X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Najpierw to wszystkiego co dobre dla naszych dzieciaczków w brzuszkach no i tych juz poza brzuszkami tez oczywiscie ;-)

Dziewczyny współczuje tym z was które spac nie mogą :-/

Ola - wózek ładniusi i mnie sie kolor bardzo podoba :-)

Amarranta - Udanej rocznicy, mam nadzieje ze maz czymś miłym cię zaskoczy ;-)

Verona - zgadzam sie z dziewczynami, ze powinnaś pomysleć nad badaniami bo nie wiadomo co to za cholerstwo może byc... :-/

Co do koszul to ja tez naszukałem sie żeby znaleźć jakaś krótsza i taka która ładnie leży bo większość to takie babcine :-/ ale na szczęście sie udało i skracać nie musiałam... ;-)
    Ja za to dzis po raz pierwszy poczułam bóle w pachwinach... A w sumie cieżko określić to uczucie bo to coś pomiędzy bólem a laskotaniem, jakby mały mi tam łapkami gmeral. Az mnie zginęło 2 razy... Teraz to juz chyba tak będzie im bliżej dnia P tym nowe dolegliwości. No cóż....

amarranta lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 - a to jakimi liniami lotniczymi latasz ze w 34tc juz nie można?
    Bo np Ryanair możesz latać do 36tc, a Aerlingus do 35...

1usah371io4htfas.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Ja po zakupach. Upał okropny, zaraz się za obiadek wezmę.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Morroind Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek, ja bym się nie przejmowala jakoś bardzo ta waga z usg. U mnie w 33 tygodniu było 1700 i lekarz najpierw mówił ze dziecko będzie mniejsze, ale w końcu wysłał mnie do szpitala z podejrzeniem hipotrofi. W szpitalu dwa dni później bardzo dokładne usg, wszystkie przepływy itd i Synek miał 2200...
    Nie wydaje mi się żeby w ciagu dwóch dni przybrał 0.5kg,za to wiem ze usg może się nieźle mylić :)

Czekamy serduszko :)
    p19ugox1et98ehpu.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkus dziewczyny ależ ja wam zazdroszczę pogody :-(
    U nas pada od samego rana, w tym roku o lecie to chyba możemy zapomnieć... :-(

1usah371io4htfas.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj niby 19 stopni ale bez słońca więc jakoś mega ciepło to mi nie jest, no może w aucie ;p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, będzie dobrze jak szybciej wróci z pracy ;) mieliśmy iśc na jakiś obiad/kolację

u mnie też pogoda raczej gorsza niż lepsza... ciągle chodzę w kurtce z futrzanym kapturem:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:49

o1489vvjal2gnmht.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam:) w Lublinie pokazuje 25 stopni i piękne słoneczko:) lato:) odebrałam prawko,poszłam na ktg i dziś już ok wyszło, powiedziała mi gin,że widocznie stresowałam się egzaminem, bo w czw dziwne wyszło, za bardzo Niunia się ruszała a dziś już ok:) po ktg poszłam z kumpelą na obiad i lody:) ona tez w ciąży, termin ma niecały miesiąc po mnie i tez dziewczynka:) więc nasze Niunie dziś miały prawdziwy dzień dziecka:) spacer mega zaliczony:)
    Dziś któraś wizytuje oprócz Zani? trzymam kciuki!
    Odnośnie koszul do karmienia to moje są takie w kolano albo i przed, tez nie lubię za długich:) gdzie kupowałyście szlafroki? bo chcę kupić sobie cienki bawełniany.

amarranta lubi tę wiadomość

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze spaceru i cala zmoklam. A miało być 20st i słońce:(
    dzięki za miłe słowa a propos wózka...cena całkowita z gondola i duperelami była kolo 6 tys a dostaliśmy za 1700 więc super okazja!
    Mia normalnie był pewnie poleciała ale mi się od kilku tyg dużo plamien takich różowych a potem brązowych pojawiło i lekarz mi zabronił latać. Zmiany ciśnien i tym podobne.

Tigana, amarranta lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 to faktycznie super okazja!

amarranta, ja tam chodzę w rozpietym płaszczu bo już nie jestem w stanie go zapiąć. W górach śmigałam w męża sportowej kurtce :D/

Co do koszul do karmienia to jedną dostałąm i jest śliczna ale taka ledwo za tyłek, a druga mam taka lużną z żyrafką przed kolano to w niej ostatnio ciągle śpię. Pzed ciąża to tylko rybaczki + koszulka a teraz nie toleruję jak mnie coś w brzuch uciska, więc tylko te koszule do karmienia mi zostają. A w czym się w ogóle rodzi? Trzeba mieć jakąś koszulę specjalną?

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super okazja:) ja kupiłam jedną koszulę do porodu i dwie rozpinane do karmienia, u mnie do szpitala trzeba miec ze sobą absolutnie wszystko łącznie z podkładami na łóżko, kubkiem, sztućcami i papierem toaletowym:) bida na wschodzie;p

• rex Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa dzisiaj chyba też wizytowała.
    U mnie w Pl dawali koszulę do porodu, nawet jak się ktoś upierał, że chce swoją, ja rodziłam w swojej niby, ale jak już miałam rozwarcie na 7-8 cm to mi zdjęły i założyły swoją, a po porodzie jak się umyłam to oddały.
    Tutaj też ponoć swoje wolą. Ja się tam kłócić nie będę, wszystko mi jedno w czym urodzę, tylko po porodzie jakąś swoją założę ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, super okazja:)

Tigana, też chodziłam w męża kurtce, ale później kupiłam na ebayu ciążową parkę (jedynym jej minusem jest to futro na nieodpinanym kapturze) - póki co, o zgrozo, rzadko jest mi w niej za gorąco...
    do karmienia koszuli nocnej jeszcze się nie dorobiłam, mam zwykłą z c&a, o dziwo rozmiar m daje radę. muszę w końcu kupić taką na guziki

mam nadzieję, że wizyty ok!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:47

o1489vvjal2gnmht.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr ja kupiłam sobie koszule z italian f. zwykla na naramkach a ma taki fajny dekold na gumce pomarszczony i fajnie można cycka sobie wyjac,bo tez jakos nie podobają mi się koszule typowo dla ciężarnych
    Ciśnienie mam stale pod kontrola i cukier bo w poprzedniej ciąży miałam z tym problemy i jest w normie,ale w piątek wybiorę się na badania.
    Trzymam kciuki za wizyty.

katepr lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam koszul typowo do karmienia tylko w pepco zwykłe koszulkowe kupiłam w rozmiarze większym, duży dekolt mają i naciagną się do karmienia ewentualnego. Do porodu kupiłam taką rozpinaną z przodu dość głęboko ale nie wiem jeszcze w czym rodzi się w tym szpitalu gdzie chce... w moim miejscowym rodzi się we własnej... a wzięłam rozpinaną bo tu i tu po porodzie jest kontakt ciało do ciała 2 godziny więc porozpinam się i będzie git a w zwykłej musiałabym podciągać...za czasów Młodego nie było tego więc rodziłam w wielkiej koszulce starej M.

dziewczyny nie dają znać jak po wizytach....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jakaś cisza na lipcówkach, dziewczyny czekamy na info z wizyt:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my po wizycie,mala znów bardziej skosnie niż poprzecznie Ale nie widać nic,lekarz zobaczyl że jeszcze dodatkowo trzyma jedną raczke w buzi a druga na buzi więc skubana charakter ma po tacie... zdjęć i filmowania nie lubi. Za wizyte nie placilismy nic... do 25.06 ma czas na obrót później już tylko cc:-(

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:11

katepr, Tigana, dora8201, amarranta, ewela86, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj uparta malutka no:) oby się odwróciła:) trzymam kciuki!

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe zeszle lato przechodziłem w takiej białej sukience co ja nazywalam prześcieradło:) bo lato nie rozpieszczalo ciężarnych w zeszłym roku. I właśnie w tej sukience rodzilam bo potem ja tylko do kosza wyrzucilam zaraz po porodzie. A w szpitalu miałam w sumie trzy koszule na trzy dni bo niestety mimo podkładów i majtek siatecxkowych i tak nietrudno było się pobrudzic krwią. I tylko jedna była typowa dla ciężarnych i karmiących piersią. Tym razem zrobię tak samo:)
    Kate nie tylko na wschodzie takie zwyczaje:) na północy też trzeba miec wszystko od sztućców zaczynając a na papierze kończąc:)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ