózeczka tj. prześcieradło, podusie i kocyk/kołderka czy Waszym zdaniem jest to zbędne? Chodzę po Allegro i już sama nie wiem, które rzeczy sa istotne a które to tylko gadżety...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 12:27
-
Konwalia na poduszce noworodka się nie kładzie, posciel tez raczej pozniej mozna kupic chociaż wiem ze niektóre mamy odrazu posciel mają, ja mam zamiast niej kocyki
Teraz zauważyłam że chodzi o komplet do wózka, ja nie mam, bedzir flanela na spód i kocyk do przykryciaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 12:38
-
Konwalia, do wózka nie trzeba ani poduszki ani kolderki.
Zwłaszcza, że na wakacjach nawet byś tej koldry nie dała.
Pieluszka wystarczy w zupełności a na zimę masz kocyki i śpiworki
A poduszki jak pisze Katepr wcale się nie daje noworodkom.
Jedynie producenci piszą, że niby takie ważne dla amortyzacji- cóż w reklamie można mówić co się chce i co ludzie lizną1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Ivettka wrote:a powiedz jak gondola, duża, pojemna? i czy jest bardziej dla niskiej osoby czy taki w sam raz?
Ivettka oglądaliśmy na początku Tako Monodi, to był mega duży przy tym Laret i zdecydowaliśmy się na Laret, bo taki zgrabniejszy, lżejszy i łatwiej go wziąć, a będę go na 2 p.wnosić. Gondola dla mnie w sam raz, dziewczyna mówiła,że w niej jej dziecko do 7 msc jeździło, więc spora:) a wózek w sam raz, nie wysoki i nie niski:) ja mam 169cm i wydaje się bardzo ok:) mąż ma 184cm, to podnosi sobie wyżej rączkę,ale jest uniwersalny:) jak chcieliśmy kupić Riko Nano, to jedyną wadą było dla mnie to,że jest zbyt wysoki.Ivettka lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny:)
Doczytałam teraz wszystko:)
Dora super,że Luśka zdrowa aaa i wstydziocha niezła:) to moja jakaś śmiała, bo od początku ładnie buźkę pokazuje a teraz to się uśmiechała:)
Mia jesteśmy w tym samym dniu ciąży, bo ja dziś zaczynam 31tc:) Belly chyba do przodu pokazuje 8msc, bo to jeszcze 7 jest,ale różnie piszą
Konwalia do wózka kupiłam pieluszkę flanelową jako prześcieradło i mam podusię taką płaską, tylko dokupię poszewkę na nią a na przykrycie kocyk lub pieluszka:)
Dziś w ciuszku trafiłam super kocyk bawełniany pastel róż z F&F i nowy stanik dla siebie miętowy,akurat na ciepłe dni.Musiałam stare schować na dno szafy, bo piersi o rozmiar większe.
W biedronce tez byłam i kupiłam przescieradło z jersey ładny pastel róż, teraz mam na zmianę i jest ok:)Kocyka juz nie brałam, bo kupiłam ostatnio do przykrycia dwustronny minky, więc wystarczy:)
Pay kurcze.. jak taki zły stan, to ja bym chyba kupiła jakąś używkę, jest tyle wózków w świetnym stanie, nasz to jak nówka wygląda,żadnych nawet zadrapań czy coś takiego. Ehh pewnie teść chciał dobrze,a wyszło jak wyszło. -
Hej dziewczyny
Długo mnie nie było na forum lipcówek. Ostatnio sporo się u mnie wydarzyło.
11.05 kupiliśmy z mężem wózek, który wyparzyłam w marcu na olxCo prawda używany, ale cudny
Mimo, że mam ubranka po starszych córciach to dokupiliśmy też kilka sztuk dla Lilci. W zeszły czwartek niestety wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem odejścia wód płodowych i skurczami co 5min po nagłych i ostrych wymiotach. Leżałam prawie 26godz pod kroplówką i dostałam 4 dawki Dexawenu na protkcje płucek Liluni. Na szczęście wszystko się uspokoiło i w sobote mnie wypuścili
Wczoraj byłam u swojej ginki na wizycie + USG III trymestru
Podczas badania wyszło, że szyjka jest drobna, ale zamknięta. Na USG Lilcia "mamlała" buźką, fajnie to wyglądałoWyszło, że Lilcia jest tydzień starsza i waży 1755g
Jedyne co mnie martwi to to, że Księżniczka jest bardzo nisko ułożona i główką ociera o szyjkę. Oby za bardzo nie uciskała, bo szpitali póki co to mam dosyć.
Czytając Wasze wątki to też mam problemy ze snem od około miesiąca. A w szpitalu zaczęły się mrowienia tuż pod żebrami. Czasami to tak przybiera na sile, że aż boli. Nie wiem co to takiego. W poprzednich dwóch ciążach tego nie miałam...
-
Moja Lilunia 30t4d:
Kupiliśmy wózek marki Tako xlander carbon 3w1. Używany był tylko przez 4 mce, więc prawie nówkaŚliczny jasnoniebieski z białymi wzorkami
do tego jest jeszcze fotelik samochodowy z adapteremWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 16:47
rex, Konwalia, katepr, wikaa, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość