X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Mia,za słowa otuchy. Masz racje...masz racje :)

Mia1988 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Livia to dla córci z najlepszymi życzeniami : http://naforum.zapodaj.net/thumbs/46ab4d94cdc8.jpg

witam nową mamusię :)

zania...cóż, miej nadzieję bo ona umiera ostatnia, a nawet jak się nie uda,to tak jak dziewczyny mówiły,byle zdrowe. Niestety z każdym dniem będzie coraz ciężej, teoretycznie mają czas do 36 tygodnia na ten obrót. Jakoś to będzie :)

livia30 lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania nie martw się, Gabrysia ma jeszcze miesiąc i może uda jej się ładnie odwrócić ;-) A jak nie, no to trudno.... Pomyśl, że niektóre chcą cc na życzenie a Ty będziesz miała na życzenie córeczki ;-)

Konwalia, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taak bede będzie cesarzowa jak z Cc śmieje się mój eM:-)

Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie odnośnie czy boicie się porodu?Ja samego porodu się nie boję bo mam wysoki próg bólu i wychodzę z założenia że trochę pocuerpię i zobaczę moją dzidzię.Ale boję się na kogo trafię pidczas porodu bo słyszałam,że w moim szpitalu zależy na kogo teafisz.Jeśli trafię na jakieś zołzy,które będą mnie traktować jak bydło to chyba nie wyrobię i powiem parę słów.W poniedziałek byłam akurat na moim oddziale położniczo-ginekologicznym bo umówiłam się z położną,która przyjdzie do mnie do domu i będę z nią mieć prywatne zajęcia szkoły rodzenia i widziałam salę porodową.Jest bardzo ładna i nowoczesna i jak weszłam do niej to sobie zdałam sprawę,że to już niedługo.Mam tylko nadzieję,że akurat jak zacznę rodzić to będę mieć szczęście i trafię na dobrych ludzi.

fb1af55ff0.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamajla89 - jesli chodzi o sam porod to jakoś sie nim nie stresuje - przynajmniej narazie ;-)
    staram sie podchodzić do tego w ten sposób, że nie ja pierwsza i nie ostatnia będę rodzic...
    Jak wszystkie inne dziewczyny to przeżyły to i ja przeżyje...
    Bardziej boje sie ze popękam nie wiadomo jak bardzo bo rożne historie słyszałam... - pisałam juz wcześniej,ze u nas raczej nie stosuje sie nacinania krocza (dlatego myśle o zakupieniu balonika EPI-NO)...

1usah371io4htfas.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania głowa do góry!najważniejsze napisała :) nieważne jak ważne ze wyjdzie i będzie zdrowe! Czasem nie mamy na takie rzeczy wpływu i koniec. Ale w sumie jeszcze troszkę czasu zostało...A nóż zrobi Ci córcia niespodziankę i wyskoczy główka w dół:)

Co do porodu to ja też się boję ze bedzie bardzo szybki i popękam. tak mnie straszą ze te kolejne porodu to coraz krótsze i bardziej bolesne przez to sa. A u Was w szpitalach znieczulenie jest dostępne bez problemu? Ja świadomie rodzilam bez znieczulenia bo chciałam szybko urodzić a podobno znieczulenie wydłuża znacznie pierwsza fazę porodu.Choć i tym razem wybieram się na szkolenie dotyczące znieczulenia bo w szpitalu wymagają żeby ciężarna takie coś przeszła jeśli w ogóle chce prosić o znieczulenie. Zawsze dobrze mieć otwarte opcje:)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w moim rodzinnym Koszalinie gdzie bede rodzic nie znaja czegos takiego jak znieczulenie zewnatrzoponowe...nawet jie bede tego komentowac.Z dostepnych srodkoe sa worek sako,pilka,prysznic z masazem i gaz wziewny.Takze pozostaje mi tylko to a bardzo chce rodzic naturalnie.Niestety w niektorych szpitalach w Polsce haslo "rodzic po ludzku" nadal jest obce.

fb1af55ff0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Lublinie tylko jeden szpital ma znieczulenie:/zresztą do niego się ciężko dostać, wiec w 2szpitalach które biorę pod uwagę nie mają znieczulenia:/

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

W szpitalu którym chce rodzic jest i gaz i znieczulenie i możesz rodzic w wannie przy muzyce nawet i oczywiście poród rodzinny.

Ja się strasznie boję porodu tyle się słyszy złego teraz co się dzieje przy tych porodach...boję się noe tyle o siebie co o małą...

Witam nowa koleżankę :-D

16udskjogri4r6n4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    W Lublinie tylko jeden szpital ma znieczulenie:/zresztą do niego się ciężko dostać, wiec w 2szpitalach które biorę pod uwagę nie mają znieczulenia:/

zajrzałam na wasz watek z ciekawości, i widzę że wspominasz o Lublinie, bardzo polecam szpital na Lubartowskiej.

wrzesniówka 2015

• rex Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zzo ogólnodostępne- nie mam w planie korzystać.
    Porodu się nie boję, boję się o dziecko.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze jesteście odwazniejsze ode mnie. Ja ostatnio co pomyślę o porodzie to strach mnie oblatuje. Boję się żeby Szymek urodził się zdrowy, bez żadnych komplikacji, ale tez ze popekam lub ze będzie potrzebne cięcie krocza. I o cc czy kleszczach nawet nie chcę myśleć.
    A stosujecie masaż krocza lub ćwiczenia mięśni Kegla? Ponoć mogą ograniczyć powikłania ale nie mogę się przemoc do tego masażu. Mięśnie ściskam jak przypomnę ;)
    Jutro mam wizytę i jak zwykle przeżywam czy wszystko ok.
    Możecie mi podpowiedzieć jak wygląda czop Śluzowy? Dziś zauważyłam dość duża ilość o galaretowatej konsystencji i jakiejś brązowej barwie. Krwi nie było, skurczy też nie. Jutro będę lekarza pytać.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    zajrzałam na wasz watek z ciekawości, i widzę że wspominasz o Lublinie, bardzo polecam szpital na Lubartowskiej.

wrzesniówka 2015

A możesz powiedzieć dlaczego akurat ten ? Właściwie o szpitalu na lubartowskiej słyszy się więcej negatywnych niż pozytywnych opinii. ... Coś się zmieniło ? Hmmm. ... ?

Pay powodzenia na wizycie. Czop śluzowy to zlepek gęstej galaretowatej wydzieliny, na początku przeźroczysty, potem brunatny, podbarwiony krwią. Jeśli faktycznie ie Ci odchodzi to szczęście, że jutro masz wizytę. ...

A ja jutro rano lecę na badania, bo w poniedziałek wizytuje.
    Mam nadzieję, że moja hemoglobina ciut lepsza....

Kate trzymam kciuki za udany i zdany egzamin ! Niech Ci tam Nelcia podpowiada !

Dobranoc

kate851 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, wszystkiego najlepszego dla córeczki :)

Ola, moja koleżanka jest mniej więcej w połowie ciąży i ma taką suchą skórę podobno, że się smaruje najpierw balsamem a na to oliwką albo na odwrót - może Ty też spróbuj..

hihi, a co ma zgaga do włosków u dziecka? jest jakiś przesąd? pierwsze słyszę ;)

witaj Kamajla :)

Radiszka, współczuję problemów z dziąsłami, mam nadzieję, że uda Ci się poradzić sobie z tym!

Kate, jeszcze raz - powodzenia na egzaminie :)

Zania, trzymam kciuki, żeby mała się odwróciła jeszcze! a nawet jeśli tego nie zrobi, to najważniejsze, że będzie na świecie, przy Tobie i zdrowa, nieważne jaki poród!

Pay, to, co opisałaś to chyba może być czop..

ja się boję porodu i o dziecko, chcę rodzić ze znieczuleniem, w Niemczech nie ma z tym problemu na szczęście. w sumie, boję się, ale im bliżej tym bardziej jestem nastawiona pozytywnie, mam nadzieję, że wszystko będzie, odpukać, dobrze. na początku myślałam o cesarce na życzenie..

radiszka lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ..

Dziś obudziło Mnie słoneczko, które świeciło 2 tygodnie temu ..
    Już dość tej melancholijnej pogody ;)

Kate trzymam kciuki za egzamin ;)

A przy okazji Witam się w 33 tc <3

wikaa, Ivettka lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja wczoraj sprawdzałam hemoglobinę, 13,2 bez brania żelaza, czyli jest ok :P
    Kate, powodzenia na egzaminie.
    Masażu krocza nie robię, zresztą przy drugim pomoć juz nie trzeba, przy pierwszym miałam nacinane i jestem zadowolona, bo synuś duży był to jakbym pękła to nie było by wesoło. A tak to tylko 3 szwy i kilka godzin po porodzie bez bólu siedziałam nawet na plastikowym krześle ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Miło, ze zawitalas Kamajla89.

Kciukam za wizytujące dzisiaj. Pay moim zdaniem, to mógł byc czop. Daj znać co lekarz powiedział na jego temat. Mi skrawek tez wypadł ale po badaniu jak już byłam w domu.

Kate kciukam za egzamin.

Ja boje sie i bólu porodowego i ewentualnego nacięcia a po porodzie, ze nie będę miała pokarmu. Na szczęście w szpitalu mam Zzo za darmo i na pewno skorzystam a poza tym położne sa super (na szkole rodzenia poznałam) i liczę bardzo na ich pomoc. Szpital w którym mam zamiar rodzic ma bardzo dobre opinie a poza tym jest prywatny tylko, ze ma podpisana umowę z NFZ. Raz już tam leżałam na oddziale gin i wspominam ten czas pozytywnie.

Zania mam nadzieje, ze dzidziuś jeszcze sie obróci.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:) Pay mi się też wydaje że to może być kawałek czopa...daj proszę znać co na to wszystko lekarz.

Ja też byłam nacinana przy porodzie i się z tego cieszyłam bo przynajmniej nie popekalam niekontrolowanie.

Kate dostajesz kopa w tyłek na powodzenia!

Dzięki Amarranta spróbuję oliwki też.

Jeśli chodzi o znieczulenie to ja się tak zastanawiam jak ten gaz działa. Czy rzeczywiście przeciwbolowo:) czy tylko rozsmiesza:)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    A możesz powiedzieć dlaczego akurat ten ? Właściwie o szpitalu na lubartowskiej słyszy się więcej negatywnych niż pozytywnych opinii. ... Coś się zmieniło ? Hmmm. ... ?
    Wydaje mi się ze szpital na Lubartowskiej ma złą opinię raczej ze wzgledu na swoją lokalizację,
    studiowałam w Lublinie, miałam praktyki na porodówce na Lubratowskiej, jak dla mnie podejście położnych do rodzących było super, te kobiety cały czas się śmiały, robiłam praktyki wtedy z moim obecnym mężem i gdybym miała możliwość to z chęcią bym tam rodziła tylko że mieszkamy 130 km od Lublina i musileismy wybrac inny szpital. Rodziła tam moja koleżanka i też sobie chwaliła.
    Dla jednych minusem może być, że czasem są studenci i patrzą, ale była kobieta której na początku sie to nie podobało, ale później była nam wdzięczna, że zajmowaliśmy jej czas bo rodziła dosyć długo.
    Nie wiem tylko jak cc tam przebiega bo nie udało mi się ani razu być.

wikaa, kate851 lubią tę wiadomość

‹‹ 907 908 909 910 911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ