Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNutka-koloru wrote:oldżi ja wiem ale trafiłam do lekarza idioty który już mnie do szpitala wysyłała bo dla niego to była ciąża poza maciczna bo on nic nie widzi ... ale na szczęście w przypływie nerwów pojechałam od razu do innego i nagle znalazł pęcherzyk nikomu tego nie życzę nadal sie martwię sie czy na pewno wszystko jest dobrze do Poniedziałku następnego będę żyć w niepewności.
przepraszam że tu ale kto jak nie wy mnie zrozumiecie .
Wspólczuje takich przeżyc i usłyszec takie słowa
Dobrze że pojechałas od razu do innego lekarza i że ten potrafił okreslic co i jak !
Najważniejsze że znalazł i jest dobrze .
Radziłabym wiecej nie wybierac sie do tego pierwszego lekarza bo kto to wie co dalej by zrobil jeszcze moze z czasem uznalby ze np ciaza jest martwa itp... -
oldżi wrote:Rozumiemy i to bardzo dobrze!
Ciąża to piękny okres w życiu kobiety, ale tez mega stresujący. Teraz martwimy sie czy usłyszymy serduszko, pózniej bedzie stres bo badania prenatalne, strach przed porodem...
Tego nie unikniemy ale musimy wierzyć, ze wszystko bedzie dobrze i musimy spróbować jakoś radzić sobie z tym stresem.
Jak na złość winka na rozluźnienie sie nie napijemy -
angella908 wrote:Agaxx u mnie tez objawów brak jedynie piersi bolą, no i głowa codzinnie rano ja to bym nawet chciała mieć mdłośći
niewiesz co mówisz;) ja to łudzę się że w mamusię się wdam i zero mdłosci u mnie pobolewanie podrzusza i piersi, a tak to po staremu sennosc moja jest raczej wynikiem detoksu od kawy;)
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mogę powiedzieć że byłam tamtym miesiącu u jednego ginekologa który stwierdził że nie widzi jednego jajnika. Drugi jest jakiś dziwny. Źle wykształcony. Macica dwurozna. Pęcherzyków brak. A jakieś kuleczki są ale nie tam gdzie powinny. Ze mam PCO i ogólnie wszystko jakieś takie zle zbudowane. Wróciłam do domu z takim płaczem ze ledwo oddychałam. Miałam tylko takie myśli ze jestem jakimś mutant genetycznym po tym co usłyszałam. Iść się załamać ogólnie. Ale stwierdziłam ze tak nie może być i na drugi dzień poszłam do drugiego ginekologa który stwierdził że wszystko jest idealnie zbudowane, endometrium 10 mm i pecherzyk dominujacy 15mm. I że czas działać. No i za kilka dni zaszłam w ciążę . Wiec wiem ze ginekolog ginekologów nie równy i trzeba szukać tego najlepszego.
majeczka87 lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie zaciążone
Miło mi wreszcie dołączyć do Waszego grona:) po 2 latach oczekiwań w końcu się udało!
Termin 1 lipiec, choć Pań Doktor jeszcze musi potwierdzić. Wizyta 10 listopada. Odliczam dni!
Pozdrawiam Was Kochane *
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 21:38
Agaax, Karolina_karolina, katsuyoshi, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBiedroneczka wrote:Witam wszystkie zaciążone
Miło mi wreszcie dołączyć do Waszego grona:) po 2 latach oczekiwań w końcu się udało!
Termin 1 lipiec, choć Pań Doktor jeszcze musi potwierdzić. Wizyta 10 listopada. Odliczam dni!
Pozdrawiam Was Kochane *
-
nowatorka wrote:Karolina tak dokladnie trafic na dobrego gina to trzeba miec duze szczescie
Czesc Majeczka i Biedroneczka
Ja mam takie dziwne uczucie w dole brzucha jakby mnie cos rozpieralo albo naciskalo
Ps. Moja mama juz mi tu diety ciazowe uklada
moja jeszcze nic niewie;) rodzicom i teściom powiemy jak wizyta 20 listopada potwierdzi ze jest serduszko i dziecko dobrze się rozwija. Wiemy że bardzo by przeżyli stratę więc wolimy nie ryzykować dowiedzą się na Mikołajki prawdopodobnie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 08:13
-
majeczka87 wrote:moja jeszcze nic niewie;) rodzicom i teściom powiemy jak wizyta 20 listopada potwierdzi ze jest serduszko i dziecko dobrze się rozwija. Wiemy że bardzo by przeżyli stratę więc wolimy nie ryzykować dowiedzą się na Mikołajki prawdopodobnie;)
-
nick nieaktualny
-
bylam na rozmowie z Panią Dyrektor, jak tylko weszlam to dyrekcja: Pani Paulinko to jak grtulowac?;)i wysciskala mnie, porozmawiala i kazala o siebie dbać i zastanowic sie czy chce pracowac czy poodpoczywac do końca roku jest wspaniałą kobieta
marchewa, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, kiedy powiedzieć w pracy o ciąży?
Mam wizytę u gina 10 listopada, ale wątpię, że zobaczymy już serduszko..
I teraz nie wiem, czy powiedzieć po następnej wizycie, jak będzie już serduszko, czy od razy po tym 10 listopadzie?
Widzę, że niektóre z Was już poinformowały pracodawców, albo mają zamiar to zrobić w najbliższym czasie
Miłego dnia Kochane