Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola witaj :)
    No to już końcóweczka i dzieciaczki będą miały towarzystwo :)

Ja z Bambino najbardziej byłam zadowolona i teraz też bym na nim była tylko muszę z Pl zamawiać :/ na początek będę miała, a później na urlopie zrobię zapasy na ile się da. Ale jak pisałam ja tylko oliwkę (często nawet zwykłą oliwę) i mydełko lub emulsję.
    Jak nie będę miała Bambino to u nas jedna sieciówka robi rewelacyjne kosmetyki dla dzieciaczków (niemieckie) o składzie jeszcze uboższym niż Baby Dream i mają öko-test, więc w razie "w" wskoczę na te.

Pay tu wit K też w zastrzyku, dlatego wolę upilnować.
    No a Hiszpanie mają jakieś swoje niekoniecznie zdrowe podejście do wielu rzeczy.
    Na początku przerażało mnie tylko to okołoporodowe przebijanie uszek. A teraz widzę, że przy innych pomysłach to tragedii nie ma :P
    Choć ubieranie i hartowanie dzieci bardziej popieram tutejsze.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kosmetyków jeszcze, to polecam Wam tą stronkę:) babka robi analizy składów chemicznych http://www.srokao.pl/

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze torby do szpitala spakowane :-D
    Wiem, ze to dość szybko bo termin mam na koniec lipca ale i tak siedzę w domu wiec miałam zajęcie... No i juz będzie z głowy, niech sobie stoją, jeść nie wołają... ;-)

OlaW84 - witaj! :-)
    Wow wiedzę ze niezle sie do roboty wzięliście ;-)
    Wyobrażam sobie tylko jakie to zaskoczenie dla was musiało byc... No a le z drugiej strony teraz odchowacie i będziecie mieć czas dla siebie :-)
    Ja chciałabym drugie dziecko tak za 3 lata, oczywiście jesli będzie nam dane no i jesli nie zmienię zdania bo rożnie to może byc, mały może tak dać popalić ze nie będę chciała słyszeć o drugim bobasie lub tak jak u was coś wcześniej wyskoczy... Tak czy inaczej gratuluje i witam raz jeszcze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 16:41

LillaMy, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się muszę za torbę wziąć...

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak starszy się urodził podawałam mu Wit. D, potem przy młodszym było zalecenie K+D i podawałam mu w tych jednorazowych ampulkach. Bardziej zastanawiał mnie ten fluor u Was Rex, a co Wit. K - przeciwwskazania ?

Witam nową Lipcóweczkę ;-) No to miałaś niespodziankę, dzidziuś jeden po drugim.... Pewnie było i jeszcze bedzie Ci cciężko, ale odchowasz sobie parę i za kilka lat odpoczniesz z dumą ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:15

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Monita pokaż Mi ten twój kocyk i podaj linka o ile jeszcze posiadasz :D

Kolejna nowa lipcóweczka ;) a to Ci niespodzianka z tą drugą ciążą ..
    W sumie są plusy i minusy tego ;)

Mia ja też mam torby spakowane, nigdy nie wiadomo kiedy się przydają :D

Będąc na dniach otwartych w szpitalu dostałam próbki witaminek D i K ..
    Mówili że są bardzo potrzebne w pierwszych dniach życia ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Ola witaj :)
    No ładnie połowa popakowana a ja zamierzam torbę dopiero za tydzień pakować ;pp
    Jeśli chodzi o wit.K to u nas się też podaje tą jednorazową dawkę po porodzie, po fizjologi doustnie a po cc domięśniowo w zastrzyku, niestety pokłady wit K u noworodka starczają uwaga na 1 dobę po urodzeniu ;p a później powinno się dawać od 8 doby życia przy wyłącznym karmieniu piersią.
    A propo innych to ja będe używać octeniseptu z tym że nie będe psikać pępka co 5min bo najważniejsze jest aby był on suchy, generalnie nic się nie powinno z nim robić dopiero gdy pojawi się śluz, brzydki zapach czy coś jeszcze to wtedy octenisept ale osuszać należy przede wszystkim bo czasem matki psikają psikają i tak zostawiają i robi się bagienko i pępek jakimś cudem nie odpada 3 tyg ;p
    Żel i oliwkę mam z hippa
    Karmić będę na początku słoiczkami. Nie wyobrażam sobie gotować takich małych porcji ;p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa, nie ma przeciwwskazań. Po prostu jak nie ma wskazań to nie chcę, żeby jechali z masówką. 10 lat temu nikt nikomu wit K nie podawał i nikt też z tego powpdu problemów nie miał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 17:42

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, a ja też najszybciej w sierpniu torbę ogarnę :p jakoś mi nie po drodze do tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 17:42

dxom6iye1ka3dosl.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobryyyy ;)

OlaW84 - oczywiście serdecznie witamy cię w naszym gronie ;)

Ivetka - cudaśne ubranka i kocyk ;)

Pay - fajne zakupki ;)

Asiulka - z tego co napisałaś to rzeczywiście nikt nie chciałby spędzać swoich urodzin tak jak ty ale całe szczęście że wszystko dobrze się skończyło i że ogólnie dobrze znosisz ciążę ty i twój mały skarb więc teraz tylko oby tak pozytywnie do samego rozwiązania ;)

Bommbelek - ojoojojj intensywnie się u ciebie działo i dziwne że nikt nawet nie zaproponował ci pomocy w kuchni żeby cię troszkę odciążyć :/ trzeba było otwarcie komuś to zasugerować lub też później dać do zrozumienia że jesteś padnięta i nie masz siły na nocne posiadówki. Jak ci się uda wrzuć fotkę tego albumiku który dostałaś ;)

Mia - co do tematu kosmetyków czy jedzenia dla naszych pociech to oczywiście również uważam że nie można dać się zwariować;). Wiadomo każdy wychowuje i stosuje rzeczy takie jakie mu się podoba i ma się do tego prawo ale jeśli o mnie chodzi i o to czego wraz z mężem będziemy starać się trzymać to również nie popadanie w paranoje i stosowanie wszystkiego co tylko wymyślają producenci. Tak jak mówisz my tez wychowaliśmy się bez tych wszystkich specyfików i mamy się dobrze, mamy inne czasy i inne możliwości i jasne tez uważamy że jeśli można sobie w życiu w czymś ułatwić to czemu z tego nie skorzystać;) ale na pewno nie będziemy przesadzać ;) I tak :
    -octenisept - również kupiliśmy uważając że zawsze się może przydać i że jest teraz ogólnie chwalony ale przez mamy, naszych znajomych czy położne i to był dla nas argument ZA czyli zdanie bardziej doświadczonych osób, aleeee nieoficjalnie na zajęciach w SR nasza położna też mówiła że teraz jest to niby zabronione wspominać i radzić przyszłym rodzicom stosowanie spirytusu ale powiedziała że on właśnie jeśli chodzi o kikut naszych maleństw najlepiej wysusza i się sprawdza i spokojnie można go stosować bo kiedyś właśnie tylko tego się używało i nie było problemu ;) jedyne co zaradziła to to by przy położnej z patronatu nie przyznawać się do tego bo zależy na jaką osobę się trafi ;)a po co ma nam suszyć głowę ;) najważniejsze jaki będzie rezultat tej pielęgnacji ;)
    - oliwka - często teraz tez słyszy się że wysusza skórę itd a właśnie z lekcji kąpania maluszka położna mówiła że oczywiście może np po kąpieli się tak zdarzyć ale wtedy gdy osuszymy na maxa skórę naszego dzieciątka i tego nie powinno się robić a wręcz zostawić delikatnie wilgotną skórę dziecka i wówczas na taką skórę malucha zastosować oliwkę bo wtedy dopiero spełnia swoją najważniejszą rolę ;) lub też mówiła że niektórzy dodają oliwkę do wody w wanience i też tak można , czy też by zapobiec powstaniu ciemieniuchy najlepiej właśnie oliwka się sprawdza przed kąpielą by zastosować ja na główkę maleństwa , potem przeczesać główkę szczoteczka a następnie spłukać podczas kąpieli ;) więc ogólnie rzecz biorąc ma różnorodne zastosowanie ;) My z mężem kupiliśmy oliwkę hipp bo miała dobre rekomendacje i np moja dermatolog nie zalecała bambino bo ostatnio miała coraz więcej osób u których wyszło że pogorszyła się i ma więcej właściwości uczulających ale tu również uważam że na jednych jeden kosmetyk zadziała ok a na innych ten sam wpłynie uczulająco więc po prostu przekonamy się jak spróbujemy ;)
    co do jedzenia to popieram również twoją wypowiedź , bo też mimo że zdarzy się pewnie poratowanie jedzeniem ze słoiczka niemniej jednak także będziemy się z mężem starać by dzieciątko dostawało domowe papki ;) Mamy takie czasy że jakby nie patrzeć chciałoby się powiedzieć " a co wogóle jest zdrowe??" wszędzie wokoło chemia..i ciężko o naturalne zdrowe produkty więc po prostu trzeba zachować we wszystkim zdrowy rozsądek i metodą prób i błędów do wszystkiego dochodzić ;)

Ivettka lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:15

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj powiem Wam ze szok był na początku:)szczególnie ze po połogu byłam u mojego gina i powiedział że moje jajniki jakieś "nieruchawe" i ze pewnie jeszcze długo nic się nie będzie działo:) teraz już czekam z niecierpliwością na narodziny Alicji. Między mną a bratem jest też 13msc różnicy i jakoś moja mama dała sobie radę więc i ja dam...A brat to mój najlepszy przyjaciel i mieliśmy super dzieciństwo więc tym się pocieszam.

Co do pielęgnacji to im mniej tym lepiej. Na początku uzywalismy drogich produktów niemieckich a teraz to Ziajka i Dzidziuś:)

A gotowanie wcale nie jest takie złe...sama bałam się jak to będzie bo przecież to tyle roboty ale Staś ma prawie 9msc i je już prawie wszystko więc jest to duże ulatwienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 18:41

LillaMy, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową Lipcóweczkę - moją imienniczkę :)
    Tak czytam, że już zaczynacie torby pakować do szpitala. Ja zacznę dopiero w połowie czerwca. Po 10tym będę robić resztę zakupów i jak wszystko będzie poprane i poprasowane, to się spakuję. Tak poza tym to za parę dni zaczynamy przeprowadzkę, więc nawet nie będę miała głowy do wyprawki. Od razu Wam powiem, że na czas przeprowadzki będę musiała zniknąć z forum, ale wrócę jak wszystko już będzie ogarnięte :D
    Lilcia musiała jeszcze bardziej pójść w dół bo ledwo co chodzę. Mam wrażenie jakbym zaraz miała urodzić :P Oby to było tylko chwilowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 18:45

• rex Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też zdecydowanie w dół, bo nie dość, że masakrycznie ugniata mi nerw kulszowy to zaraz nad spojeniem łonowym mam wielką twardą banie. A wczoraj nic tam nie było jeszcze...
    Ale ze starszym brzuch zleciał mi na sam dół ok 33 tyg już.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z młodszą miałam od początku problemy. Najpierw zagrażające poronienie, potem zagrażający poród przedwczesny. W 34tc trafiłam na porodówkę. Na szczęście udało się wszystko zatrzymać jak teraz z Lilcią. A w 36t6d odeszły mi wody a w 37t0d zrobili mi cesarkę przez brak postępu porodu. I też Emilkę czułam tak nisko.. Mam nadzieję, że ta historia się nie powtórzy.. Niech Mała wytzyma do początku lipca i będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu każą podawać d+k przy karmieniu piersia, ja piersią karmiłam b.krótko, synek dostawał sama wit. D do 3 urodzinek :)

• katepr Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie pisałam że gotowanie jest ble, ja lubię gotować, ale nie lubię mrożonego jedzenia i nie będe dawać dziecku mrożonki nawet własnej roboty, a i tak kupując warzywa na taki obiadek cholera wie skąd one są, mieszkam w mieście, własnej działki nie mam :)
    Mój mógłby zejść niżej, może by mi ta cholerna zgaga przeszła aaa ;p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Asiulka85 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Kompletuję wyprawkę, szukam i coraz gorzej mi idzie. Może pomożecie, macie sprawdzonego sprzedawce?

Potrzebuję ręcznik kąpielowy z kapturkiem, komplet pościeli i prześcieradła.

Miłego wieczoru :)

amarranta lubi tę wiadomość

eiktrjjgaqtwe4b8.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wit D też nie dawałam :p tzn dawałam gdzieś tam kilka razy, ale stwierdziłam, że odstawię i zobaczę co lekarka na postępy, zwłaszcza, że miał zatwardzenia a jak odstawiałam to mijały. Dużo spacerowaliśmy po słonku i jak poszłam do kontroli i lejarka go przebadała to stwierdziła, ze ciemiączko za szybko się zrasta i żwbym odstawiła wit D :P
    Więc już nie wracałam do niej.
    Zresztą miał jej raczej pod dostatkiem bo nawet teraz w wieku prawie 12 lat ma komplet mleczaków :P tylko jedynki i dwójki mu się wymieniły.

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ