X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... a naczytalam się ze często lekarze odsyłają z kwitkiem i każą przyjść za tydzień lub dwa bo za wcześnie. W takim razie zapisze się na wtorek :). Zobaczymy co mi powie. Mam nadzieje ze na usg będzie juz cos widać.

hchygox1kst10j9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero w 3miech.bo mieszkam w uk :(

Wysłany: 31 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? O kurde chyba bym nie wytrzymala. Ja juz raz byłam z wynikiem bety ale tylko kazał mi brać luteine dwa razy dziennie profilaktycznie i zbadalarm progesteron i się okazało ze mimo że myślałam że się mieści w normie to musze i tak przyjmować luteine bo jest za niski. No i teraz się zastanawiam kiedy isc juz na badania i na usg. No nic zaryzykuję we wtorek. Jak będzie za wcześnie to się zapisze na późniejszy termin. Czemu w UK tak późno się chodzi? Dziwnie... A prywatnie tez nie przyjmują przed 3 miesiącem?

hchygox1kst10j9v.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi: JA BYM NIE WYTRZYMAŁA ;O dlaczego tam tak pózno ?

Wizytę mam na 10 listopada, ciekawe czy będzie już serduszko ?!

A czuje się dobrze, od powrotu z pracy leniuchuję :D Nawet olałam dziś sprzątanie :D

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • 2_3_patka Debiutantka

Wysłany: 31 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie wytrzymała tyle czasu...Chociaż ja też nie mogę doczekać się drugiej wizyty a mam dopiero na 26 listopada:( oszaleje:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 20:09

5bf39371a220f1f7d91fa8d2b5292af9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Wczoraj zobaczylam swoje pierwsze w zyciu 2 kreski :). Termin mam wg belly 12 lipca. Przygarniecie?

Karolina_karolina, Bobitta, katsuyoshi lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze już Lipcówki :-) Gratulacje dziewczyny. Spokojnych i nudnych ciąż. Lutowka 2016 :-)

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    katsuyoshi: JA BYM NIE WYTRZYMAŁA ;O dlaczego tam tak pózno ?

Wizytę mam na 10 listopada, ciekawe czy będzie już serduszko ?!

A czuje się dobrze, od powrotu z pracy leniuchuję :D Nawet olałam dziś sprzątanie :D
    Ja też ma 10.11 wizytę ... a od którego dnia liczy Ci suwaczek czas ciąży ? od ovu czy od ostatniej ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png

Wysłany: 1 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie liczy od dnia ostatniej miesiączki

hchygox1kst10j9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Hej dziewczyny ! Wczoraj zobaczylam swoje pierwsze w zyciu 2 kreski :). Termin mam wg belly 12 lipca. Przygarniecie?
    Przygarniemy :)

nowatorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:

Pewnie że tak :)
    Miło Cie poznac <3

A co do pytania wizyte u gin...
    W pierszej ciazy bylam dopiero w 4 miech wiec i tym razem do 3 miech wytrzymam ;)
    Nie bede placila 100 funtów jakiej prywatnej polskiej połoznej za wizyte no sory.
    Nie licząc ile musialabym wydac na sam dojazd gdyz jest ona kilka miast dalej.
    Takze wole poczekac tym bardziej ze nic sie nie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 10:35

nowatorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej zmagam się z katarem, a jak tam Wasze samopoczucia?

Ja mam wizytę 12 listopada i też nie mogę się doczekać ;) Ciekawe co Pan Doktor zobaczy i co powie..

Pozdrawiam Was :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za przyjecie. Co do wizyt ja mieszkam we wloszech i nigdy tu nie bylam u gina. Mam swojego w polsce dzieki ktoremu jestem na tym forum bo mialam problemy z hormonami. Jutro do niego dzwonie bo kazal mi kontynuowac duphaston jak zobacze 2 kreski. A tutaj pewni pojde za jakies 2, 3 tygodnie

zgredka lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Ja też ma 10.11 wizytę ... a od którego dnia liczy Ci suwaczek czas ciąży ? od ovu czy od ostatniej ?

Bobitta od ostatniej @. A Tobie? Będziemy razem odliczać do wizyty :)

201607055580.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Bobitta od ostatniej @. A Tobie? Będziemy razem odliczać do wizyty :)
    Mi tez od ostatniej. Wiec teoretycznie jestem w 3 tyg ciazy (a praktycznie prawie drugim) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 11:07

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was tez tak miała?
    Chodzi o to że tak 2-3 dni przed spodziewana bolały,swedziały mnie piersi i trwało to tak jeszcze do 2-3 dni po terminie spodziewanej tak samo moja noga dretwiala bo to moj objaw na @ i na ciaze tez.....
    Jednakże teraz kompletnie mnie nie bolą ani nie swedzą i noga tez nie :/ martwie sie tym :(
    Może to normalne a moze cos jest nie tak...
    Jednak z synkiem jak byłam w ciąży zaczeły bolec mnie tez tak 2-3 dni przed spodziewana @ i bolały mnie dlugo po spodziewanej około miesiąca jak nie lepiej razem z noga...:/
    Wiem że każda ciaza jest inna i nie powinno sie porównywać pierwszej do drugiej...
    Osobiscie staram się myslec pozytywnie ale martwi mnie to troszeczke...
    Staram sie tez tlumaczyc tym że wtedy nie wiedziałam jeszcze o ciazy bo pierwszy test robiłam 11 dni po spodziewanej a teraz robiłam 2 dni przed spodziewaną i może to byc ta przyczyna że teraz mam juz swiadomosc że zaciażyłam a wtedy jej nie miałam.
    Albo też że teraz bedzie córeńka :D I objawy są słabsze? :)

Co wy myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 12:00

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie mam zadnych objawow poza lekkimi zawrotami glowy, takie sekundowki. Jakies 2 dni temu mnie bolaly piersi z zewnatrz, pod pachami jakby. Teraz juz nie.
    Katsuyoshi ja mysle ze kazda ciaza jest inna a na objawy mamy jeszcze czas. Inaczej nie bylo by programow typu "nie wiedzialam ze jestem w ciazy, zorientowalam sie przy porodzie" hihi. Ja mam nadzieje miec tych objawow jak najmniej tak jak moja mama ktora ciaze przeszla super, porod niestety nie ale to juz inna historia ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ja narazie nie mam zadnych objawow poza lekkimi zawrotami glowy, takie sekundowki. Jakies 2 dni temu mnie bolaly piersi z zewnatrz, pod pachami jakby. Teraz juz nie.
    Katsuyoshi ja mysle ze kazda ciaza jest inna a na objawy mamy jeszcze czas. Inaczej nie bylo by programow typu "nie wiedzialam ze jestem w ciazy, zorientowalam sie przy porodzie" hihi. Ja mam nadzieje miec tych objawow jak najmniej tak jak moja mama ktora ciaze przeszla super, porod niestety nie ale to juz inna historia ;)

Ja chyba tez zapytam się mamie w końcu rodziła aż 6 dzieci.
    Pewnie mnie uspokoi :)

Od roku mam z nią kontakt na facebooku wiec zaraz napisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 12:17

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ja chyba tez zapytam się mamie w końcu rodziła aż 6 dzieci.
    Pewnie mnie uspokoi :)

Od roku mam z nią kontakt na facebooku wiec zaraz napisze.
    Daj znac co powie ;)
    U mnie to moja 1 ciaza wiec kompletnie nie wiem czego sie spodziewac ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Daj znac co powie ;)
    U mnie to moja 1 ciaza wiec kompletnie nie wiem czego sie spodziewac ;)
    Powiedziała mi ze z synami miała inne objawy i z dziewczynami tez inne..ale fakt kazda ciaza byla inna i zawsze jakies inne objawy i ze nie mam sie martwic bo może rzeczywiscie bedzie córka :)

Tym bardziej ze wspołzyłam 2 dni przed owu i w dniu owu wiec jesli plemnik którys dostał sie do jajeczka ze wspołzycia 2 dni przed owu to możliwe ze dziewczynka :) bo niby jak przed owu to na dziewczynke :)

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ