X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek a jakie to pieluchy?

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Ja dziś cały dzień poza domem.

Gigsa super, że Dominik z dnia na dzień coraz silniejszy. To wspaniałe wiadomości, na pewno odetchnełas z ulgą. Zdrówka dla chłopców, a jak Ty się czujesz ?

Kate Lubartowska niestety słynie z komunistycznych warunków. Jak starszego urodziłam w grudniu to musiałam taśma okleić okna, bo tak z nich wiało aż cała zasłona się ruszyła. Jak to zobaczyła położna to nieźle mnie zjechała i kazała wszystko pozrywac. To samo było w kiblu ... Wyobraź sobie iść pod prysznic w takim przeciągu. ...:-(

Uciekam spać, bo głową mnie dzisiaj boli. Pa.

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Witam się zaś po kilkudniowej przerwie.... Usprawiedliwiam swoją nieobecność syndromem wicia gniazda;) czas najwyższy wziąć się za pokoik dla Luśki a że tatuś zajęty mocno i wraca późno do domu to ja się wzięłam.... Poki co rozkręciłam mebelki i szlifuje i maluje je.... Te w kolorze teaku ciemnego psuły mi koncepcję całkiem. A ze pogoda zmienna to szlifuje na tarasie a maskuje w domu wiec mam istne pobojowisko.... A ze w salonie musi być miejsce jeszcze dla nas, syna, psa i kota to mogę robić jeden element na raz. Ale w międzyczasie kompletuje tapetę, farby itp.
    I wzięłam się w końcu za wyprawkę wiec też siedze, ogladam, zamawiam. Póki co mam postęp w kompletowaniu bo zamówiłam wanienke, materac, gadżety do łóżeczka. Znalazłam panią która uszyje mi unikalną tapicerkę do wózka (bo mój jest w pełni konfigurowalny i mogę go sobie zmieniać jak chce). Najtrudniejszym wyborem oni są kocyki na które nie mogę się zdecydować. A dla siebie poczyniłam postęp i kupiłam sobie koszule do szpitala. Na szczęście znalazlam w pepco normalne, bez bociankow, dziur na piersi, rozow i innych atrybutow ciazowych koszul ktore do tej pory ogladalam :)

Z wieści brzuszkowych to Luśka nadal siedzi jak siedziala czyli kręci się między poprzecznym a pośladkowym, nie śpi chyba nigdy bo wiecznie się rusza i wierci co często jest już bolesne. Najmniej przyjemne jest jak wsadzi mi głowę w żołądek wtedy jest masakra - ból i zgaga az do wymiotów....

U Was staram się być na bieżąco i podczytuje. Widzialam piekne pokoiki Rex i Zani, gratuluje Jenny dziewczynek juz po tej stronie brzuszka i Gigsie chipsów a calej czworce życzę duuuuzo sił i zdrowia, zwlaszcza Dominikowi!!!

rex, 1kasiulka1, zielona1, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Dora milej pracy w wiciu gniazda. Pokaż koniecznie efekt końcowy ;-)

A ja zbieram chłopaków z łóżek i szykujemy się do szkoły i przedszkola. Ależ mnie dzisiaj biodra bolą. ... :-/ Źle spałam.... Za to chociaż słoneczko ładne ale chyba upału dziś nie będzie. ....

Miłego ....

• rex Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dora, to czekamy na efekty :)
    Ja też jestem dzisiaj niewyspana. Jakąś bezsenną noc miałam, tłukłam się z boku na bok i po fotelach/sofach w domu i nic :/
    Mała tak mnie kopała do tego, że wyłam jak pies.
    Naprawdę zazdroszczę dziewczynom niebolesnych ruchów, bo moje są zawsze bolesne od początku do końca.
    Przy tych ruchach to ból porodowy= zbawienie.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    skasowało mi posta :/

Dora, koniecznie pokaż efekty mebelków jak skończysz :)

mam pytanie o pieluchy, pomóżcie proszę - ile kupić tetrowych? 5 wystarczy? jaki rozmiar lepszy? 70x80 czy 60x80? ile flanelowych?

miłego dnia!

o1489vvjal2gnmht.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w słoneczny poniedziałek :)

Co do ruchów naszych pociech to tez powiem wam że mój synuś musiał mi wczoraj na jakiś nerw chyba ucisnąć bo przez 1,5 godziny nie mogłam się ruszyć ani wziąć głębszego oddechu:/ dopiero paracetamol i grzanie plecków i żeber pomogło.Mały zaczął się wiercić i skurcz puścił ale nie obeszło się bez łez bo czułam się totalnie bezradna. Na szczęście dziś już jest lepiej,odpoczywam,staram się z niczym nie przeciążać i wrzuciłam bardziej na luz;)

dora - nonononono szacun ;) dużo na siebie wzięłaś i fajnie że wszystko idzie po twojej myśli bylebyś przy tym wszystkim też nie zapomniała o sobie i nie nabrała zbyt dużego tempa, wiem co nieco o tym ;) Z wielką przyjemnością ja również będę czekała aż pochwalisz się efektami swojej pracki ;)

amarranta - co do pieluszek to ja kupiłam flanelowych 4 + 1 dostaliśmy z mężem w gratisie na warsztatach Mamo to Ja czyli w sumie tych mam 5 szt, natomiast tetrowych mam 10 szt w rozmiarze 70x80 ;)

Powiem wam dziewczyny że jak tak się czyta o tych narodzinach dzieciaczków z naszego grona lipcówek i patrzy się na zbyt szybko jak dla mnie upływający czas to wczoraj jeszcze zabraliśmy się z mężem do pakowania torby szpitalnej, chowania tego co już mam i robieniem listy co by jeszcze trzeba było z drobiazgów dokupić a o czym pamiętać żeby dołożyć do torby gdy się wszystko zacznie ;) ALeeee Oby nasze małe skarby dały nam i sobie jeszcze trochę czasu , tak byśmy zdążyły się ze wszystkim co mamy zaplanowane wyrobić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 09:20

amarranta, wikaa lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Rex to pieluchy tetrowe kupiłam na allegro u gapa _kids są trochę prześwitujace :-/

Wika ja myślałam że tylko mnie tak biodra bolą Ja się przewrócić Z boku ma bok w nocy rano wstaje to tak mnie bolą nogi i biodra i głowa to już się nie gada jak mnie wczoraj bolała... Szłam spać bolała... Wstawiłem siku bolała... Rano wstałam o dalej bolała...

A ja włożyłem pranie pierwsze dla niuni :-D

Dora a Ty tak nie szalej z tą pracą i czekamy na efekty :-D

Co do pieluch ja kupiłam 10szt a flanelowe mam z nati chyba 5szt

amarranta lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z torbą poczekam do czerwca. Jakbym w Pl rodziła to raczej bym już spakowała w koncu 34 tydzień mi leci.
    Ale tutaj dla dzidziusia nie wolno mi miec nic, a dla siebie tylko jeśli bardzo chcę.
    Wszystko, łącznie ze szczoteczką do zębów dostaję na izbie przyjęć już.
    Ja pieluszek tetrowych mam 3 narazie, 3 chyba dokupię i tych z moltonu czy jak to się pisze też mam 3. To cos jak flanela.
    Ale tu nie ma chyba konkretnych wskazówek, przy starszym miałam coś koło setki i też się nie marnowały ;)
    A jak znowu kupisz za mało to zawsze można dokupić na szybko ;)

amarranta lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa o te pieluchy Ci chodzi Bombelek.
    To zależy chyba jak trafisz, bo ja dla starszego to miałam i takie cienkie jak gaza i te grubsze, zależy jak się trafiło ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeszcze.zapomniałam wam napisać że się wkurzalam bo byłam dziadkowi po leki i sobie myślę jak już jestem u Rodzinnego to zapytam czy by mi nie dala skierowania na morfologia mocz i hbs ale gdzie powiedziała że nie może bo to ginekolog daje i czemu do ośrodka nie Chodzę do ginekologa (gin ok 70pare lat i się nic nie zna nawet na wynikach z toxoplazmoza się nie zna...musi w necie czytać) a ja na to że mam swojego ginekologa. A rodzinny wtedy że hbs przecierz nie trzeba robić jak się było szczepionym.. Tak mi ręce opadły że już nawet nie odpowiadałem je.. AlE krowa z niej że choć raz nie dala skierowania..

A ja dziś zaczynam 33tc:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 09:45

Tigana lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:
    Powiem wam dziewczyny że jak tak się czyta o tych narodzinach dzieciaczków z naszego grona lipcówek i patrzy się na zbyt szybko jak dla mnie upływający czas to wczoraj jeszcze zabraliśmy się z mężem do pakowania torby szpitalnej, chowania tego co już mam i robieniem listy co by jeszcze trzeba było z drobiazgów dokupić a o czym pamiętać żeby dołożyć do torby gdy się wszystko zacznie ;) ALeeee Oby nasze małe skarby dały nam i sobie jeszcze trochę czasu , tak byśmy zdążyły się ze wszystkim co mamy zaplanowane wyrobić ;)

AMEN ! ;-) Bo ja nie mam jeszcze nic, he, he..... Ale byłam dzisiaj w biedrze i chyba zacznę od pieluch - 156 szt. w rozmiarze 2 to wychodzi jakieś trzydzieści parę gr. Do tego są chusteczki new baby born w dwupakach i zwykłe w cztero. Byłam dziś na piechotkę wiec nic nie kupiłam. Wyślę potem m.

Bommbelek zupełnie tak jak u mnie wczoraj głowa mi pękała ale wzięłam apap i było ok. Dzisiaj dla odmiany biodra. Ja też w nocy przekręcić się nie mogę. ... Uroki :-/
    Co do lekarzy - nauczyłam się nie prosić o skierowanie tylko mówić żeby wpisała. Na prośbę zawsze mają jakieś "ale...."

• Tigana Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! dawno nie pisałam bo skupiałam sie na egzaminie, teraz już zdany więc się skupiam na wyprawce, sporo jeszcze brakuje a czerwcówki się rozpakowują jak szalone, więc staram się jak najwięcej nadrobić :).

Co do pieluch wielorazowych to mam 10 tetrowych, 7 flanelowych i dwie pielucho-ceratki.

bommbelek89, mnie też z rana często biodra bolą, w sumie czasem mnie to budzi...

rex, a ty w jakim kraju jesteś?

Ja w środę mam kontrolę u gina i mam nadzieję, że Mała się do tego czasu już ładnie ułoży do porodu, bo ostatnio była w poprzek i głową do góry... Ciężko wyczuć jak teraz leży bo ciągle zmienia pozycję.

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) ja już po 7 wstałam i też byłam w biedronce:) kupiłam dwupak chusteczek newborn i te zwykłe w 4paku z pudełkie, do tego reszta spożywczych i już miałam cieżką torbę i nie dałam tego pudła pieluszek wziąć dwójek, więc po pieluchy M pojedzie po pracy:) ale i tak wracam codziennie z siatami jak matka Polka, az dziwnie się ludzie patrzą,że taka obładowana chodzę;p
    Zaraz idę po resztę spożywczych do Carrefour, przynajmniej spacerki sobie robię:) Hmm to na Lubartowskiej to jednak komuna no z tymi warunkami;/ na Kraśnickiej zresztą tez nie lepiej, bo w czerwcu jak leżałam, to pod zakrwawioną zaschniętą pościelą;/ ale chociaz tam była lazienka w pokoju, o tyle lepiej,bo na Lubartowskiej znajoma mówiła,że mieli jedną wspólną na korytarzu.. eh ten nasz wschód.
    Dobrze,że chociaz w lecie rodzimy, to zimno nie będzie;p
    Dora pochwal się efektem końcowym koniecznie:)
    Ja mam 15 szt. tetrowych 70*80 i 2 flanelowe z warsztatów duże, jedną małą flanelową kupiłam i jedną z ceratką pod spodem do przewijania. W pepco tez jedną kupiłam do wózeczka do wyścielenia zamiast prześcieradła.Może jeszcze z jedną dokupię większą,żeby mieć 3 szt.dużych.

• kate851 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie o bolących ruchach, ja jeszcze nic takiego nie poczułam, takie przepływanie jedynie czuję i delikatne rozciąganie brzucha, może to po 30tc czuć tak mocniej:) śpię normalnie do 7, wysypiam się.

• amarranta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, też nie mam bolących ruchów, pytałam ginki i ona twierdzi, że wcale nie ma reguły, żeby były bolesne. a jak robiłam "wywiad" wśród koleżanek, to one twierdzą, że jeszcze się doczekam tych bolesnych ;)

dziękuję za pieluszkowe porady, dziewczynki :)

Bombelek, a któraś z dziewczyn polecała te pieluchy od gapa_kids.. może z tetrą tak jest, że zależy jak się trafi?

o1489vvjal2gnmht.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tigana, w Hiszpanii mieszkam.
    Ja pampersów jeszcze nie kupiłam ani jednych. Będę musiała się zaopatrzyć.
    Chusteczki kupilam z Johnsona kiedyś na promocji, ale będę kupowala z Aldi bo öko test mają.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj przyszaleliśy :) zaraz po imieninach babci, pojechaliśmy na koncert:)

Dziś zrobiłam zakupki w Biedronce,ale chusteczek nie kupowałam, bo chrzestna ma mi przysłać z GB z wyprawką tak jak i pampersy - porownamy z naszymi Polskimi.
    Wczesniej zakupiłam sobie 1 paczuszkę Pampers Premium Care 1,. W Biedrze kupiłam tylko proszek Lovele...było też mleczko do prania w takiej samej cenie,ale nie brałam, bo nie wiem czy warto:)

Aaaa i co najważniejsze...wydaje mi się,że Gabrysia się przekręciła - ruchy czuje głownie na żebrach i bardzo nisko brzucha :) 28 maja się przekonam :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się po weekendzie :)

Jenny gratulacje, masz już swoje dziewczynki na świecie, super :)
    Gigsa super że się polepszyło, teraz już tylko tuczyć maluchy i czekać na wyjście do domku :)

Dziewczyny nie martwcie się jeśli maluchy będą chciały szybciej nas opuścić, czas na dokończenie wyprawki się znajdzie bo mama wychodzi ze szpitala a taki maluch musi zostać więc looz.

Ja chusteczki kupuję kilka paczek tych z netto, a potem się zobaczy pewnie co wpadnie w ręce :) Pampersy mam premium care 1, jedna paczka 33 szt żeby jak najmniejszą do szpitala wziąć, potem mam 78szt jedynek i mam też 2 paczki dwójek :)
    Mnie maluch czasem boleśnie kopnie głównie jak pod żebra da mi kopa to boli, ale co zrobić ;p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny!

Ja dziś z kolejnym pytaniem z cyklu "czy jeszcze ktoś tak ma...?" hehe ;)
    Otóż już od jakiegoś czasu jak tylko zdarzy mi się bardziej aktywny dzień typu wyjście na zakupy i jak tak pochodzę trochę to wieczorem nie mogę wytrzymać z bólu... sama nie wiem czy to jeszcze jest część krzyżowa kręgosłupa czy jszcze troszkę niżej, uczucie jakby dosłownie brzydko mówiąc, ktoś mi porządnie dał popa w 4litery :/ czasem do tego aż stopnia, że nie jestem w stanie chodzić, a co dopiero przekręcić się na łóżku :/ Więc pewnie jak zwykle to ja, ale zapytam... czy któraś z Was też ma z tym problem? Pytała o to lekarza? Sama nie wiem czy to od kręgosłupa, czy może raczej miednica, bo czasem równo z tym ból pojawia się też jakby w spojeniu łonowym.
    Ja dziś wykorzystałam ten piękny dzień i porobiłam trochę zakupów tych drobniejszych do wyprawki np. wkładki laktacyjne, podkłady, przybory dla maluszka, wanienka itd... :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ