Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
mam sokowirówkę, taką zwykłą za niecałe 200zł i staram się co najmniej raz w tygodniu jakiś zdrowy soczek robić
polecam:)
też mam ostatnio dziwny system spania - w nocy biję rekordy wstawania na siku (ale przeważnie szybko zasypiam), budzę się z mężem albo przed nim, wstaję z nim (czuję się wyspana), po czym coś jem, wytrzymuję do około 8 i tak mnie muli, że muszę się położyć (nie da się na godzinkę..) i kończy się spaniem do 11totalnie bezsensu. chciałam "przechodzić" to zamulenie, ale nie daję rady.. chęć położenia się jest silniejsza ode mnie. a później jestem zła na siebie, że pół dnia zmarnowałam
wikaa lubi tę wiadomość
-
A ja dziś w nocy nie dość że katar to jeszcze złapał mnie ból zęba... co prawda narazie tak "cmi" ale już umowilam się na 14.20 do dentysty. Ostatni raz ząb bolał mnie hmm... nie pamietam nawet. Ja od zawsze miałam zdrowe zęby,a na ból jestem wytrzymala po aparacie ortodontycznym:-) także jade... bo to podobno niebezpieczne:-/
-
Zania zdrówka, niech katar minie a ząb okaże się zdrowy bez borowania
Amarranta to zupełnie tak jak u mnie.... W planach miałam dziś pranie, sprzątanie. ... Położyłam się tylko na chwilę i dopiero wstałam ! I tez jestem meeegaaaaaa zła, że pół dnia zmarnowane
Kate, nie, nie - na liście produktów bogatych w żelazoOoooo.. a z czego masz egzamin
?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 12:12
-
nick nieaktualnyDobrze, że tą sokowirówkę można na różne inne sposoby używać
Jeśli ma się nową rzecz to zawsze jest szał na początku
Nie martwcie się, Mnie też zmogło całkiem nie dawno się obudziłam, ale była to godzinna drzemka
W ogóle wczoraj próbowałam spakować się do torby, ale do podręcznej nie ma szans z tymi podkładami, a jeszcze zapodziałam gdzieś dużą kosmetyczkę
Łóżeczko też pościeliłam, musiałam pooglądać jak to będzie wyglądałonie mogę się doczekać
Materacyk i kołderki spakowałam z powrotem do folia moskitiera i ochraniacz się prostują
-
nick nieaktualnyDziadki Moją koncepcję zmieniły, ale zielony też całkiem nieźle się prezentuje
Nie ma co narzekać, przynajmniej wyprawkę mam bodajże zakończoną pomijając fakt że czekam jeszcze na zamówienie z Gemini brakuje pampersów i zastanawiam się czy w ogóle będę potrzebowała nianię ..
Oto łoże FILIPA
Pay, radiszka, Konwalia, rex, wikaa, Ivettka, amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość
-
hej
Dzięki wielkie dziewczyny za relacje z waszych pobytów w szpitalu po porodzie i za słowa otuchy
Ja dziś ogólnie mam sporo energii , zaliczyliśmy z mężem wypad po paru marketach i poza tym że jedyną dolegliwość jaką odczuwam jest nieusiedzenie zbyt długo w jednej pozycji bo robi się niewygodnie i pobolewają plecki to tak poza tym czuję się bardzo dobrze jak na 32/33 tc :)oby tak dalej mam nadziejęi Wszystkim wam życzę dużo wigoru, dobrego humorku i udanego późnego już popołudnia
-
No jestem po wizycie u stomatolog...Szczerze mówiac to mnie na poczatku ochrzaniła,ze nie wyleczyłam zebow przed ciąża (a nawet nie zajrzala do buzi), wiec ja jej na to,że zęby miałam wyleczone, a pozatym ja od zawsze mialam bardzo zdrowe zęby. Po przeglądnieciu zebów, stwierdziła,że ona tu ubytków nie widzi...(se myśle, i po coś gadała na początku,że nie wyleczone....?)
Powiedzialam,że boli mnie między 5 a 6 na górze...no i ciezko jej bylo stwierdzić, ktory - wyciagnela wiec plombe, troszke rozwiercila i pewnie coś tam było,ale mowi,ze ona zakłada lekarstwo skoro mnie boli i zobaczymy. Bo może trzeba bedzie leczyc kanałowo. Oczywiscie wypytalam co i jak z tym kanałowym, to ona mowi ze w ciazy rowniez mozna,alee...nie zrobimy zdjecia RTG, wiec ta miazga zostałaby usunieta czesciowo, a pozniej po porodzie dokonczymy.
Czy ktoras z Was miala leczone zeby kanałowo w ciąży?
Dodam,że i ona i ja uwazam ze to malo prawdopodobne,bo ząb raptem ćmi,a nie boli... no nie wiem poczekamy, zobaczymy.
Aaaaaa i przeczyscila mi "szparke" miedzy zebami 5 i 6 i pyta czy czyszcze nitkami zeby? A ja jej na to,że nie...bo 6 lat temu zdjelam aparat ortodontyczny i mialam bardzo scisniete zeby i nie moglam nawet skrawka nitki wlozyc. Pani doktor stwierdziła,że mam stan zapalny dziasla bo jak mi przeczyscila,to krew caly czas leci...ale kuźwaaaa se myśle, ani one mnie nie bola,ani nie krwawią...nic. A jak mi przejechala nitka to nic dziwnego, bym bardziej ze w ciazy dziasla sa bardziej ukrwione i rozpulchnione przez hormony prawda?? No nic młoda Pani doktor to sie musi jeszcze sporo nauczyć...
Zapowiadała,że znieczulenia tez mi nie da bo ciaza (a ja nawet bym nie poprosila, bo ja dentystow i wiercenia sie nie boje), i że bedzie bolało...a nie bolało. Oj nie wiem czy ja na wyrost nie poleciałam.... -
Zania to może wrażliwy ząb po prostu, ja czasami tak miałam ze pobolal i przestał.
Kasiulka super ze świetnie się czujesz, ja też mam mnóstwo energii w ciąży, więcej niż przed:)
Wiki w X skończyłam szkole wizażu i teraz mam nareszcie egzamin:) przeciągal się termin i dopiero na koniec maja ale liczę ze Nela będzie mi podpowiadac hehe:) wizaż to moja pasja od dawna i chciałam mieć dyplom:) egz trwa do 6godz i nawet rzeczy rachunkowe są i zadania:p
Produkty bogate w żelazo ze spisu od gina:szpinak, brokuły, biała fasola, morele suszone, śliwki suszone, rodzynki, płatki owsiane, chleb zytni razowy, chleb graham, kasza jaglana, watrobka, kaszanka popularna, wołowina, cielęcina, sardynki, szprot baltycki, makrela wedzona, kakao, żółtko jaja, migdały słodkie, orzechy laskowe:)wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Lena łóżeczko wygląda super ! Już niedługo Filipek w nim będzie leżał
Kate dzięki za info. Większość z tych rzeczy lubię wiec można stosować. Fajnie ze jeszcze przed porodem uda Ci się podejść do tego egzaminuNo i będziesz miała pomoc z brzuszka
Zania ciężko stwierdzić czy potrzebnie czy nie rozwierciła Ci tego zęba. Od tego jest lekarz, żeby decydować. ... Ale z Twojego opisu wynika, że lekarz chyba nie bardzo wiedziałZazdroszczę Ci tego podejścia do borowania.... Ja strasznie nie lubię i bez znieczulenia nie dam się dotknąć
-
nick nieaktualny
-
Wikaa, się okaże...narazie delikatnie ćmi, ale jak ma nie ćmić, jak rozwierciła. Trudno - jeśli trzeba będzie wroce do niej i pewnie skończy się na leczeniu kanałowym. Śmiech...bo ja nigdy nie miałam problemu z zębami (ostatni mleczak wypadł, a w zasadzie wyrwali mi w gimnazjum
)
A jeśli chodzi o podejście do wiercenia..jako mała dziewczynka mialam sąsiada dentyste...i to chyba dzieki niemu po prostu sie nie boje.
Większy stres przezywam przed pobieraniem krwia dziś to puls na stałym poziomie he,hehe,he
Wrzucę jutro zdjęcie pokoiku - w polowie skonczonegoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 21:04
radiszka lubi tę wiadomość
-
Zania, z tymi platkami owsianymi to coś chyba nie do końca pewne jest.
Bo niby nawet na opakowaniach jest napisane, że zawierają żelazo. Ale przed ciążą jadłam owsiankę min 1 raz dziennie, a wcześniej zawsze miałam żelazo bardzo wysokie. Zdecydowanie za wysokie. A tu nagle dolna granica. Kazał mi lekarz odstawić owsiankę, a jak już bardzo chcę to mogę jeść ale min kilka godz po innych produktach zawierających żelazo. No i kurcze wzrosło od razu.
W internecie informacji jest po równo, czyli, że wypłukują i że dostarczają. Ale chyba coś w tym wypłukiwaniu jest bo osobom chorym na białaczkę też się odradza owsiankę.
-
Dzień dobry:) Rex się pomyliła, to pewnie o mnie chodziło hihi:) płatki owsiane właśnie były tez na spisie, ja akurat uwielbiam owsiankę i oby mi nie wypłukiwała żelaza:) staram się jeść te produkty w żelazo i zobaczymy:) oby nie spadało poniżej 11:) piękne słoneczko, jedziemy nad zalew na grilla po południu:) będzie znajoma co miała cc na Lubartowskiej 22 kwietnia, to wypytam jak było:) zobaczę Niunię po raz pierwszy, bo też będzie:) miłej soboty!
radiszka, 1kasiulka1, wikaa lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 15:01
amarranta, rex, wikaa, Ivettka, bommbelek89, gigsa, Lena87, 1kasiulka1, ewela86, kate851, Biedroneczka83, zielona1, dora8201 lubią tę wiadomość