Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka.
A ja właśnie wróciłam z młodym z działki. Starszy z m. pojechał na rowerach na przejażdżkę a teraz poszli na basen. A ja wszamałam pączka ale dalej coś bym zjadła.Zaraz chyba dobiorę się do truskawek. Wczoraj na kolację za to naszło mnie na śledzia. ... Znowu mam zachcianki
Moje wyniki niestety gorsze.... hemoglobina 10.9 - niestety mimo witamin i żelaza, spada.....
-
wikaa wrote:Hejka.
A ja właśnie wróciłam z młodym z działki. Starszy z m. pojechał na rowerach na przejażdżkę a teraz poszli na basen. A ja wszamałam pączka ale dalej coś bym zjadła.Zaraz chyba dobiorę się do truskawek. Wczoraj na kolację za to naszło mnie na śledzia. ... Znowu mam zachcianki
Moje wyniki niestety gorsze.... hemoglobina 10.9 - niestety mimo witamin i żelaza, spada.....
Wikaa ja mimo suplementów jeszcze piję ten nieszczęsny sok z buraka dodaje do niego jabłko i trochę marchewki i jakoś idzie (choć nie jest to mój ulubiony smak)hemoglbinę mam 10.6 nie rośnie ale też nie spada dalej więc już jakiś plus
wikaa lubi tę wiadomość
-
Wikaa,ja też mam hemoglobinę 10.9 i od prawie dwóch miesięcy biorę szelazo SR,idę teraz do drugiego ginekologa,bo od września mieszkałam w Poznaniu z moim ukochanym i tam miałam ginekologa a teraz na ostatnie tygodnie wróciliśmy do rodzinnego miasta żebym mogła urodzić wśród bliskich.Muszę mojemu ginowi powiedzieć żeby mi zlecił badania bo wiem,że trzrba mieć robione na paciorkowce a poza tym chce wiedzieć czy hemoglobina mi się podniosła.Z tymi lekarzami też tak jest,że zlewają badania i mój w Poznaniu od początku ciąży dał mi tylko dwa skierowania na badania.Teraz muszę tego w Koszalinie przycisnąć,żeby mi dał skierowanie.
wikaa lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8681893bbc2.jpg Mój kochany mąż chcąc poprawić mi humor i pocieszyć po nieprzespanej nocy przyniósł frezyjki.
U nas w szpitalu każą pakować się w trzy torby.
Na salę porodowa ręcznik, klapki, szlafrok, wodę i dokumenty.
Na oddział podkłady, wkładki laktacyjne, koszule, kosmetyki, papier i ręcznik papierowy itp. Oraz 10 pieluszek i chusteczki dla dzidziusia, ubierają w swoje ciuszki.
Trzecia to wyprawka na wypis dla dziecka. Przenoszona w dniu wypisu przez tatusia.
Ma to takie plusy ze nie ma się całego mandzuru przy sobie i żadna położna nie marudzi ze ciągnie bo za Tobą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 18:36
wikaa, amarranta, Konwalia, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Pay śliczny bukiet:) ja wczoraj dostałam białe tulipany:) mój M tez mnie rozpieszcza ale on zawsze taki był
ja badania robie w śr, zobaczymy jak u mnie hemoglobina, 10,6jak miałam to tez brałam żelazo, nie biorę od miesiąca i zobaczymy, ostatnio była 11,8. My zaraz mamy gości:) mała imprezkę robimy:) miłego wieczoru:)
-
nick nieaktualnyMoja ostatnia hgb to 11,7 to chyba nawet nawet teraz będę robiła wyniki w środę to zobaczymy
witam w 36 tygodniu a zarazem ostatnim 9 miesiacu
rany kiedy to zlecialo :o... Popakowalam kosmetyczki moje i Julki a od poniedziałku już konkretne pakowanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 01:05
zielona1 lubi tę wiadomość
-
A ja się obudziłam godzinę temu i spać nie mogę. ...
Niestety miałam nadzieję, że wyniki będą lepsze ale nie.... dalej pewnie będę musiała to żelazobbrać. ... fuj.... ale dzięki za słowa wsparcia
Pay bukiet śliczny. Bardzo lubię frezje i ich zapach
Ivettka wow.... Ostatni miesiąc ciąży. .. Dziewczyny jak ten czas leci.... Za chwilę będziemy się rozpakowywac i tulić dzieci w ramionach. Ja co prawda jako jedna z ostatnich, ale też szybko minie....
Zania kiedy masz kontrolne usg ? Moja księżniczka tez uparta.. Cały czas położenie miednicowe i do tego wypieta pupcią na świat. Buzię ma skierowaną do kręgosłupa, czuje jak mnie nóżkami kopie w pęcherz a jak się prostuje to czuję jej główkę tuż nad pępkiem. .. i to dosyć boleśnie....Ivettka, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Widzę,że nie tylko ja cierpię na bezsenność.Dzisiejsza noc to jakiś koszmar.Położyłam się spać o 24,nie mogłam zasnąć do 2 a jak już zasnęłam to pobudka co pół godziny
mały mnie non stop kopie bo się przewracam z boku na bok,jeszcze parę dni takiego spania a będą mi potrzebne zapałki do oczu żebym mogła mormalnie funcjonować
-
Witam
Znowu jakiś czas się nieodzywałam,ale nie mam na nic czasu, ciągle mam coś do zrobienia.
Rozumiem Was doskonale w kwestii nieprzespanych nocy bo mam to samo niestety, zanim poloze się spać to ide 5 razy siku,pozniej przewalam się z boku na bok,dziecko skacze jak małpka a kiedy już zasne to budze się o 5.50 standardowo i koniec spania.Narobiłam trochę zapasów z pieluszkami bo trafiła się fajna promocja, trochę higienicznych rzeczy do szpitala tez mam i koszule.
od jakiegoś tygodnia miewam czeste napinania macicy wczoraj liczyłam sobie nawet i były równo co 6 min, ale nie az tak bolesne co nieprzyjemne, wiec chyba luz...
ale to kłucie w szyjce mnie dobija, to już jest bolesne i czasem isc nie mogę tak boli.
za tydzień na badania i musze zrobić grupe krwi znowu bo zgubiłam gdzies ten papierek(szlag by to trafił).
Czasem podczytuję sobie czerwcówki, które już się zaczely rozpakowywać,ciekawe jak będzie u nasa tu jutro już czerwiec
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 07:16
-
Ja zazwyczaj śpię dobrze, dzisiaj tylko jakiś gorszy dzień, a właściwie noc. Wstałam po siódmej, nastawiłam zmywarkę, drugie pranie juz się kończy i wyszorowałam kabinę. ... Idę coś zjeść po padnę. ...
Milej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 10:15
-
Dzień dobry:)
Współczuję Wam nieprzespanych nocy;/ pewnie w dzień chodzicie jak zombie, my się gościliśmy prawie do północy:) śpię normalnie jak przed ciążą, jeszcze w sumie lepiej, bo się nie stresuję pracą.Czasami wstaję raz siku, w środę robię badania podobnie jak Ivettka:) to wypiję mniej na wieczór,żeby nie wstawać w nocy i żeby mocz był z 8 godzin. Ivettka wow 36tc! gratulacje:) to jesteś jedna z pierwszych, ja jedna z ostatnich:)
Mia heh no mam tego duuużo:) sporo już poprasowane i popakowane w worki rozmiarami:) na sam koniec zostaną kocyki, pościel, rożek, pieluszki:)
W środę wieczorem M mnie zawozi do rodziców na wiejskie ranczo i zostaję aż do nd na ten długi weekend:) już się nie mogę doczekaćPogoda ma być ładna, kupiłam dzieciakom siostry zestaw do badmintona na dzień dziecka to pogramy:) a Wy gdzieś wyjeżdżacie na ten długi weekend? w ogóle planujecie jeszcze przed porodem jakiś wyjazd?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZaniemogłam w kościele...jeszcze trochę i bym leżała na posadzce, babka z facetem mnie podprowadzili do jej samochodu i mnie odwiozła, a żeby było ciekawie to ta pani jest pielęgniarką
, nie dotrwałam do końca....jestem zła na siebie i mam wyrzuty sumienia
mięczak ze mnie