X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona kiedys byla oliwka johnssona na rozstepy dla kobiet w ciazy taka zielona w zelu, ale nie widzialam jej dzis. A tej uzywalam wlasnie i tez po ciazy.

Co do objawow to ja mialam najwieksze w 11 i 12 dpo, tzn gdy juz wiedzialam o ciazy. Potem te bole odeszly i bol piersi zmalal tez. Jedno co zostalo to sennosc i ogolne zmeczenie. Rano jak sie budze to nie pamietam ze jestem w ciazy, nawet piersi mnie nie bola. Dopiero jak wstane to wraca lekki bol, ale sutki juz tez nie bola. Jednak przyrost bety od 12 do 14dpo swiadczy ze ciaza rosnie, wiec wierze ze poprostu na dolegliwosci przyjdzie pora.

Nona lubi tę wiadomość

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Zachęcam do wypowiedzenia sie w temacie-strony o ciąży i kosmetyki ciażowe.
    Używacie?

Ja polecam strony:
    http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,0.html#TRNavSST
    http://babyonline.pl/
    http://dziecisawazne.pl/
    http://www.przytulmniemamo.pl/

kosmetyki:
    seria alterra z Rossmana-bez parabenów i silikonu, takie niedrogie eko-kosmetyki
    oliwka do brzuszka,piersi i ud baby dream fioletowa z rossmana z olejem makadamia

W pierwszej ciązy używałam po pierwszym trymestrze kosmetyków z tołpy - seria dla kobiet w ciąży. Niestety, są dosyć drogie.
    Po ciąży na kilka rostępów, które powstały mi przy bliźnie po wyrostku i z boku piersi stosowałam bio oil - znacznie wygładził i w tej chwili prawie znaku nie ma po tych paru rozstępach.

Nona lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chodzi o to,że u mnie plamienia zaczeły się w zeszły piątek,były takie brązowe,dostałam leki,sle codziennie troszke plamiłam,w czwartek byłam znowu u gina i zwiększył i zmielił leki i wczoraj już miałam śluz od czasu do czasu delikatna kawa z mlekiem,dzisiaj przez cały dzień też czysto,a teraz miałam takie ciemno brązowe i nawet dużo.Wziełam 1,5godz wczesniej duphaston i nospe i leże.Dziewczyny powiedzcie mi czy jak macie leżyć z polecenia gina,to leżycie tylko na wznak,czy na boku też?

• livia30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak was czytam to przestaję się martwić tym, że mnie piersi przestały boleć z dwa dni temu :D Apogeum objawów miałam w dzień testu i dzień po nim, później się unormowało trochę ;-) Tzn dalej mnie zemdli czasem, podbrzusze delikatnie pobolewa ale tragedii nie ma, nawet nie jest to ból na nospe, ot tak czuję je po porostu. No i szybko się męczę, senna jestem poza tym git majonez ;-) Chyba mój orgzanizm już się przyzwyczaja do odmiennego stanu ;-) Pierwszą ciążę też przechodziłam bez większych rewolucji.

Ja na razie używam kremu J&J takiego fioletowego ale to zawsze go używałam a na dniach planuję kupić sobie Palmers na rozstępy ;-) W pierwszej ciąży rozstępy dopadły mnie bardzo szybko i nie chce tego powtarzać bo dopiero co ładnie wyblakły ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 19:58

Nona lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie z tydzień temu przestały boleć piersi i się martwiłam ale teraz po usg wiem że kropka ma się dobrze i serduszko jej bije więc się nie martwię już że jakiś objaw znika.

Mówili własnie w Wiadomościach jak ważne jest usg genetyczne w 12-13tc i jak wiele chorób dziecka można wyleczyć gdy dowiemy się wtedy o chorobie. Pokazywali ślicznego chłopczyka- na usg okazało się, że dziecku nie wykształciły się płuca- nie przeżyłby gdyby nie operacja w łonie matki- wszczepili mu jakiś balonik czy coś dzięki czemu pluca się wykształciły i po porodzie mógł oddychać

libellula83, Nona lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka ja leżę na boku, na wznak, na półleżąco

kasiulka30 lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poprosze o zmiane na 8 lipiec :P
    oraz usg usunac z 20.11 bo nie ide
    za to mam usg 19.12 - z NT

cos sie porypalo mojemu kalendarzykowi...

genetyczne mozna robic od 11-14 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 20:12

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:58

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mufinka,może było to głupie pytanie,ale lepiej się zawsze upewnić :-)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka30 wrote:
    Dzięki mufinka,może było to głupie pytanie,ale lepiej się zawsze upewnić :-)

Kochana, nie ma głupich pytań ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdłości to jak i w pierwszej ciąży tak i teraz pojawiły sie szybko ale tez szybko znikły (z córka bodajże w 8-9tyg, zobaczymy jak teraz), ale brak apetytu pozostał do końca. Nie wymiotowalam ani razu i tym razem mam nadzieję że też sie obejdzie :D
    Wydaje mi się że nie można generalizowac i wrzucać kobiet do jednego koszyka, bo każda z nas jest inna i każda inaczej to przechodzi, jedna ma objawy szybciej druga później a jeszcze inną nic nie męczy :P

Kasiulka, ja jak musialam leżeć to pozy były naprawdę różne, nie dalabym rady 3 miechy leżeć tylko na pleckach ;) także kombinuj jak Ci wygodnie :)

Nona lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę się jeszcze na brzuchu w nocy póki mogę :D Ale z reguły śpię na boku i na plecach ;-) Z tym, że ja nigdy nie miałam przykazania leżeć w ciąży - teraz lekarka kazała mi nie przemęczać się i dużo odpoczywać ale chodzić, spacerować ile mam sił.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka a dlaczego leżałaś tyle czasu w ciąży?

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam też żadnych specjalnych objawów. Tylko piersi bolące jak bez biustonosza i wzdęcia, gazy i sikanie. Na razie wszelkie rewelacje żołądkowe mnie omijają :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• juwelka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:58

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka30 wrote:
    Pepitka a dlaczego leżałaś tyle czasu w ciąży?
    Odklejała mi się kosmówka i jakiś krwiak się tam robił. Kosmowka dopiero w 16-18 tyg przekształca sie w łożysko dlatego od 8 tyg do 20 (na wszelki wypadek) lezalalam, z pozwoleniem tylko na siusiu i szybki prysznic, ale warto było <3, potem już było git :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lezalam duzo na brzuchu bo mam tylozgiecie i mega bole mialam od poczatku ciazy. Lezalam kiedy sie dalo i jak dlugo mi brzuch nie wadzil. Teraz cicho sza, poki co. Tez n8gdy nie wymiotowalam, ale mdlosci dopadaly mnie jak tylko sie kladlam wieczorem do lozka :D

• kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to miałaś przeżycia,super,że się wszystko dobrze skończyło i możesz cieszyć się córeczką :-)

pepitka lubi tę wiadomość

• Sabela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ale żeście naskrobały :)
    Na początek gratuluje nowy koleżankom!! Super, że jesteście z nami mimo różnych przygód!
    Nona, ja też z tych twardych, nie wiem co to ból miesiączkowy czy owulacyjny, nie robi na mnie wrażenia widok krwi, ogólnie mam duży próg bólu ale ostatnimi czasy jestem tak osłabiona, że aż się nie poznaje. Mam nadzieję, że w II trymestrze to minie :)
    Nie wymiotuje na szczęście ale tak strasznie nie mdli, że pierwszy posiłek jem dopiero po południu bo wtedy dopiero puszcza. No i lodówka mi śmierdzi :/
    Piersi mnie trochę bolą ale tylko przy dotyku, na szczęście jeszcze mogę kłaść się na brzuchu :)

Co tam w ogóle porabiacie w sobotni wieczorek?
    U mnie mąż na imprezce a ja czytam, tv oglądam i czekam na telefon kiedy odebrać moście pana ;)

Nona lubi tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 22:06

Sabela lubi tę wiadomość

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ