Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki Beatko. Ja sie ludze ze jak nie bede o tym myslec i nie bede sie nastawiac to mleko samo przyjdzie. Wtedy za bardzo chcialam.
A co do siary w ciazy to dziewcxyny nie ma reguly. Ja w pierwszej mialam a potem mleka nie bylo. Teraz jak nacisne sutki to tez cos zawsze wyleci ale to jeszcze nic nie znaczy.
Aaa wlasnie przeczytalam ze do porodu zostalo mi 30 dni:) wiem ze rozpakuje sie jako jedna z ostatnich ale to takie ekscytujace:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 11:30
amarranta, beata1313 lubią tę wiadomość
-
Wróciłam ze spaceru a tu tyle do czytania:) Ola ja jestem jeszcze za Tobą termin na 30 lipca:) Pogoda ok, nawet cieplutko, oby tylko słoneczko wytrzymało i było po południu:) czeka mnie malowanie paznokci u stóp, więc trochę gimnastyki będzie hehe:)
Pomyślałam sobie,żeby może na weekend pojechać z siostrą do rodziców, bo później już cięzko będzie się wybrać, to jednak 120km:) chyba,że na 1 dzień z M po 10 lipca:)
To dziś po sesji,bym się spakowała i M by mnie zawiózł 70km do siostry a później z nią 50km do rodziców:) zrobiłabym im niespodziankę w nd jest msza za moich dziadków i chciałabym być
Olisie ja też często sprawdzam zęby, mam bardzo słabe, swojego czasu chodziłam do dentysty 3 razy w tyg jak wzięłam się za leczenie! Dobre 3-4 msc tak chodziłam i później już coraz rzadziej, teraz tylko do kontroli.Oby u Ciebie było wszystko ok:)
Tigana gratuluję donoszonej ciąży:-)
Ola może coś wstawię jak będę mieć już od fotografa:) mój M trochę nie lubi takich akcji,ale sprawdził się na ślubnej plenerowej sesji i powiedziałam,że szkoda zmarnować takiego modela i się zgodził jedno z pleneru mamy takie duże i powiesiliśmy w sypialni nad łóżkiem jako obraz;-)
Kasiulka super,że wizyta ok:) Kamilek na pewno będzie grzeczny i nie będzie oplatał się pępowinąWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 11:59
amarranta, Tigana lubią tę wiadomość
-
Z przykrością muszę stwierdzić że nie nadążam za Wami
Ivettka co się dzieje? Głowa do góry
Zania cóż za fajna piłeczka z brzucha no i pokoik ale to chyba już pisałam… cudo
Juwelka no ja mimo że mi zawsze zimno to mam cieńki szlafrok, tam raczej jest duszno niż zimno
Ja jestem nowy klient ‘słonecznej moreny’
Bommbelek gratulacje!
Radiszka ja mam lekko usztywniany z hm. Bardzo fajny
Kasiulka nie przejmuj się tą pępowiną, dużo dzieci rodzi się owinięte,nikt tego wcześniej nie widzi i jest ok..
Ja dziś byłam na chwilkę u gina, przepływy w porządku, mam nie marudzić że nie rodzę bo jest jeszcze czas, junior twarzy pokazać nie chciał jak zwykle ;p1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny:)
Bommbelek ogromne gratulacje:) worek z dzieciaczkami lipcowymi został rozwiązany:)
Dora piękny wózek i jaki zgrabny brzuszek:) Zania Twój też się świetnie prezentuje i gratuluje obrócenia się dzidzi:)
Rex czytałam, że takie mdłości na koniec ciąży zwiastuję rychły poród:)
Wikaa współczuje przeżyć na lotnisku, czas tak szybo ucieka że ani się obejrzysz a synek będzie już z powrotem w domu:)
Beata nie przejmuj się, ja też po ostatniej wizycie zaczęłam nastawiać się na wywoływanie- ale przecież to nasze dzieciaczki decydują kiedy chcą wyjść także może zrobią mamą miłą niespodziankę i zechcą jednak wyjść wcześniej...
Malagosia, Radiszka, Mia gratuluje 9 miesiąca:)
Kamyk współczuje wyjazdu m, ale do czwartku czas szybko zleci:) odpoczywaj dużo:)
Tigana gratulacje donoszonej ciąży:)
kasiulka super że wizyta udana a o tej pępowinie to nie myśl wiele, słyszałam że dużo dzieci ma pępowinę blisko szyi a lekarze nawet nie mówią o tym, żeby mamy się nie denerwowały. Oczywiście 3mamkciuki żeby wszystko było dobrze:)
podczytywałam wczoraj forum ale nie pisałam bo miałam gorszy dzień... po środowej wizycie nie wiem jakim sposobem mój dzieć się obrócił i tak oto nóżki i dupkę ma po przeciwległych stronach niż wcześniej ale chyba dalej leży główką do dołu bo nóżki czuje tuż obok żeber...
Wczoraj również odszedł mi czop śluzowy, rzeczywiście ciężko go pomylić z czymś innym- gęsty, wielki, bezbarwny glut, jest go dużo więcej niż normalnego śluzu.
pozdrawiam i wszystkim życzę dobrego samopoczucia:)
Carmen.92, beata1313, Tigana, 1kasiulka1, wikaa, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Bombelek GRATULACJE!!! Zdrówka Wam życze, Tobie i malutkiej. Napisz jak pionizacja. Trzymamy kciuki.
LillyMy Spóźnione wszystkiego dobrego.
Lipcóweczki - życze żeby każda urodziła w najbardziej przystępnym dla siebie terminie
Już w niedziele moja ciąża będzie donoszona, niech mi te przeziębienie szybko przejdzie i Szymon wychodź!!! Mama ładnie prosi.
Właśnie wróciłam od diabetologa z tymi moimi cukrami. Włączono mi insuline do głównych posiłków. Wiem że to nie koniec świata, ale zostało 23 dni do terminu porodu. Teraz jeszcze częstsze kłucia, jakby diety od stycznia było mało. Czy coś jeszcze sie może wydarzyć??? Boje się o tego mego Bąbelka. Wiem że teoretycznie nic mu nie grozi, tylko za dużą mam chyba wiedze na ten temat. Nie dawno pisałam prace specjalizacyjna na temat Cukrzycy ciążowej. A czuje się jak ostatni głupek jak otwieram lodówkę i nie wiem co mogę zjeść. Przepraszam. Posmęciłam....amarranta, beata1313, Tigana, rex lubią tę wiadomość
-
heja no to nie tak daleko jestesmy od siebie Kapter troszke dalej a tak to i spoko
Bombelek gratuluje i dochodz do siebie bardzo szybciutko i zeby malutka tez szybko przybierala i rosla
ja dzisiaj w sumie jestem w dobrym chumorze i lepiej sie czuje w srode troszke za duzo porobilam i dlatego mialam te bole wiec juz nie robie tyle ile wtedy trzeba odpoczywac i do 38tyg wytrzymac a najlepiej wytrzymac do 23 lipcaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 13:06
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Pay, polubiłam za to a nie za cukrzycęPay wrote:Lipcóweczki - życze żeby każda urodziła w najbardziej przystępnym dla siebie terminie
współczuje, że teraz jeszcze musisz insulinę brać już niedługo!
nosz kurczę, chciałam zacytować Pay i mi zżarło wszystko co wcześniej napisałam
więc trzymam kcikuki za wizyty i gratuluję udanych
Kate, super pomysł z wyjazdem do rodziców
Ola trzymaj nóżki zaciśnięte:)
Ja odespałam wstawanie z mężem, a teraz idę się w końcu ogarnąć
miłego popołudnia laseczki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 13:24
Tigana, Pay lubią tę wiadomość
-
Amarranta termin mam na 25.07. Co prawda to dużo czasu, ale lekarka powiedziała, że nie dotrzymam do TP. Mówiła, że mogę urodzić w okolicach 37tc tak jak młodszą Księżniczkę. Jutro zaczynam 37tc (36t0d). Moja mama wczoraj stwierdziła, że brzuszek już mam nisko. Czopu też już nie mam, więc poród zbliża się wielkimi krokami. Oby tylko Lili dotrzymała do wizyty w czwartek.
Gratuluję donoszonych ciąż
Kurcze... tyle od rana naprodukowałyście, że już nie wiem komu co miałam napisać
Aaaaaa. Humor mi się poprawił po tym jak się dowiedziałam, że moja Emilka idzie razem z Anastazją od września do przedszkola Małpeczka w sierpniu skończy 2,5 rokuamarranta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam po wielomiesięcznej nieobecności.Podczytywalam was codziennie ale wełny na udzielanie się jakoś nie miałam.U mnie niestety planowana cesarkana 9 lipca s krabik mój mały postanowił pozostać w pozycji posladkowej.Udanego i miłego piatusiu wam zyczeMikołaj [*]30.08.2014....19tc
https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
-
Juwelka tak to robyg, no tereny całkiem fajne mi się podoba,jest trochę zieleni mimo że chcieliśmy najpierw na przymorzu kupić no ale cena zwalała z nóg więc padło na morenę ja na myśliwskiej mam lekarza, 5 min ode mnie samochodem więc fajnie
Ivettka ale co się dzieje? Tak bez powodu?
-
Ivettka dlaczego nie masz humoru? co się dzieje?
Kamyk zaciskaj nóżki ile się da:) to masz termin tylko 5 dni przede mną!
U nas na szczęście jest słoneczko,oby wytrzymało do zdjęć M już wraca i na 16 jedziemy:) a wieczorkiem do siostry, chciałam busem jechać,ale M mówi,że w 9 msc nie będę busem jeździć i zawiezie mnie i przyjedzie po mnie:) miło z Jego strony:)
Domisia nie ma szans już na sn? szkoda,ale najważniejsze,żeby maleństwo było zdrowe:)
Miłego popołudnia i wieczorku:) -
Witajcie Dziewczęta,
Pay no to się porobiło... Ale już niedługo te zastrzyki. Żeby tylko Szymuś był zdrowy.
Kate851 czekamy na na relację z sesji i oczywiście jakieś zdjęcie. Udanego wyjazdu.
domisia82 jest jeden pozytyw w tym wszystkim - znasz datę urodzenia.
Rex jak już są wymioty to czuję, że będziesz następna
Bommbelek z całego serca gratuluję. Życzę zdrowia dla córeczki.
Ivettka a może Twoje obniżenie nastroju jest spowodowane zbliżającym się porodem? Podobno niektóre kobiety tak mają przed...
Karolla26 mi czop odpadł 26 maja i nadal się trzymam w dwupaku.
Kamyk oby do czwartku. Zaciskaj nogi. Ja czekam na wizytę we wtorek.
A ja dzisiaj wyszłam z domu na badania. Dawno mnie na dworze nie było. Jest pięknie, cieplutko i radośnie (pewnie za sprawą dzieciaków kończących szkołę). W przychodni do punktu pobrań czekało z 15 osób, oczywiście nikt mnie nie przepuścił, a ja nie chciałam się użerać ze starszymi paniami, więc musiałam czekać z godzinę. Wolę poczekać niż się zestresować kłótnią z nimi.
Dziewczyny w ostatnim czasie zamiast przybierać na wadzę schudłam z 61 na 58 kg. Myślałam, że to po szpitalu, ale w domu na mężowym garnuszku nie jest lepiej. Wiecie, czego to może by oznaka? Że niby od leżenia mięśnie mi zanikają? Mam nadzieję, że z dzidziusiem wszystko OK.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 15:17
-
Bombelku gratulacje;-) czekamy ba zdjęcia Igusi;-)
na dziś od rana w rozjazdach,lekarz,zakupy,ciuszek itp.
i pomocy... ja jakas w tej ciąży nie ogarnięta jestem. Kupilam Bepanthen do pupy i kupilam linomag zielony... i ktory teraz do czego używać? Bepanthen przy zmianie pieluszki żeby nie miała odparzen a linomag jak już bedzie miala?? czy na odwrot?? dziecko zamiast urody to zabiera mi rozum heheb:-) -
nick nieaktualnyTo na pewno, bo jak się okazuje nie wiem na czym stoję jeśli chodzi o cc, wszystkiego się dowiem na wizycie i ktg w poniedziałek.
Wszystko boli, bóle w krzyżu i bożenie, a na ktg nic...mam już dość...
i ogólnie dobijają mnie problemy zdrowotne młodego.....
Może jak się mała urodzi to mi humor wróci...