X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, współczuję.Może za długo stałaś albo gorąco było, to normalne,że w kościele robi się słabo, a co mówić w ciąży. Ja miałam tak akurat przed ciążą, w ciąży mogę stać i stać:) Nie jesteś żadnym mięczakiem, nawet tak nie myśl:) są gorsze dni, nie zawsze będziemy czuć się rewelacyjnie. Odpocznij, poleż z nogami na poduszce i będzie dobrze:) ja wcinam banana z nutellą, bo az się trzęsłam heh.

Ivettka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pierw mi było słabo przy staniu a później już i przy siedzeniu, siedziałam z tyłu w wolnej przestrzeni ścisku nie było,ale to chyba zapach tego wnętrza i w ogóle, mała się cały czas wierci, mam nadzieję że Pan Bóg mi wybaczy :)

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka no coś ty nie możesz sie przejmować takimi rzeczami... Jesteś w ciazy i to zrozumiałe ze mogło ci sie słabi zrobić, a ze stało sie to w kościele no cóż bywa i tak... Ale to nie jest żaden powód do zmartwień, to ze zasłabłam może i tak... ale przynajmniej nie to ze akurat zasłabłas w kościele... ;-)

Ja problemów ze snem nie miewam praktycznie wcale, na dowód tego dzis wstałam o 13:00 :-P
    W nocy tez mi sie pobudki nawet na siku nie zdarzają, pierwsza ok 7:00 najwcześniej a potem śpię dalej... ;-)
    U nas wczoraj byli goście, i Grill a teraz ruszamy na zakupy ;-) mam nadzieje ze małemu uda sie coś fajnego upolować i będę mogła sie wam pochwalić ;-) papa do pózniej dziewczynki

Ivettka, kate851, amarranta lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za długi weekend macie?

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Ciało jest w czwartek:)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:16

1kasiulka1, amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa - jutro mam to USG dodatkowe, mam pojechać po bardzo dużym obiedzie :) ale co on tam nagra nie wiem...

Ja wczoraj cały dzień sprzątałam dom, o 17.00 już mi nogi w d... wchodziły. Ale mój mąż, wymyślił,że zrobimy ognisko i kociołek...hm,zachcianka wzięła góre. Siedzieliśmy ze znajomymi do 1.00. Wstałam już o 6.00 dziś rano bo znów o 13.00 zaprosiłam rodzinke (12osob) na obiad.... na daną chwilę siedzę, po sprzątaniu bo już jestem wykończona. Dobrze,że mama mi pomogła:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki ;)

Wstawilam dziś w końcu pierwsze pranie z ciuchami młodego- proszę o brawa :D i przy okazji segregowania zauważyłam że prawie nie mam spodenek takich z zakrytymi stopami, wszystkie kurcze bez :p muszę dokupić byłam w tesco ale były jedne tylko :/ może na necie coś będzie.
    Dziewczyny te co mają niską hemoglobine, może poproscie o inne żelazo ginekologa? Bo nie może być tak że je bierzecie a hemoglobina nic nie rośnie albo mało. Ja np biore sorbifer durules i jest super, po 50 dniach brania po 1 tab dziennie wzrosła mi z 10,2 do 12,3 i jem je dalej.
    My w długi weekend siedzimy w domku, tzn ja siedzę, mąż w pracy .
    Jeszcze miesiąc :D i będziemy pękać, chociaż pewnie zacznie się w połowie czerwca :)

zielona1 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero teraz dowiem sie czy hemoglobina mi sie podniosla bo ostatnie badania mialam robione na poczatku kwietnia.Ja dzisiaj tez sie wzielam ze pranie rzeczy malego,najpierw wzielam do prania rzeczy ktore zabiore dla niego do szpitala a pozniej wypiore reszte.Od wczoraj jakos gorzej sie czuje psychicznie,wszystko mnie denerwuje i mam ochote na kogos nawrzeszczec.To chyba przez ten brak snu tak mi odwala :(

fb1af55ff0.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamajla mi tez ciągle odwala, wściekam się z byle powodu, drę z byle powodu, ciągle chodzę rozdrażniona. ... :-/

Ivettka takie sytuacje w ciąży są normalne.... Zawsze może być ten gorszy dzień. Duchota, zapachy, długie stanie, może ciśnienie Ci spadło. ... Najważniejsze, że znalazły się osoby, które Ci pomogły. Teraz lepiej samej się nie wybierać nigdzie szczególnie, że mają zacząć się upały. ... Uważaj na siebie ;-)

Zania daj znać jak po usg. Ja cały czas czuje mała z główka nad pępkiem. ... Zaczynam się martwić. , bo ja rodze duże dzieci i boję się, że jak jeszcze podrośnie, to choć będzie chciała to i tak już nie da rady fiknąć do góry nogami..... Jakoś boję się ewentualnej cesarki, mimo, że wiem, że poród naturalny do lightowych nie należy ..... :-/

Katepr brawa dla Ciebie !!!!! Ja jeszcze nic nie upralam .... Myślicie, że początek lipca będzie juz zbyt późnym terminem ? :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 20:01

Malagosia, Pay, katepr lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa moja główkę dalej po lewej stronie ma,a nóżkami kopie mnie po przeponie z prawej stronie,czasem kopnie i przejedzie cała stopa haha,fajne uczucie. i stopke mi wypycha aż się taka "kulka" wystajaca robi:-) będzie mi tego brakowało po porodzie..

Może się odwroca jeszcze,choć moja też duża... i też obawiam się ze nie da rady

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ostatnio słyszałam żeby np.zabrać się za mycie podłóg na klęcząco,ponoć to pomaga :P

• wikaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wiesz ile ja się na działce grządek opieliłam na czworaka ? Śpię na prawym boku prawie non stop..... I mały uparciuch ciągle główką w górę !

Ivettka lubi tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam ha was przeczytałam a tylko chciałabym się dowiedzieć ile ważą wasze dzieciaki?? Moja w 33t2d 2058g i dokt mówi że nie za duża i żeby tylko do 2,5kg dobila.
    Boję się bo z pierwszą córa w 39tc ważyła 2,300 i byłam przed.cc TydIen na kroplowkach na dozywianiu i urodziła się 2540 a ja za.wszelką cenę chce szpitala uniknąć. Z resztą źle to na mnie wpłynęło wtedy na mojmoją psychikę...
    Możecie napisać TydIen i wagę dzieciaków???

16udskjogri4r6n4.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek u mnie w 32+3 Tomuś ważył 2200 g ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tydz. 31+0 - 1891 g.
    Do jutra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 23:03

• rex Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek, ja Ci we wtorek napiszę, ale u mnie to raczej większa będzie niż powinna.
    Wikaa a w Twoim szpitalu jak główką do góry to od razu cesarkę, czy kolejny poród to upierają się na SN?
    Bo u mnie w szpitalu to od razu cc było, a w niektórych wiem, że sn :( przy pośladkowym to jednak bym cc wolała...

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex jutro mam wizytę - a właściwe to już dzisiaj :-/ - i zapytam..... ale nie wyobrażam sobie rodzić posladkowo. ... :O Myślę, że nawet w PL ułożenie miednicowe jest wskazaniem do cc.... Aczkolwiek nie wiem :-/ Nigdy nie rodziłam w ten sposób, bo obydwaj moi chłopcy na ostatnim usg wisieli juz głowami w dół. ... ;-)
    Zobaczymy...... Na razie znowu się przebudziłam i czekam na sen.... :-/

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry a w zasadzie noc dobra tzn niedobra bo nie śpię od godziny....
    U nas dość intensywny weekend bo w końcu M wziął się za remont pokoiku dla Lusi więc i markety budowlane trzeba było zwiedzić i pracy dużo... Dodatkowo weekend dziecka Młodemu robiliśmy wiec lody, maki i inne byly grane... Niestety nie udało nam się skończyć bo trzeba było poszpachlowac trochę ścian i zamalowanie na biało bardzo ciemnych ścian nie jest łatwe i wymaga czasu....

Nadrobiłam wszystko ale raz ze pora niezbyt a dwa macica na mózg uciska to odniosę się do ostatnich postow

Jesli chodzi o wagę Luśka w 31+6tc ważyła 1797g

Jesli natomiast chodzi o posladkowy poród to w moim szpitalu nie jest (w każdym razie 7 lat temu nie był) wskazaniem do cc - dziewczyna z sali poporodowej mojej rodziła sn pierwsze dziecko.... W tym szpitalu w którym będę rodzić jeszcze nie wiem ale liczę ze jest wskazaniem...

A propos położenia to moja ciągle siedzi poprzecznie lub pośladkowo - kręci się w tych 2 pozycjach, najczęściej jest skośnie iz tego co czuję nadal nie zgięła się w pół...:/ uparta gwiazda!

Aaa i muszę się pochwalić - powolutku kompletuje wyprawkę i rzeczy do spakowania torby. W piątek skoczyło mi ciśnienie i trochę się przestraszyłam wiec zaraz zamówilam szlafrok cienki, kupiłam kapcie do szpitala (bo ja nie kapciowa w domu brak tego bylo) , koszule do porodu, 2 staniki do karmienia. Wzięłam też nakładki na sedes i kosmetyki dla mnie do szpitala. Zorientowałam się gdzie u nas kupie kosmetyki dla Lusi, pokazałam M co kupić w razie czego gdyby sam musiał się tym zająć i skontaktowałam się z koleżanką która ma sklep na allegro z dzieciowymi rzeczami (typu smoczki, butelki, art. higieniczne po porodzie dla mnie i malej) co ma w stałej ofercie na juz a co mi sprowadzi... Wiec tak sobie myślę ze w tym całym moim pozornym nieprzygotowaniu jest jakiś plan.... ;)

amarranta, Tigana, ewela86 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, widzę że dziś jakaś bezsenna noc:-/ ja niestety też nie śpię i jakoś się nie zapowiada, mam oczy jak 5 zł. Moj mamy w 32 tyg ważył aż 2300 więc spooooro.

dora8201 lubi tę wiadomość

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ