X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka ja bliźniaków mieć nie będę tylko Młody będzie miał niecale 11msc jak się Malutka urodzi...stąd podwójny wózek...Ani jedno ani drugie chodzić sprawnie nie będzie:)

juwelka, zania1313 lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, Rex ja dziś też wizytowałam. ... ;-)
    Juz dawno wróciłam i milo mi, że czekałyście :-)
    Co do wizyty: dalej żelazo, ale tym razem poprosiłam o tabletki. Gina nakazała wizyty co 2 tyg. Na następną wizytę mam zlecone toxo, hbs, hiv a za miesiąc ma pobrać wymaz. Szyjka zamknięta i "ładna" cokolwiek to znaczy ;-) Rozmawiałam na temat porodu, gina każe czekać do 36 tc a potem będziemy decydować. Trochę mnie uspokoiła. Na plusie mam dokładnie 6,8 kg. Cieszę się bo dopóki się karmi to waga ładnie spada a potem wraca jak bumerang :-( Tętno zmierzone 135/ min. Dostałam kartę ruchów i mam oznaczać.
    Po wizycie poszłam do pracy zostawić zwolnienie, milo było pogadać z ludźmi chociaż chwilę. Potem poszłam kupić walizkę dla młodego na wylot, zakupy ze starszym bo wyrósł ze spodenek letnich (a dziś u nas prawdziwe lato) i na koniec obiad.... Powoli padam na twarz.....

A co do koszul do porodu doradzam te szpitalne. Po pierwsze, że są odpowiednio przystosowane i maja właśnie to wycięcie na dekolcie na kontakt zaraz po porodzie po drugie, że nie musicie potem wyrzucać swoich ciuchów. .. ;-)

No i na koniec dodam - że wstawiłam pierwsze pranie z ciuszkami na małej. Też dostałam kopa .... !

katepr, kate851, rex, amarranta, Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • katepr Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski gratuluję udanych wizyt, Zania nie martw się może jeszcze maluch fiknie ;p
    Verona właśnie mam koszule z tego italian fashion są całkiem spoko ale mimo to się czuję głupio, nie lubię chyba po prostu takich koszul ;p Do porodu mam specjalnie jakąś tańszą, wyrzucę ją po i tyle ;p a co do zwykłej koszulki do karmienia to odradzam, niewygodnie, czasem babki mają właśnie takie nierozpinane i to jest masakra kawałek cycka tylko wystaje, dziecko zamiast buzią do piersi to tuli się do materiału i w ogóle nieogar ;p ale wiadomo każdy robi jak mu wygodnie ;p

wikaa lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:12

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka na np nie będę wcale chodzić na ktg. Pytałam o to swojej ginki i powiedziała, że ona robi badania wszystkie w trakcie usg więc przepływy doplerem itp i ktg nie jest konieczne wcale ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:12

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do niedawna w ogóle nie zastanawiałam się czy jestem w ciąży czy nie bo Młody nie pozwalal no i brzuszek nie ciazyl. Nawet miałam wyrzuty sumienia ze coreczke zaniedbuje. Ale teraz niestety robi się ciężko. Mieszkamy na 3 piętrze bez windy i mamy psa więc do 18 jak mąż jest w pracy ogarniam cały inwentarz sama:) mama daleko a teściowa szkoda gadać. Ale mama obiecała ze niedługo przyjedzie i będzie mieszkać jakieś 5 min samochodem od nas więc super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

mam takie info dla mamusiek dzieci ułożonych "inaczej" : pozycja kolankowo-łokciowa 30 min lub leżenie z nogami w górze na 4 poduchach 30 min.

Jutro przychodzi łóżeczko :D w końcu :D

Ola-miałam wodę i piłam,ja na siedząco bym poleciała, praktycznie przesiedziałam całą Mszę ale przed samą komunią, poczułam że będzie siup :P

U mnie jednak bebetto a nie tako, zamawiamy niedługo :P

wikaa lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivettka ja jakby polezala z nogami w górze to balabym się,że mała wróci do ułożenia miednicowego:-) leżę sporo na prawym boku i robie kocie grzbiety. Zobaczymy-już mi wszystko jedno, chcialabym mieć małą obok siebie już...

Co do wózka-ja zamawiam w czwartek lub piątek bo podobno wtedy mają mieć na stanie,i zostaje Bebetto Silvia granatowa na białym stelażu.

łóżeczko utknelo u producenta wrrr,mam nadzieję ze po niedzieli będę je już miała.

Ivettka lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja dzisiaj tez mialam wizyte u lekarza.Niestety nie zrobil mi usg bo stwierdzil ze skoro bylo robione 3 tygodnie temu to dzisiaj nie potrzeba i zrobi za dwa tygodnie.Troche mi sie smutno zrobilo bo chcialam zobaczyc malego.Dal mi jedynie skierowanie na morfologie krwi,wr i mocz

wikaa lubi tę wiadomość

fb1af55ff0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Ja jestem ciekawa jak moja ułożona. Tzn nóżki na górze na pewno, tylko nie wiem czy buziak tam gdzie ma być.
    Koszule biorę swoje dwie, nieciążowe. Obydwie na ramiączkach i w obydwu cyca wystawię ;)
    Oglądałam teraz ciążowe w kilku sklepach ale się nie przemogę. Nie da rady.

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram do szpitala jedna typowa ciazowa rozpinana bo obu stronach i jedna zwykla ale szeroka z rozpieciem posrodku.Musze jeszcze znalezc do porodu bo nie wiem czy u mnie trzeba miec wlasna czy daja.Jutro biore sie za prasowanie ubranek dla Oliwiera i w koncu zapakuje je do torby.Wierzyc mi sie nie chce ze jutro zacznie sie juz 35 tydzien,ale ten czas leci.

fb1af55ff0.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Nie byo mnie weekend i dopiero udalo mi sie Was nadrobic, ale juz nie bardzo pamietam co komu mialam napisac :/

Ola wozek super i kolor tez bardzo mi sie podoba :)

Amaranta wszystkiego dobrego z okazji rocznicy duzo, duzo milosci!

Ivetka nie przejmuj sie mi tez ostatnio 2 razy zrobilo sie jakos slabo i to w pracy... Na szczescie po zjedzeniu i wypiciu herbaty odrazu mi sie polepszylo :)

Zania moja corcia tez nie jest ulozona jak powinna, ostatnio na wizycie byla ulozona posladkowo. W czwartek mam nastepna wizyte i wtedy zobaczymy czy cos sie zmienilo bo szczerze mowiac sama juz nie wiem jak jest teraz. Tez mam nadzieje, ze uda sie jej odwrocic, bo jesli nie to podobno u mnie w szpitalu pierworodka w takim przypadku odrazu robia cesarke.

Bombelek moja corcia na Usg w 32t2d wazyla 2044g i gin powiedziala, ze jesli dotrwamy do konca to mala moze wazyc miedzy 3800-3900 takze spora ;) natomiast kolejne usg mialam w 32t5d i wtedy wyszlo ze mala ma 1892g czyli mniej, wiec jak widzisz nie ma co sie az tak bardzo sugerowac ta waga z usg ;)

Ja musze miec swoja koszule do porodu (jesli bedzie to porod SN). Kupilam 2 z Italian Fashion i wydaja mi sie bardzo fajne. Mam jeszcze jedna, ktora kupilam juz wczesniej taka babciowa rozpinana na 3 guziczki chce ja wlasnie wykorzytac do porodu jesli bedzie mi dane rodzic SN ;)
    Ciuszki juz wypralam i wyprasowalam, nawet torbe do szpitala wstepnie spakowalam tak na wszelki wypadek gdyby trzeba bylo jechac wczesniej :)
    Co do spania to ja tez nie mam z tym wiekszego problemu, budze sie jedynie czasem jak chce sie obrocic na drugi bok, bo boli mnie spojenie :/

Kolorowych snow :)

amarranta, Ivettka lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja dzis w nocy tylko godzinka przerwy w spaniu wiec nie jest źle...

ZANIA a czemu czas dają tylko do końca czerwca jak masz termin na koniec lipca? Przecież w ludzkim mediacji jeszcze może się odwrócić dziecko? Tak mi mój gin mówił ze niby 32-33tc powinno główka w dół juz być bo potem im później tym mniejsze prawdopodobienstwo ale zdrowe tylko w czasie juz trwającego porodu...

Jeszcze odnośnie żelaza to ja biorę actiferol i ładnie mi do normy wrócili żelazo ale kazał nie odstawiać bo 3 trymestr i karmienie piersią to okres gdzie najwięcej go potrzeba a im widzi poziom tym mniejsze możliwe komplikacje po porodzie. Z Młodym mialam niskie żelazo plus przy porodzie straciłam trochę krwi i ledwo żyłam, zemdlałam i kilka godzin nie bylam w stanie ruszyć palcem leżąc pod kroplówka... Wiec teraz biorę i brac będę poki karmic bede

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa mialam jeszcze pisać super wózek Ola! I kolor jak najbardziej odpowiada! I jeszcze cena! Nie masz co się martwić!

I nie pamiętam chyba MIA tego quinny mooda kupiła?? Też mi się podoba! Najfajniejsze jest to ze zawsze myslalam ze człowiek z wiekiem bardziej konserwatywny się robi - przy Młodym absolutnie nie dopuszczałam do myśli spacerowek kubelkowych i wyrodne matki tylko takimi woziły dzieci a wydziwinione wozki? Bee i fuu. A teraz? Im mniej klasycxny tym bardziej mi się podoba:) w życiu bym nie kupiła teraz wielkiej, rozkladanej na plasko spacerowy.... I dlatego cieszę się ze żyjemy w takich czasach iw takim kraju gdzie mamy wybór i nie wyobraźnia a kasa nas jedynie ogranicza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:50

Tigana lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie powiedział,ze do 35/36tc czekamy. później już musi mi ustalić cc,bo nie chcę żebym jechała na wariata ze skurczami itp.

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Ja już po zakupkach:) kupiłam Niuni kopertowe body, rozpinany ażurkowy biały sweterek i czapeczkę:)
    Ivettka a jednak Bebetto a jaki?:)
    Zania trzymam kciuki,żeby Gabrysia się odwróciła:)

Ivettka lubi tę wiadomość

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja dziś po okropnej nocy. Wczoraj przesadzilam na spacerze i sprzątające w domu i mój kręgosłup z biodrami się zemscil w nocy.

Cieszę się że się wózek podoba vbo się trochę naszukalam lekkiego blizniaczego którego się łatwo składa.
    My mieliśmy dla młodego klasyczny z dużymi kołami tako acoustic i naprawdę zimą się spisał doskonale na błocie i w lesie ale miał jedną dużą wadę...jest okropnie ciężki i teraz jak już i tak za dużo noszę (młody swoje waży) to musieliśmy pomyśleć o czymś lzejszym.

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania wszystkie dwa kciuki trzymam za obrocenie córeczki!

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Lipcowki, to była męcząca noc dla mnie. Spalam z godzinę. Zostalysmy z Lilka przyjęte do szpitala ze względu na skurcze i krótką szyjke. Czekamy na drugą dawkę sterydów na plucka. :(

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ