X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa jak się czuje synek?

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Kamyk - masz racje muszę swoją połówkę zmobilizować do masażu, świetny pomysł ;-)
    Livia, Radiszka - gratuluje udanych wizyt i cieszę sie ze wszystko jest w porządku :-)
    Co do wagi to u mnie jakieś 7- 8kg na plusie do tej pory ale sie nie przejmuje bo wszystko w brzuch idzie o dziwo...
    Także luzik - mam nadzieje ze zmieszczę sie w swoich założeniach żeby nie przytyć więcej niż 10kg do końca ;-)

Livia super, ze wyprawkę masz już skompletowana - zazdraszczam ;-)
    U nas tez już prawie wszystko - potrzebujemy tylko jeszcze nianie, laktator i leżaczek-bujaczek, wszystko już mamy wybrane tylko kwestia zamówienia została, ale pokoik małego jeszcze niestety pokoiku nie przypomina, wszystko w sumie jeszcze w kartonach, i jak zwykle moj twierdzi ze jeszcze przecież mamy czas wiec po co to rozpakowywać... Ehhh
    Ale przynajmniej już ciuszki wszystkie prawie mam z głowy, właśnie kończy sie ostatnie pranie, tylko wyprasować jak wyschnie i myśle ze w weekend spakuje torbę do szpitala... a co niech sobie już stoi, jeść nie wola a przynajmniej już z głowy będzie ;-)

radiszka lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa od wczoraj mam taka ochotę na ciasto z rabarbarem, ze zwariuje chyba...
    Zbieram sie zaraz do sklepu i muszę je upiec, bo az w nocy mi sie śniło ;-)
    Wszystko inne musi poczekać bo mi chyba język ucieknie....

1usah371io4htfas.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że u Was wszystko gra po wizytach :)
    Co do wyprawki- dla Lilki musze jeszcze kupić cienki dresik na wyjście ze szpitala, bo resztę ubranek już mam, wszystkie wyprane i będę prać jeszcze raz, gdyż na początku czerwca czeka nas przeprowadzka :) Małej musze jeszcze kupić wanienkę, przybory do higieny, spirytus i gaziki do pępka. No i jeszcze takie drobiazgi jak karuzela i cieniutki kocyk :) Za to sobie muszę do szpitala dużo nakupować i będę to robić w czerwcu :) Pod koniec czerwca będę już pakować torbę do szpitala :)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś w nocy znów dokuczał ból zęba?.... a może dziąseł... już sama nie wiem. Poradziłam się Kate, robie płukanki. Jak do poniedziałku nie przejdzie,albo broń Cię Panie Boże coś się pogorszy lecę do dentystki (lub w ostateczności na dyżur) ;/ Czy te nasze ciąże nie mogą przebiegać "Bezboleśnie"??
    Najgorsze jest to,że jesli to faktycznie ząb a nie dziąsło, to leczenie w ciemno, bo RTG na pewno nie dam sobie zrobić przed porodem...

Gratuluję udanych wizyt, i ukończonych wyprawek - nam jeszcze ciut zostało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 12:59

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny trochę mnie przerażacie.... ja nadal mam niewiele... to co ostatnio dokupiłam to ochraniacze i prześcieradełka do łóżeczka, wanienkę ze stelażem która będę dziś odsyłać bo nie woadłam na to żeby moją wannę wymierzyć i mi stelaż nie pasuje i materacyk do łóżeczka.... z kosmetycznych rzeczy, podkładów pieluch, chustek, maści, niań i innych gadżetów itp nie mam absolutnie nic... o praniu póki co nie myślę bo to dopiero po remoncie pokoiku.... musi mnie ktos w tyłek kopnąć :P

zpbnio4p92q84lda.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia tez myślałam ostatnio o cieście z rabarbarem..... mhhhh.... prosze o jedne kawałek :-)

Dora miło, że pytasz ale z młodym juz lepiej. Co prawda kaszle ale już bez wymiotów i gorączki. Ma leki przeciwzapalne bo prawdopodobnie wirusik go w przedszkolu dopadł. .... Mnie też bolą w nocy strasznie biodra. Jak usnę to zazwyczaj przebudzam sięw nocy w tej samej pozycji zcierpnięta i z bbólem biodra, który czuje aż w tyłku. Do tego jak się przewracam na drugi bok to czuję w spojeniu ból. .... Stara jestem to czuję się jak czuję. .... ;-) Do tego brzuchol, który miga mi przed oczami, najpierw ją się przewracam potem on ..... :-) A co do Twoich rad Dora - to uśmiałam sięjak tylko...... W życiunie dam rady przerzucić załączonych kolan z boku na bok, bo chyba bym zeszła z bólu i śmiechu jednocześnie ..... :-D

Idę ogarnąć chałupę, bo mama się zapowiedziała. ...

aha.... Kamyk - cieszę się, że u Ciebie sytuacja juz opanowana.... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 13:53

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania mnie co chwile pobolewa coś przy zębach - a nie mam próchnicy ani nic i okazuje się, że dziąsła.... smaruje żelami różnymi wtedy, robie płukanki i mija....

zpbnio4p92q84lda.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    musi mnie ktos w tyłek kopnąć :P

Jak znajdziesz chętnego to przyślij go też do mnie..... :-/

dora8201 lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Mia tez myślałam ostatnio o cieście z rabarbarem..... mhhhh.... prosze o jedne kawałek :-)

Dora miło, że pytasz ale z młodym juz lepiej. Co prawda kaszle ale już bez wymiotów i gorączki. Ma leki przeciwzapalne bo prawdopodobnie wirusik go w przedszkolu dopadł. .... Mnie też bolą w nocy strasznie biodra. Jak usnę to zazwyczaj przebudzam sięw nocy w tej samej pozycji zcierpnięta i z bbólem biodra, który czuje aż w tyłku. Do tego jak się przewracam na drugi bok to czuję w spojeniu ból. .... Stara jestem to czuję się jak czuję. .... ;-) Do tego brzuchol, który miga mi przed oczami, najpierw ją się przewracam potem on ..... :-) A co do Twoich rad Dora - to uśmiałam sięjak tylko...... W życiunie dam rady przerzucić załączonych kolan z boku na bok, bo chyba bym zeszła z bólu i śmiechu jednocześnie ..... :-D

Idę ogarnąć chałupę, bo mama się zapowiedziała. ...

aha.... Kamyk - cieszę się, że u Ciebie sytuacja juz opanowana.... ;-)

hehe nie musisz gimnastykować się - zginasz w kolanach, masz stopy oparte o łóżko i fikasz na boczek :) opanować trzeba tylko technikę i nie jest trudne...

a do bólu bioder dochodzą mi jeszcze ścierpnięte ręce tzn zawsze ta jedna od boku na którym leżę... jak nic starośc nie radość :) i zdrówka dla syna! nich szybko wraca do siebie

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, ja wyprawkę mam prawie całą tylko dlatego, że mam już dwie córeczki i po nich większość ubranek ;) Taka oszczędność z mojej strony ;) Gdyby miał się urodzić chłopiec, to dopiero bym zaczęła robić wyprawkę w czerwcu a nie w maju :P

Wikaa Twój też chory?? Moje Księżniczki tydzień temu miały jelitówkę. Ledwo się wykurowały i wczoraj od rana znów stan podgorączkowy, mokry kaszel i brak sił... Masakra z tymi choróbskami :/

wikaa lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, Radiszka gratuluję udanych wizyt ;-)

Kamyk....ooooo, współczuję. ... :-( Zdrówka dla księżniczek, oby choróbsko szybko minęło :-) Najgorzej jak dzieciaki chorują.

A mama była i przyniosła mi czereśnie i truskaweczki.... ;-) najadłam się jednego i drugiego a mała teraz fika w brzuchu :-)

• rex Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Byłam dzisiaj na ostatniej morfologii, uff :) i ostatni raz sikałam do kubeczka, na szczęście bo to niewykonalne z takim brzuchem :P a mój to i tak mały, współczuję jak ktoś ma większy.
    Dzisiaj przyszedł fotelik, ale opóźniła się wysyłka wózka :( i nie wiem kiedy dotrze :(
    Kosmetyki i pampki dopiero w czerwcu będę kupować.

Gratuluję udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 16:14

dora8201 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie czeka jeszcze jedno badanie krwi i moczu przed wizytą 17 czerwca
    a mój brzucholek to konkretny jest hehehe ale jakoś daje rade nasikać do fiolki :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wika i kamyk - dużooooo zdróweczka dla waszych pociech !!!!!!!! ;) ps. wika ale mi narobiłaś smaka na truskawki mmmmmmm aż ślinka cieknie , no nic będę musiała czymś innym teraz zaspokoić ten apetyt bo inaczej nie da mi to żyć ;)

wikaa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka - dziękuję :)
    Ja się ostatnio objadłam truskawkami z bitą śmietaną :D Dzisiaj zjadłabym drożdżowe z rabarbarem lub śliwkami albo wypiłabym kompot z rabarbaru :D

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) no to mamy smaki :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • karus Debiutantka

Wysłany: 22 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny czy planujecie robić masaż krocza? położna na śr polecała

termin 11 lipiec 2015
    oar8vfxmevpchiz0.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ciacho rabarbarowo-truskawkowe zrobione :-D
    Zapraszam wszystkie chętne, byle szybko... ;-)

kate851, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w moim tygodniu ciąży 23 mm długości szyjki jest ok?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ