Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
cati wrote:Kobietki ciazowe dolegliwosci zaczną sie wam blizej 8 tyg.
JA od 5-6 nie czulam nic
A teraz bol jak @ , cycki bola ni emoge sie na nich klasc , o mdlosciach wole nie wspominac bo na sama mysl chce mi sie biec do kibelka... spac , spac spac... to bym robila calymi dnami.
Cati bidulko :*
Widzisz ja mdlosci nie mam ale cyce bola od samego poczatku okropnie
i szczerze ? próbowałam spać bez stanika ale się kuzwa nie da tak bola
a dzisiaj chyba za duzo pochodziłam ( ikea i inne sklepy) bo brzuch boli jak na @ i no spa poszla w ruch i teraz tylko lezenie, lezenie i odpoczynekWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 18:05
-
o matko chyba Was nie nadrobie! Ja dzis zalatany dzien.Od rana szkoła... potem do rodziców i mamunia zrobiła swoją pyszną pizze:) mmmmm.
Pózniej bawiłam się w stylistkę mojego brata:P Byliśmy cała rodzinką na zakupach. Nikt nie wrócił z pustą torbą
Po tak męczącym dniu leze wykąpana w łózeczku bo troszkę pobolewa podbrzusze...
JUTRO rano lecę do szpitala na krew - glukoza, morfologia i mocz.
Aaaa i witam się w 8 tygodniu:)!!!
Przypomnijcie mi kogo dopisac do listy:)??cati, libellula83, Lena87 lubią tę wiadomość
-
Marteczka91 wrote:o matko chyba Was nie nadrobie! Ja dzis zalatany dzien.Od rana szkoła... potem do rodziców i mamunia zrobiła swoją pyszną pizze:) mmmmm.
Pózniej bawiłam się w stylistkę mojego brata:P Byliśmy cała rodzinką na zakupach. Nikt nie wrócił z pustą torbą
Po tak męczącym dniu leze wykąpana w łózeczku bo troszkę pobolewa podbrzusze...
JUTRO rano lecę do szpitala na krew - glukoza, morfologia i mocz.
Aaaa i witam się w 8 tygodniu:)!!!
Przypomnijcie mi kogo dopisac do listy:)??
Ja poprosze o dopisanie do listy 24.07
Tez wczoraj pochodzilam troche po sklepach i od razu zaczely sie bole brzucha i jajnikow -
nick nieaktualny
-
Tak Was czytam i czytam i zastanawiam się czy ze mną wszystko ok...Ja objawów ciążowych nie mam. Tzn piersi bolały ale już przestały, mdłości nie mam, zachcianek też nie, w zasadzie to nic specjalnie mnie nie rusza...czasami mnie zaboli brzuch i tyle. No może jeszcze nerwowa jestem. Ale nie wiem czy to nie przez to, że wkręcam sobie, że ten brak objawów jest zły...Jest zły? Czy nie mam co się przejmować? Trochę świruję momentami...
Ivettka lubi tę wiadomość
-
MarliOne wrote:Tak Was czytam i czytam i zastanawiam się czy ze mną wszystko ok...Ja objawów ciążowych nie mam. Tzn piersi bolały ale już przestały, mdłości nie mam, zachcianek też nie, w zasadzie to nic specjalnie mnie nie rusza...czasami mnie zaboli brzuch i tyle. No może jeszcze nerwowa jestem. Ale nie wiem czy to nie przez to, że wkręcam sobie, że ten brak objawów jest zły...Jest zły? Czy nie mam co się przejmować? Trochę świruję momentami...
MarliOne, ja też objawów żadnych nie mam. Może nasza kolej przyjdzie późniejIvettka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
powiem wam,że ja w pierwszej ciąży jak zaczełam wymiotować w 6t1d tak co rano miałam prawie do końca 9miesiąca,w 2 ciąży też się zaczeło 6t1d skończyło się około 4 miesiąca,z tym że zdarzało mi się jeszcze czasami(a w obu ciążach na zapach kawy pażonej odrazu lądowałam w wc)w tej ciąży zwy.iotowałam 1 raz w 6t0d i narazie mam tylko mdłości,piersi też mnie mniej bolą,a jedyne co jest dziwne jak dla mnie nie moge pić kawy z mlekiem,co w poprzednich ciążach nie muało miejsca.Więc wychodzi na to,że każda ciąża jest inna,nie mówiąc o tym,że każda z nas przechodzi ją inaczej i z różnymi idchyleniami od normy;) więc nie przejmujcie się tylko cieszcie ciążami
Nona, pepitka lubią tę wiadomość
-
Ja dzis kupilam sobie Lirene Bede Mama zel do higieny i oliwke dla dzieci Johnssona do smarowania
Kosmetyki ktore ogladalam, zalecane byly od 4msc ciazy dopiero, a poza tym jakas tragedia na polkach - osobno krem na rozstepy, osobno na cellulit, osobno serum na piersi..zwariowac mozna. Ja na pewno bede kupowac jeden uniwersalny albo zostane przy oliwce. Na szczescie pomimo plus 20kg przy corce, rozstepow brak.Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pepitka wrote:Kurcze, a u mnie ze skrajności w skrajność, ledwie mdłości mi jako tako przeszły to zaczęło mnie boleć podbrzusze i to całkiem mocno, ból podobny do tego na @ promieniujacy do kręgosłupa połączony z takim jakbym długo siku wstrzymywala. Gorzej że no-spa nie pomogła nawet na chwilę muszę chyba wziąć jeszcze jedną (chyba mogę skoro pierwszą wzięłam okolo14?). Ja chyba zwariuję do poniedziałkowej wizyty!!!
A co do leków, nie wiem dlaczego, moja gin jest przeciwna nospie, w pierwszej ciąży w późniejszych mieisącach miałam przepisaną spasmolinę.
Dziewczyny, ja popieram słowa Cati - niewiele kobiet ma silne objawy w 4 czy 5 tc. U cześci pojawiają się po skończonym 6tc a u części jeszcze później.
A kobietki, u których objawów brak - tylko pozazdrościć
Ja w pierwszej ciąży nie wiedziałam co to mdłości czy zgaga - teraz za to delikatne mdłości się pojawiły. -
kasiulka30 wrote:dziewczyny czy któraś z was miała plamienie w tej lub poprzednich ciążach,jeślu tak to ile czasu trwały?
-
Kasiulka ja mialam plamienia brazowe w poprzedniej ciazy, mocno brazowe takie no w kolorze kupy
Zaczely sie w sylwestra wieczorem czyli w 2/3msc czyli na granicy i trwaly kilka dni, ale byly konkretne, takie na podpaske. Luteina pomogla, ale potem dlugo bralam.