Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Po wizycie u Endo - wszystko cacy, oby tak dalej
My tam będziemy gotować małej sami, przynajmniej jak będzie na to czasMamy swój namiot z własnymi warzywkami - bez oprysków, także niunia będzie jadła zdrowo (przynajmniej po czesci). Ja zamierzam w tym roku porobić sporo przecierów z dyni, zarówno dla niej jak i dla nas. Uwielbiamy krem z dyni, czy makaron z sosem dyniowym (mój mąż ma francuskie podniebienie, i wyszukane smaki, sam gotuje i wymysla-aż mnie czasem ciężko za nim nadążyć i zaskoczyć go daniem
przynajmniej podnosi mi poprzeczke co raz, i nie stoje w miejscu, musze sie rozwijać). A mała będzie próbowała dyni własnej roboty
Zamawiam dziś pościel, materacyk do łóżeczka, i może kocyk... bo łóżeczko na dniach mi przyjdzie.
Aaa właśnie: CZY WY MACIE POSKŁADANE JUŻ ŁÓŻECZKA? JEŚLI TAK, TO CZY POŚCIEL, OCHRANIACZE RÓWNIEŻ JUŻ NASZYKOWANE MACIE W ŁÓŻECZKU?
-
Żania, ja łóżeczko mam już poskładane, materacyk rozpakowany żeby się wietrzył i przykryty jakąś nieuzywaną poszwą czy prześcieradłem. Ochraniacz i prześcieradełko wypiorę w czerwcu, wyprasuję i powieszę w szafie, a mąż pościeli przed samym odbiorem ze szpitala
-
oby!
dobra ta moja pani doktor,więc z unormowaniem hormonow nie miala problemów:-)
Wiecie co... od kilku dni wszyscy ustepuja mi miejsca... pani w aptece kazala mi siedzieć aż przyjdzie moja kolej,ona mi pilnowala kolejki. Dziś u Endo też każdy pytal czy nie chcę wejść wcześniej i to kilka razy... miło:-) najgorsze tylko te miejskie... siedzi gowniarstwo gada o glupotach,a na ciężarną nie zwraca uwagi...
jutro lecimy na morfologie i mocz bo w czwartek wizytujemy do poludnia:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 21:49
amarranta, zielona1, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Zania super ze wszystko ok, oby tak dalej
Co do łóżeczka to u nas tez juz poskładane, ale materacyk jeszcze w folii, jakoś pod sam koniec go wyciągnę żeby sie przewietrzył. Pościel i cała resztę mam juz wyprane i uprasowane ale narazie leżakuje schowane w szafie. Przed samym porodem ubiorę, bo teraz nie ma sensu żeby sie kurzyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 22:55
-
Witam.
Nie Katepr..... nie tylko Ty nie masz jeszcze łóżeczka
Zania witamy się w 32 tyg.
A mi od jakiejś 6.00 nad głową biega wnuczka sąsiadki. Ma panele na podlodze i nosi się, że ho, ho..... Nie żeby mi to przeszkadzało, ale trochę wkurza..... W ogóle dziś mam zły nastrój. ... -
Cześć dziewczyny doczytalam was wczoraj ale nie miałam siły odp po tych zakrapianych oczach..
U okulisty wszystko wporzadku nie ma przeciwwskazań do sn.
Dora jak pisałam tabelka śliczna i jak Najbardziej popieram abyśmy miały swoją bo jestem tego zdania co ty że dziewczyny z fb się nie udzielają tutaj nie znam ich nie kojarzę i raczej zbytnio mnie nie interesuje co u nich słychać.. Tu się już poznalysmy i zakumplowalysmy więc zupełnie inaczej
Witam nowe mamusie!!!!oraz te "stare"które wróciły
Co do lozeczka to i ja nie mam złożonego narazie tego nie planuje tak w połowie czerwca może pod koniec.
Z kosmetyków nie mam nic kupione jeszcze Nati kapalam w j§j ale jak mówicie że to niezbyt dobre to nie wien. Co teraz kupie.
Używałam oliwki bambino do natluszczania do pupy linomag zielony w razie "w" był sudokrem ale użyłam go może z raz... Do pepuszek miałam gaziki leko teraz też zamierzam je kupić
A co myślicie o tej nowej serii kosmetyków z dady w biedronce??
Co do siusiania do kubecza również mam Mega problem ale staram się nie dotykać skóry.
Z goleniem to jest dopiero bajka właśnie wczoraj robiłam zabieg pielegnacyjnyz lusterkiem na leżaco w wannie a nogi zakładałem prawie na sufit
ale chyba dość to wyszło. Dziewczyny tak apropo czy wy używacie do depilacji bikini kremów?? Czy w ciąży odstawilyscie???
Co do wit d i k to miałam nakaz podawania ale dawałam tylko d D bo nati była na mm więc K już nie dawałam a D dawałam jej b.długo po pierwsze urodzona pod koniec października więc słonka za wiele nie bulo po drugie u męża w Rodzinę brat. MMiał krzywizne a poza tym mówią aby podawać wit D jak najdłużej ja dalam do ok roku.
Co do magnezu brałam właśnie MagneB6 teraz kupiłam asmag forte znowu..
Nie pamiętam więcej co miałam napisać
Zaraz się wybieram na dzień matki :-* pozdrawiam LipcoweczkiMorroind, dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja też wyjątkowo rzadko się tu udzielam (za to czytam Was naprawdę regularnie:D), ale to dlatego że studiuje dziennie,teraz jeszcze sesja się zaczyna... Ale kilka egzaminów odpuszczam, już pozalatwialam i przenoszę je na wrzesień
U nas wszystko dobrze,w brzuszku mieszka mały Dawidek, w czwartek wybraliśmy się na usg 3d,ale kompletnie nic nie było widaćWiem za to, że Mały ważył 1700g,podobno ma być nieduży, mam nadzieję że to nic złego, bo poza tym wszystko jest super
No i tak samo jak Wikaa, każdej z osobna życzę zdrowego bobasa, szybkiego i lekkiego porodu najlepiej w terminie, no i dla Was wszystkiego dobrego, drogie Mamy :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:03
dora8201, LillaMy, wikaa, zielona1, rex, ewela86, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
dzień dobry mamuśki!!!
samych pięknych chwil dzisiaj i mam nadzieję, że tatusiowe zreflektują się i będą pamiętać o Was, póki dzieciaczki jeszcze nie mogą
wy nie śpicie od 6 a ja się wkurzam bo mi się w tygodniu spanie załącza nad ranem takie, że jak budzik dzwoni M do pracy i potem Młodemu to ledwo oczy otwieram... a jak tylko przychodzi weekend i budziki wyłączone to ja o 6.40 oczy jak 5 zł i po spaniu....
jeśli chodzi o łóżeczko to mamy ale nie skręcone - trzeba będzie po malowaniu pokoju sprawdzić bo mam od koleżanki używane i teraz malowałam je a mój M powiedział, że może być kiepsko bo z tego co widzi rozjechały się miejsca na śruby więc nie wiadomo czy da się skręcić... jak nie to muszę zamówić nowe... też będę miała tylko ochraniacz i prześcieradełko i popiorę to w czerwcu (na koniec) i schowam a M założy się jak już Luśka będzie w domu, materac wyjmę wcześniej z folii żeby się rozprostował i wywietrzy i czymś przykryje
jeśli chodzi o witaminy to ja dawałam Młodemu wg schematu witaminę k i d ale d nam dość szybko odstawiła lekarka... teraz nie wiem jak będzie bo będę się słuchała naszego lekarza, któremu ufam na 1000000% a on ma różne poglądy na witaminy i suplementy.
Zania to miło bardzo z tym ustępowaniem! mi się nie zdarzyło - ani w przychodni ani w sklepie, komunikacją miejską na szczęście nie jeżdżę
i witam nową mamusię!!! wow, niezłe wyzwanie przed Tobą ale potem będzie bajkarex, ewela86 lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
aaa a jeśli chodzi o kosmetyki to ja na początek wypróbuje Mixa Baby - ja mam "trudną" skórę a kremy i balsamy mixa idealnie mi pasują, nie uczulają, nie drażnią i dobrze na skórę moją działają a Młody używa szamponu z serii baby - jako atopowiec jak się uczuli momentalnie mu się skorupa na głowie robi - jak ciemieniucha a dzięki temu szamponowi mamy tego mniej, rzadziej i łatwiej się pozbyć... więc zobaczymy jak Luśka zareaguje -
Dzień Dobry Mamusie
Życzę Wam aby Dzisiejszy Dzień był pełen Wzruszeń
Mój Mąż zapewne nie zaskoczy aby jakiś upominek zakupić przyszłej Mamieale za to Ja już dla Niego na Dzień Taty mam wybrany prezencik w postaci koszulki z własnym nadrukiem
Jutro mam ostatnie prenatalne i mam nadzieję że zobaczę Mojego Krasnala, tak dawno Go nie widziałam ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:25
rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Wracając do Kosmetyków, to Ja zakupiłam tylko z Ziajki do kąpieli od pierwszych dni a do twarzy ochronny LinomagSun <- być może zakupię coś innego, zapach nie spasował Mi a i konsystencja bardzo gęsta ..
W łóżeczku mam założoną moskitierę i ochraniacz, niech zbierają bakterie i kurz ..
Być może pod koniec miesiąca przepiorę bądź troszkę wcześniej
Porozkładałam wszystko tylko dlatego aby Moja psinka zaczęła się przyzwyczajać, że nowa osoba się pojawi w naszym życiuchciała bym aby Maja zaakceptowała Filipka
Powiem Wam nie potrafię się doczekać kiedy przyślą Mi wózektylko zastanawiam się kiedy przedzwonić żeby Mi Go wysłali
zbytnio miejsca na Niego nie mam ale trzeba Go wcześniej zamówić aby sprężyny zmiękły pod wpływem nacisku ..
Bo tak to strasznie sztywny jestWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:28
-
Zania niee:) ale ja jestem złym miejscem pytań takich bo ja w ogóle nie utrzymuje kontaktów z teściowa... Widujemy się raz w roku na urodzinach syna i tyle... Nawet nr telefonu nie mam do niej;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 16:34
radiszka lubi tę wiadomość
Poza tym matkę ma się jedna... Ja jak kiedyś będę teściowa to nie będę chcialas żeby synowa czy maz córki (zięć?) mówili mi per mamo albo co gorsza bezosobowo
A teściowa ma swoje święta w marcu, chyba 5 jest dzień teściowejWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2015, 09:54
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif