X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zero objawow, a patrzyłam do kalendarza poprzedniej i miałam w tym czasie bóle brzucha i pleców. Teraz cisza.. I dobrze, żeby mdłości jak wtedy nie było to dan radę do roboty do 8 miesiąca polazic

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie do was, od początku ciąży miałam powiększone sutka, a teraz zmalały. Myślicie że to normalne?

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Powiedziała mi ze z synami miała inne objawy i z dziewczynami tez inne..ale fakt kazda ciaza byla inna i zawsze jakies inne objawy i ze nie mam sie martwic bo może rzeczywiscie bedzie córka :)

Tym bardziej ze wspołzyłam 2 dni przed owu i w dniu owu wiec jesli plemnik którys dostał sie do jajeczka ze wspołzycia 2 dni przed owu to możliwe ze dziewczynka :) bo niby jak przed owu to na dziewczynke :)
    O to ciekawe..a jakie sa objawy na dziewczynke ? Bo mi sie wlasnie owa marzy ;)
    Ja wspolzylam dzien przed owu wg ovufriend ale tez 4 dni przed i 5.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ja mam zero objawow, a patrzyłam do kalendarza poprzedniej i miałam w tym czasie bóle brzucha i pleców. Teraz cisza.. I dobrze, żeby mdłości jak wtedy nie było to dan radę do roboty do 8 miesiąca polazic
    No wlasnie. U mnie w pracy taka sytuacja. W czerwcu by mi sie konczyla umowa 3 letnia ale szefowa mi juz ja zamienila na stale tylko ze ona mowi ze wszystko ok ze juz poinformowala swoja ksiegowa zeby zmienila ale jeszcze nie dostalam papierka do podpisania wiec to mi sprawia lekki dyskomfort i obawe. Mam nadzieje ze do swiat nic sie nikt nie zorientuje i bede normalnie pracowac

katsuyoshi lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goń księgową o umowe , pytaj ile masz czekać aż ją dla ciebie zrobi itp. wcisnij jej kit ze potrzebna ci jest i w ogóle.
    Lepiej miec ją przy sobie kiedy oswiadczysz w pracy ze jestes w ciązy chyba że juz to zrobiłas.
    Po za tym nie wiem czy bedziesz chciała wrócic do pracy po porodzie,macierzyńskim???
    Nie każda mama chce zostawiac w domu tak malutkie dziecko.
    Ja np nie wróciłam do pracy.. nie wyobrażałam sobie aby moje dziecko było w tym czasie z kimś innym tym bardziej ze ja tutaj w UK nie mam rodziny a dawanie takiego maleństwa w rece obcych ludzi nie ma opcji .
    I tak siedze w domciu a teraz druga ciąza :)
    Dla mnie najważniejsze jest to aby moje pociechy miały mame przy sobie w najbardziej potrzebującym czasie dla nich..
    Nie wyobrazam sobie jakby miały mnie ominąc pierwsze kroczki synka,pierwsze słowa...

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie gonie jak moge. Ja ogolnie jestem jedna z 2 osob tam zatrudnionych, inni maja smieciowki. Wiem ze ona mnie nie oszukuje ale bym sie uspokoila majac juz papier w reku. Ostatnio pytalam 2 dni temu czy juz jej wyslali papier do podpisania a ona ze jeszcze nie ale juz jej ksiegowa potwierdzila ze wszystko ok. Nie moge wiecej nalegac bo zaraz sie domysli. Ja mam 3 szefowe ktore sa bardzo ciekawskie i plotkary. Oczywiscie ze nic nie bede mowic narazie i chyba do swiat bede mogla normalnie pracowac i brzuch nie urosnie nie ? Sorry za glupie pytania ale to moja 1 ciaza ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na dziewczynę, słodkie się lubi :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    No wlasnie gonie jak moge. Ja ogolnie jestem jedna z 2 osob tam zatrudnionych, inni maja smieciowki. Wiem ze ona mnie nie oszukuje ale bym sie uspokoila majac juz papier w reku. Ostatnio pytalam 2 dni temu czy juz jej wyslali papier do podpisania a ona ze jeszcze nie ale juz jej ksiegowa potwierdzila ze wszystko ok. Nie moge wiecej nalegac bo zaraz sie domysli. Ja mam 3 szefowe ktore sa bardzo ciekawskie i plotkary. Oczywiscie ze nic nie bede mowic narazie i chyba do swiat bede mogla normalnie pracowac i brzuch nie urosnie nie ? Sorry za glupie pytania ale to moja 1 ciaza ;)
    Nowatorka życzę powodzenia, obyś dostała te umowę :-)
    Ja na szczęście mam na czas nieokreślony. Z tym, że ja do pracy już nie wrócę, że względu na to, że się wprowadzamy. mąż chce, żebym poszła na zwolnienie, bo po co mam się stresować, jeśli i tak nie zamierzam tam wracać. Ja jeszcze nie wiem do końca, co zrobię.. Bo ktoś będzie musiał przejąć moje obowiązki i tak z dnia na dzień, to nie jest fajnie z tym zostawiać kogoś.

katsuyoshi, nowatorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa wrote:
    Nowatorka życzę powodzenia, obyś dostała te umowę :-)
    Ja na szczęście mam na czas nieokreślony. Z tym, że ja do pracy już nie wrócę, że względu na to, że się wprowadzamy. mąż chce, żebym poszła na zwolnienie, bo po co mam się stresować, jeśli i tak nie zamierzam tam wracać. Ja jeszcze nie wiem do końca, co zrobię.. Bo ktoś będzie musiał przejąć moje obowiązki i tak z dnia na dzień, to nie jest fajnie z tym zostawiać kogoś.
    To poprostu przekaz osobie przełozonej informacje o ciazy i ze sie wyprowadzasz itp. Porozmawiaj szczerze i powiedz ze nie wracasz do pracy i aby poszukali kogos na twoje miejsce póki jeszcze pracujesz bo nie chcialabys zostawic ich o tak bez uprzedzenia na lodzie

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    To poprostu przekaz osobie przełozonej informacje o ciazy i ze sie wyprowadzasz itp. Porozmawiaj szczerze i powiedz ze nie wracasz do pracy i aby poszukali kogos na twoje miejsce póki jeszcze pracujesz bo nie chcialabys zostawic ich o tak bez uprzedzenia na lodzie
    No dokladnie. Jak masz umowe na nieokreslony to i tak juz cie nie moga zwolnic

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zamierzam zrobić po wizycie u lekarza. A przynajmniej ktoś pracę dostanie może :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 20:46

• oldżi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dziś melduje się tak późno, no bo taki dzień :) a mam dzisiaj urodziny, wiec cały dzień zajęty :)
    Ja tez pójdę na zwolnienie możliwie jak najszybciej, wszystko sie okaze na czwartkowej wizycie.

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldzi sto lat !

oldżi lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego ♡

oldżi lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi dzisiaj mega dokucza ból pleców! Mam nadzieje, ze to jednorazowy epizod bo ani siedzieć, ani stać, ani leżeć nie moge :(

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od kilku dni są takie gazy ze mój mąż się ze mnie śmieje ze nas podusze ;). No ale to nie moja wina... w życiu tak nie miałam. Sory za takie zwierzenia :D. Plecy mnie bolały ale w dniu spodziewanej @ i ze dwa dni przed. Teraz jedynie te gazy i szybko się mecze. Dziś mąż mnie przetargal po całym cmentarzu po grobach ze juz ledwo szłam. A teraz leżę w łóżku i odpoczywam :D.

hchygox1kst10j9v.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie krepuj sie, zwierzaj sie o gazach ile dusza zapragnie ;)
    Dziewczyny a ktora to jest wasza fasolka? Moja pierwsza i troche nie wiem czego sie spodziewac zupelnie ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cierpie na bezsennosc jak zwykle ;) i poczytalam watek od poczatku. Fajnie ze byle ciezarowki nas tak wspieraja :)
    Moge tez pomoc w sprawielotu samolotem bo sie mojego gina o to pytalam i mowil ze na nic lot nie wplywa, tylko powiedzial ze jak widac ciaze to niektore linie nie wpuszczaja ;) takze mozna latac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 01:22

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi Najlepszego i zdrówka przedewszystkim.

Na pytanie która to nasza fasolka odpowiadam :
    druga ;)
    Mam juz synka rocznego.

oldżi lubi tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka moja również pierwsza fasolka i już się nie umie doczekać lipca :D

A za 2 dni pierwsza wizyta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 06:14

nowatorka lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ