X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam także w podłym nastroju :/
    Rex wiem o czym mówisz, nocke też miałam dzisiaj z głowy, cały dzień chodze jak śnięta ryba a w nocy oczy jak 5zl i nie ma spania...tragedia
    Gratuluję udanych wizyt.
    Ja dzisiaj coś kiepsko się czuję, brzuch mnie cały boli, cycki bolą i jakoś tak ogólnie dziwnie...pewnie przez brak snu.
    Nie wiem czy ktoś już wspominał ale są fajne promocje w biedronce, kupiłam kocyk i prześcieradełko, mają też koszule rozpinane z dobrego materiału są,ale są ogromne nawet roz s, i mają 3/4 rękaw więc nie kupiłam.

3i49p07wevcalt60.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, też dziś gryze, trzyma mnie od wczoraj.
    Przyszedł w końcu nasz wózek i zamiast być źródłem radości to aż się popłakałam. Kupił go mój teść w Niemczech, chciał zrobić nam prezent. Pokazywał nam zdjęcia tego wózka wcześniej i chyba widziałam jakiś inny niż przyjechał. Miał być praktycznie nieużywany a jest strasznie wyeksploatowany. Przednie koła miały być skrętne a są na sztywno, więc prowadzi się ciężko. Buda zamykając się trzeszczy, więc malucha na pewno obudzi. I jest strasznie ciężki, nie chciałam go podnosić z moim brzuchem, ale po porodzie to ja go nawet z parteru nie zniose... I nadaje się cały do prania.
    Nie wiem czy szukać nowego czy co z nim zrobić?

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • rex Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay pokaż no.
    Ooo Verona mnie też brzuch i cycki dzisiaj bolą, a calutką ciążę nic kompletnie mi nie było.
    A takich nocek nienawidzę :( taka byłam śpiąca wieczorem a w nocy nagle nie szło zasnąć :(

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay, my dostaliśmy wózek od sąsiadki i też się zastanawiam, jak go doczyszczę, bo stał u nich w piwnicy bez pokrowca. jeszcze go nie złożyliśmy, ale też nie wiem, czy nie będę szukać innego (chociaż to chyba bez sensu, jak już mam - logiczniej by było spacerówkę później kupić albo kombinować, jeśli się okaże, że się nie prowadzi fajnie)

a mi się dalej chce spać... koniec tego dobrego! ;)

Rex, współczuję nieprzespaniej nocki - Ty chyba jeszcze w pracy musisz siedzieć, biedna?

Gratuluję udanych wizyt:) ja dziś idę do położnej przy gince

jeszcze raz dziękuję za namiary sklepowe:)

miłego dnia :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Zania to mrowienie to raczej popołudniem sie zdarza i jak siedzę albo leżę, na boku a trwa niewiem nawet ile poprostu jest i jak troche pomasuje to troche jakby mniej mrowi :)
    Pay kurcze, niewiem co bym zrobiła skoro to teść przysłał ale jak taki zużyty jak mówisz to niewiem czy bym nie kupiła innego :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wiem o czym piszesz. Takie prezenty na sile człowiekowi tylko problem przysparzają. My dostaliśmy od kumpla mojego męża stelaż do wanienki. Wypytałam o wszystko chcąc dobrać do niego dobra wanienkę. Kupiłam na Allegro wanienkę niby pasująca rozmiar 102 i co? Okazało sie, ze nie pasuje, bo to nowy model. Wkurzylam sie i za przyzwoleniem kolegi wystawiłam stelaż na Olx za darmo. Znalazł nowego właściciela szybciutko. A ja? Musiałam zamówić stelaż pasujący do mojej wanienki i zapłacić drugi raz za kuriera. Gdyby nie ten "prezent" zamowilabym wanienkę taka jaka chciałam tj. o rozmiarze 86 cm i od razu do niej stelaż pasujący w jednej przesyłce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 11:42

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy w wyprawce powinnam uwzględnić rownież komplet do wózeczka tj. prześcieradło, podusie i kocyk/kołderka czy Waszym zdaniem jest to zbędne? Chodzę po Allegro i już sama nie wiem, które rzeczy sa istotne a które to tylko gadżety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 12:27

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia na poduszce noworodka się nie kładzie, posciel tez raczej pozniej mozna kupic chociaż wiem ze niektóre mamy odrazu posciel mają, ja mam zamiast niej kocyki :)
    Teraz zauważyłam że chodzi o komplet do wózka, ja nie mam, bedzir flanela na spód i kocyk do przykrycia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 12:38

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, do wózka nie trzeba ani poduszki ani kolderki.
    Zwłaszcza, że na wakacjach nawet byś tej koldry nie dała.
    Pieluszka wystarczy w zupełności a na zimę masz kocyki i śpiworki ;)
    A poduszki jak pisze Katepr wcale się nie daje noworodkom.
    Jedynie producenci piszą, że niby takie ważne dla amortyzacji- cóż w reklamie można mówić co się chce i co ludzie lizną ;)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    a powiedz jak gondola, duża, pojemna? i czy jest bardziej dla niskiej osoby czy taki w sam raz?

Ivettka oglądaliśmy na początku Tako Monodi, to był mega duży przy tym Laret i zdecydowaliśmy się na Laret, bo taki zgrabniejszy, lżejszy i łatwiej go wziąć, a będę go na 2 p.wnosić. Gondola dla mnie w sam raz, dziewczyna mówiła,że w niej jej dziecko do 7 msc jeździło, więc spora:) a wózek w sam raz, nie wysoki i nie niski:) ja mam 169cm i wydaje się bardzo ok:) mąż ma 184cm, to podnosi sobie wyżej rączkę,ale jest uniwersalny:) jak chcieliśmy kupić Riko Nano, to jedyną wadą było dla mnie to,że jest zbyt wysoki.

Ivettka lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny:)
    Doczytałam teraz wszystko:)
    Dora super,że Luśka zdrowa aaa i wstydziocha niezła:) to moja jakaś śmiała, bo od początku ładnie buźkę pokazuje a teraz to się uśmiechała:)
    Mia jesteśmy w tym samym dniu ciąży, bo ja dziś zaczynam 31tc:) Belly chyba do przodu pokazuje 8msc, bo to jeszcze 7 jest,ale różnie piszą:)
    Konwalia do wózka kupiłam pieluszkę flanelową jako prześcieradło i mam podusię taką płaską, tylko dokupię poszewkę na nią a na przykrycie kocyk lub pieluszka:)
    Dziś w ciuszku trafiłam super kocyk bawełniany pastel róż z F&F i nowy stanik dla siebie miętowy,akurat na ciepłe dni.Musiałam stare schować na dno szafy, bo piersi o rozmiar większe.
    W biedronce tez byłam i kupiłam przescieradło z jersey ładny pastel róż, teraz mam na zmianę i jest ok:)Kocyka juz nie brałam, bo kupiłam ostatnio do przykrycia dwustronny minky, więc wystarczy:)
    Pay kurcze.. jak taki zły stan, to ja bym chyba kupiła jakąś używkę, jest tyle wózków w świetnym stanie, nasz to jak nówka wygląda,żadnych nawet zadrapań czy coś takiego. Ehh pewnie teść chciał dobrze,a wyszło jak wyszło.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania pisałyśmy o tym mrowieniu nad brzuszkiem, to wczoraj na noc czułam to samo i nawet teraz jak dotykam to miejsce, to jakby pieczenie, takie wrażliwe jest.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex współczuję problemów ze snem;/ nie dziwię się,że gryziesz;p dziś pogoda dobra na spanie w dzień:) ja się wysypiam na szczęście,dobrze,bo mam siłę się uczyć, więc zmykam do notatek:) miłego dnia:)

• Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Długo mnie nie było na forum lipcówek. Ostatnio sporo się u mnie wydarzyło.
    11.05 kupiliśmy z mężem wózek, który wyparzyłam w marcu na olx :) Co prawda używany, ale cudny :) Mimo, że mam ubranka po starszych córciach to dokupiliśmy też kilka sztuk dla Lilci. W zeszły czwartek niestety wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem odejścia wód płodowych i skurczami co 5min po nagłych i ostrych wymiotach. Leżałam prawie 26godz pod kroplówką i dostałam 4 dawki Dexawenu na protkcje płucek Liluni. Na szczęście wszystko się uspokoiło i w sobote mnie wypuścili :D
    Wczoraj byłam u swojej ginki na wizycie + USG III trymestru :D
    Podczas badania wyszło, że szyjka jest drobna, ale zamknięta. Na USG Lilcia "mamlała" buźką, fajnie to wyglądało :D <3 Wyszło, że Lilcia jest tydzień starsza i waży 1755g <3 Jedyne co mnie martwi to to, że Księżniczka jest bardzo nisko ułożona i główką ociera o szyjkę. Oby za bardzo nie uciskała, bo szpitali póki co to mam dosyć.

Czytając Wasze wątki to też mam problemy ze snem od około miesiąca. A w szpitalu zaczęły się mrowienia tuż pod żebrami. Czasami to tak przybiera na sile, że aż boli. Nie wiem co to takiego. W poprzednich dwóch ciążach tego nie miałam... :/

• kate851 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk uff to całe szczęście, że wszystko dobrze się skończyło!:) odwiedzaj nas częściej:) Masz jakieś zdjęcie Lili z usg?:)
    A jaki wózek kupiliście?:) my 2 dni temu kupiliśmy tez z olx:) ale w idealnym stanie i z fotelikiem z metką:)

• Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilunia 30t4d:
    10dfnt0.jpg

Kupiliśmy wózek marki Tako xlander carbon 3w1. Używany był tylko przez 4 mce, więc prawie nówka :D Śliczny jasnoniebieski z białymi wzorkami :)

21cwfte.jpg

do tego jest jeszcze fotelik samochodowy z adapterem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 16:47

rex, Konwalia, katepr, wikaa, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super:) my też tako:) tylko laret, tez fotelik z adapterem:) piękny macie wózek:)

Kamyk1989 lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilunia śliczna:)

• rex Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk, dobrze, że się unormowało wszystko.
    Śliczna Lilcia i wózek też fajny :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy bardzo :)
    Mam nadzieję, że minimum te 6 tygodni jeszcze w brzuszku posiedzi :)

‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ