X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, widziałam to. Normalnie o mnie jak nic :P
    Piję herbatkę, zaraz też do łóżka wskakuję.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ja też myślałam, że przy drugim porodzie może predxej uniknie sie naciedia a tu czytam, że raczej nie

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym nacieciem to może akurat go unikniemy. W końcu każdy organizm jest inny:) ciekawe czy nacinaja w tym samym miejscu czy robią drugą Blizne z drugiej strony.

Mia wózek cudo. My chyba też już nalezlismy tylko te podwójne są takie drogie...może uda się znaleźć używany. Jak już się zdecydujemy to Wam wkleję link.

Ech i ni przywitalam się:) dzień dobry w sobotę!

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Małgosia, witaj :)

Kate, gratuluję sukcesu na egzaminie :)

Pay, super, że szyjka ok! mały się jeszcze może odkręcić:)

Bombelek, zdrówka! :)

Kamajla, też mam 14 lipca

bardzo ładny wózek, Mia!

byłam wczoraj pierwszy raz na jodze, w końcu się odważyłam, bardzo polecam, jeśli macie taką możliwość. byłam tak zrelaksowana, że później pół dnia chodziłam po mieście, nie czując zmęczenia, więc w domu padłam.. i zapisałam się w końcu w szpitalu do porodu. jeszcze czeka mnie rozmowa, o tym, jak chcę, żeby te poród wyglądał..

miłego dnia! :)

Pay, kate851, ewela86 lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku dni,pobudka o 4.00 :-/ dziś wstawilam już pralke i jade na zakupy... nie wiem co jest grane. Po południu będę chodZiła jak zombie. Jutro mam gości w sumie 12 osobowa rodzinka dobrze,ze tylko na obiadek;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Noc miałam z głowy. Zasnelam po 1 a o 5 już mój maluch rozpoczął poranną gimnastykę i nie dał spać. Cukry szaleją A ja już nie mam na nie sił. Oby tylko ten mój Skarb w trakcie swoich ćwiczeń wrócił do pozycji głową w dół. Tłumacze mu od wczoraj ze tak będzie lepiej i dla niego i dla mnie.

Dziękuję Kochanie za kciuki.

Zania ja tez mam gosci tylko dzis wieczór i zostają do jutra.

wikaa lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja sobotnio. Zapowiada sie ciepły i słoneczny dzionek.

Pay super, ze szyjka zamknięta i długa. Jak synek tak grasuje w brzuszku to jest szansa, ze jeszcze sie przekreci. A co w końcu zrobiłaś z wózkiem?

Dzisiaj idzie czwarty dzień jak leżę i powiem Wam, ze cieżko nie byc samodzielna. Maz bardzo sie stara, ale aż mnie korci, żeby wstać i coś zrobić ;) Moja mama wczoraj poprala wszystkie ciuszki, została jeszcze tylko pościel i kocyki. Prasowaniem ma zając sie maz, co mnie zaskoczyło ogromnie, bo wiem, ze zawsze od tego sie wzbraniał. Stwierdził, ze ciuszki sa tak małe, ze wystarczy przyłożyć stopkę i nie trzeba żadnej precyzji. ;)

Pięknej soboty życzę.

amarranta, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek wystawilismy na olx i myślę ze może też na allegro trzeba by było. Mam nadzieję na odzyskanie choć części funduszy. A jak nie to nie wiem.

Po takiej nocy nie mam siły na nic. A muszę ogarnąć mieszkanie i coś na obiad zrobić...

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    Ja wkasnie wybieram sie zamowic w koncu wozek i lozeczko dla malego.Kosmetyki juz prawie wszystkie kupione i powoli szykuje torbe do szpitala.Ja dzisiaj tez kipesko spalam,ale alurat to nic dziwnego bo juz od dluzszego czasu nie moge pospac chociaz 8 godzin.Budze sie co pol godziny,godzine bo jak spie na lewym boku to mnie boli caly posladek.Malenstwu jeszcze sie zachcialo poimprezowac w brzuszku o 4 w nocy i fikal jak szalony.Nie moglam spac do 5,30 a o 8 juz pobudka.Nie wyrabiam juz z tego niewyspania :(

fb1af55ff0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!

Pamiętam, że kiedyś któraś z Was wybierała sobie torbę do szpitala na olx, nie miałam wtedy jak zajrzeć na te linki bo wchodziłam tylko z telefonu. A teraz sama muszę jakąś wybrać tylko zupełnie nie wiem jakiej wielkości szukać i wogóle. Czy mogłybyście podesłać jakieś propozycje albo poprostu napisać jakie wielkości mają Wasze? Nie chciałabym wyjść na głupią co to do szpitala jedzie jak na wczasy hehe ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :-)
    Właśnie otworzyłam oczy...
    Napisze więcej jak sie obudzę do końca, bo narazie próbuje was czytać i skupić sie nie mogę heheh ;-)

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Amarranta dziękuję!:) Ja położyłam się o 23.30 i spałam jak zabita po tych wczorajszych stresach:) ale już spokojna głowa:) byłam już z M na zakupkach, kupiliśmy zabawki na dzień dziecka dla Jego chrześnicy:) zostało jeszcze kupić dla dzieci mojej siostry, w sumie to już nie takie dzieci:) chrześniak 15 lat i siostrzenica 10:)
    Konwalia miło ze strony męża,że poprasuje ubranka:) ja zaraz zbiorę pranie i też wyprasuję, zostanie jeszcze część ubranek chyba juz 5 pralka heh, no i pościel, pieluszki, kocyki, rożek:)
    Pay, Zania oj to współczuję,że nie możecie spać, pewnie zmęczone jesteście.
    Radiszka ja też się własnie zastanawiam jaką torbę wziąć:) bo mam dużą walizkę na kółkach,ale jak same te podkłady schowam duże, to akurat hehe;p Ja muszę pakować absolutnie wszystko do szpitala, bo szpital nie daje nawet widelca czy kubka;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 12:15

• livia30 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;) U mnie w domu dzisiaj impreza - córka z okazji swoich 12 urodzin pozapraszała koleżanki i zostałam eksmitowana do swojej sypialni :D Miały imprezować w ogrodzie ale pogoda się zepsuła więc zajmują mi salon ;) Przygotowałam sobie już ubranka Tomka do prasowania w sypialni więc będę miała co robić ;)

Co do spania - ja o dziwo się wysypiam nawet ostatnio. Dzisiaj spałam do 9 od 23 (w nocy dwa razy na siku wstawanie). Ciężko mi się wstaje, stoi a chodzę jak kaczka :D Ale wiem, że będzie mi brakować tego stanu jak już urodzę. Uwielbiam budzić się rano, położyć na plecach i czekać na kopniaki - nie muszę nigdy długo czekać, z reguły raz dwa synuś daje znać o sobie ;)

Miłego dnia Dziewczynki :)

1kasiulka1, amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Kamajla89 i malagosia - witamy i chętnie powiększamy grono lipcowych mamusiek ;)

kate - gratuluję szósteczki ;) brawka dla Nelci za mentalne wsparcie z brzuszka dla swojej mamusi ;)

bommbelek - zdrówcia !!!

radiszka - co do torby szpitalnej to ja na forum was się radziłam którą wybrać i mam taką w kolorze czerwonym;) bardzo fajnie wykonana i torba i kuferek , jedyny malutki mankament jak dla mnie to jednak jej wielkość bo ręczniki musiałam spakować do reklamówki ale tak poza tym polecam bo wiadomo każda z nas będzie miała potrzebę spakowania więcej lub mniej rzeczy i to jest kwestia indywidualna co do wielkości torby ;)

http://olx.pl/oferta/nowa-torba-podrozna-kuferek-2w1-na-kolkach-verage-CID767-ID5NeQz.html

Co do porodu- też mam stracha ale mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze ;) W szpitalu również będę miała do dyspozycji gaz wziewny, piłeczkę, salę z wanną lub prysznicem w zależności od tego jaka w danym momencie będzie wolna ;) co do znieczulenia jest taka możliwość, ale moja gin i położna mówiły że o anestezjologa trudno bo zależy na jakim będzie oddziale i jeśli się pojawi to musi stwierdzić czy dawać znieczulenie czy jednak lepiej urodzić bez:/ Położna też jeszcze utwierdzała w przekonaniu na SR że poród bez znieczulenia przechodzi szybciej i łatwiej jest jej go z nami poprowadzić bo po takim znieczuleniu nie czujemy parcia a tak "współpraca" przebiega lepiej i woli podać zastrzyk rozkurczający niż opierać się na zzo. A gdy oglądaliśmy z mężem szpital i trafiliśmy na salę z wanną to jeszcze śmiał się że spokojnie rozłożyć mógłby się w niej razem ze mną he he na co położna stwierdziła że jeśli będzie chciał to ma spakować kąpielówki, wziąć szampana , truskawki i zrobić sobie wspólne SPA :) Musimy być dobrej myśli dziewczyny, ja sobie tłumaczę że inne kobitki dały radę to i my też ;)

Pozdrawiam weekendowo was wszystkie i mój synuś z brzuszka przesyła moooocne kopniaki :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Asiulka85 Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuchatki.

A ja jeśli nie zmieszczę się w zwykłą torbę, to pakuje wszystko do walizki. I nie będę się zastanawiała, co o mnie pomyślą. Chyba lepiej tak, niż kilka torebek. Część rzeczy zostawię w domu, późnej mąż dowiezie. Ja niestety też muszę spakować wszystko; sztućce, nawet papier toaletowy.

Kate mega gratki zdolniacho, podziwiam, ja w ciązy jestem bardzo rozkojarzona.

Livia najlepszego dla córuni.

Szykuję się po weekendzie na pranie, okazuję się ż też mam tego duzo :)

Mia my tez zdecydowaliśmy się na ten wózek, ale czarny. Przyznam, że jak oglądałam różowy, żałowałam że nie spodziewamy się dziewczynki :)

eiktrjjgaqtwe4b8.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka no tak trzeba być dobrej myśli:) dziękuję dziewczyny:) czuję teraz mega ulgę:)że już nie muszę nic wkuwać ani się stresować:) póki co nie zamierzam iść do kolejnych szkół hihi:)
    Mia super wózek:) tylko ja wolę 4 kołowy:)
    Ja też mam dziś pranie, jedno do prasowania:) a zaraz obiad, wymyśliśmy dziś,że zrobię kebaba:) Miłej soboty:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• amarranta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam ze spaceru i pochłonęłam pół kilo truskawek z jogurtem, idę się położyć na pół godzinki :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:09

amarranta lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz sie ogarnęłam, posprzątałam, pranie zrobiłam i mogę spokojnie do was pisać:-)
    Jeszcze tylko czekam na mojego tż az skończy robic swoje papierki i jedziemy na zakupy, a pod wieczór goście maja przyjść i tak każdy weekend heheh ;-)
    Zjadłam juz cała miseczkę arbuza i czekam az moj dziec w brzuszku zacznie konsumować ;-)

Kate - mega dużo masz tego prania dla małej... Chyba powinnaś jej osobna garderobę zorganizować jak tak dalej pójdzie ;-)
    no ale sie nie dziwie jakbym spodziewała sie córeczki to tez by to tak wyglądało, albo jeszcze gorzej ;-)

kate851 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:16

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ