Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o "chemię" dla maluszka, to ja jako, że skończyłam studia chemiczne mam trochę chopla na punkcie czytania składów. Jestem zdania, że im mniej parabenów i PEG-ów tym lepiej, najlepiej to wcale bo po co małe ciałko od początku tym faszerować. No ale też i cena nie może być wysoka bo niestety jak już kiedyś wspominałam z finansami aktualnie u nas nieciekawie. Z resztą jak zauważyłam im wyższa cena tym skład większy, czyli gorszy.
Jeśli chodzi o kosmetyki do kąpieli to wybrałam 2 rodzaje: rossmanowskie babydream niebieska linia lub dada z biedronki. Myślę, że oba mają dość interesujące i nie przesadzone składy. Kupiłam wczoraj jednak babydream, gdyż trafiłam na promocję
Do smarowania buźki: aquastop krem dla niemowlaków
Pod pieluszkę: Linoderm Plus z Pantenolem (na początek bez cynku, bo po co), w razie poważniejszych odparzeń niebieski babydream pod pieluszkę z rosmana.
Taki jest mój plan startowy hehe, wiadomo, że niekoniecznie małemu takie kosmetyki będą odpowiadać wiec mam też kilka innych pomysłów. To jest tylko moje zdanie i oczywiście nikt nie musi go popierać
Miłego dnia mamuśki!amarranta lubi tę wiadomość
-
Zania, mi czasem też ustępują w kolejce, albo autobusie, bo brzuch juz wyraźnie widoczny. to jest bardzo miłe
ale tez, z drugiej strony (już kiedyś pisałam) Niemcy w kolejkach patrzą tak, żeby przypadkiem na Ciebie nie spojrzeć/wzrok się nie spotkał i nie musieć wpuszczać..
Radiszka, właśnie wczoraj się naczytałam na tej stronie, co Wam wrzuciłam, że żadnych PEG itp. po czym zobaczyłam w mojej odżywce bez spłukiwania PEG (z Dove), więc trzeba szukać innej..
mnie mój mąż wkurza, że się mało angażuje w ciążę, więc mu dzisiaj rano powiedziałam, zadzwoń do mamy, bo jest dzień matki, bo Ci trzeba przypominać o okazjach, a on na to obrażony, że wie i mi też kwiaty zamierzał przynieść po pracy.. haha. zobaczymy
miłego dnia mamuśki!!! -
Dzień dobry mamusie!
Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta!
Jakby nie było mamy juz swoje dzieciaczki tyle ze jeszcze w brzuszkach sobie siedzą.
Zania ja składam jedynie swojej mamie, mojemu tylko przypomniałam ze dzis Dzien Mamy i niech sam zadzwoni...
rex, ewela86 lubią tę wiadomość
-
LillaMy, koleżanki mi mówiły, że faceci tak mają
no ale mimo wszystko ma się nadzieję, że się ogarnie. Jak się urodzi to pewnie się zmieni, bo on bardzo chce tego dziecka, tylko z drugiej strony z kim się dzielić/cieszyć przygotowaniami, jak nie z facetem, który będzie ojcem?
Morroind, co studiujesz? -
Hej Mamusie:)
Dziękuję i Wam również wszystkiego NAJ!
Zania, Wikaa gratuluję 32tc!ja za 2 dni:)
My już tez mamy złożone łóżeczko, od ok. tygodnia:) materac w folii w nim jest:) pościel i reszta jeszcze nie wyprana i czeka:)
Do czwartku chcę posiedzieć w notatkach i w pt raniutko idę na egzamin, chcę mieć to juz za sobą, czekam na ten egzamin od X:)
Zania fajnie,że u endo wszystko ok:) no mnie nikt nie przepuszcza u endo, raz czekałam az 3 godziny! teraz sama się zapytałam i Pan mnie przepuścił, pierwszy raz:)
Miłego dnia:)wikaa lubi tę wiadomość
-
Katepr - u nas łóżeczko owszem złożone i robi teraz za jeden duży pojemnik na inne rzeczy dla małego...
i wiele rzeczy w kartonach jeszcze stoi... Wiec tez jakby nie było pokoik bardziej składzik przypomina...
Bommbelek - co do kremów to sie nie wypowiem gdyż ich nie używam, jakoś nigdy ich nie lubiłamwiec golenie pozostaje a to juz mega wyczyn... Po ciazy chce laserowa depilacje zrobić żeby mieć z głowy, miałam zacząć żabiegi zeszłej jesieni ale okazało sie ze mam lokatora w brzuszku wiec przekładam na ten rok...
LilliaMy - powodzenia na jutrzejszych badaniach, napewno będzie ok, a i maluszka zobaczysz, Ajjj ja swojego mogła bym codziennie oglądać...
Kate851 - powodzenia na piątkowym egzaminie, życzę juz dzis bo potem zapomnę
LillaMy lubi tę wiadomość
-
Mamuśki wszystkiego najlepszego !
Z tej okazji mąż zafundował mi sesje brzuszkową. A wy robiłyście sobie takie zdjęcia?
Szczerze mówiąc nie bardzo podoba się moje obecne ciało, ale wierzę w talent fotografa. I tak zdjęcia są tylko dla nas.rex lubi tę wiadomość
-
Mia nie dziękuję,żeby nie zapeszyć
Zaraz idę do notatek,ale ciężko,oj ciężko się zmotywować
Asiulka wow jaki piękny gest od męża:) ja swojemu M mówiłam,że chcę taką sesję:)ale sama to sobie ogarnęOn nie za bardzo lubi takie rzeczy, pewnie jak każdy facet:) ja kiedyś pozowałam do wielu sesji i dlatego chciałabym też brzuszkową
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 11:11
-
Witam Was Lipcóweczki
Wszystkiego najlepszego z okazji Naszego Święta!Życzę Wam spokojnej końcówki ciąży, zdrowych Bobasów i szybkiego porodu
Mój M 1,5 miesiąca rozłożył łóżeczko. Nasze ma ponad 4 lata i teraz posłóży LilianceNiedawno jeszcze Emilka w nim spała, ale, że kupiliśmy nowe łóżko dla Anastazji to Emilka teraz śpi w jej starym łóżku, a drewniane łóżeczko rozkręciliśmy i postawiliśmy w kącie. Będziemy je składać spowrotem pod koniec czerwca na nowym mieszkanku
O tyle dobrze, że wszystko do łóżeczka mam. Musze tylko nowy ochraniach kupić, bo ten co mam ma ponad 4 lata i już się odrywają sznureczki. Możliwe, że jeszcze nową kołderkę kupimy.
Dzisiaj piszę ostatni raz. Okazało się, że od jutra zaczynamy przeprowadzkę i nie będę miała czasu ani nawet neta żeby być aktywna na forum. Ale obiecuję, że jak się tylko uporamy z przeprowadzką i całym bałaganem z nią związanym to się odezwę
Życzę Wam miłego dniaLecę pomału pakować rzeczy, żeby na jutro było mniej
Buziaki dla Was wszystkich :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 11:20
radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Ja teściowej składam życzenia
I też zawsze zaglądam na skład żeby jak najmniej parabenów, PEGów i SLSów było.
A najlepiej żeby dowalili öko test
I u nas do zimy tez tylko przescieradło i ochraniacz. Baldachim wisi narazie, bo dostałam. Ale nie wiem czy będziemy korzystać. Nie trzeba mi raczej. -
amarranta wrote:Zania, mi czasem też ustępują w kolejce, albo autobusie, bo brzuch juz wyraźnie widoczny. to jest bardzo miłe
ale tez, z drugiej strony (już kiedyś pisałam) Niemcy w kolejkach patrzą tak, żeby przypadkiem na Ciebie nie spojrzeć/wzrok się nie spotkał i nie musieć wpuszczać..
Radiszka, właśnie wczoraj się naczytałam na tej stronie, co Wam wrzuciłam, że żadnych PEG itp. po czym zobaczyłam w mojej odżywce bez spłukiwania PEG (z Dove), więc trzeba szukać innej..
mnie mój mąż wkurza, że się mało angażuje w ciążę, więc mu dzisiaj rano powiedziałam, zadzwoń do mamy, bo jest dzień matki, bo Ci trzeba przypominać o okazjach, a on na to obrażony, że wie i mi też kwiaty zamierzał przynieść po pracy.. haha. zobaczymy
miłego dnia mamuśki!!!
Ja az tak strasznie znowu nie szaleje bo pegi sa niestety wszedzie no ale jak jest jeden to jeszcze ok gorzej jak juz jest ich kilka to juz bym tego nie kupila.
Moj maz tez sie praktycznie niczym nie interesuje. Trzyma te wszystkie uczucia jakos tak gleboko w srodku... czesto mi przykro z tego powodu ale on zawsze taki byl dosc zamkniety w sobie...
-
amarranta wrote:LillaMy, koleżanki mi mówiły, że faceci tak mają
no ale mimo wszystko ma się nadzieję, że się ogarnie. Jak się urodzi to pewnie się zmieni, bo on bardzo chce tego dziecka, tylko z drugiej strony z kim się dzielić/cieszyć przygotowaniami, jak nie z facetem, który będzie ojcem?
Amarranta, Oni nie czują jak na razie żadnej więzi z dzieckiem ..
To u Ciebie dziecię rośnie pod serduszkiem, to TY czujesz jego/jej pierwsze ruchy ..
Oni mogą tylko obserwować i zazdrościć tych malutkich przeżyć
Jeśli się mylę to poprawcie Mnie dziewczyny
Mia1988 wrote:LilliaMy - powodzenia na jutrzejszych badaniach, napewno będzie ok, a i maluszka zobaczysz, Ajjj ja swojego mogła bym codziennie oglądać...
Mia Dziękuję, nie może przecież być inaczej ..
Ostatnie usg miałam 11 tygodni temu ale nie pokazał sięwięc bardzo ciekawa jestem jak wygląda Mój Cudak
a przy okazji mam nadzieję że jutro nie będzie się ukrywał i będę miała piękne zdjęcia
Asiulka85 wrote:Z tej okazji mąż zafundował mi sesje brzuszkową. A wy robiłyście sobie takie zdjęcia?
Zazdroszczę prezentu od Mężachciała bym mieć taką sesję ciążową sama i z Mężem ! ale On nigdy w życiu się na to nie zgodzi
..
z ledwością udało Mi się go namówić na sesję noworodkową gdzie będzie musiał pozować do dwóch zdjęć ..
kate851 wrote:Do czwartku chcę posiedzieć w notatkach i w pt raniutko idę na egzamin, chcę mieć to juz za sobą, czekam na ten egzamin od X:)
Życzę powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 11:30
-
Witam Lipcoweczki:) po pierwsze wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta! To musi być cudowne uczucie jak Twoje dziecko przychodzi do Ciebie z calusem i słowami kocham Cię mamo:)
Dziś o 17 wizytujwmy więc potem zdam relacje co i jak. Wiecie ze od samego początku ciąży poza kością nosowa Mała ani razu nie pokazała swojej buźki? Taka uparta pewnie po ojcu;)
Ja aktualnie jak idzie lato daje synkowi Wit D co drugi dzień (ma 8.5msc). Witaminę K podawałam przez 5 tygodni bo niestety tylko tyle karmilam piersią.
Czy Wy też macie takie problemy ze spaniem? Ja ostatnio mam jakąś masakre. Jak mały dobrze śpi to ja i tak nie śpię bo każde przełożenie mnie budzi z powodu bólu bioder.
Kurczę Wy jesteście już tak dobrze przygotowane...Ja torbę chce spakować tak w 36 tyg a jeśli chodzi o całą wyprawkę to chyba wszystko mamy....jeden z plusów posiadania dziecka po dziecku:)Jedynie jeszcze pokoik nie gotowy w ogóle. Chyba na początek mała będzie spala przy naszym łóżku w kolysce a potem zobaczymy.
Jesteśmy teraz w trakcie wybierania podwójnego wózka. Czy któraś z Was zna jakieś dobre sprawdzone modele? Widziałam tu parę mam bliźniaków, choć prawie wszystkie się już rozpakowaly i będą miały mało czasu by tu zaglądać.LillaMy, rex, ewela86 lubią tę wiadomość
-
A co do ojców i ich emocjonalnego podejścia...poczekajcie do porodu! Teraz to jest taka abstrakcja dla nich ze nie mają jak się związać z dzidzia. Mój mąż sam wczoraj bardziej narzekał na ból pleców ode mnie i dopiero po 20 minutach zoorientowal się ze zajął całą kanapę rozkladajac się a ja siedziałam na małym skrawku:)
a o życzeniach do teściowej przypomniałam mezowi. Jakoś tak nadal ciężko mi mówić do niej mamo