Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
główna ulica co zrobić... ale w wakacje maja zrobic ulice wiec spoko najlepsza jest mysliwka pod sam koniec jak chcesz jechac na kartuska po tych plytach i ledwo co sie mieszcza dwa samochody kolo siebie
mam nadzieje ze zrobia szybko i korkow nie bedzie
jak kiedys tez patrzylismy za mieszkaniami to ogladalismy przymorze, zaspa, wrzeszcz, morena itd i padlo na morene ja jestem zadowolona mam blisko do wszytskiego
OlaW84 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
zania - w SR położna mówiła że można maluszkom zacząć smarować pupę linomagiem ale nawet jakbyś zaczęła od bepanthenu to też byłoby ok
ja do torby szpitalnej spakowałam to i to ale zacznę od linomagu bo położna najbardziej go zachwalała na początek
-
Ivettka, na pewno po porodzie będzie lepiej. Trzymaj się i spróbuj się uśmiechnąć.
Rex, oj kurcze, współczuję. Oby szybko się skończyło
Pay, jeny, przykro mi z powodu insuliny. Ale to wszystko dla malucha i zaraz zapomnisz o tym.
Zania, ja też mam i bepanthen i alantan i linomag. I na co dzień nie używam nic, jak jest odparzenie, to daję bepanthen. Jak nie pomaga, to alantan. A na straszne odparzenia mam linomag, ale na szczęście jeszcze ani razu nie musiałam użyć. Alantan wprowadziłam dopiero jak mała poszła do żłobka, bo tam nadgorliwe panie po siku wycierały pupę chusteczkami no i aż porobiły się ranyTakże teraz już mają przykazane, że dziecko wyciera się tylko po kupie i nareszcie pupa jest jak należy
Konwalia, tak, wiele ciężarnych chudnie w ostatnim miesiącu, także nie martw się
Kasiulka nie martw się na zapas. Na pewno będzie dobrze.
Kate, udanej sesji
Ja już po dentyście. Nie wiem jak przy zwykłym myciu zębów ułamałam 1,5 ścianki zęba i wykruszyłam część plomby z kolejnego. Normalnie dentysta się na mnie strasznie wzbogacaIvettka lubi tę wiadomość
-
CZeść dziewczyny!
Bombelek - gratulacje, niech się zdrowo chowa!!!
Olisie -łączę się w bólu, bo mnie po ciąży czekają 2 implanty. 2 trzonowe mi się pokruszyły/ułamały tak jak Tobie i nawet nie proponowali mi wkładu koronowo-korzeniowego, bo nie miałby się na czym porządnie trzymać
. Także we wrześniu przyjdzie mi wyskoczyć z grubszej gotówki
.
Trzymam kciuki za szykujące się do porodu! Ale mnie trochę nastraszyłyście z tymi mdłościami przed porodem, bo mnie mdli, a tak naprawdę to jeszcze mam czas...
Zakupiliśmy z Małżem ogródek działkowy. Sporo pracy nas tam czeka, głównie przy wycince starych drzew, podrównaniu terenu (jest na wzgórzu), zrobieniu zadaszonego tarasu przy domku... na jesieni trzeba będzie zasadzić nowe drzewa owocowe (stare zdziczały i nie rodzą), może jakieś 2 grządki zaprowadzić
, ale kupowaliśmy głównie z myślą o dzieciach, żebyśmy mogli je ogarnąć. Na placu zabaw jest kiepsko - jedno w jedną, drugie w drugą i łap je sobie
, szczególnie jak dojdzie do tego noworodek. A na działce postawi się piaskownicę, basenik, huśtawkę, trampolinę i można cały dzień siedzieć
!
Konwalia, dora8201, 1kasiulka1, amarranta, Tigana lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Zania zależy jaki linomag kupiłaś? bo chyba jest taki przeciw odparzeniom i taki już na odparzenia, bepanthen jest do codziennego smarowania przeciwko odparzeniom.
Juwelka to prywatny gabinet przy kościele na plebaniinie ma nawet żadnej reklamy ;p
Ej ej ja jakoś nie chudnę?! a chciałabym ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 16:38
-
Małgosia, Radiszka gratulacje "dziewiątki" ! Tigana a dla Ciebie gratki z okazji donoszenia maluszka
Kate czekamy na fotki z sesji, może pochwalisz się choć jedną
Dora, pytasz jak ja się czuję...? SłaboDo 11.00 leżałam w łóżku i żadnej motywacji żeby wstać.... Wyprawiłam starszego na zakończenie roku. Wrócił, wyciągną pieniądze na subway'a i poszedł a ja wróciłam do łózka.... Dopiero ok. 11.00 zadzwoniła mama, zdała mi relację i jakoś tak mi się milej zrobiło, no to wstałam, ogarnęłam się i zjadłam śniadanie... Pierwszy szok minął i jest juz ok. Wieczorem idziemy z m. do kina, potem na kolację - będziemy świętować nasza rocznicę ślubu - już 13
O matko ! Ale to leci... Że ja z nim tyle wytrzymałam.... he, he...
Poza tym dziękuję Wam wszystkim za słowa pocieszenia... Oczywiście wiem, że za bardzo świruje, ale co poradzić jak w domu tak dziwnie cicho i pusto...
Kasiulka super, ze wizyta udana i pooglądałaś maluszka.
Pay głowa do góry ! My kobiety musimy się zmagać z rożnymi trudnościami.. Niestety jako matki, będziemy już drżały zawsze o te nasze dzieci...
Rex współczuje dolegliwości... Wiem co to mdłości i rzyganie, bo do 5 miesiąca mnie męczyły... Trzymaj się jakoś i ratuj... Moze mięty sobie zaparz, sama nie wiem....
Domisia, no cóż cesarka nie jest zbyt fajna ale jaki poród jest fajny ? Sn ? Też nie ....To tak na pocieszenie... Poza tym mozesz sobie wszystko przygotować, bo znasz termin
Daven działka to super sprawa dla mieszczuchów, najlepiej taka poza miastem...radiszka, Carmen.92, amarranta, Tigana, Daven lubią tę wiadomość
-
piję herbatę z lodem i miętą, ale dzisiaj się czuję ogólnie super, tylko mam takie niekontrolowane wymioty, w zasadzie ciągle jestem w pobliżu łazienki, w razie W. Ale nic mnie nie mdli.
Dziewczyny, dołaczam do tych co wydadzą majątek na zęby po porodziemi co prawda, nic się nie zepsuło w ciąży, ale ja z tych ciąż bezobjawowych wiec i nie miało z czego raczej. Ale nie mam pojęcia czemu rozruszały mi się plomby
i muszę wszystkie wymieni ć, plus fakt, że coś mi się stało z koronką, a jak ona będzie do wymiany to też nie wesoło
Wikaa, zatem i dla Was gratki i wszystkiego dobrego na kolejne lata
My też 13 w tym rokuza tydzień zresztą... kupe czasu.
wikaa lubi tę wiadomość
-
LIPCÓWECZKI 2015
WITAMY PO TEJ STRONIE BRZUSZKA!! ROŚNIJCIE ZDROWO!!
Gigsa 2 SYNKÓW - Dominik1460 g 40cm i Michał 1300 g 40 cm urodzeni 6.05.2015 CC
Jenny88 2 CÓRECZKI - Emilia1860 g 45 cm i Lilianna 1810 g 42 cm urodzone 16.05.2015 w 32t 2 d CC
Usia89 CÓRECZKA - Emiliaurodzona 01.06.2015
Bommbelek CÓRECZKA - Iga2600 g 51 cm urodzona 25.06.2015 w 37t 3d CC
Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAMY NA:
Biedroneczka83 2-07-2015 CÓRECZKA – Lilianna
Anetaa1601 4-07-2015 CÓRECZKA – Julia
Karolla26 4-07-2015 SYNEK - Jan
Ivettka 5-07-2015 CÓRECZKA – Julia
Beata1313 5-07-2015 CÓRECZKA – Kornelka
Rex 5-07-2015 CÓRECZKA - Anastasia
Katepr 7-07-2015 SYNEK - Jakub
Ewela86 8-07-2015 CÓRECZKA
Olisie 08-07-2015 SYNEK – Olgierd
Zielona1 8-07-2015 SYNEK
1Kasiulka1 11-07-2015 SYNEK – Kamilek
Amarranta 14-07-2015 CÓRECZKA - Kalina
Kamajla 14-07-2015 SYNEK - Oliwier
Juwelka 14-07-2015 SYNEK - Tymuś
Livia30 15-07-2015 SYNEK - Tomasz
Dora8201 16-07-2015 CÓRECZKA - Łucja
Smartunia 16-07-2015 SYNEK
Tigana 17-07-2015 CÓRECZKA
Asiulka85 18-07-2015 SYNEK - Danielek
Konwalia 19-07-2015 CÓRECZKA - Liliana
Pay 19-07-2015 SYNEK - Szymon
Verona 19-07-2015 CÓRECZKA - Zosia
Daven 20-07-2015 CÓRECZKA
Blue:) 21-07-2015 SYNEK - Wojtuś
Carmen.92 23-07-2015 SYNEK - Jan
LillaMy 24-07-2015 SYNEK - Filip
Kamyk1989 25-07-2015 CÓRECZKA - Liliana
Aryll 26-07-2015 CÓRECZKA - Wiola
OlaW84 26-07-2015 CÓRECZKA - Alicja
MaGdUsia 26-07-2015 2 SYNKÓW - Max i Alex
Mon!ta 26-07-2015 SYNEK - Robert
Wikaa 28-07-2015 CÓRECZKA - Lenka
Tasha 28-07-2015 SYNEK - Bartuś
Zaniaa1313 28-07-2015 CÓRECZKA - Gabrysia
Mia1988 30-07-2015 SYNEK - Ryan
Kate851 30-07-2015 CÓRECZKA - Nelcia
Radiszka 30-07-2015 SYNEK
Malagosia 31-07-2015 CÓRECZKA - Dominika
jak dotąd mamy:
-23 dziewczynki
-22 chłopcówWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 17:55
radiszka lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
rex wrote:Wikaa, zatem i dla Was gratki i wszystkiego dobrego na kolejne lata
My też 13 w tym rokuza tydzień zresztą... kupe czasu.
Dziękuję !
No my mamy rocznicę dopiero w poniedziałek, ale dziś się wybieramy....
No 13 lat to strasznie długo. ... A znamy się się już od ...... o Boże. ... od 18
Aż wstyd się przyznawać, że jestem taka stara......!!!!!!!
-
podczytywałam cały dzień tylko nie bardzo miałam jak pisać. Z rana wzięliśmy się z Młodym za czyszczenie szafy jego - matko jaka pustka się zrobiła.... musze mu podokupować spodni, bluz itp.... 2 wielkie reklamówy dla koleżanki odłożyłam rzeczy w bardzo dobrym stanie, pół worka 100l takich trochę bardziej zniszczonych odłożyłam do pojemnika dla biednych i drugie tyle zniszczonych dla M do garaży na szmatki.... fakt, że szafy nie czyściliśmy 1,5 roku ale...
a potem pojechałam do szpitala gdzie chce rodzić na ktg... mój dr kazał mi dzis przyjechać i był - tak łudziłam się że będzie - musiałam poczekać bo chwilę przed nami przywieźli im dziewczynę karetką rodzącą i drugą pobitą w ciąży więc nie bardzo mieli czas się mną zająć no ale wiadomo - sprawy pilne i pilniejsze - jakaś cierpliwa się zrobiłam w tej ciążypołożna pobrała mi gbs, założyła kartę, wklepała wszystko do kompa więc myślę, że już nie będę musiała za każdym razem tych samych papierów wypełniać i poszłam na ktg... oczywiście pani położna zaczęła ciutkę panikować bo nie mogła serca znaleźć mimo, że mówiłam że skośnie siedzi i wysoko dość i nie po tej stronie gdzie ona szuka...
jak znalazła w końcu to sama była zadziwiona jak Marna tam siedzi
po podłączeniu zaczęła fikać - tzn inaczej - nie przestała:P i musiałam co chwilkę zmieniac pozycje bo uciekała spod czujnika i próbowałam łapać serducho:) w 20 min zapisało mi się 5-6 skurczów z czego 2 już takie powyżej 60% i te czułam sama....
Wikaa, Rex nam za 3 tyg stuknie 14ale stażu małżeńskiego mamy 0
Wikaa ja do rodziców jak dam Młodego (to samo osiedle) na noc, góra 2 to jest ok... ale jakby mieli go zabrać i gdzieś z nim jechać albo gdzieś dalej to nieee... on też by nie chciał - taki mamusi cycek jest, że zapowiada, że na żadne kolonie ani wycieczkę z nocowaniem nie pojedzie
współczuję problemów zębowych! odpukać u mnie póki co - tfu tfu tfu 3 razy przez lewę ramię jest ok
Daven super z ta działką!!! ja całe życie w bloku, Młody przez 5,5 roku też, 1,5 roku temu przeprowadziliśmy się do domku, ogródek mamy stosunkowo niewielki ale jest altana, trampolina, basen latem i miejsca do pogrania w piłkę i jest ekstra! zimą Młody wychodzi tarzać się w śniegu, latem to już w ogóle... no bajka
co do maści to mi się wydaje, że bepanten bardziej jak krem, zapobiegawczo a linomag jak maść - tłusty - kiedy coś zaczyna się dziać
oh i przepraszam, nie pamiętam co więcej... macica na mózg uciska i pamięć już nie ta
Daven, wikaa lubią tę wiadomość
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
zania - chodziło mi o to że ja zacznę smarować pupę synka linomagiem
ale położna mówiła że i bepanthenem też można, choć na początek zalecała linomag . Z tym że zgadzam się z katepr zależy jaki linomag kupiłaś bo jest taki na odparzenia i przeciw odparzeniomm. Wiadome że dopóki dzieciątko nie będzie miało odparzeń to nie ma co smarować go mocnymi kremami więc ja zacznę od linomaga takiego przeciwko odparzeniom , żeby Kamilek miał natłuszczoną pupencję
-
Kamyk, to obyś jak najdłużej jeszcze wytrzymała w dwupaku
gratuluję przedszkola!
Jejku, Rex, współczujęna Twoje dolegliwości to już chyba tylko poród pomoże..
Ivetko, głowa do góry!
Olisie, bratowej mojego męża teraz z ciąży też się ząb ułamał - na.. wiórkach kokosowych. chyba takie uroki ciąży
Daven, współczuję zębowych problemów! gratuluję zakupu działkiświetny pomysł dla dzieciaków, będą miały gdzie szaleć
ej, ja też jakoś nie chudnę! tylko wodę kumuluję...
Wika, gratuluję rocznicy ślubuudanego wieczorku
Rex i Dora, Wam również gratuluję rocznic i takiego stażu
a ja jeszcze muszę kupić krem i kosmetyki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 19:01
rex, Daven, wikaa, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Dave gratki za kupienie dzialki. A odnosnie drzew dowiedz sie jak to jest bo niby trzeba miec zgode na zlikwidowanie tak owych. Aby nikt Tam ciebie nie podkablowal potem... bo mozesz miec problemy dowiedz sie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 19:03
Daven lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hej dziewczyny,
U mnie dzisiaj zabiegany dzien.Bylam w centrum handlowym i kupilam dla malego do wanienki taka gabke zeby mi sie nie zlizgal jak bedzie sie kapal i do tego dwie mniejsze babeczki do mycia.Az trudno mi uwierzyc ze zostalo tylko 18 dni do terminu.
Naganialam sie po tym centrum jak szalona ale jak na 9 miesiac to sie czuje super,,zero spuchniecia,kregoslup mnie nie boli,tylko troche pod koniec chodzenie stopy zaczely mnie nawalac.Az sie dziwie ze mam sily tak ganiac gdy moje dziecie wazy juz 3.8kg
dora8201, amarranta, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
eee myślę, że na takiej działce rekreacyjnej to raczej owocowe drzewa są na takie nie trzeba zgody... na inne też jeśli nie są starsze niż 10 lat, obwód pnia jak jest większy niż - tu nie pamiętam ile i oczywiście gatunki chronione, a parkach itd...
Daven lubi tę wiadomość
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif