X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Najpierw to wszystkiego co dobre dla naszych dzieciaczków w brzuszkach no i tych juz poza brzuszkami tez oczywiscie ;-)

Dziewczyny współczuje tym z was które spac nie mogą :-/

Ola - wózek ładniusi i mnie sie kolor bardzo podoba :-)

Amarranta - Udanej rocznicy, mam nadzieje ze maz czymś miłym cię zaskoczy ;-)

Verona - zgadzam sie z dziewczynami, ze powinnaś pomysleć nad badaniami bo nie wiadomo co to za cholerstwo może byc... :-/

Co do koszul to ja tez naszukałem sie żeby znaleźć jakaś krótsza i taka która ładnie leży bo większość to takie babcine :-/ ale na szczęście sie udało i skracać nie musiałam... ;-)
    Ja za to dzis po raz pierwszy poczułam bóle w pachwinach... A w sumie cieżko określić to uczucie bo to coś pomiędzy bólem a laskotaniem, jakby mały mi tam łapkami gmeral. Az mnie zginęło 2 razy... Teraz to juz chyba tak będzie im bliżej dnia P tym nowe dolegliwości. No cóż....

amarranta lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 - a to jakimi liniami lotniczymi latasz ze w 34tc juz nie można?
    Bo np Ryanair możesz latać do 36tc, a Aerlingus do 35...

1usah371io4htfas.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Ja po zakupach. Upał okropny, zaraz się za obiadek wezmę.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Morroind Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek, ja bym się nie przejmowala jakoś bardzo ta waga z usg. U mnie w 33 tygodniu było 1700 i lekarz najpierw mówił ze dziecko będzie mniejsze, ale w końcu wysłał mnie do szpitala z podejrzeniem hipotrofi. W szpitalu dwa dni później bardzo dokładne usg, wszystkie przepływy itd i Synek miał 2200...
    Nie wydaje mi się żeby w ciagu dwóch dni przybrał 0.5kg,za to wiem ze usg może się nieźle mylić :)

Czekamy serduszko :)
    p19ugox1et98ehpu.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkus dziewczyny ależ ja wam zazdroszczę pogody :-(
    U nas pada od samego rana, w tym roku o lecie to chyba możemy zapomnieć... :-(

1usah371io4htfas.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj niby 19 stopni ale bez słońca więc jakoś mega ciepło to mi nie jest, no może w aucie ;p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, będzie dobrze jak szybciej wróci z pracy ;) mieliśmy iśc na jakiś obiad/kolację

u mnie też pogoda raczej gorsza niż lepsza... ciągle chodzę w kurtce z futrzanym kapturem:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 14:49

o1489vvjal2gnmht.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam:) w Lublinie pokazuje 25 stopni i piękne słoneczko:) lato:) odebrałam prawko,poszłam na ktg i dziś już ok wyszło, powiedziała mi gin,że widocznie stresowałam się egzaminem, bo w czw dziwne wyszło, za bardzo Niunia się ruszała a dziś już ok:) po ktg poszłam z kumpelą na obiad i lody:) ona tez w ciąży, termin ma niecały miesiąc po mnie i tez dziewczynka:) więc nasze Niunie dziś miały prawdziwy dzień dziecka:) spacer mega zaliczony:)
    Dziś któraś wizytuje oprócz Zani? trzymam kciuki!
    Odnośnie koszul do karmienia to moje są takie w kolano albo i przed, tez nie lubię za długich:) gdzie kupowałyście szlafroki? bo chcę kupić sobie cienki bawełniany.

amarranta lubi tę wiadomość

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze spaceru i cala zmoklam. A miało być 20st i słońce:(
    dzięki za miłe słowa a propos wózka...cena całkowita z gondola i duperelami była kolo 6 tys a dostaliśmy za 1700 więc super okazja!
    Mia normalnie był pewnie poleciała ale mi się od kilku tyg dużo plamien takich różowych a potem brązowych pojawiło i lekarz mi zabronił latać. Zmiany ciśnien i tym podobne.

Tigana, amarranta lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW84 to faktycznie super okazja!

amarranta, ja tam chodzę w rozpietym płaszczu bo już nie jestem w stanie go zapiąć. W górach śmigałam w męża sportowej kurtce :D/

Co do koszul do karmienia to jedną dostałąm i jest śliczna ale taka ledwo za tyłek, a druga mam taka lużną z żyrafką przed kolano to w niej ostatnio ciągle śpię. Pzed ciąża to tylko rybaczki + koszulka a teraz nie toleruję jak mnie coś w brzuch uciska, więc tylko te koszule do karmienia mi zostają. A w czym się w ogóle rodzi? Trzeba mieć jakąś koszulę specjalną?

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super okazja:) ja kupiłam jedną koszulę do porodu i dwie rozpinane do karmienia, u mnie do szpitala trzeba miec ze sobą absolutnie wszystko łącznie z podkładami na łóżko, kubkiem, sztućcami i papierem toaletowym:) bida na wschodzie;p

• rex Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa dzisiaj chyba też wizytowała.
    U mnie w Pl dawali koszulę do porodu, nawet jak się ktoś upierał, że chce swoją, ja rodziłam w swojej niby, ale jak już miałam rozwarcie na 7-8 cm to mi zdjęły i założyły swoją, a po porodzie jak się umyłam to oddały.
    Tutaj też ponoć swoje wolą. Ja się tam kłócić nie będę, wszystko mi jedno w czym urodzę, tylko po porodzie jakąś swoją założę ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, super okazja:)

Tigana, też chodziłam w męża kurtce, ale później kupiłam na ebayu ciążową parkę (jedynym jej minusem jest to futro na nieodpinanym kapturze) - póki co, o zgrozo, rzadko jest mi w niej za gorąco...
    do karmienia koszuli nocnej jeszcze się nie dorobiłam, mam zwykłą z c&a, o dziwo rozmiar m daje radę. muszę w końcu kupić taką na guziki

mam nadzieję, że wizyty ok!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 18:47

o1489vvjal2gnmht.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr ja kupiłam sobie koszule z italian f. zwykla na naramkach a ma taki fajny dekold na gumce pomarszczony i fajnie można cycka sobie wyjac,bo tez jakos nie podobają mi się koszule typowo dla ciężarnych
    Ciśnienie mam stale pod kontrola i cukier bo w poprzedniej ciąży miałam z tym problemy i jest w normie,ale w piątek wybiorę się na badania.
    Trzymam kciuki za wizyty.

katepr lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mam koszul typowo do karmienia tylko w pepco zwykłe koszulkowe kupiłam w rozmiarze większym, duży dekolt mają i naciagną się do karmienia ewentualnego. Do porodu kupiłam taką rozpinaną z przodu dość głęboko ale nie wiem jeszcze w czym rodzi się w tym szpitalu gdzie chce... w moim miejscowym rodzi się we własnej... a wzięłam rozpinaną bo tu i tu po porodzie jest kontakt ciało do ciała 2 godziny więc porozpinam się i będzie git a w zwykłej musiałabym podciągać...za czasów Młodego nie było tego więc rodziłam w wielkiej koszulce starej M.

dziewczyny nie dają znać jak po wizytach....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jakaś cisza na lipcówkach, dziewczyny czekamy na info z wizyt:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my po wizycie,mala znów bardziej skosnie niż poprzecznie Ale nie widać nic,lekarz zobaczyl że jeszcze dodatkowo trzyma jedną raczke w buzi a druga na buzi więc skubana charakter ma po tacie... zdjęć i filmowania nie lubi. Za wizyte nie placilismy nic... do 25.06 ma czas na obrót później już tylko cc:-(

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:11

katepr, Tigana, dora8201, amarranta, ewela86, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj uparta malutka no:) oby się odwróciła:) trzymam kciuki!

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe zeszle lato przechodziłem w takiej białej sukience co ja nazywalam prześcieradło:) bo lato nie rozpieszczalo ciężarnych w zeszłym roku. I właśnie w tej sukience rodzilam bo potem ja tylko do kosza wyrzucilam zaraz po porodzie. A w szpitalu miałam w sumie trzy koszule na trzy dni bo niestety mimo podkładów i majtek siatecxkowych i tak nietrudno było się pobrudzic krwią. I tylko jedna była typowa dla ciężarnych i karmiących piersią. Tym razem zrobię tak samo:)
    Kate nie tylko na wschodzie takie zwyczaje:) na północy też trzeba miec wszystko od sztućców zaczynając a na papierze kończąc:)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ