Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka.
Ja dziś cały dzień poza domem.
Gigsa super, że Dominik z dnia na dzień coraz silniejszy. To wspaniałe wiadomości, na pewno odetchnełas z ulgą. Zdrówka dla chłopców, a jak Ty się czujesz ?
Kate Lubartowska niestety słynie z komunistycznych warunków. Jak starszego urodziłam w grudniu to musiałam taśma okleić okna, bo tak z nich wiało aż cała zasłona się ruszyła. Jak to zobaczyła położna to nieźle mnie zjechała i kazała wszystko pozrywac. To samo było w kiblu ... Wyobraź sobie iść pod prysznic w takim przeciągu. ...
Uciekam spać, bo głową mnie dzisiaj boli. Pa. -
Dzień dobry! Witam się zaś po kilkudniowej przerwie.... Usprawiedliwiam swoją nieobecność syndromem wicia gniazda;) czas najwyższy wziąć się za pokoik dla Luśki a że tatuś zajęty mocno i wraca późno do domu to ja się wzięłam.... Poki co rozkręciłam mebelki i szlifuje i maluje je.... Te w kolorze teaku ciemnego psuły mi koncepcję całkiem. A ze pogoda zmienna to szlifuje na tarasie a maskuje w domu wiec mam istne pobojowisko.... A ze w salonie musi być miejsce jeszcze dla nas, syna, psa i kota to mogę robić jeden element na raz. Ale w międzyczasie kompletuje tapetę, farby itp.
I wzięłam się w końcu za wyprawkę wiec też siedze, ogladam, zamawiam. Póki co mam postęp w kompletowaniu bo zamówiłam wanienke, materac, gadżety do łóżeczka. Znalazłam panią która uszyje mi unikalną tapicerkę do wózka (bo mój jest w pełni konfigurowalny i mogę go sobie zmieniać jak chce). Najtrudniejszym wyborem oni są kocyki na które nie mogę się zdecydować. A dla siebie poczyniłam postęp i kupiłam sobie koszule do szpitala. Na szczęście znalazlam w pepco normalne, bez bociankow, dziur na piersi, rozow i innych atrybutow ciazowych koszul ktore do tej pory ogladalam
Z wieści brzuszkowych to Luśka nadal siedzi jak siedziala czyli kręci się między poprzecznym a pośladkowym, nie śpi chyba nigdy bo wiecznie się rusza i wierci co często jest już bolesne. Najmniej przyjemne jest jak wsadzi mi głowę w żołądek wtedy jest masakra - ból i zgaga az do wymiotów....
U Was staram się być na bieżąco i podczytuje. Widzialam piekne pokoiki Rex i Zani, gratuluje Jenny dziewczynek juz po tej stronie brzuszka i Gigsie chipsów a calej czworce życzę duuuuzo sił i zdrowia, zwlaszcza Dominikowi!!!rex, 1kasiulka1, zielona1, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Witajcie.
Dora milej pracy w wiciu gniazda. Pokaż koniecznie efekt końcowy
A ja zbieram chłopaków z łóżek i szykujemy się do szkoły i przedszkola. Ależ mnie dzisiaj biodra bolą. ...Źle spałam.... Za to chociaż słoneczko ładne ale chyba upału dziś nie będzie. ....
Miłego .... -
Witam
Dora, to czekamy na efekty
Ja też jestem dzisiaj niewyspana. Jakąś bezsenną noc miałam, tłukłam się z boku na bok i po fotelach/sofach w domu i nic
Mała tak mnie kopała do tego, że wyłam jak pies.
Naprawdę zazdroszczę dziewczynom niebolesnych ruchów, bo moje są zawsze bolesne od początku do końca.
Przy tych ruchach to ból porodowy= zbawienie. -
Witam się i ja w słoneczny poniedziałek
Co do ruchów naszych pociech to tez powiem wam że mój synuś musiał mi wczoraj na jakiś nerw chyba ucisnąć bo przez 1,5 godziny nie mogłam się ruszyć ani wziąć głębszego oddechu:/ dopiero paracetamol i grzanie plecków i żeber pomogło.Mały zaczął się wiercić i skurcz puścił ale nie obeszło się bez łez bo czułam się totalnie bezradna. Na szczęście dziś już jest lepiej,odpoczywam,staram się z niczym nie przeciążać i wrzuciłam bardziej na luz;)
dora - nonononono szacundużo na siebie wzięłaś i fajnie że wszystko idzie po twojej myśli bylebyś przy tym wszystkim też nie zapomniała o sobie i nie nabrała zbyt dużego tempa, wiem co nieco o tym
Z wielką przyjemnością ja również będę czekała aż pochwalisz się efektami swojej pracki
amarranta - co do pieluszek to ja kupiłam flanelowych 4 + 1 dostaliśmy z mężem w gratisie na warsztatach Mamo to Ja czyli w sumie tych mam 5 szt, natomiast tetrowych mam 10 szt w rozmiarze 70x80
Powiem wam dziewczyny że jak tak się czyta o tych narodzinach dzieciaczków z naszego grona lipcówek i patrzy się na zbyt szybko jak dla mnie upływający czas to wczoraj jeszcze zabraliśmy się z mężem do pakowania torby szpitalnej, chowania tego co już mam i robieniem listy co by jeszcze trzeba było z drobiazgów dokupić a o czym pamiętać żeby dołożyć do torby gdy się wszystko zacznieALeeee Oby nasze małe skarby dały nam i sobie jeszcze trochę czasu , tak byśmy zdążyły się ze wszystkim co mamy zaplanowane wyrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 09:20
amarranta, wikaa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Rex to pieluchy tetrowe kupiłam na allegro u gapa _kids są trochę prześwitujace
Wika ja myślałam że tylko mnie tak biodra bolą Ja się przewrócić Z boku ma bok w nocy rano wstaje to tak mnie bolą nogi i biodra i głowa to już się nie gada jak mnie wczoraj bolała... Szłam spać bolała... Wstawiłem siku bolała... Rano wstałam o dalej bolała...
A ja włożyłem pranie pierwsze dla niuni
Dora a Ty tak nie szalej z tą pracą i czekamy na efekty
Co do pieluch ja kupiłam 10szt a flanelowe mam z nati chyba 5sztamarranta lubi tę wiadomość
-
Ja z torbą poczekam do czerwca. Jakbym w Pl rodziła to raczej bym już spakowała w koncu 34 tydzień mi leci.
Ale tutaj dla dzidziusia nie wolno mi miec nic, a dla siebie tylko jeśli bardzo chcę.
Wszystko, łącznie ze szczoteczką do zębów dostaję na izbie przyjęć już.
Ja pieluszek tetrowych mam 3 narazie, 3 chyba dokupię i tych z moltonu czy jak to się pisze też mam 3. To cos jak flanela.
Ale tu nie ma chyba konkretnych wskazówek, przy starszym miałam coś koło setki i też się nie marnowały
A jak znowu kupisz za mało to zawsze można dokupić na szybkoamarranta lubi tę wiadomość
-
Aha jeszcze.zapomniałam wam napisać że się wkurzalam bo byłam dziadkowi po leki i sobie myślę jak już jestem u Rodzinnego to zapytam czy by mi nie dala skierowania na morfologia mocz i hbs ale gdzie powiedziała że nie może bo to ginekolog daje i czemu do ośrodka nie Chodzę do ginekologa (gin ok 70pare lat i się nic nie zna nawet na wynikach z toxoplazmoza się nie zna...musi w necie czytać) a ja na to że mam swojego ginekologa. A rodzinny wtedy że hbs przecierz nie trzeba robić jak się było szczepionym.. Tak mi ręce opadły że już nawet nie odpowiadałem je.. AlE krowa z niej że choć raz nie dala skierowania..
A ja dziś zaczynam 33tc:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 09:45
Tigana lubi tę wiadomość
-
1kasiulka1 wrote:Powiem wam dziewczyny że jak tak się czyta o tych narodzinach dzieciaczków z naszego grona lipcówek i patrzy się na zbyt szybko jak dla mnie upływający czas to wczoraj jeszcze zabraliśmy się z mężem do pakowania torby szpitalnej, chowania tego co już mam i robieniem listy co by jeszcze trzeba było z drobiazgów dokupić a o czym pamiętać żeby dołożyć do torby gdy się wszystko zacznie
ALeeee Oby nasze małe skarby dały nam i sobie jeszcze trochę czasu , tak byśmy zdążyły się ze wszystkim co mamy zaplanowane wyrobić
AMEN !Bo ja nie mam jeszcze nic, he, he..... Ale byłam dzisiaj w biedrze i chyba zacznę od pieluch - 156 szt. w rozmiarze 2 to wychodzi jakieś trzydzieści parę gr. Do tego są chusteczki new baby born w dwupakach i zwykłe w cztero. Byłam dziś na piechotkę wiec nic nie kupiłam. Wyślę potem m.
Bommbelek zupełnie tak jak u mnie wczoraj głowa mi pękała ale wzięłam apap i było ok. Dzisiaj dla odmiany biodra. Ja też w nocy przekręcić się nie mogę. ... Uroki
Co do lekarzy - nauczyłam się nie prosić o skierowanie tylko mówić żeby wpisała. Na prośbę zawsze mają jakieś "ale...." -
Hej! dawno nie pisałam bo skupiałam sie na egzaminie, teraz już zdany więc się skupiam na wyprawce, sporo jeszcze brakuje a czerwcówki się rozpakowują jak szalone, więc staram się jak najwięcej nadrobić
.
Co do pieluch wielorazowych to mam 10 tetrowych, 7 flanelowych i dwie pielucho-ceratki.
bommbelek89, mnie też z rana często biodra bolą, w sumie czasem mnie to budzi...
rex, a ty w jakim kraju jesteś?
Ja w środę mam kontrolę u gina i mam nadzieję, że Mała się do tego czasu już ładnie ułoży do porodu, bo ostatnio była w poprzek i głową do góry... Ciężko wyczuć jak teraz leży bo ciągle zmienia pozycję. -
Hejka:) ja już po 7 wstałam i też byłam w biedronce:) kupiłam dwupak chusteczek newborn i te zwykłe w 4paku z pudełkie, do tego reszta spożywczych i już miałam cieżką torbę i nie dałam tego pudła pieluszek wziąć dwójek, więc po pieluchy M pojedzie po pracy:) ale i tak wracam codziennie z siatami jak matka Polka, az dziwnie się ludzie patrzą,że taka obładowana chodzę;p
Zaraz idę po resztę spożywczych do Carrefour, przynajmniej spacerki sobie robięHmm to na Lubartowskiej to jednak komuna no z tymi warunkami;/ na Kraśnickiej zresztą tez nie lepiej, bo w czerwcu jak leżałam, to pod zakrwawioną zaschniętą pościelą;/ ale chociaz tam była lazienka w pokoju, o tyle lepiej,bo na Lubartowskiej znajoma mówiła,że mieli jedną wspólną na korytarzu.. eh ten nasz wschód.
Dobrze,że chociaz w lecie rodzimy, to zimno nie będzie;p
Dora pochwal się efektem końcowym koniecznie:)
Ja mam 15 szt. tetrowych 70*80 i 2 flanelowe z warsztatów duże, jedną małą flanelową kupiłam i jedną z ceratką pod spodem do przewijania. W pepco tez jedną kupiłam do wózeczka do wyścielenia zamiast prześcieradła.Może jeszcze z jedną dokupię większą,żeby mieć 3 szt.dużych.
-
Kate, też nie mam bolących ruchów, pytałam ginki i ona twierdzi, że wcale nie ma reguły, żeby były bolesne. a jak robiłam "wywiad" wśród koleżanek, to one twierdzą, że jeszcze się doczekam tych bolesnych
dziękuję za pieluszkowe porady, dziewczynki
Bombelek, a któraś z dziewczyn polecała te pieluchy od gapa_kids.. może z tetrą tak jest, że zależy jak się trafi? -
My wczoraj przyszaleliśy
zaraz po imieninach babci, pojechaliśmy na koncert:)
Dziś zrobiłam zakupki w Biedronce,ale chusteczek nie kupowałam, bo chrzestna ma mi przysłać z GB z wyprawką tak jak i pampersy - porownamy z naszymi Polskimi.
Wczesniej zakupiłam sobie 1 paczuszkę Pampers Premium Care 1,. W Biedrze kupiłam tylko proszek Lovele...było też mleczko do prania w takiej samej cenie,ale nie brałam, bo nie wiem czy warto:)
Aaaa i co najważniejsze...wydaje mi się,że Gabrysia się przekręciła - ruchy czuje głownie na żebrach i bardzo nisko brzucha28 maja się przekonam
-
Hej witam się po weekendzie
Jenny gratulacje, masz już swoje dziewczynki na świecie, super
Gigsa super że się polepszyło, teraz już tylko tuczyć maluchy i czekać na wyjście do domku
Dziewczyny nie martwcie się jeśli maluchy będą chciały szybciej nas opuścić, czas na dokończenie wyprawki się znajdzie bo mama wychodzi ze szpitala a taki maluch musi zostać więc looz.
Ja chusteczki kupuję kilka paczek tych z netto, a potem się zobaczy pewnie co wpadnie w ręcePampersy mam premium care 1, jedna paczka 33 szt żeby jak najmniejszą do szpitala wziąć, potem mam 78szt jedynek i mam też 2 paczki dwójek
Mnie maluch czasem boleśnie kopnie głównie jak pod żebra da mi kopa to boli, ale co zrobić ;p
-
Witam Was dziewczyny!
Ja dziś z kolejnym pytaniem z cyklu "czy jeszcze ktoś tak ma...?" hehe
Otóż już od jakiegoś czasu jak tylko zdarzy mi się bardziej aktywny dzień typu wyjście na zakupy i jak tak pochodzę trochę to wieczorem nie mogę wytrzymać z bólu... sama nie wiem czy to jeszcze jest część krzyżowa kręgosłupa czy jszcze troszkę niżej, uczucie jakby dosłownie brzydko mówiąc, ktoś mi porządnie dał popa w 4literyczasem do tego aż stopnia, że nie jestem w stanie chodzić, a co dopiero przekręcić się na łóżku
Więc pewnie jak zwykle to ja, ale zapytam... czy któraś z Was też ma z tym problem? Pytała o to lekarza? Sama nie wiem czy to od kręgosłupa, czy może raczej miednica, bo czasem równo z tym ból pojawia się też jakby w spojeniu łonowym.
Ja dziś wykorzystałam ten piękny dzień i porobiłam trochę zakupów tych drobniejszych do wyprawki np. wkładki laktacyjne, podkłady, przybory dla maluszka, wanienka itd...