X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia my tez po połówkowym się dowiedzieliśmy, że jednak nie chłopiec a córa będzie.... tylko u nas zupełnie inna sytuacja bo u mojego ówczesnego gina na połówkowym przeżyłam szok i dramat bo mnie nastraszył że czeka mnie w sumie terminacja ciąży bo mózg, serce nie rozwinięte prawidłowo, brak żołądka itd... więc ja poszłam na konsultacje do innego i okazało się, że wszystko jest na swoim miejscu i prawidłowe poza siusiakiem to najważniejsze było, że wszystko dobrze a płeć naprawde była już drugorzędną sprawą choć bardzo chciałam mieć drugiego syna... ale teraz już chyba bardziej się cieszę z córki :) będę miała z kim na zakupy chodzić i może na tańce będę ją wozić a nie na piłkę jak starszego... i obrazki będzie mi malowała (Młody nienawidzi rysować) itd... potem mój nowy gin potwierdził dziewczynkę i tyle.... więcej się nie udało płci podejrzeć bo źle ułożona jest... ale ja tez wiem, że to dziewczynka choć wszyscy mi mówią że nie wyglądam na córkę - że w sensie nie zbrzydłam, nie okrościło mnie i nie wiem co jeszcze co podobno dzieje się z dziewczynką... ja wręcz przeciwnie - bardzo się sobie podobam bo wyładniałam :)

Wikaa o masz... to nieźle.... kiepsko by było jakby teraz Luśka Lucjanem się okazała bo już ma komodę różową :P i sukieneczek dużo :P

Verona spokojnie, będzie dobrze.... ja się nie dziwię, sama jesteś z dzieckiem w ciąży, wszystko na Twojej głowie, nie masz wsparcia realnego to i nerwy puszczają i hormony buzują.... ja swojemu dziecku zawsze tłumaczę jak nakrzyczę bez powodu czemu to zrobiłam i że tak naprawdę nie chciałam i wyżyłam się niestety na nim.... mimo, że nie ma jeszcze 7 lat to rozumie

wikaa, amarranta lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Dora współczuje takiej historii...
    Nie wyobrażam sobie co musiałaś czuć, dzięki Bogu wszystko sie dobrze skończyło i malutka okazała sie zdrowa Uffff
    a płeć to faktycznie drugorzędna sprawa... Zwłaszcza a takiej sytuacji.
    A co do ułożenia dziecka to moj mały już teraz na każdym USG szeroko nóżki rozkłada i pokazuje mamusi i nie pozostawia watpliwości ze chłopcem jest na bank... ;-)

1usah371io4htfas.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest kwestią położenia Malej bo nie dość że jest skośnie to jeszcze plecami do ściany brzucha i głęboko siedzi i chowa się za jelitami i innymi narządami... Ale 3 lekarzy o dziewczynie mówiło więc inaczej nie będzie:)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 35 tygodniu:)

Nie było mnie bo miałam gościa, już Was nadrobiłam, dosyć ciekawy temat mnie ominął :) ja wczoraj znów poszalałam na zakupach, także za niedługo się pochwalę. Przedwczoraj się trochę przeforsowałam i jestem trochę przykuta do łóżka, cały czas mam wrażenie że mi się rozchodzi rana po cc. Za miesiąc i 5 dni ruszam na oddział już także wytrzymam. Jula wyprawia karate w brzuchu, aż się boję co to będzie po porodzie, oby nie poszła w ślady brata. A propo płci-mój ostatnio mnie straszy że się na sali może co innego okazać, zasiał we mnie ziarno wątpliwości...wrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2015, 18:27

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:15

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Asiulka85 Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p19udqk3cl028vms.png

eiktrjjgaqtwe4b8.png
  • Asiulka85 Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziękuje za miłe przyjęcie. Chętnie napiszę Wam o sobie, tylko co byście chciały wiedzieć? :)
    Przywitałam się z Wami i uciekłam na imprezkę urodzinową. Niestety nie miałam siły długo siedzieć, znajomi nieba uchylali a ja i tak czułam sie bardzo zmęczona, do tego kręgosłup bardzo bolał. Ogólnie było przyjemnie, smaczne karmi i kiełbaska z grilla :) A dzisiaj od rana składaliśmy meble dla młodego. Okazało się, że w szafie nie wywiercili dziury na zawiasy i musimy je reklamować, szkoda bo chciałam pomału kończyć pokoik. Mimo wszystko dzisiaj mam całkiem dobry nastrój.

dora8201 lubi tę wiadomość

eiktrjjgaqtwe4b8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niechcą mi sie zdjecia wgrac nie wiem dlaczego, spróbuje później albo jutro

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ale się rozpisałyście w ten weekend ;)

dora - brawka brawka i jeszcze raz brawka za super tabelkę ;) świetna robota ;)

mia - nononno to ci twój brzuszkowy skarbek zrobił niespodziankę i teraz będzie synusiem mamusi ;)

kate851- co do nastroju to na szczęście podobnie jak ty i ja mam dobry humorek w ciąży i staram się nie być uciążliwa zbytnio wśród otoczenia ;) a co do wyglądu to akurat wczoraj z mężem o tym rozmawialiśmy że też się sobie bardziej podobam bo przed ciążą byłam straaaasznym szczuplaczkiem heheh i chciałabym żeby mi troszkę kg zostało po ciąży bym była ciut krąglejsza ;)

Co do mnie to dziś byliśmy z Em w szpitalu w którym chcę rodzić i nasza położna ze SR pokazała nam wszystkie sale i ogólnie całą porodówkę ;) Poodpowiadała jeszcze na nękające nas pytanka i w sumie troszkę się uspokoiłam ;) także obchód udany he he

Miłego wieczorku wszystkim ;)

wikaa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon!ta ja pracuję, ale od czerwca biorę L4 bo chciałam się zrelaksować jeszcze przed porodem. To akurat 36 tydzień więc czas najwyższy.
    Moje dziecko to mnie rozniesie od środka. Ani stać, ani leżeć ehhhhh.
    Ivettka czekam na foto :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dziś wiem o czym mowilyscie- bolesne kopniaki od dzidzi. No skubana czasem tak mnie majtnie,że aż podskakuje:-) ale to znak ze wagi przybiera i rosnie w siłę:-) We wtorek zaczynamy 32 tc i tak myślę... ze najkrotszy termin do porodu to 6tygodni bo od 38 tc już może się rodzic zgodnie z tym co mówią:-) czyli 6 poniedziałków:-) :-) :-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka skąd jesteś? Aaa i wszystkiego najlepszego:) 30-stka tak?:) z tego samego rocznika jesteśmy, ja 30-stkę mam na początku września:) Długo się staraliście? Jak znosisz ciążę?
    Kasiulka świetnie,ze u i Ciebie super samopoczucie:) oby tak było do końca:)
    Ja dziś mam z M dzień leniuszka:) i aż się śmiejemy już, bo mieliśmy jechać na randeczkę na miasto a i tego nam się nie chciało;p pogoda tez kiepska i pewnie dlatego:)
    Ivettka czekamy na foto:) wow juz 35tc!:) gratulacje:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania czas leci:) oj leci:) ja jeszcze mocnego nie poczułam:)

• cati Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zachowac wam liste na Arkuszu ? czy tez ja skasowac?

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Asiulka85 Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z kujawsko-pomorskiego. 30 urodziny miałam w marcu, akurat tego dnia trafiłam do szpitala. Nie tak wyobrażałam sobie ten dzień. Na szczęście to był fałszywy alarm. Posiadam z pracy pakiet medyczny i postanowiłam zdradzić mojego lekarza ( u niego nie obowiązuje pakiet) i podejrzeć małego. Nowy lekarz zbadał mnie tylko na fotelu i nastraszył wczesnym porodem. W szpitalu okazało się że szyjka jest długa i jest w prządku, jednak zostawili mnie na obserwacji. Ogólnie ciąże znoszę bardzo dobrze, tak jak pisałam wcześniej odczuwam szybciej zmęczenie, pobolewa mnie tez kregosłup, ale chyba nic poza tym. Ominęły mnie wymioty, nudności, zgagi itp. Póki co jest dobrze, oby tak zostało :) Dużo przytyłam, ok 13 kg, jednak startowałam z niewielką niedowagą. Jeśli chodzi o nasze starania to nie były bardzo długie, jednak kilka miesięcy musieliśmy czekać na nasze szczęście.
    Kate Ty bedziesz świętować 30 z maluszkiem :)
    Rex podziwiam Cię, ja mimio dobrego samopoczucia nie dałbym rady pracować, a na pewno nie tak długo. W ciązy jestem mega rozkojarzona, ale to nawet nie jest męczące :) Przynajmniej nie dla mnie :)

eiktrjjgaqtwe4b8.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór ;)

Te dzieciaki Nasze dają Nam nieźle popalić ..
    Filipka dziś chyba energia roznosiła i sądził że mój brzuch to guma elastyczna :O
    Tatuś się wystraszył i kazał Mu się uspokoić ;D

Asiulka 13kg to nie jest jeszcze tak dużo ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham po ostatnim przed porodem intensywnym weekendzie
    Dora mnie zmien date z Lilunia na 2 lipca

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 85' :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    85 najlepszy rocznik ! :P

rex lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b03ea85107a.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcb4cf16ac34.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/36fbfb54860e.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/16fb3dead00e.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46d7751f0d24.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec93cf7e0890.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e57459ac716.jpg

ewela86, LillaMy, rex, amarranta, dora8201, wikaa, 1kasiulka1, Blue:) lubią tę wiadomość

‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ