Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym nacieciem to może akurat go unikniemy. W końcu każdy organizm jest inny:) ciekawe czy nacinaja w tym samym miejscu czy robią drugą Blizne z drugiej strony.
Mia wózek cudo. My chyba też już nalezlismy tylko te podwójne są takie drogie...może uda się znaleźć używany. Jak już się zdecydujemy to Wam wkleję link.
Ech i ni przywitalam się dzień dobry w sobotę! -
dzień dobry!
Małgosia, witaj
Kate, gratuluję sukcesu na egzaminie
Pay, super, że szyjka ok! mały się jeszcze może odkręcić
Bombelek, zdrówka!
Kamajla, też mam 14 lipca
bardzo ładny wózek, Mia!
byłam wczoraj pierwszy raz na jodze, w końcu się odważyłam, bardzo polecam, jeśli macie taką możliwość. byłam tak zrelaksowana, że później pół dnia chodziłam po mieście, nie czując zmęczenia, więc w domu padłam.. i zapisałam się w końcu w szpitalu do porodu. jeszcze czeka mnie rozmowa, o tym, jak chcę, żeby te poród wyglądał..
miłego dnia!
Pay, kate851, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Noc miałam z głowy. Zasnelam po 1 a o 5 już mój maluch rozpoczął poranną gimnastykę i nie dał spać. Cukry szaleją A ja już nie mam na nie sił. Oby tylko ten mój Skarb w trakcie swoich ćwiczeń wrócił do pozycji głową w dół. Tłumacze mu od wczoraj ze tak będzie lepiej i dla niego i dla mnie.
Dziękuję Kochanie za kciuki.
Zania ja tez mam gosci tylko dzis wieczór i zostają do jutra.wikaa lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja sobotnio. Zapowiada sie ciepły i słoneczny dzionek.
Pay super, ze szyjka zamknięta i długa. Jak synek tak grasuje w brzuszku to jest szansa, ze jeszcze sie przekreci. A co w końcu zrobiłaś z wózkiem?
Dzisiaj idzie czwarty dzień jak leżę i powiem Wam, ze cieżko nie byc samodzielna. Maz bardzo sie stara, ale aż mnie korci, żeby wstać i coś zrobić Moja mama wczoraj poprala wszystkie ciuszki, została jeszcze tylko pościel i kocyki. Prasowaniem ma zając sie maz, co mnie zaskoczyło ogromnie, bo wiem, ze zawsze od tego sie wzbraniał. Stwierdził, ze ciuszki sa tak małe, ze wystarczy przyłożyć stopkę i nie trzeba żadnej precyzji.
Pięknej soboty życzę.amarranta, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Wózek wystawilismy na olx i myślę ze może też na allegro trzeba by było. Mam nadzieję na odzyskanie choć części funduszy. A jak nie to nie wiem.
Po takiej nocy nie mam siły na nic. A muszę ogarnąć mieszkanie i coś na obiad zrobić... -
Dzień dobry dziewczyny,
Ja wkasnie wybieram sie zamowic w koncu wozek i lozeczko dla malego.Kosmetyki juz prawie wszystkie kupione i powoli szykuje torbe do szpitala.Ja dzisiaj tez kipesko spalam,ale alurat to nic dziwnego bo juz od dluzszego czasu nie moge pospac chociaz 8 godzin.Budze sie co pol godziny,godzine bo jak spie na lewym boku to mnie boli caly posladek.Malenstwu jeszcze sie zachcialo poimprezowac w brzuszku o 4 w nocy i fikal jak szalony.Nie moglam spac do 5,30 a o 8 juz pobudka.Nie wyrabiam juz z tego niewyspania -
Hej Mamuśki!
Pamiętam, że kiedyś któraś z Was wybierała sobie torbę do szpitala na olx, nie miałam wtedy jak zajrzeć na te linki bo wchodziłam tylko z telefonu. A teraz sama muszę jakąś wybrać tylko zupełnie nie wiem jakiej wielkości szukać i wogóle. Czy mogłybyście podesłać jakieś propozycje albo poprostu napisać jakie wielkości mają Wasze? Nie chciałabym wyjść na głupią co to do szpitala jedzie jak na wczasy hehe -
Dzień dobry:)
Amarranta dziękuję! Ja położyłam się o 23.30 i spałam jak zabita po tych wczorajszych stresach:) ale już spokojna głowa:) byłam już z M na zakupkach, kupiliśmy zabawki na dzień dziecka dla Jego chrześnicy:) zostało jeszcze kupić dla dzieci mojej siostry, w sumie to już nie takie dzieci:) chrześniak 15 lat i siostrzenica 10:)
Konwalia miło ze strony męża,że poprasuje ubranka:) ja zaraz zbiorę pranie i też wyprasuję, zostanie jeszcze część ubranek chyba juz 5 pralka heh, no i pościel, pieluszki, kocyki, rożek:)
Pay, Zania oj to współczuję,że nie możecie spać, pewnie zmęczone jesteście.
Radiszka ja też się własnie zastanawiam jaką torbę wziąć bo mam dużą walizkę na kółkach,ale jak same te podkłady schowam duże, to akurat hehe;p Ja muszę pakować absolutnie wszystko do szpitala, bo szpital nie daje nawet widelca czy kubka;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 12:15
-
Witajcie dziewczyny U mnie w domu dzisiaj impreza - córka z okazji swoich 12 urodzin pozapraszała koleżanki i zostałam eksmitowana do swojej sypialni Miały imprezować w ogrodzie ale pogoda się zepsuła więc zajmują mi salon Przygotowałam sobie już ubranka Tomka do prasowania w sypialni więc będę miała co robić
Co do spania - ja o dziwo się wysypiam nawet ostatnio. Dzisiaj spałam do 9 od 23 (w nocy dwa razy na siku wstawanie). Ciężko mi się wstaje, stoi a chodzę jak kaczka Ale wiem, że będzie mi brakować tego stanu jak już urodzę. Uwielbiam budzić się rano, położyć na plecach i czekać na kopniaki - nie muszę nigdy długo czekać, z reguły raz dwa synuś daje znać o sobie
Miłego dnia Dziewczynki1kasiulka1, amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Hejka
Kamajla89 i malagosia - witamy i chętnie powiększamy grono lipcowych mamusiek
kate - gratuluję szósteczki brawka dla Nelci za mentalne wsparcie z brzuszka dla swojej mamusi
bommbelek - zdrówcia !!!
radiszka - co do torby szpitalnej to ja na forum was się radziłam którą wybrać i mam taką w kolorze czerwonym;) bardzo fajnie wykonana i torba i kuferek , jedyny malutki mankament jak dla mnie to jednak jej wielkość bo ręczniki musiałam spakować do reklamówki ale tak poza tym polecam bo wiadomo każda z nas będzie miała potrzebę spakowania więcej lub mniej rzeczy i to jest kwestia indywidualna co do wielkości torby
http://olx.pl/oferta/nowa-torba-podrozna-kuferek-2w1-na-kolkach-verage-CID767-ID5NeQz.html
Co do porodu- też mam stracha ale mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze W szpitalu również będę miała do dyspozycji gaz wziewny, piłeczkę, salę z wanną lub prysznicem w zależności od tego jaka w danym momencie będzie wolna co do znieczulenia jest taka możliwość, ale moja gin i położna mówiły że o anestezjologa trudno bo zależy na jakim będzie oddziale i jeśli się pojawi to musi stwierdzić czy dawać znieczulenie czy jednak lepiej urodzić bez:/ Położna też jeszcze utwierdzała w przekonaniu na SR że poród bez znieczulenia przechodzi szybciej i łatwiej jest jej go z nami poprowadzić bo po takim znieczuleniu nie czujemy parcia a tak "współpraca" przebiega lepiej i woli podać zastrzyk rozkurczający niż opierać się na zzo. A gdy oglądaliśmy z mężem szpital i trafiliśmy na salę z wanną to jeszcze śmiał się że spokojnie rozłożyć mógłby się w niej razem ze mną he he na co położna stwierdziła że jeśli będzie chciał to ma spakować kąpielówki, wziąć szampana , truskawki i zrobić sobie wspólne SPA Musimy być dobrej myśli dziewczyny, ja sobie tłumaczę że inne kobitki dały radę to i my też
Pozdrawiam weekendowo was wszystkie i mój synuś z brzuszka przesyła moooocne kopniaki
-
Cześć Brzuchatki.
A ja jeśli nie zmieszczę się w zwykłą torbę, to pakuje wszystko do walizki. I nie będę się zastanawiała, co o mnie pomyślą. Chyba lepiej tak, niż kilka torebek. Część rzeczy zostawię w domu, późnej mąż dowiezie. Ja niestety też muszę spakować wszystko; sztućce, nawet papier toaletowy.
Kate mega gratki zdolniacho, podziwiam, ja w ciązy jestem bardzo rozkojarzona.
Livia najlepszego dla córuni.
Szykuję się po weekendzie na pranie, okazuję się ż też mam tego duzo
Mia my tez zdecydowaliśmy się na ten wózek, ale czarny. Przyznam, że jak oglądałam różowy, żałowałam że nie spodziewamy się dziewczynki -
Kasiulka no tak trzeba być dobrej myśli:) dziękuję dziewczyny:) czuję teraz mega ulgęże już nie muszę nic wkuwać ani się stresować póki co nie zamierzam iść do kolejnych szkół hihi:)
Mia super wózek:) tylko ja wolę 4 kołowy:)
Ja też mam dziś pranie, jedno do prasowania:) a zaraz obiad, wymyśliśmy dziś,że zrobię kebaba:) Miłej soboty:)1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
No ja juz sie ogarnęłam, posprzątałam, pranie zrobiłam i mogę spokojnie do was pisać
Jeszcze tylko czekam na mojego tż az skończy robic swoje papierki i jedziemy na zakupy, a pod wieczór goście maja przyjść i tak każdy weekend heheh
Zjadłam juz cała miseczkę arbuza i czekam az moj dziec w brzuszku zacznie konsumować
Kate - mega dużo masz tego prania dla małej... Chyba powinnaś jej osobna garderobę zorganizować jak tak dalej pójdzie
no ale sie nie dziwie jakbym spodziewała sie córeczki to tez by to tak wyglądało, albo jeszcze gorzej
kate851 lubi tę wiadomość