X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie gratulacje ! :)
    Pod koniec ciąży za dużo było problemów, teraz też nie mniej. Cały wolny czas poświęcam córce, więc nie mam na tyle czasu żeby się udzielać tutaj, na fb też wypowiadam się rzadziej jak wcześniej.

Trzymam kciuki za Was wszystkie i Wasze Maluszki ! :)

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze co jest? Ja też nie chudne, co za niesprawiedliwość.
    daven dzialeczka- super sprawa, zawsze też z mężem planowaliśmy zakup,ale jak zaczął wyjeżdżać to się cieszę ze nie muszę sama tego pilnować,bo zawsze jest coś do zrobienia w ogródku.
    Rex wspolczuje ogromnie,może poród tuż tuż bo organizm lubi się oczyścić przed akcja.
    I również dołączam do sypiacych się zębów, mi odsłoniły szyjki i muszę je pozaklejac bo tak brzydko się przebarwiają, a czy my mozemy iść jak urodziny i będziemy karmić czy lepiej jeszcze teraz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 19:49

Daven, ewela86 lubią tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Respect dla wszystkich z "nastoletnim" stażem małżeńskim :), oby tak dalej!

Katepr, Ammaranta, Verona - ja też nie chudnę :(. Trza się będzie za siebie mocno wziąć.. za jakiś czas :D. W razie czego założymy wątek "co z tą wagą?" i zaczniemy się gremialnie odchudzać. Na razie celem zapewnienia sobie w miarę stablinego nastroju i dobrego samopoczucia mam mocne postanowienie nie wchodzenia na wagę XD.

Wika - a syn z Twoją mamą dokąd poleciał? Na długo? I ile ma lat? Tak pytam, bo mam dziury w mózgu i mi umknęły te informacje :(, sorki. W sumie mi też pusto jak dzieciaki daję do dziadków, też dłużej niż 2 noclegi na razie nie zostali. Jak ich nie ma, to sprzątam i gotuję jak głupia, żeby sobie czas czymś zapełnić (no i skorzystać coś na tym, że ich nie ma), chociaż teraz to tylko z książką bym leżała, bo nijak mi się nie chce ruszyć :D.

Konwalia - ;)

Rex - wątek "co z tymi zębami?" też czeka na założenie XD.

Dora - widzę, że dziś miałaś taki dzień jak ja wczoraj :D. Reklamówy ciuchów poszły na śmietnik, część na sprzedaż a co się nie sprzeda - do śmieci (nie mam komu oddać). Muszę tylko kupić lalkę - ciuchy "na modelu" wyglądają inaczej, a moja córa lalkami się nie bawi, więc nie mam na stanie żadnej :D. Gratulacje z tytułu udanej wizyty! Zazdroszczę domku z ogródkiem, mnie to chyba dopiero na emeryturze czeka, a na pewno jak dzieci nie będą już na moim utrzymaniu :).

Monita - dobrze, że napisałaś! Nawet się nad tym nie zastanawiałam. Co prawda Wujek Google twierdzi, że na wycinkę drzew owocowych nie trzeba mieć zezwolenia, ale na wszelki wypadek się upewnię w Związku Działkowców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 19:58

wikaa, amarranta lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • rex Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona, ja przy starszym jak karmiłam to robiłam jednego zęba. W sumie to tylko plombe wymieniałam, bez wiercenia czy coś, ale nic mi nie mówiła, że nie wolno. Tylko w sumie ja prawie nigdy znieczulenia nie biorę..
    ale przy karmieniu i tak chyba nie ma znaczenia..

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie miałam popomstować jeszcze - ejj ja też ni echudnę! normalnie mi przybywa :P z Młodym w ostatni miesiąc najwięcej mi przyszło...:( boję się że teraz będzie podobnie....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate malowalas paznokcie? Jestem pelna podziwu:) ja wczoraj chcialam zrobic sobie pedicure ale w koncu zrezygnowalam bo brzuch mnie zaczal bolec...ide jutro do kosmetyczki;)

Katepr a kto jest Twoim prowadzacym? I czy dobrze jest miec prowadzacego z Klinicznej jak chce sie tam rodzic? Bo ja jestem coraz bardziej za a lekarza mam z wojewodzkiego.

Karolla skoro jest glowka w dol to nie ma sie czym przejmowac:) i teraz juz mozna odliczac do porodu skoro czopa tez brak!

Pay glowa do gory juz tylko troche zostalo! Z maluchem juz nie powinno sie nic zlego dziac jesli chodzi o rozwoj. Wazne zeby nie mial hipoglikemii po porodzie.

Monita mamy termin blisko siebie...gdzie bedziesz rodzic? I zgadzam sie z Juwelka...dzis jechalam bulonska i myslalam ze urodze;)

Juwelka czesc sasiadko:)

Konwalia ja nie schudlam ale waga stoi mimo ze mala rosnie. W zeszlej ciazy tez schudlam pod koniec. I chyba to zalezybod wody ktora sie w nas zatrzymuje.

Olisie dobrze ze juz wrocilas od dentysty...ale jak to zrobilas to nie wiem...zdolniacha;)

Wikaa wow 13 lat....gratuluje i zycze wszystkiego najlepszego!

karolla26, wikaa lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale mnie dxis mdli okropnie i mam od wczoraj biegune...uroki koncowki ciazy.

• domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia: nie do konca pierwszego syna ur.w 37 tc,dzis pan ordynator mowil ze moge i w tej ciazy tak urodzic

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domisia82 w takim razie my trzymamy kciuki a Ty nogi zaciśnięte do 9 lipca.

Dzięki dziewczyny za informację na temat wagi w ostatnim miesiącu ciąży. Widocznie taka moja natura, ale na wizycie u gina poproszę o zważenie małej.

Możecie malować paznokcie u stóp do porodu? U mnie w szpitalu jest zakaz.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też - ani u rąk ani u nóg - bo przy porodzie musi być widać paznokcie czy nie sinieją bo to jeden z pierwszych objawów niedotlenienia

rex, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczęta- szykuje dwie opcje ubranek na wyjscie,na cieplo i na zimmo. w czyn wy przywieziecie swoje dzieciatka?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam uszykowanego bodziaka na krótki i na dlugi rekaw, spodenki, bluzę, bawełnianą czapeczkę, skarpetki i kocyk cienki

zpbnio4p92q84lda.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie wolno malować paznokci.
    Ja mam przygotowane bodziaki na krótki rękaw, skarpetki i dresik chyba jakiś. W razie W pielucha lub kocyk. Ale teraz 2 tyg ma być 33-40°C więc, raczej tylko z krótkich bodów i pieluchy skorzystam.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f52273a4e9d.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/372c302c1d97.jpg

W taki sposób mój syn tworzy wzorki na moim brzuchu. Do porodu będę miała całą sieć rozstępów.

Do szpitala mam body, kaftanik, pajacyk, czapeczki, skarpetki i rożek. Położna u nas ubiera to sobie wybierze co trzeba.

Podziwiam za malowanie paznokci u stóp. Ja z gracją lwa morskiego weszłam do wanny, podjęłam próbę depilacji nóg i bikini (jaki jest efekt ciężko określić bo nie widzę), szybko jednak wstałam z wody bo miałam schizy ze jak by wody odeszły to bym nie zauważyła. Poza tym i tak średnio wygodnie jak brzuch na kolanach, piersi na brzuchu i trzeba wypatrywac stop. :)
    Co do wagi to od tygodnia stoi w miejscu, tak mnie dziś wazono u diabetologa. I jutro pierwsze kłucie w udo. Brrr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2015, 21:51

Kamyk1989, ewela86, amarranta, Konwalia, Tigana, katepr, Ivettka lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjście mam rampers, sweterek i skarpetki i czapecxke. No i kocyk jakby coś. Jakoś tak przygotowałam się na lato:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, Ola różnie z tym czopem bywa niektóre dziewczyny chodzą bez niego kila tyg a inne kilka dni... ponoć jeśli jest koloru kawy z mlekiem zwiastuje rychły poród

Mnie też ostatnie dni mdli, staram się nic nie jeść na noc. A co do wagi to ogólnie w ciąży przybyło mi dużo ale od 36 tyg faktycznie nie tyje i nawet niecały kg poszedł w dół:)

Pay 3maj się z tą insuliną... oby cukry już nie wariowały i się ustabilizowały:)

Dzisiejszy humor poprawiony lodami w doborowym towarzystwie koleżanki, tylko muszę przyznać, że każde wyjście z domu powiązane jest z strasznym uciskiem na dole... dziecko chyba jest coraz niżej

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam spadku wagi, u mnie niestety tego nie zaobserwowałam, a przez ostatnie 2 to chyba 2kg na + mam :-(
    Daven - chyba muszę wsiąść przykład z ciebie i wagę schować głęboko :-/
    Ostatnio wogole gorzej sie czuje, tzn taka juz ociężała, nie mam ochoty wychodzić nigdzie i najlepiej żeby nikt mnie nie oglądał...
    Moj T dzis na sile mnie z domu wyciągnął, nie powiem było miło, pyszna kolacja i wogole, nawet humor mi sie troszkę poprawił, ale teraz juz jestem szczęśliwa ze wróciliśmy do domu... :-/
    A jak na złość jutro i za tydzień mamy zaproszenie na 30-iestki bliskich znajomych wiec nie wypada nie iść, juz mnie trzęsie na sama myśl....

Co do szpitala to ja mam chyba 3 pajace, 2 body, kaftanik, śpioszki, spodenki, czapeczki, kocyk wiec coś sie wybierze, a w razie czego moj T dowiezie jesli będzie trzeba...

1usah371io4htfas.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :) nom Dave lepiej sie dowiedziec bo u moich rodziców samosieje sa i trzeba zgode na usuniecie :/ a lepiej dmuchac na zimno...

Co do wagi to u mnie 300g w dół :P jak bylam na wazeniu w invicie. Pozatym w domku sie nie waze bo mi inaczej pokazuje tam u nich i u mnie tez wiec sobie darowalam.

OLa ja bede miala CC i ide na zaspe bo juz tam lezalam :) i za kazdym razem jak mnie gin wyslylal to tam jechalam. Na poczatku ciazy bylam na klinicznej na sorze i powiedzialam ze juz nigdy w zyciu tam nie pojade masakra ... sprzet chyba moja mame jeszcze pamieta jesli chodzi o USG z SOR xD

A do szpitala biore rampersy, spodenki, czapeczke, kaftanik, skarpetki cienkie i buciki pieluszka flanelowa i tak do samochodu :D A co do bulonskiej w koncu musza cos rozwalic aby zrobic tramwaj na szczescie maja zaczac teraz w wakacje wymieniac nawierzchnie jezdni ;)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa i gratulacje.
    Już wróciliśmy. Kino nie wyszło, bo żaden film mi nie przypadł do gustu. Poszliśmy na deptak, starówkę. Siedliśmy w knajpie i było miło. Potem krótki spacer i dom, bo starszy został sam.

Daven mój młodszy synek ostatniego sierpnia skończy 5 lat. Poleciał z moja mamą do siostry do Belgii. Zawsze to jakieś wakacje, zmiana klimatu. Jest tak zaaferowany, że podobno nawet nie pyta o mamę, przynajmniej na razie. Nie pojechał na dlugo, bo tylko na 12 dni, ale jak na pierwszy wyjazd bez rodziców to i tak długo. ... Jest bardzo przywiązany do mojej mamy więc jestem spokojna, że troski i czułości mu nie zabraknie.

A ja jeszcze ubranek nie mam przygotowanych. Moja szpitalna torba pusta. Nie pakuje żeby nie zapeszyć, bo ja nie mogę urodzić wcześniej niż 25 lipca ;-)

Kilka dni temu byłam w biedronce i pani kasjerka wywołała mnie z końca kolejki do przodu. Byłam w szoku, bo w biedrze jeszcze mi się taki cud nie zdarzył....

Dora jak to - pobitą ciezarną przywieźli ? Bardzo ?
    To miałaś ktg z atrakcjami najpierw szukanie tętna a potem uciekanie Łucji od czujnika ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 00:35

amarranta, Tigana lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Bombelek gratulacje i duzo zdrowka dla Was :)

Zania sliczna dziewczyna z Ciebie i brzusio jaki ladny :)

Malgosia, Radiszka gratuluje 9 miesiaca :D

Tigana gratuluje donoszonej ciazy :)

Kasiulka super, ze wizyta udana :)

Ivetka napewno wszystko sie ulozy niedlugo, glowa do gory :)

Wika wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :)

Co do zebow to ja pomimo tego, ze przed ciaza wszystkie mialam wyleczone to w trakcie 2 mi sie popsuly... 5-tka ktora musialam wyleczyc kanalowo i 8-mka ktora nie dosc ze 2 razy mi sie ukruszyla to zrobil sie taki stan zapalny ze tylko usuniecie pomoglo :) I ja tez jakos nie chudne niestety, a nie mialabym nic przeciwko :/ U nas tez nie wolno miec pomalowanych paznokci do porodu. Ja na wyjscie przygotowalam body, leginsy, czapeczke, skarpety i sweterek i mam 2 kocyki cienszy i grubszy... Zobaczymy jaka bedzie pogoda :)

Zmykam spac, spokojnej nocki :)

wikaa, Tigana, Ivettka lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ