Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj mialam odpoczywac caly dzien, ale zadzwonil kurier ze przywiezie mi paczki i wzielam sie za pranie pieknych ciuszkow jakie dostalismy od moich rodzicow i chrzestnej Moj M. smial sie ze chocby blizniaczki sie urodzily to trzeba by je ciagle przebierac bo tyle ciuszkow ma ten nasz lobuziak
Ja w ogole nie biore ani magnezu ani nospy, tzn nospe kilka razy na samym poczatku (ok. 6-7 tygodnia) jak plamilam bo sie wystraszylam a pozniej juz tylko duphaston. No i oczywiscie witaminy i po 20 tyg kazali mi brac zelazo...
Mia myslalam, ze juz zlozylas dokumenty... No wlansie musza byc zlozone na 8 tygodni przed data porodu najpozniej a najwczesniej po 24 tygodniu, dlatego ja na spokojnie wyslalam swoje ok 27 tygodnia i dostalam juz dosyc dawno odpowiedz ze mi przyznali i ze zaczna mi placic od 29.06 macierzynski Mam nadzieje, ze mimo spoznienia tez Ci przyznaja..
Radiszka super sie mezus spisal i fajnie ze humorek Ci sie poprawil
Daven ciesze sie, ze wizyta udana i niech mala rosnie i przybiera na wadze
Uciekam spac, kolorowych
radiszka, Daven lubią tę wiadomość
-
Amarranta ja tez myslalam ze nie dam rady tyle pic al doslownie co pol godz albo i krocej podpijam taka niepelna szklanke wody i przez caly dzien udaje sie wypic te 3l
Jesli chodzi o kupno wozka to na prawde polecam upatrzec cos w necie ale koniecznie isc do sklepu i zobaczyc dany model w realu, pojezdzic nim, "pomacac" , bo ja upatrzylam sobie cos w necie, a jak poszlam do sklepu to prezentowal sie gorzej niz na obrazkach i wybralismy cos innego
Milego dnia :*amarranta lubi tę wiadomość
-
Witajcie.
I ja witam się (wg. Belli ) w 9 i ostatnim miesiącu ciąży
Jeszcze trochę i zgaga, ból krzyża kaczy chód i trętwienia nóg aż po samą dupę pójdą sobie w niepamięć.... Ale co najważniejsze - moja Lenka przyjdzie na świat !
Wstałam dzisiaj o 5.00 ale dobrze mi się spało. Po prostu m. miał ochotę mnie obudzić przed pracą no i obudził.... Nastawiłam pranie, zmywarkę a teraz idę pod prysznic, bo na 9.30 mam położną. Zapytam o te skurcze i magnez.
Dora dzięki za dopisanie imienia na naszej liście
Radiszka m. staną na wysokości zadania ! Super !
Amarranta mimo wszystko spróbuj namówić m. do rozmowy. Może w weekend uda Wam się gdzieś wspólnie wyjść. ...
Co do ręcznika dla dziecka nigdy nie brałam. Takie rzeczy ma szpital, szczególnie, że przecież pielegniarki same myją dzieci, to by się pogubiły czyj ręcznik jest czyj..... he, he... Zania dopytam dziś położnej ddokładnie jak to jest na staszica. Co do planu porodu przy cc chyba jest Ci zbędny Ale to tylko moje przypuszczenia.
Do potem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 06:29
dora8201, amarranta, ewela86, radiszka, katepr lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! U mnie od wczoraj pada i padać ma do jutra.... Nie będę narzekać bo susza u nas już byla wiec niech pada ale głowa mi pęka (nawet w nocy co się obudziłam to mnie bolała) będę nieprzytomna....
Co do planu porodu jesli szpital wymaga lub uwzględnia to nie na różnicy czy cc czy sn bo da pytanie do tego i tego a poza tym są odnośnie dziecka, szczepień, golenia, lewatyw, opieki nad dzieckiem (zabranie na noc, dokarmianie butla, karmienie piersią itp) czyli różnych rzeczy ważnych przed i po porodzie.... Myślę ze warto mieć jesli tylko szpital pozwala go mieć
Carmen faktycznie te bebetto sa wielkie i niewysokie osoby trochę wyglądają jak dzieci pchające młodsze rodzeństwo.... Musisz się przymierzyć czy będzie Co taka wysokość odpowiadała
Wikaa gratuluję 9 miesiąca:)
Amarranta wierzę że poukłada się między Wami szybciutko a problemy są przejściowe tylkowikaa, amarranta lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
witam się i ja w 9miesiącu;-)
ja mam 164cm i mam bebetto i dla mnie jest ok,Ale nie zastanawialam się nad tym jak wygladam przy wozku... dla mnie ma być praktyczny,a dziecko ma korzystac z niego jak najdłuŻej. specjalnie wybralam silvie że wzgledu na jej bardzo duża gondole. przynajmniej w zimie nie będę się zastanawiała czy mi się dziecko w kombinezonie zmiesci... mój mąż też wysoki,więc jemu niski wózek odpowiadal nie będzie.
Moja mama (44l.) i bez wózka wygląda jak moja starsza siostra,i tak juz pewnie zostanie...
A zastanawianie się "jak odbieraja" mnie inni to mam już głęboko gdzieś. Niech mówią ci chca,ludzie gadali i gadać beda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 07:55
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Dzień Dobry U mnie świeżutkie powietrze - całą noc padało. Mimo tego, że nie ma upałów ja i tak opuchnięta No ale to już końcówka - wytrzymam
Ja wózek kupiłam Riko Brano, też jest bardzo wysoki a ja mam 165cm wzrostu z tym, że my szukaliśmy wysokiego wózka. Raz, że mój mąż jest wysoki a zarzeka się, że będzie z synem jeździł na spacerki a dwa, że mi się po prostu takie bardziej podobają I tak biorą mnie za starszą siostrę mojej córki to co mi tam
Jutro mój mąż wraca do domu wreszcie i zostaje z nami na dłużej. Już przebieram nóżkami ze szczęścia. Odbieram go z lotniska i można rodzić
Miłego dniadora8201, amarranta, ewela86, 1kasiulka1, LillaMy lubią tę wiadomość
-
Zania. Livia dlatego napisałam Carmen że musi się przymierzyć, żeby wiedzieć czy jej taka wysokość pasuje na szczęście jest taaaaki wybór wózków szeroki że każdy znajdzie coś dla siebie a inni mogą mieć jakieś tam odczucia odnośnie różnych wózków a te bebetto i riko muszą mieć w sobie coś bo teraz to chyba najpopularniejsze wózki w PL...
mój np ma dużo krytykantów bo znów jest niski na podwoziu... i też mam to gdzieś bo mi się podoba i wybrałam go świadomie
Livia myślę, że zależy od dziecka - moja koleżanka do 9 miesiąca woziła w gondoli swojego bo się dał a mój jak tylko zaczął siadać to buntował sie w gondoli bo chciał widzieć cos poza budką i niebiem...no i oczywiście zależy od zimy bo jak będzie taka jak w tym roku to bez problemu można przesadzić w spacerówkę szybko
aaaa no i cieszę się bardzo, że męża odzyskasz!!! ile się nie widzieliście??Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 08:11
livia30 lubi tę wiadomość
a tak w ogóle to śniłyście mi się dziś na pewno Rex, Wikaa, Biedroneczka, Kate i sporo - nie pamiętam dokładnie ale było tak, że cisza, cisza, żadna nie rodzi a potem bach - jednego dnia połowa forum (bo liczyłyśmy i ponad 20 ) poszła do szpitala (w tym ja) i urodziłam - drugi raz mi się śniła Luśka - za każdym razem z ciemną, taką oliwkową karnacją i włoskami.... ciekawe jak będzie w realu
livia30, wikaa, ewela86, katepr, rex lubią tę wiadomość
Racja Dora, najważniejsze, żeby dobrze się czuć prowadząc wybrany przez nas wózek. Mi to tam zwisa czy komuś się mój wybór podoba czy nie
Córkę przesadziłam do spacerówki jak tylko dobrze zaczęła siedzieć, to chyba grudzień był. Nie dało rady już w gondoli jej wozić no ale zobaczymy jak z Młodym będzie. Jednak liczę się z tym, że i w zimie czeka nas zmiana
Męża nie widziałam 4 tygodnie - tak pracuje, z reguły 5 tyg na 5 tyg a teraz zostaje z nami na dłużej tylko jeszcze nie wiemy ile to dłużej potrwa (6 tygodni albo 8 a jak będzie potrzeba to i dłużej). Zależy od tego jak będę się czuła po porodzie, kiedy urodzę i jak będę sobie radzićzania1313, amarranta, dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny!
u nas nici z wychodzenia w tygodniu, bo mąż wcześniej wróci dopiero w sobote, według tego co powiedział wczoraj, jak zapytałam, kiedy jest szansa na dokończenie wieszania półek... tja. no to dziś nigdzie nie pójdziemy. ostatnio mówiłyście, że jadłyście pizzę - to i mnie naszło. zrobię dzisiaj na kolację, niech będzie coś dla odmiany. w zasadzie wybraliśmy wczoraj w końcu wózek, chociaż powiedział, że dla niego te kolory takie same (niebieski i morski),bo faceci widzą mniej kolorów. no ale dobra - sam chciał razem wybierać. Z tym brakiem czasu i rozmowy najgorsze jest to, ze jak nie masz kiedy rozmawiać o rzeczach przyziemnych, to siłą rzeczy wychodzą tylko te "niemiłe" o których powiedzieć trzeba albo można wcale nie gadać - przynajmniej teraz, taki czas jest.
a u mnie chyba w końcu nie będzie padać dla odmiany, może nawet jakieś słonko wyjdzie
Livia, ja też miałam nadzieję, tak jak Zania, że jak będę miala dużą gondolę, to uda się zimą w niej pojeździć
miłego dnia dziewczynki trzymam kciuki za wizyty
-
hehe ja też już po Młodym nastawiam się na najgorsze wolę się miło rozczarować niż w drugą stronę więc mam wizję, że Luśka będzie całe doby płakała, nie będzie spała, będzie marudna i nieznośna, będzie grymasić przy jedzeniu, nie będzie chciała w ogóle jeździć w gondoli itd itd... wszystko co będzie inaczej - czyt. lepiej - będzie powodem dla mnie do radości
Amarranta i na jaki wózek się zdecydowaliście??
Mi lekarz powiedział, że przy kolejnej wizycie muszę mu dostarczyć plan porodu a drugi muszę mieć do szpitala. Zasugerował też że ma się to nijak do rzeczywistości. On pracuje na Staszica w Lublinie.
co do gondoli to moja córka urodzurourodziła sie 31 maja i jeździła nią gdzieś do lutego więc liczę, że synek zimę śmignie w gondoliamarranta lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry:) ale naprodukowałyście:)
Ja już po ciuszkowym shoppingu:) Amarranta mój ciuszek otwiera się o 8 rano:) dziś była dostawa towaru a chciałam kupić pajacyk na 56cm do szpitala, bo te co mam nie są takie jakie bym chciała i trafiłam:) w idealnym stanie i nie różowy:) o taki mi chodziło, więc zadowolona:) poszłam bez śniadania, więc hardcore,ale dałam radę w tym tłumie, bo kolejki jak za komuny na otwarcie;p
Właśnie wcinam owsiankę,az mi się uszy trzęsą;p
Amarranta oj szkoda,że tak późno wrócił..mój wczoraj był o 15.30 w domu,az się zdziwiłam:) trzymam kciuki,żebyście mogli spokojnie porozmawiać
Daven super,że wizyta ok:) to widzę,że trochę z nas będzie miało już ustalone cc.
Ja na początku ciąży myślałam,że mogę mieć cc odgórnie ze względu na wzrok i pół tarczycy,ale wszystko ok i mogę rodzić sn.
Carmen też patrzyliśmy na bebbeto i faktycznie wysokie są tak samo jak Riko, co prawda mam 169cm, M - 184cm, więc dla nas nawet był ok,ale też zwróciłam uwagę,że jakiś wysoki jest i aż niższa się czułam przy tym wózku:) najważniejsze,żeby każdej pasowała wysokość
Zania a co to ten wywiad położniczy? trzeba to pisać?
Wikaa jak Twój sen? już lepiej? ale widzę nadal,że wstajesz o świcie. Jak się czujesz w ciągu dnia i wieczorem? To spotkanie z położną to masz ze szkoły rodzenia czy jak?
Dora hehe ale forum działa na psychikę tak myślę sobie,że fajne by było takie nasze spotkanko,ale szkoda,że daleko jesteśmy od siebie.
Livia super,że mąż przyjeżdża:) na pewno baaardzo się stęskniłaś! Mój tez lubi łakocie,ale ciastka suche czekoladowe, takie pieczone nie:) więc ja praktycznie nic nie piekę, bo nie ma komu jeść;p ale to fakt,że dużo facetów może jeść dużo słodkiego, białe pieczywo i nic:) mój M tez tak ma:) je różne rzeczy a kaloryfer cały czas, nie wiem jak On to robi:) ja to bym miała już kilka opon na brzuchu;p
Moja torba do szpitala suszy się, więc jakoś za kilka dni zacznę pakowanko:) do szpitala mam wziąć absolutnie wszystko, więc trochę tego będzie, ale też postaram się minimalizować rzeczy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 09:15
Daven lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry,
Kurcze wchodze z nadzieja, ze przywitam sie jako jedna z pierwszych a tu prosze ile postow
U nas zapowiada sie piekny poranek w zwiazku z czym korzystam i wynioslam pranie zeby ladnie wyschlo, popoludniu moze juz niestety padac...
Co do reczniczka to ja biore swoj, bo u nas pytaja czy chce sie wykapac dziecko i polozne towarzysza przy pierszej kapieli i pokazuja co i jak. Jak dla mnie super rozwiazanie, bo przy pierwszym dziecku dobrze miec kogos kto pokaze co i jak a niestety raczej nikt nie moze przyleciec do nas na te pierwsze dni... No ale jakos sobie poradzimy
Wika, Zania gratulacje wkroczenia w 9 miesiac
Livia ja tez mam strasznie nogi opuchniete, a u nas upalow nie ma jest tak do 22 stopni ostatnio, wiec niby bez szalu ale dla nas to i tak jest pelnia lata hehe Ciesze sie, ze bedziesz juz miala meza przy sobie, napewno zawsze to wiekszy komfort psychiczny ze masz go obok i mozesz liczyc na jego pomoc
Nad ranem mialam kilka skurczy, az obrocic sie nie moglam ale przeszly i dobrze bo chcialam jeszcze poczekac doslownie kilka dni zeby skonczyc to pranie, prasowanie i posprzatac, a pozniej mozemy jechac rodzic
Milego dnia Wam zycze, a wszystkim dzisiaj wizytujacym powodzenia
Oczywiscie gdyby ktoras dzisiaj 'planowala' rodzic to zaciskam mocno kciuki za lekki porodwikaa lubi tę wiadomość
-
czesc dziewczyny:)
ale pogoda do bani,cala noc lalo i to nie zamierza przestać
mnie wczoraj tak nastraszyly te skurcze ze wzielam nospe z wrazenia,ale nie chciało po niej przejść. Nocke jakos przespałam z przerwami na siku oczywiście,aleod samego rana ten brzuch jest twardy jakbym miała cegle w srodku. jeszczete maluszki niech posiedzą, zatydzien maja wolna reke i może ktoś się posypie
Livia zazdroszczę Ci ze będziesz miała męża
livia30 lubi tę wiadomość