X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam sokowirówkę, taką zwykłą za niecałe 200zł i staram się co najmniej raz w tygodniu jakiś zdrowy soczek robić :) polecam:)

też mam ostatnio dziwny system spania - w nocy biję rekordy wstawania na siku (ale przeważnie szybko zasypiam), budzę się z mężem albo przed nim, wstaję z nim (czuję się wyspana), po czym coś jem, wytrzymuję do około 8 i tak mnie muli, że muszę się położyć (nie da się na godzinkę..) i kończy się spaniem do 11 :/ totalnie bezsensu. chciałam "przechodzić" to zamulenie, ale nie daję rady.. chęć położenia się jest silniejsza ode mnie. a później jestem zła na siebie, że pół dnia zmarnowałam

wikaa lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w nocy nie dość że katar to jeszcze złapał mnie ból zęba... co prawda narazie tak "cmi" ale już umowilam się na 14.20 do dentysty. Ostatni raz ząb bolał mnie hmm... nie pamietam nawet. Ja od zawsze miałam zdrowe zęby,a na ból jestem wytrzymala po aparacie ortodontycznym:-) także jade... bo to podobno niebezpieczne:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa na liście wyprawkowej co mam?:)
    Zania daj znać jak u dentysty!
    Ja czytam notatki na egzamin, bo mam równo za 2 tygodnie i się motywuję:)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania zdrówka, niech katar minie a ząb okaże się zdrowy bez borowania :-)

Amarranta to zupełnie tak jak u mnie.... W planach miałam dziś pranie, sprzątanie. ... Położyłam się tylko na chwilę i dopiero wstałam ! I tez jestem meeegaaaaaa zła, że pół dnia zmarnowane :-/

Kate, nie, nie - na liście produktów bogatych w żelazo ;-) Ooooo.. a z czego masz egzamin :-) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 12:12

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że tą sokowirówkę można na różne inne sposoby używać ;)

Jeśli ma się nową rzecz to zawsze jest szał na początku :D

Nie martwcie się, Mnie też zmogło całkiem nie dawno się obudziłam, ale była to godzinna drzemka ;)

W ogóle wczoraj próbowałam spakować się do torby, ale do podręcznej nie ma szans z tymi podkładami, a jeszcze zapodziałam gdzieś dużą kosmetyczkę o.O

Łóżeczko też pościeliłam, musiałam pooglądać jak to będzie wyglądało :D nie mogę się doczekać :D
    Materacyk i kołderki spakowałam z powrotem do foli :D a moskitiera i ochraniacz się prostują :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziadki Moją koncepcję zmieniły, ale zielony też całkiem nieźle się prezentuje :D

Nie ma co narzekać, przynajmniej wyprawkę mam bodajże zakończoną pomijając fakt że czekam jeszcze na zamówienie z Gemini brakuje pampersów i zastanawiam się czy w ogóle będę potrzebowała nianię ..

Oto łoże FILIPA ;)

77f6560aca40102emed.jpg

Pay, radiszka, Konwalia, rex, wikaa, Ivettka, amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Dzięki wielkie dziewczyny za relacje z waszych pobytów w szpitalu po porodzie i za słowa otuchy ;););)

Ja dziś ogólnie mam sporo energii , zaliczyliśmy z mężem wypad po paru marketach i poza tym że jedyną dolegliwość jaką odczuwam jest nieusiedzenie zbyt długo w jednej pozycji bo robi się niewygodnie i pobolewają plecki to tak poza tym czuję się bardzo dobrze jak na 32/33 tc :)oby tak dalej mam nadzieję ;) i Wszystkim wam życzę dużo wigoru, dobrego humorku i udanego późnego już popołudnia :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ślicznie to wygląda :)
    Ani jednego dzisiejszego mojego postu mi nie dodało :/
    Ale nie pamiętam co pisałam.
    Ja też nie mogę w miejscu usiedzieć. Ciągle coś robię :p

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem po wizycie u stomatolog...Szczerze mówiac to mnie na poczatku ochrzaniła,ze nie wyleczyłam zebow przed ciąża (a nawet nie zajrzala do buzi), wiec ja jej na to,że zęby miałam wyleczone, a pozatym ja od zawsze mialam bardzo zdrowe zęby. Po przeglądnieciu zebów, stwierdziła,że ona tu ubytków nie widzi...(se myśle, i po coś gadała na początku,że nie wyleczone....?)
    Powiedzialam,że boli mnie między 5 a 6 na górze...no i ciezko jej bylo stwierdzić, ktory - wyciagnela wiec plombe, troszke rozwiercila i pewnie coś tam było,ale mowi,ze ona zakłada lekarstwo skoro mnie boli i zobaczymy. Bo może trzeba bedzie leczyc kanałowo. Oczywiscie wypytalam co i jak z tym kanałowym, to ona mowi ze w ciazy rowniez mozna,alee...nie zrobimy zdjecia RTG, wiec ta miazga zostałaby usunieta czesciowo, a pozniej po porodzie dokonczymy.

Czy ktoras z Was miala leczone zeby kanałowo w ciąży?
    Dodam,że i ona i ja uwazam ze to malo prawdopodobne,bo ząb raptem ćmi,a nie boli... no nie wiem poczekamy, zobaczymy.

Aaaaaa i przeczyscila mi "szparke" miedzy zebami 5 i 6 i pyta czy czyszcze nitkami zeby? A ja jej na to,że nie...bo 6 lat temu zdjelam aparat ortodontyczny i mialam bardzo scisniete zeby i nie moglam nawet skrawka nitki wlozyc. Pani doktor stwierdziła,że mam stan zapalny dziasla bo jak mi przeczyscila,to krew caly czas leci...ale kuźwaaaa se myśle, ani one mnie nie bola,ani nie krwawią...nic. A jak mi przejechala nitka to nic dziwnego, bym bardziej ze w ciazy dziasla sa bardziej ukrwione i rozpulchnione przez hormony prawda?? No nic młoda Pani doktor to sie musi jeszcze sporo nauczyć...:)
    Zapowiadała,że znieczulenia tez mi nie da bo ciaza (a ja nawet bym nie poprosila, bo ja dentystow i wiercenia sie nie boje), i że bedzie bolało...a nie bolało. Oj nie wiem czy ja na wyrost nie poleciałam....

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to może wrażliwy ząb po prostu, ja czasami tak miałam ze pobolal i przestał.
    Kasiulka super ze świetnie się czujesz, ja też mam mnóstwo energii w ciąży, więcej niż przed:)
    Wiki w X skończyłam szkole wizażu i teraz mam nareszcie egzamin:) przeciągal się termin i dopiero na koniec maja ale liczę ze Nela będzie mi podpowiadac hehe:) wizaż to moja pasja od dawna i chciałam mieć dyplom:) egz trwa do 6godz i nawet rzeczy rachunkowe są i zadania:p
    Produkty bogate w żelazo ze spisu od gina:szpinak, brokuły, biała fasola, morele suszone, śliwki suszone, rodzynki, płatki owsiane, chleb zytni razowy, chleb graham, kasza jaglana, watrobka, kaszanka popularna, wołowina, cielęcina, sardynki, szprot baltycki, makrela wedzona, kakao, żółtko jaja, migdały słodkie, orzechy laskowe:)

wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ślicznie:) piękny zestaw:)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena łóżeczko wygląda super ! Już niedługo Filipek w nim będzie leżał ;-)

Kate dzięki za info. Większość z tych rzeczy lubię wiec można stosować. Fajnie ze jeszcze przed porodem uda Ci się podejść do tego egzaminu ;-) No i będziesz miała pomoc z brzuszka ;-)

Zania ciężko stwierdzić czy potrzebnie czy nie rozwierciła Ci tego zęba. Od tego jest lekarz, żeby decydować. ... Ale z Twojego opisu wynika, że lekarz chyba nie bardzo wiedział :-/ Zazdroszczę Ci tego podejścia do borowania.... Ja strasznie nie lubię i bez znieczulenia nie dam się dotknąć :-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne łóżeczko, ja zasnęłam po 2 w nocy a wstać musiałam przed 8.00 i strzeliłam komara od 14.00 do 17.00 od razu lepiej

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa, się okaże...narazie delikatnie ćmi, ale jak ma nie ćmić, jak rozwierciła. Trudno - jeśli trzeba będzie wroce do niej i pewnie skończy się na leczeniu kanałowym. Śmiech...bo ja nigdy nie miałam problemu z zębami (ostatni mleczak wypadł, a w zasadzie wyrwali mi w gimnazjum :) )
    A jeśli chodzi o podejście do wiercenia..jako mała dziewczynka mialam sąsiada dentyste...i to chyba dzieki niemu po prostu sie nie boje.

Większy stres przezywam przed pobieraniem krwi :) a dziś to puls na stałym poziomie he,hehe,he

Wrzucę jutro zdjęcie pokoiku - w polowie skonczonego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 21:04

radiszka lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, z tymi platkami owsianymi to coś chyba nie do końca pewne jest.
    Bo niby nawet na opakowaniach jest napisane, że zawierają żelazo. Ale przed ciążą jadłam owsiankę min 1 raz dziennie, a wcześniej zawsze miałam żelazo bardzo wysokie. Zdecydowanie za wysokie. A tu nagle dolna granica. Kazał mi lekarz odstawić owsiankę, a jak już bardzo chcę to mogę jeść ale min kilka godz po innych produktach zawierających żelazo. No i kurcze wzrosło od razu.
    W internecie informacji jest po równo, czyli, że wypłukują i że dostarczają. Ale chyba coś w tym wypłukiwaniu jest bo osobom chorym na białaczkę też się odradza owsiankę.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania??? Ja o płatkach nic nic nie wiem;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Rex się pomyliła, to pewnie o mnie chodziło hihi:) płatki owsiane właśnie były tez na spisie, ja akurat uwielbiam owsiankę i oby mi nie wypłukiwała żelaza:) staram się jeść te produkty w żelazo i zobaczymy:) oby nie spadało poniżej 11:) piękne słoneczko, jedziemy nad zalew na grilla po południu:) będzie znajoma co miała cc na Lubartowskiej 22 kwietnia, to wypytam jak było:) zobaczę Niunię po raz pierwszy, bo też będzie:) miłej soboty!:)

radiszka, 1kasiulka1, wikaa lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi noo o Kate mi chodziło :P
    Ja najpierw odstawiłam, a teraz jem wieczorem, min 3 godziny po zjedzeniu ostatniego posiłku i chyba jest ok.
    Przynajmniej ostatnio było, za tydzień się dowiem na pewno.
    U nas upał mega.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś przeładowuje ubranka ze swojej komody do komody niuni:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W oczekiwaniu na łóżeczko...wstawiam kilka fotek pokoiku... jeszcze nam troszkę brakuje do końca :)
    k5pamqp9zw3r_t.jpg

ximbenss78m4_t.jpg

99jgqjckp7z0_t.jpg

d9nw895l4iz7_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 15:01

amarranta, rex, wikaa, Ivettka, bommbelek89, gigsa, Lena87, 1kasiulka1, ewela86, kate851, Biedroneczka83, zielona1, dora8201 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ