X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi - wszystkiego najlepszego! Trzymam kciuki za czwartkową wizytę <3

nowatorka - to moja też pierwsza fasolka :)

A jak tam dziewczyny Wasze objawy? Ja narazie tylko odczuwam je w piersiach. No i wczoraj troche poddbrzusze mnie bolało.
    Chciałabym, żeby tak zostało do końca ciąży :D bez mdłości itp.

oldżi, marchewa, nowatorka lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla nas to tez pierwsza fasolka, bardzo sie cieszę, ze kilka moich bliskich koleżanek jest w ciazy, wiec liczę, ze ich tajemna wiedza na mnie spłynie :) śmiejemy sie, ze sa moimi mentorami i beda musiały mnie przeprowadzić przez meandry macierzyństwa :)
    A jedna z nich powiedziała, ze forum to nieskończone zródło informacji tak wiec jestem !

marchewa, nowatorka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Dla nas to tez pierwsza fasolka, bardzo sie cieszę, ze kilka moich bliskich koleżanek jest w ciazy, wiec liczę, ze ich tajemna wiedza na mnie spłynie :) śmiejemy sie, ze sa moimi mentorami i beda musiały mnie przeprowadzić przez meandry macierzyństwa :)
    A jedna z nich powiedziała, ze forum to nieskończone zródło informacji tak wiec jestem !
    Mam podobnie, jedna rodzi na dniach, inna urodziła rok temu i jak mówi jeszcze wszystko pamięta, a jeszcze dwie koleżanki są w czwartym miesiącu :)

A też jest to nasze pierwsze maleństwo :)

• angella908 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxx u mnie tez objawów brak jedynie piersi bolą, no i głowa codzinnie rano ja to bym nawet chciała mieć mdłośći :P

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pierwsza fasolka :). Mdłości tez jeszcze nie mam ale mam nadzieje ze tak zostanie do końca ciazy :).

A jak tam u Was ? Mówiliście juz komuś o tym ze tam w brzuszku ktoś rośnie :)? My postanowiliśmy poczekać z tym do wigilii żeby zrobić prezent no i nie zapeszyc przedwcześnie :). Ale tak chciałabym juz wszystkim się pochwalić :D

nowatorka lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Agaxx u mnie tez objawów brak jedynie piersi bolą, no i głowa codzinnie rano ja to bym nawet chciała mieć mdłośći :P
    Nie krakaj ;) ja dzisiaj mam troszeczke mdlosci i nie fajne sa. Poza tym objawy to pikanie w podbrzuszu i zmeczenie i tyle, no piersi bola ale przed okresem mnie czasem tez bolaly ;)
    Ps my tez mowimy na swieta. Wie tylko moja mama ale to dlatego ze musi mi duphaston wykupic w polsce i wyslac takze musialam jej powiedziec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:46

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam dwóm najbliższym koleżankom :)
    Ja tez miałam plan zaczekać troche, przynajmniej do Mikołaja , ale mój maź juz szaleje i 1728 razy dziennie pyta sie kiedy wszystkim powiemy :D także u nas żadnej tajemnicy nie bedzie, ale do wizyty na której bedzie serduszko u fasolki musimy sie wstrzymać

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak w środe dowiem sie ze wszystko jest ok i zobaczę serduszko to powiem tylko rodzica :) Reszcie rodziny mysle też powiedzieć w święta ;)

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ktorym tygodniu slychac <3 ?
    Dzwonilam do doktora poinformowac go o ciazy :) mam brac duphaston do 10 tc

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka a bierzesz bromergon? Czy odstawiłas? Bo też go biorę i nie wiem co robić... bo są dwie szkoły. Jedni mówią ze od razu odstawić a inni żeby brać bezwzględnie do 12tc

hchygox1kst10j9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Ja powiedziałam dwóm najbliższym koleżankom :)
    Ja tez miałam plan zaczekać troche, przynajmniej do Mikołaja , ale mój maź juz szaleje i 1728 razy dziennie pyta sie kiedy wszystkim powiemy :D także u nas żadnej tajemnicy nie bedzie, ale do wizyty na której bedzie serduszko u fasolki musimy sie wstrzymać
    My tez czekamy do usg i wizyty u lekarza. Bo nie wiem, czy dłużej nam by się uda uchować to w tajemnicy. Męża mama i tak się dopytywała wczoraj go, czy już działamy coś, że ona chciałaby jeszcze zobaczyć i pobawić wnuka. Że nam wózek kupi ;p

Także jak się kolejny raz zapyta, to nie wiem, czy nie puszczę farby ;)

oldżi lubi tę wiadomość

• JusWik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję lipcowym mamusiom!!! Zdrówka i spokoju na cały okres ciąży.
    Majówka 2016

marchewa, nowatorka lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po krótkiej nie obecności ale przeżyłam nieprzyjemna sytuacje przez weekend i nie wiedziałam i nie wiem nadal co o tym Myśleć . Serduszko do 7 tygodnia płodu słychać . Witam wszystkie nowe mamusie zdrówka i spokoju ;-)

marchewa lubi tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Nowatorka a bierzesz bromergon? Czy odstawiłas? Bo też go biorę i nie wiem co robić... bo są dwie szkoły. Jedni mówią ze od razu odstawić a inni żeby brać bezwzględnie do 12tc

Mam lekko podwyższona prolaktyne i tez muszę zażywać bromergon 1/4 tabletki. Mam zalecenie od lekarza, zeby po pozytywnym teście kontynuować wszystkie leki.

Nutko- najważniejsze żebyś sie teraz nie denerwowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 11:54

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi ja wiem ale trafiłam do lekarza idioty który już mnie do szpitala wysyłała bo dla niego to była ciąża poza maciczna bo on nic nie widzi ... ale na szczęście w przypływie nerwów pojechałam od razu do innego i nagle znalazł pęcherzyk nikomu tego nie życzę nadal sie martwię sie czy na pewno wszystko jest dobrze do Poniedziałku następnego będę żyć w niepewności.

przepraszam że tu ale kto jak nie wy mnie zrozumiecie .

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! Spokojnych i bezproblemowych rozwiązań!
    Sierpniówka 2015 :-)

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    oldżi ja wiem ale trafiłam do lekarza idioty który już mnie do szpitala wysyłała bo dla niego to była ciąża poza maciczna bo on nic nie widzi ... ale na szczęście w przypływie nerwów pojechałam od razu do innego i nagle znalazł pęcherzyk nikomu tego nie życzę nadal sie martwię sie czy na pewno wszystko jest dobrze do Poniedziałku następnego będę żyć w niepewności.

To nie zazdroszczę, bo nerwów pewnie pełno. Ale tak jak pisała oldżi - teraz już się nie denerwuj, i oby czas do następnej wizyty zleciał Ci szybko i przyjemnie :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Odstawilam. Moj gin wlasnie kazal od razu odstawic

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:

To straszne. Przytulam. Niestety zdarzylo mi sie takich konowalow spotkac w zyciu. Jedna mi znalazla w piersi 2 guzy lite ktorych , jak sie potem okazalo, nie bylo ...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:

Rozumiemy i to bardzo dobrze!
    Ciąża to piękny okres w życiu kobiety, ale tez mega stresujący. Teraz martwimy sie czy usłyszymy serduszko, pózniej bedzie stres bo badania prenatalne, strach przed porodem...
    Tego nie unikniemy ale musimy wierzyć, ze wszystko bedzie dobrze i musimy spróbować jakoś radzić sobie z tym stresem.
    Jak na złość winka na rozluźnienie sie nie napijemy ;)

3jgx3e3k4gsb554h.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ