X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa i Ola ciekawe czy w takim razie nasze dzieciaczki będą miały dużo włosków hehe ;)
    Livia wszystkiego najlepszego dla córki z okazji urodzin, samych słonecznych dni i spełnienia wszystkich marzen :)

wikaa lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola u mnie w sumie chyba bez zmian jesli chodzi o skore...
    Nawilżam codziennie tak samo i nie zauważyłam żeby coś sie zmieniło...
    Hmmm a czemu badania na tarczyce chcesz robić, może to byc jakiś objaw? Bo szczerze powiem ze nie słyszałam nigdy...

Co do zgagi to u mnie juz nieodłączny element każdego dnia...
    Zgaga jest wszędobylska i mam ja prawie bez przerwy... Masakra :-(
    Jeszcze niedawno Gaviscon mi pomagał a teraz to tylko 5min ulgi i od nowa to samo :-/
    Mam nadzieje ze to prawda co mówią o włoskach u dziecka i moj szkrab będzie wlochaczem malutkim ;-) mnie niestety natura nie obdarzyła hojnie włosami...
    Życie...

Livia - sto latek dla córeczki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 09:06

1usah371io4htfas.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Bommbelek no widzisz, wszystko ok. a dzidzia ładnie sobie rośnie ;-)
    Radiszka oby Twoje dziąsła zaleczyły się ładnie. .. A dostałaś jakieś leki ?

Ja dziś w biedrze stałam na końcu kolejki, kiedy przyszła pani kasjerka i zaprosiła do nowej kasy. Wiec jako ostatnia byłam pierwsza ;-) Za mną stanęła kolejna, a za nią jakaś stara zrzeda, która zaczęła robić mi wyrzuty, że jej się wepchałam w kolejkę a ona spieszy się na obiad :O ?????? Myślę se o co kaman ???Ta co stanęła za mną (tez taka starsza) mówi trzeba było iść najpierw na obiad a potem na zakupy, a ta, żeby jej nie mówić co ma robić ..... masakra jakaś !

No wlasnie nic nie dostalam. Ale bylam wczoraj na targach swiadomamama i tam byla stomatolog i z nia porozmawualam i mowila ze trzeba sie koniecznie wybrac do periodonty bo to dziecku szkodzi...
    Tylko ciekawe czy tu w okolicy znajde takiego specjaliste bo ona niestety byla z krakowa :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Tulipanka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

mam taką nietypową prośbę - jestem z forum dla starających się i szukam dziewczyn, które starały się dłuższy czas (co najmniej rok) o dzidziusia i udało im się w końcu. Jeśli znajdziecie chwilę - wpiszcie swoją historię wszystkim nam, które nie mogą zajść w ciążę. Czasem brakuje nam wiary i nadziei, a Wasze historie mogą nam bardzo pomóc...

Tutaj podaję linka: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przy-nadziei-historie-o-zajsciu-w-ciaze-po-dlugim-staraniu,7641.html

Można się logować na tym loginie co tutaj macie. Skopiuję tę wiadomość na parę innych mamusiowych forum :)

Z góry bardzo Wam dziękuję!

Tuli
    Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
    Córcia ur 11.2019
    PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia.
  • Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie,
    Właśnie postamowiłam że dołączę do Was.Jestem w 33 tygodniu ciąży i mam wyznaczony termin porodu na 14 lipca.Spodziewam się chłopca któremu damy na imię Oliwier.Czytam Wasze posty i jeśli chodzi o zgagę to ja też ją czasem miewam.Są dni kiedy w ogóle mi nie przechodzi i wtedy zasypianie to jest istny koszmar przez to palenie w gardle.Poza zgagą mam straszne problemy ze spaniem.Mój smyk naciska chyba na jakieś nerwy i budzę się co godzinę bo bolą mnie nogi i pośladki.Poza tymi niedogodnościami przechodzę ciążę bardzo dobrze i mam dużo energii.Synuś chyba będzie bardzo żywiołowym dzieckiem bo rusza się co chwilę i się rozpycha.

Pozdrawiam Was i mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swego grona :)

wikaa, LillaMy, Ivettka, ewela86, katepr, amarranta, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

fb1af55ff0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    My już gotowe do wyjścia do Pana doktora :) Dam znać co i jak po powrocie.

Witam rownież nową koleżankę:)

Dziewczyny już od dłuższego czasu śledzę losy pewnej mamy mieszkającej w Irlandii :) I dziś obejrzałam taki oto jej filmik... myślę,że warto żebyście i Wy zobaczyły - filmik odnośnie robali w materacu kokos-gryka :

https://www.youtube.com/watch?v=Il5et63_v8c#t=318

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania kciukam za wizytę i czekamy na relacje ;-)
    Co do materaca jak tez mam gryka-kokos i mam nadzieje ze takie niespodzianki nas nie spotkają, wszystkie prześcieradełka mam "nieprzemakalne" plus podkłady tez wiec zobaczymy, narazie sie nie stresuje myśle ze jesli sie dba o higienę materacyka to powinno byc ok... No zobaczymy.

Kamajla89 - witaj :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 11:14

1usah371io4htfas.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nową Lipcówkę. Jasne, ze Cię przyjmiemy, z otwarty rękami !

Ewela chciałabym, żeby moja mała miała czuprynę, ale znając moje dzieci, będzie niestety łysa jak kolano... :-(

Zania powodzenia na wizycie.

Kate nie ucz się tyle, już na pewno wszystko umiesz i zdasz na 5+ :-)

Radiszka współczuje Ci tej dolegliwości.... Spróbuj poszukać lekarza, który powie Ci konkretnie co i jak, chociaż znając nasz NFZ dostaniesz się na wizyte jak Twój synek będzie miał juz z rok .... Swoją drogą, pierwszy raz słyszę o takiej specjalności - periodonta...

Tulipanka - nadzieje zawsze trzeba mieć, ona umiera ostatnia.... Ja niestety nie wesprę Was moją historią, ale myslę, że kilka dziewczyn mogłoby Was podeprzeć na duchu.... Tak czy inaczej - warto walczyc o marzenia :-) Moja znajoma starała się o dziecko prawie 10 lat, 4 maluszki poroniła, ale dziś ma już wymarzone dziecię.... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:26

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia sucha luszczaca się skóra jest jednym z objawów nadczynnosci tarczycy ale podejrzewam że jednak to sama ciąża mi to robi a nie tarczyca;) ja również się smaruje i nawilzam bo udało mi się w pierwszej ciąży uniknąć rozstępów więc i tym razem mam nadzieję ze tak będzie.

Straszne rzeczy z tymi materacami...Ja się przyznaje ze mamy materac z Ikea i jesteśmy bardzo zadowoleni. Plus te podkłady nieprzemakalne i materac wygląda jak nowy.

Zania powodzenia na wizycie!

Kamajla witaj:) ja mam też problemy z biodrem. Szczególnie prawym. Doszło do tego ze wczoraj mąż pojechał po pracy po kule bo nie jestem już w stanie stanąć na prawa nogę bez podparcia. Mam nadzieję że te wszystkie niefajne objawy ciąży mina jak ręką odjał zaraz po porodzie:)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową lipcówkę :)

Livia, wszystkiego co najlepsze dla córy?! Sto lat!!

Radiszka, leczę dziąsła id kilkunastu lat już, z 12 lat temu na Warzywnej była przychodnia, w sumie klinika periodontii, nie wiem czy jeszcze jest, ale rewelacyjnie mi to podliczyli tam. Oczywiście na ubezpieczenie.
    Teraz mogę Ci polecić PerioKin, bo to dostałam tutaj od lekarza i faktycznie super działa.
    To maść do smarowania, zalecana w ciąży. W Pl dostępna bez problemu.

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc tu sierpniowka 2015 ;)
    Wybaczcie ze Was podczytuje ale to chyba normalne ze obserwuje sie co sie dzieje na nizszych miesiacach.

Pisalyscie kilka dni temu o liscie na pierwszej stronie.
    U Nas byla taka sytuacja ze dziewczyna ktora zalozyla pierwszy post przeniosla sie na lipiec i my nie mialysmy mozliwosci umiescic listy w pierwszym poscie.
    Obecna jego wlascicielka pisala maila to wlascicieli OvuFriend z prosba o zmiane wlasciciela, opisala sytuacje. Kontaktowala sie tez z dziewczyna z pierwszego postu. Ona tez napisala maila do wlascicieli OF.
    I tym sposobem mamy liste na pierwszej stronie.
    Pomyslcie o tym.

Milego dnia pozdrawiam

Tigana, wikaa, rex, Ivettka, amarranta lubią tę wiadomość

• Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oglądam tą blogerkę z Irlandii i właśnie obejrzałam ten filmik odnośnie robaków w materacu.Aż strach bierze jak się na to patrzy.Nie myślałam,że w materacach dla dzieci mogą być robale

fb1af55ff0.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie - dzięki za radę :-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)
    Livia wszystkiego naj dla córeczki:) pewnie szybko zleciał ten czas:)
    Asiulka tyle ubranek nakupowałam,że teraz trzeba prać hehe;p będę przebierać kilka razy dziennie:) ale nie mogę się powstrzymać, jak ubranka śliczne po 2,3,4zł:)
    Wikaa hehe, no oby oby:) dziś sobie powtórzę, kupiłam kalkulator bo nawet zadania rachunkowe mają być;p i jutro o 7.30 M mnie podrzuci:)
    Zania trzymam kciuki za wizytę. Daj znać:)
    Witam nową lipcóweczkę:)
    Ja dziś kupiłam 2 sukienki, jedna podobna co Livia kupiła w pepco długa szara dopasowana tylko moja z krótkim rękawkiem a druga kolorowa w różne wzory dopasowana w kolano:) od razu humorek lepszy:)

wikaa, amarranta lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacznę może od tego,że kilka dni temu gdy leżałam na lewym boku, a w zasadzie na lewym biodrze to mialam wrazenie,ze mała znów mi się przekeciła (bo aż chlupneło i zabolało) Czułam już ruchy dość niskawo, wiec jak juz wczesniej pisalam bylam pewna ze się odwrocila głowką w dól....

Dzisiejsza wizyta zaczęła się od KTG...zapis ok.
    Później Pan doktor..wypytał,sprawdził wyniki. Wszystko ok. Na plusie 6kg

No a na sam koniec USG...byłam taka zadowolona... niestety moja córka, nie chce słuchać mamy, z położenia skośnego przeszła w położenie poprzeczne (to chyba to chlupnięcie,które odczułam), co daje już 70% szans że czeka mnie CC ;( Pan doktor powiedział,że już powinien wpisać mi w karte adnotacje,że zapewne skończy się to CC, ale daje jej jeszcze szanse do 25.06. Jeśli do tego czasu się nie odwróci - umawia mnie za cesarke ;/
    3D nadal nie zrobilismy, mamy przyjechać jeszcze w poniedziałek po dużym obiedzie, bo dziś można by zrobić ale jeszcze mało widać...

Wyszłam z gabinetu ze łzami w oczach ;( tak się zapierałam,że nie chce cesarki... ,że chce rodzić naturalnie jak każda kobieta. No to mam :(

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania Kochana może jeszcze mała sie odwróci! poczytaj w necie o ćwiczeniach na odwracanie, trzymam kciuki!

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate- to mi raczej nie pomoże, była już no-spa, było chodzenie po schodach, kocie grzbiety i leżenie na poduszce na prawym boku;/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania biedna... Może mała jeszcze sie odwróci? Widzisz lekarz tez sie jeszcze wstrzymuje i czeka...
    Mam nadziej ze cesarka cię ominie skoro tak bardzo jesteś jej przeciwna...
    No a nawet jesli nie to przecież świat sie na tym nie kończy najważniejsze żeby malutka urodziła sie zdrowa a czy SN czy CC to juz naprawdę mniej ważne no i niestety ale nie masz na to wpływu... :-(

1usah371io4htfas.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jedynym tłumaczeniem jak dla mnie to to,że nie mam na to wpływu. Może tak się pępowiną okręciła,że cieżko jej się odwrócić, albo ma za krotka pepowine...a matka wymaga nie wiadomo czego. Jasne - najwazniejsze,zeby była zdrowa!

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania jaka jest przyczyna tego nie wie nikt :-/ może mała jest poprostu takim uparciuszkiem?
    A poza tym przecież nawet jakby była odwrócona prawidłowo to tez nigdy nie ma 100% pewności ze dała byś radę urodzić naturalnie bo rożne rzeczy sie zdarzają... Ja wiem ze łatwo sie mówi, i sama bym chciała rodzic naturalnie ale myśle ze jak juz sie nasze bobasy urodzą to będzie nam wszystko jedno jaka droga przyszły na świat... Ważne ze bedą z nami ;-) także głowa do góry i nie zamartwiaj sie na zapas bo to nic dobrego nie daje ani nam ani tym badrzjej maleństwom... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 16:32

amarranta, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ