X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie u Endo - wszystko cacy, oby tak dalej :)

My tam będziemy gotować małej sami, przynajmniej jak będzie na to czas :) Mamy swój namiot z własnymi warzywkami - bez oprysków, także niunia będzie jadła zdrowo (przynajmniej po czesci). Ja zamierzam w tym roku porobić sporo przecierów z dyni, zarówno dla niej jak i dla nas. Uwielbiamy krem z dyni, czy makaron z sosem dyniowym (mój mąż ma francuskie podniebienie, i wyszukane smaki, sam gotuje i wymysla-aż mnie czasem ciężko za nim nadążyć i zaskoczyć go daniem :) przynajmniej podnosi mi poprzeczke co raz, i nie stoje w miejscu, musze sie rozwijać). A mała będzie próbowała dyni własnej roboty :)

Zamawiam dziś pościel, materacyk do łóżeczka, i może kocyk... bo łóżeczko na dniach mi przyjdzie.
    Aaa właśnie: CZY WY MACIE POSKŁADANE JUŻ ŁÓŻECZKA? JEŚLI TAK, TO CZY POŚCIEL, OCHRANIACZE RÓWNIEŻ JUŻ NASZYKOWANE MACIE W ŁÓŻECZKU?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Asiulka85 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, my mamy złożone łóżeczko. Dzisiaj dotarł materacyk, ale na razie zostaje w foli. Cała reszta tez zostanie ubrana później, aby nie zbierało kurzu.

eiktrjjgaqtwe4b8.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żania, ja łóżeczko mam już poskładane, materacyk rozpakowany żeby się wietrzył i przykryty jakąś nieuzywaną poszwą czy prześcieradłem. Ochraniacz i prześcieradełko wypiorę w czerwcu, wyprasuję i powieszę w szafie, a mąż pościeli przed samym odbiorem ze szpitala ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i super, że u endo wszystko ok. Oby juz do końca :)

zielona1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby! :-) dobra ta moja pani doktor,więc z unormowaniem hormonow nie miala problemów:-)

Wiecie co... od kilku dni wszyscy ustepuja mi miejsca... pani w aptece kazala mi siedzieć aż przyjdzie moja kolej,ona mi pilnowala kolejki. Dziś u Endo też każdy pytal czy nie chcę wejść wcześniej i to kilka razy... miło:-) najgorsze tylko te miejskie... siedzi gowniarstwo gada o glupotach,a na ciężarną nie zwraca uwagi...

jutro lecimy na morfologie i mocz bo w czwartek wizytujemy do poludnia:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 21:49

amarranta, zielona1, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania super ze wszystko ok, oby tak dalej :-)
    Co do łóżeczka to u nas tez juz poskładane, ale materacyk jeszcze w folii, jakoś pod sam koniec go wyciągnę żeby sie przewietrzył. Pościel i cała resztę mam juz wyprane i uprasowane ale narazie leżakuje schowane w szafie. Przed samym porodem ubiorę, bo teraz nie ma sensu żeby sie kurzyło. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 22:55

1usah371io4htfas.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja nie mam łóżeczka? ? Może po tym weekendzie będę miała to zależy czy rupieciarnie zdążymy usunąć z pokoju młodego, oby bo już czas. A w łóżeczku będę miała tylko ochraniacz i prześcieradło, i chyba mąż to założy po porodzie ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Nie Katepr..... nie tylko Ty nie masz jeszcze łóżeczka ;-)
    Zania witamy się w 32 tyg. :-)

A mi od jakiejś 6.00 nad głową biega wnuczka sąsiadki. Ma panele na podlodze i nosi się, że ho, ho..... Nie żeby mi to przeszkadzało, ale trochę wkurza..... W ogóle dziś mam zły nastrój. ... :-(

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja też się o 6 obudziłam i kręcę się na boki...

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Petisia Nowa

Wysłany: 26 maja 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Dawno mnie tu nie było. Niestety mamy troszkę komplikacji. Leżeliśmy na patologii w Bielańskim. Czy ktoraś z Was planuje rodzić na Wołoskiej i ma nr telefonu do położnej Magdy Piotrowskiej?

f2w3yx8dlbfkcvr2.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha.... Dziewczynki dzisiaj nasze święto ! Życzymy sobie zdrowiuśkich Bobaskow i lekkich porodów ;-)

Morroind, bommbelek89, katepr, zielona1, rex, Tigana, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny doczytalam was wczoraj ale nie miałam siły odp po tych zakrapianych oczach..

U okulisty wszystko wporzadku nie ma przeciwwskazań do sn.

Dora jak pisałam tabelka śliczna i jak Najbardziej popieram abyśmy miały swoją bo jestem tego zdania co ty że dziewczyny z fb się nie udzielają tutaj nie znam ich nie kojarzę i raczej zbytnio mnie nie interesuje co u nich słychać.. Tu się już poznalysmy i zakumplowalysmy więc zupełnie inaczej ;-)

Witam nowe mamusie!!!!oraz te "stare"które wróciły :-P

Co do lozeczka to i ja nie mam złożonego narazie tego nie planuje tak w połowie czerwca może pod koniec.

Z kosmetyków nie mam nic kupione jeszcze Nati kapalam w j§j ale jak mówicie że to niezbyt dobre to nie wien. Co teraz kupie.
    Używałam oliwki bambino do natluszczania do pupy linomag zielony w razie "w" był sudokrem ale użyłam go może z raz... Do pepuszek miałam gaziki leko teraz też zamierzam je kupić

A co myślicie o tej nowej serii kosmetyków z dady w biedronce??

Co do siusiania do kubecza również mam Mega problem ale staram się nie dotykać skóry.

Z goleniem to jest dopiero bajka właśnie wczoraj robiłam zabieg pielegnacyjny :-P z lusterkiem na leżaco w wannie a nogi zakładałem prawie na sufit :-D ale chyba dość to wyszło. Dziewczyny tak apropo czy wy używacie do depilacji bikini kremów?? Czy w ciąży odstawilyscie???

Co do wit d i k to miałam nakaz podawania ale dawałam tylko d D bo nati była na mm więc K już nie dawałam a D dawałam jej b.długo po pierwsze urodzona pod koniec października więc słonka za wiele nie bulo po drugie u męża w Rodzinę brat. MMiał krzywizne a poza tym mówią aby podawać wit D jak najdłużej ja dalam do ok roku.

Co do magnezu brałam właśnie MagneB6 teraz kupiłam asmag forte znowu..

Nie pamiętam więcej co miałam napisać :-P
    Zaraz się wybieram na dzień matki :-* pozdrawiam Lipcoweczki

Morroind, dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • Morroind Znajoma

Wysłany: 26 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja też wyjątkowo rzadko się tu udzielam (za to czytam Was naprawdę regularnie:D), ale to dlatego że studiuje dziennie,teraz jeszcze sesja się zaczyna... Ale kilka egzaminów odpuszczam, już pozalatwialam i przenoszę je na wrzesień :)
    U nas wszystko dobrze,w brzuszku mieszka mały Dawidek, w czwartek wybraliśmy się na usg 3d,ale kompletnie nic nie było widać :( Wiem za to, że Mały ważył 1700g,podobno ma być nieduży, mam nadzieję że to nic złego, bo poza tym wszystko jest super :)
    No i tak samo jak Wikaa, każdej z osobna życzę zdrowego bobasa, szybkiego i lekkiego porodu najlepiej w terminie, no i dla Was wszystkiego dobrego, drogie Mamy :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:03

dora8201, LillaMy, wikaa, zielona1, rex, ewela86, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

Czekamy serduszko :)
    p19ugox1et98ehpu.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry mamuśki!!! :) samych pięknych chwil dzisiaj i mam nadzieję, że tatusiowe zreflektują się i będą pamiętać o Was, póki dzieciaczki jeszcze nie mogą :)

wy nie śpicie od 6 a ja się wkurzam bo mi się w tygodniu spanie załącza nad ranem takie, że jak budzik dzwoni M do pracy i potem Młodemu to ledwo oczy otwieram... a jak tylko przychodzi weekend i budziki wyłączone to ja o 6.40 oczy jak 5 zł i po spaniu.... :/

jeśli chodzi o łóżeczko to mamy ale nie skręcone - trzeba będzie po malowaniu pokoju sprawdzić bo mam od koleżanki używane i teraz malowałam je a mój M powiedział, że może być kiepsko bo z tego co widzi rozjechały się miejsca na śruby więc nie wiadomo czy da się skręcić... jak nie to muszę zamówić nowe... też będę miała tylko ochraniacz i prześcieradełko i popiorę to w czerwcu (na koniec) i schowam a M założy się jak już Luśka będzie w domu, materac wyjmę wcześniej z folii żeby się rozprostował i wywietrzy i czymś przykryje

jeśli chodzi o witaminy to ja dawałam Młodemu wg schematu witaminę k i d ale d nam dość szybko odstawiła lekarka... teraz nie wiem jak będzie bo będę się słuchała naszego lekarza, któremu ufam na 1000000% a on ma różne poglądy na witaminy i suplementy.

Zania to miło bardzo z tym ustępowaniem! mi się nie zdarzyło - ani w przychodni ani w sklepie, komunikacją miejską na szczęście nie jeżdżę

i witam nową mamusię!!! wow, niezłe wyzwanie przed Tobą ale potem będzie bajka :)

rex, ewela86 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa a jeśli chodzi o kosmetyki to ja na początek wypróbuje Mixa Baby - ja mam "trudną" skórę a kremy i balsamy mixa idealnie mi pasują, nie uczulają, nie drażnią i dobrze na skórę moją działają a Młody używa szamponu z serii baby - jako atopowiec jak się uczuli momentalnie mu się skorupa na głowie robi - jak ciemieniucha a dzięki temu szamponowi mamy tego mniej, rzadziej i łatwiej się pozbyć... więc zobaczymy jak Luśka zareaguje -

zpbnio4p92q84lda.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamusie ;)

Życzę Wam aby Dzisiejszy Dzień był pełen Wzruszeń <3

Mój Mąż zapewne nie zaskoczy aby jakiś upominek zakupić przyszłej Mamie ;) ale za to Ja już dla Niego na Dzień Taty mam wybrany prezencik w postaci koszulki z własnym nadrukiem ;)

Jutro mam ostatnie prenatalne i mam nadzieję że zobaczę Mojego Krasnala, tak dawno Go nie widziałam ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:25

rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do Kosmetyków, to Ja zakupiłam tylko z Ziajki do kąpieli od pierwszych dni a do twarzy ochronny LinomagSun <- być może zakupię coś innego, zapach nie spasował Mi a i konsystencja bardzo gęsta ..

W łóżeczku mam założoną moskitierę i ochraniacz, niech zbierają bakterie i kurz ..
    Być może pod koniec miesiąca przepiorę bądź troszkę wcześniej ;)

Porozkładałam wszystko tylko dlatego aby Moja psinka zaczęła się przyzwyczajać, że nowa osoba się pojawi w naszym życiu :) chciała bym aby Maja zaakceptowała Filipka :)

Powiem Wam nie potrafię się doczekać kiedy przyślą Mi wózek ;) tylko zastanawiam się kiedy przedzwonić żeby Mi Go wysłali ;) zbytnio miejsca na Niego nie mam ale trzeba Go wcześniej zamówić aby sprężyny zmiękły pod wpływem nacisku ..
    Bo tak to strasznie sztywny jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:28

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wikaa,witam:-) 32 tc;-)

mam pytanie czy wy skladacie swoim teaciowym zyczenia na dzień matki??

wikaa lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania niee:) ale ja jestem złym miejscem pytań takich bo ja w ogóle nie utrzymuje kontaktów z teściowa... Widujemy się raz w roku na urodzinach syna i tyle... Nawet nr telefonu nie mam do niej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 16:34

radiszka lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym matkę ma się jedna... Ja jak kiedyś będę teściowa to nie będę chcialas żeby synowa czy maz córki (zięć?) mówili mi per mamo albo co gorsza bezosobowo

A teściowa ma swoje święta w marcu, chyba 5 jest dzień teściowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:54

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ