Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola u mnie w sumie chyba bez zmian jesli chodzi o skore...
Nawilżam codziennie tak samo i nie zauważyłam żeby coś sie zmieniło...
Hmmm a czemu badania na tarczyce chcesz robić, może to byc jakiś objaw? Bo szczerze powiem ze nie słyszałam nigdy...
Co do zgagi to u mnie juz nieodłączny element każdego dnia...
Zgaga jest wszędobylska i mam ja prawie bez przerwy... Masakra
Jeszcze niedawno Gaviscon mi pomagał a teraz to tylko 5min ulgi i od nowa to samo
Mam nadzieje ze to prawda co mówią o włoskach u dziecka i moj szkrab będzie wlochaczem malutkimmnie niestety natura nie obdarzyła hojnie włosami...
Życie...
Livia - sto latek dla córeczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 09:06
-
wikaa wrote:Bommbelek no widzisz, wszystko ok. a dzidzia ładnie sobie rośnie
Radiszka oby Twoje dziąsła zaleczyły się ładnie. .. A dostałaś jakieś leki ?
Ja dziś w biedrze stałam na końcu kolejki, kiedy przyszła pani kasjerka i zaprosiła do nowej kasy. Wiec jako ostatnia byłam pierwszaZa mną stanęła kolejna, a za nią jakaś stara zrzeda, która zaczęła robić mi wyrzuty, że jej się wepchałam w kolejkę a ona spieszy się na obiad
?????? Myślę se o co kaman ???Ta co stanęła za mną (tez taka starsza) mówi trzeba było iść najpierw na obiad a potem na zakupy, a ta, żeby jej nie mówić co ma robić ..... masakra jakaś !
No wlasnie nic nie dostalam. Ale bylam wczoraj na targach swiadomamama i tam byla stomatolog i z nia porozmawualam i mowila ze trzeba sie koniecznie wybrac do periodonty bo to dziecku szkodzi...
Tylko ciekawe czy tu w okolicy znajde takiego specjaliste bo ona niestety byla z krakowa
-
Witajcie dziewczyny,
mam taką nietypową prośbę - jestem z forum dla starających się i szukam dziewczyn, które starały się dłuższy czas (co najmniej rok) o dzidziusia i udało im się w końcu. Jeśli znajdziecie chwilę - wpiszcie swoją historię wszystkim nam, które nie mogą zajść w ciążę. Czasem brakuje nam wiary i nadziei, a Wasze historie mogą nam bardzo pomóc...
Tutaj podaję linka: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przy-nadziei-historie-o-zajsciu-w-ciaze-po-dlugim-staraniu,7641.html
Można się logować na tym loginie co tutaj macie. Skopiuję tę wiadomość na parę innych mamusiowych forum
Z góry bardzo Wam dziękuję!Tuli
Synuś ur 08.2017 - 3 lata starań
Córcia ur 11.2019
PCO, Hashimoto, hiperprolaktyn., celiakia. -
Witam wszystkie przyszłe mamusie,
Właśnie postamowiłam że dołączę do Was.Jestem w 33 tygodniu ciąży i mam wyznaczony termin porodu na 14 lipca.Spodziewam się chłopca któremu damy na imię Oliwier.Czytam Wasze posty i jeśli chodzi o zgagę to ja też ją czasem miewam.Są dni kiedy w ogóle mi nie przechodzi i wtedy zasypianie to jest istny koszmar przez to palenie w gardle.Poza zgagą mam straszne problemy ze spaniem.Mój smyk naciska chyba na jakieś nerwy i budzę się co godzinę bo bolą mnie nogi i pośladki.Poza tymi niedogodnościami przechodzę ciążę bardzo dobrze i mam dużo energii.Synuś chyba będzie bardzo żywiołowym dzieckiem bo rusza się co chwilę i się rozpycha.
Pozdrawiam Was i mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swego gronawikaa, LillaMy, Ivettka, ewela86, katepr, amarranta, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana
My już gotowe do wyjścia do Pana doktoraDam znać co i jak po powrocie.
Witam rownież nową koleżankę
Dziewczyny już od dłuższego czasu śledzę losy pewnej mamy mieszkającej w IrlandiiI dziś obejrzałam taki oto jej filmik... myślę,że warto żebyście i Wy zobaczyły - filmik odnośnie robali w materacu kokos-gryka :
https://www.youtube.com/watch?v=Il5et63_v8c#t=318 -
Zania kciukam za wizytę i czekamy na relacje
Co do materaca jak tez mam gryka-kokos i mam nadzieje ze takie niespodzianki nas nie spotkają, wszystkie prześcieradełka mam "nieprzemakalne" plus podkłady tez wiec zobaczymy, narazie sie nie stresuje myśle ze jesli sie dba o higienę materacyka to powinno byc ok... No zobaczymy.
Kamajla89 - witajWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 11:14
-
Witamy nową Lipcówkę. Jasne, ze Cię przyjmiemy, z otwarty rękami !
Ewela chciałabym, żeby moja mała miała czuprynę, ale znając moje dzieci, będzie niestety łysa jak kolano...
Zania powodzenia na wizycie.
Kate nie ucz się tyle, już na pewno wszystko umiesz i zdasz na 5+
Radiszka współczuje Ci tej dolegliwości.... Spróbuj poszukać lekarza, który powie Ci konkretnie co i jak, chociaż znając nasz NFZ dostaniesz się na wizyte jak Twój synek będzie miał juz z rok .... Swoją drogą, pierwszy raz słyszę o takiej specjalności - periodonta...
Tulipanka - nadzieje zawsze trzeba mieć, ona umiera ostatnia.... Ja niestety nie wesprę Was moją historią, ale myslę, że kilka dziewczyn mogłoby Was podeprzeć na duchu.... Tak czy inaczej - warto walczyc o marzeniaMoja znajoma starała się o dziecko prawie 10 lat, 4 maluszki poroniła, ale dziś ma już wymarzone dziecię....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 10:26
-
Mia sucha luszczaca się skóra jest jednym z objawów nadczynnosci tarczycy ale podejrzewam że jednak to sama ciąża mi to robi a nie tarczyca;) ja również się smaruje i nawilzam bo udało mi się w pierwszej ciąży uniknąć rozstępów więc i tym razem mam nadzieję ze tak będzie.
Straszne rzeczy z tymi materacami...Ja się przyznaje ze mamy materac z Ikea i jesteśmy bardzo zadowoleni. Plus te podkłady nieprzemakalne i materac wygląda jak nowy.
Zania powodzenia na wizycie!
Kamajla witaj:) ja mam też problemy z biodrem. Szczególnie prawym. Doszło do tego ze wczoraj mąż pojechał po pracy po kule bo nie jestem już w stanie stanąć na prawa nogę bez podparcia. Mam nadzieję że te wszystkie niefajne objawy ciąży mina jak ręką odjał zaraz po porodzie:)
-
Witam nową lipcówkę
Livia, wszystkiego co najlepsze dla córy?! Sto lat!!
Radiszka, leczę dziąsła id kilkunastu lat już, z 12 lat temu na Warzywnej była przychodnia, w sumie klinika periodontii, nie wiem czy jeszcze jest, ale rewelacyjnie mi to podliczyli tam. Oczywiście na ubezpieczenie.
Teraz mogę Ci polecić PerioKin, bo to dostałam tutaj od lekarza i faktycznie super działa.
To maść do smarowania, zalecana w ciąży. W Pl dostępna bez problemu.radiszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc tu sierpniowka 2015
Wybaczcie ze Was podczytuje ale to chyba normalne ze obserwuje sie co sie dzieje na nizszych miesiacach.
Pisalyscie kilka dni temu o liscie na pierwszej stronie.
U Nas byla taka sytuacja ze dziewczyna ktora zalozyla pierwszy post przeniosla sie na lipiec i my nie mialysmy mozliwosci umiescic listy w pierwszym poscie.
Obecna jego wlascicielka pisala maila to wlascicieli OvuFriend z prosba o zmiane wlasciciela, opisala sytuacje. Kontaktowala sie tez z dziewczyna z pierwszego postu. Ona tez napisala maila do wlascicieli OF.
I tym sposobem mamy liste na pierwszej stronie.
Pomyslcie o tym.
Milego dnia pozdrawiamTigana, wikaa, rex, Ivettka, amarranta lubią tę wiadomość
-
Hejka:)
Livia wszystkiego naj dla córeczki:) pewnie szybko zleciał ten czas:)
Asiulka tyle ubranek nakupowałam,że teraz trzeba prać hehe;p będę przebierać kilka razy dziennie:) ale nie mogę się powstrzymać, jak ubranka śliczne po 2,3,4zł
Wikaa hehe, no oby oby:) dziś sobie powtórzę, kupiłam kalkulator bo nawet zadania rachunkowe mają być;p i jutro o 7.30 M mnie podrzuci:)
Zania trzymam kciuki za wizytę. Daj znać
Witam nową lipcóweczkę
Ja dziś kupiłam 2 sukienki, jedna podobna co Livia kupiła w pepco długa szara dopasowana tylko moja z krótkim rękawkiem a druga kolorowa w różne wzory dopasowana w kolano:) od razu humorek lepszy:)wikaa, amarranta lubią tę wiadomość
-
Zacznę może od tego,że kilka dni temu gdy leżałam na lewym boku, a w zasadzie na lewym biodrze to mialam wrazenie,ze mała znów mi się przekeciła (bo aż chlupneło i zabolało) Czułam już ruchy dość niskawo, wiec jak juz wczesniej pisalam bylam pewna ze się odwrocila głowką w dól....
Dzisiejsza wizyta zaczęła się od KTG...zapis ok.
Później Pan doktor..wypytał,sprawdził wyniki. Wszystko ok. Na plusie 6kg
No a na sam koniec USG...byłam taka zadowolona... niestety moja córka, nie chce słuchać mamy, z położenia skośnego przeszła w położenie poprzeczne (to chyba to chlupnięcie,które odczułam), co daje już 70% szans że czeka mnie CC ;( Pan doktor powiedział,że już powinien wpisać mi w karte adnotacje,że zapewne skończy się to CC, ale daje jej jeszcze szanse do 25.06. Jeśli do tego czasu się nie odwróci - umawia mnie za cesarke ;/
3D nadal nie zrobilismy, mamy przyjechać jeszcze w poniedziałek po dużym obiedzie, bo dziś można by zrobić ale jeszcze mało widać...
Wyszłam z gabinetu ze łzami w oczach ;( tak się zapierałam,że nie chce cesarki... ,że chce rodzić naturalnie jak każda kobieta. No to mam -
Zania biedna... Może mała jeszcze sie odwróci? Widzisz lekarz tez sie jeszcze wstrzymuje i czeka...
Mam nadziej ze cesarka cię ominie skoro tak bardzo jesteś jej przeciwna...
No a nawet jesli nie to przecież świat sie na tym nie kończy najważniejsze żeby malutka urodziła sie zdrowa a czy SN czy CC to juz naprawdę mniej ważne no i niestety ale nie masz na to wpływu... -
Zania jaka jest przyczyna tego nie wie nikt
może mała jest poprostu takim uparciuszkiem?
A poza tym przecież nawet jakby była odwrócona prawidłowo to tez nigdy nie ma 100% pewności ze dała byś radę urodzić naturalnie bo rożne rzeczy sie zdarzają... Ja wiem ze łatwo sie mówi, i sama bym chciała rodzic naturalnie ale myśle ze jak juz sie nasze bobasy urodzą to będzie nam wszystko jedno jaka droga przyszły na świat... Ważne ze bedą z namitakże głowa do góry i nie zamartwiaj sie na zapas bo to nic dobrego nie daje ani nam ani tym badrzjej maleństwom...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2015, 16:32
amarranta, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość