X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, trzymam kciuki, żeby Lilka jeszcze posiedziała w brzuszku!!!

ja dziś wyjątkowo tylko 2 razy wstałam w nocy

teraz moja kolej na dentystę - mam podejrzanie bolące dziąsła przy ósemkach, na szczęście udało mi się umówić na dzisiaj

Zania, malutka ma jeszcze trochę czasu, żeby się obrócić, może nie będzie aż tak uparta :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia dostałaś skurczy w nocy? trzymam mocno kciuki,żeby Lilka posiedziała jak najdłużej!!!
    Ola ja dziś tez wyjątkowo nie mogłam zasnąć,ale M dopiero wrócił z pracy po 23, więc dlatego nie mogłam zasnąć, bo dziwnie jednak samej w domu.Wstawałam dziś tez 2 razy, o dziwo dużo. Jutro raniutko jadę na morfologię, oddam mocz, więc wieczorem mniej piję,żeby w nocy nie wstawać.
    Wstawiłam 4 pralkę ubranek:) za trzecią pralkę zabieram się za prasowanie zaraz:)dziś u nas upał i już zaczynam go odczuwać, muszę się oswoić z tą wysoką temperaturą, bo dziś w Lublinie ma byc 29 stopni!

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate w Sopocie aktualnie 19 i nie zapowiada się na więcej:) dla mnie idealna temperatura.
    kurczę Konwalia zaciskaj nogi i nie daj wyjść Lilce.

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to u nas upał:) czuję,że muszę się oswoić z tą temperaturą, bo nawet przed ciążą źle znosiłam upały,a co mówić teraz w ciąży:) a dziś mamy na 17.30 sr i ja jadę autobusem 40 min;/ a często są bez klimy, nie wiem jak dam radę dziś w tym autobusie.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate851 miałam twardnienie brzucha od jakiegoś czasu i lekarz zalecił leki. Powiedział że jak po nich nie będzie poprawy to mam się zgłosić na izbę. Mimo leżenia i brania lekarstw twardnienie nie ustepowalo. Na ktg wyszły wczoraj pojedyncze skurcze.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Konwalia, oby to były tylko straszaki

Kate Bebetto Nico Plus,zamawiam w poniedziałek :) czas oczekiwania 2 tygodnie bo nie mają szarego na stanie :D

Konwalia lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki za miłe słowa:-)

Konwalia,trzymajcię się z Lilunia cieplo,oby jak najdłużej posiedziała:-)

Upał masakra- paluchy puchna chyba trzeba ściągać obrączkę i pierścionki:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno pierścionka zaręczynowego i obrączki nie noszę a tak mi tego brakuje :( Czuję się bez nich taka... naga :D

Jadę Dziewuszki zaraz na sesję zdjęciową - koleżanka ze szkoły mi robi w studiu. To już druga i ostatnio - nie mam na więcej siły ;)

Buziaki

radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja już dawno pierścionka zaręczynowego i obrączki nie noszę a tak mi tego brakuje :( Czuję się bez nich taka... naga :D

Jadę Dziewuszki zaraz na sesję zdjęciową - koleżanka ze szkoły mi robi w studiu. To już druga i ostatnio - nie mam na więcej siły ;)

Buziaki

Hehe Livia ja mam to samo uczucie, też już od jakiegoś czasu nie noszę bo ciężko ściągnąć...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja dopiero dziś poczułam,ze jest ciasna:-) Kurcze u nas dziś wskoczyl 33tc;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ,

Pogoda była całkiem niezła, a teraz zrobiło się duszno i parno ..
    Grzmi więc zapewne coś się dzisiaj będzie działo ;) ..

Wiatraczek poszedł w ruch :D

Konwalia trzymam kciuki aby córeczka jeszcze troszkę poczekała ;)

Jeśli chodzi o obrączkę i pierścionek to ściągnęłam bodajże w 15 tc, nie chciałam ryzykować ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Tak sobie na luzaku was czytam, a tu widzę ze Konwalia w szpitalu... :-/
    Trzymaj sie kochana, i zaciskaj'nogi niech dziec jeszcze posiedzi troche...
    Oby te skurcze okazały sie tylko straszakami...
    Informuj nas jak znajdziesz chwile...
    Buźki

Co do pogody to ja juz sie chyba wypowiadała nie będę...
    Kate tak Ci zazdroszczę bo ja to taki narkoman słoneczny jestem, i wiecznie mi słońca mało a u nas cały maj było zimno, wczoraj to wogole jakby huragan i dzis widzę ze powtórka z rozrywki... :-( i tylko 14stopni i deszcz... A na poprawę nie ma co liczyćw najbliższym czasie... :-(
    Z tego wszystkiego nawet żaluzji nie odsłaniam bo i tak szaro i ciemno i do d..... :-/ normalnie depresji można sie nabawić...

1usah371io4htfas.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam popołudniowo. ...
    Konwalia nie wygłupiaj się i nogi trzymaj zaciśnięte ;-) Oby Twoje skurcze szybciutko ustały....

No faktycznie, u nas dzisiaj niezły upał. ... m. ma wolne i jeździliśmy po komisach samochodowych szukać większego auta, ale dałam radę tylko w czterech a potem wymiękłam. .... Palce u rąk popuchły , nogi w kostkach też. ... :-/ Dziewczynki to dopiero początek. ... Ja młodego urodziłam ostatniego sierpnia wiec juz zaczynam się obawiać. ....

Ano Zania - dziś zaczynamy nowy tydzień. Ja na wczorajszej wizycie dostałam kartę ruchów i mam uzupełniać. Też to robicie ?

Kate Ty to szalona dziewczyna jesteś ! Oby tylko pralka wytrzymała ;-) !

Idę robić chłodnik. Była przed chwilą tesciowa i o mało mnie nie" zjadła " jak powiedziałam, że nie dodam do niego koperku. .... :O Nie lubię i tyle.... !!!! A ona - co to za chłodnik bez koperku ? odlej sobie a do reszty dodaj.... A ja na to, że robię tak jak lubię a nie tak jak ktoś lubi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 14:52

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa ja nie mam tabelki i nie zapisuje. Moja "księżniczka" jak to mówi mój 2,5 letni sasiad, kica calymi dniami. Wyrabia 10 ruchow w ciagu kilku minut:-)
    Jak mam gorszy dzień to i ona niby mniej się rusza,Ale później nadrabia:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja! u nas piękna pogoda, mega ciepło i nie tak duszno jak wczoraj... Młody został ze mną w domu - robi sobie dłuuugi weekend :) pojechaliśmy uzupełnić szafę jego na lato w sandały i portki krótkie... kurde tak dla 2 kupować to będzie masakra :P

Konwalia trzymam kciuki za Was... niech Lilka jeszcze posiedzi w brzuszku!

Wikaa jakiego auta szukacie? my też musimy zmienić i mam wytyczne dla M że musi być na tyle duży żeby zmieścił nasza rodzinę 2+2, psa (sporego), wózek i bagaże na 2 tyg wakacji ;) więc będę jeździć autobusem ale ja lubię duże auta..
    a wiesz, że nigdy nie jadłam chłodnika?? ;)

pierścionki i inne z palców ściągnęłam dawno mimo, że nie puchną mi palce jeszcze ale z Młodym miałam tak że jak mi nagle spuchły to trzeba było ciąć bo mi siniały już palce... więc na wszelki teraz ściągnęłam i nie mam stresu

Ola właśnie jak patrzyłam na Twój wózek to zaskoczyła mnie jego waga - 15kg! to lżejszy niż niektóe pojedyncze... a jakby nie było waga to mega ważna rzecz przy wózku...

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam upalnie :)
    No u nas po 30 to norma narazie, ale spokojnie, znając życie to jeszcze i takie temp po 6 stopni będziemy mieli ;)
    Obrączki i zaręczynowego nie noszę już z 10 lat :P
    Ale nic mi nie puchnie i ze starszym też mi nic nie puchło, może przez to, że duuuużo piję i duuuużo się ruszam.

Teraz najważniejsze, na dzień dzisiejszy malutka waży 2,500 ;) Nie zmieni się już w chłopczyka ;) i jest główką w dół i to też już się nie zmieni bo głową w kanale (choć dalej mi się to jakieś dziwne wydaje, ale tak ginka twierdzi).

Wikaa, ja chyba nie jadłam chłodnika to nie wiem co się daje :P jedynie hiszpańskie Gazpacho czasem.
    A u babci się robiło chłodniki owocowe to na bank tam nie było koperku :D ale mi koper nic a nic nie przeszkadza osobiście ;)

amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, Konwalia, wytrzymaj jeszcze chociaż z 2 tygodnie ;) :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi puchną palce, na razie tylko na noc zdejmowałam obrączkę, też się czuję bez niej goła. ale już powoli muszę ją zdjąć całkiem :/

o1489vvjal2gnmht.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia trzymaj się w dwupaku. Termin mamy na ten sam dzień wiec wytłumacz Lilce żeby się nie wyglupiala i czekała na lipiec. Memu Szymonkowi będzie raźniej ;)

Dziś idę na wizytę. Mam nadzieję że uzyskam pomoc bo przechodzę jakiś Armagedon. Hemoroidy nie pozwalają mi chodzić, stać o siadaniu już zapomniałam. Nie życzę najgorszemu wrogowi.

Wika narobiłaś mi smaka na chłodnik.;)

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Konwalia trzymam kciuki zeby skurcze przeszly i udalo Ci sie jeszcze wytrzymac chociaz troche dluzej...
    Rex super wiesci, ze malutka juz ulozona jak trzeba i do tego nadal jest dziewczynka :)
    Ja dzisiaj znowu czuje jakos bardziej klucia w szyjce i niezbyt to przyjemne a tu jeszcze do pracy trzeba isc dzisiaj i jutro. Pogoda nam niestety nie dopisuje ale podobno od jutra ma sie troszke popawic na ok tydzien i pozniej znowu deszcz i wiatr :/ chyba nie bedziemy mieli lata w tym roku...
    Uciekam do pracy, a Wam zycze milego popoludnia :)

rex lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ