X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada dasz rade. Kiedys przeciez kobiety rodzily bez zadnych znieczulen i tez dawaly rade. Zreszta moze ci sie akurat trafi szybki porod, nigdy nie wiadomo ;)
    Jak juz kiedys pisalam moja tesciowa urodzila 5kg bez znieczulenia i nie miala nawet 1 szwu wiec... Roznie to bywa ;)

Co do galarety to pocieszajace ze sie wchlania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:02

jusella, ada89, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha!
    Wojna z urzędniczym betonem wygrana!

Podpisuję aneks do umowy kredytowej i obniżają mi ponownie raty (co mi się należało jak psu zupa, bo je powiększyli przez błąd ICH pracownika)

Jestem bohaterem w swoim własnym domu!

Telashe, jusella, renieczka, kama005, aisa, majeczka87, Naditta, stokrotka2013, Maka, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry! :) wczoraj spakowałam torby do szpitala i przykleiłam nalepki czego w której brakuje żeby wykreślać po dołożeniu bo głowa już nie ta ;) a w weekend co robi polak? tfu! matka polka? remontuje! m. sprzedał jedno akwarium i zrobiło się miejsce w dużym pokoju na "dzienny" kącik dla młodego. Normalni ludzie postawiliby łóżeczko i zapomnieli o sprawie, ale ja sierota zapomniałam ze akwa stanęło przed generalnym remontem i miałam dziurę bez wzorzystej gipsówki ale za to z łuszczącą się farbą i odpadającymi resztkami nie do zerwanej tapety...

ogólny bilans? polecam farby a'la tablica kredowa. (świetnie wszystko się z nich zmywa! nawet kapnięta farba akrylowa ścienna)

i zaczęłam panikować po spakowaniu torby, bo okazuje się że nie mamy żadnych (poza body 2szt!) ciuszków w rozmiarze 52.. myślicie że 56 da radę?

i wymyśliłam że wiem jak rozwiąże impas z karmieniem- mianowicie chcemy wprowadzić dietę mieszaną (mm i mleko własne odciągnięte) jestem na etapie szukania dojarki. Nie mam pojęcia czy laktator ręczny czy elektryczny.... niby nastawiłam się na zestaw tommie & tippie z butelkami i innymi bajerami bo nie zbankrutuję w razie gdybym miała się poddać, tylko boję się że nie dotrze na czas a różnice cenowe allegro vs skepiki stacjonarne są ogromne!

btw, wg. zaleceń dochtóra mam od 1.06 zacząć pić herbatę z liści malin, bo ponoć sprawia że poród jest lżejszy i szybciej się człowiek goi. Obawiam się tylko że na tej herbacie nie dotrzymam do terminu... a faceta nie ma aż do 20 lipca -.- ponoć ma dyżur gdzieśtam w innym mieście ale ja myślę że wziął urlop naukowy żeby badać własną osobowość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:44

jusella, majeczka87, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Dalie gratuluję umowy z bankiem :) do nich trzeba mieć cierpliwość :P
    Pierwsze słyszę o tej herbacie :)
    Co do laktatorow to ja mam ręczny i ponoć będę się przy nim nieźle gimnastykowac Ale na elektryczny nas zwyczajnie nie stać bo ceny z kosmosu

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ox0spkymtn5r_t.jpg

a oto efekt mini remontu :) słaba jakość bo mam za dużego lenia żeby szukać aparatu. o.

renieczka, Dalile, jusella, ania181111, kama005, aisa, nowa!, majeczka87, Ejrene, Agness27, stokrotka2013, nowatorka, Maka, kot_bury, eve90, Kasiulina, TheForfie lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja co prawda jeszcze z łóżka nadaję, ale juz od godziny nie śpię, bo czytam forum ;)

Dziś ogólnie postanowiłam leżeć do góry kopytkami, a raczej tymi balonikami na stopach :( Muszę trochę przystopowac, bo latam wszędzie i non stop coś robię a nogi i ręce jak balony.

Kocie piękne widoki, tez widzę maratony strzelasz na kncowce :)

Dalile co do prac domowych to ja wolę wszystko do południa robić. Później tylko obiad i odpoczywam popołudniu.

Wczoraj zamówiłam jeden stanik do karmienia z firmy Medela, model Eva. Bez fiżbin, usztywnien, z przodu można go odpisać jedna ręką jak się sprawdzi to zamówię jeszcze jeden. Mi zwiększył się sporo obwód a do tego duży cyc, mam nadzieje, że się sprawdzi.

Kama do ciebie mam pytanie, bo pijesz tą herbatkę z pokrzywy. Pijesz jedna czy więcej? Ja w sumie też ja popijam, ale nieregularne.

Kurcze, przypomnialyscie mi, że ja też mam kocura do ogarnięcia przed porodem. Musze się umówić na wizytę :)

Idę na śniadanie, bo mi tu córka kopie, pewnie też głodna :)

Dobrego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:13

jusella, aisa, majeczka87, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tej bankowej radości kupiłam sobie nowy odkurzacz :)
    http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurzacze/tradycyjne/pogromca-siersci-zwierzat/flooris-zvc545ca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:08

renieczka, jusella, majeczka87, Maka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teleshe jak dobrze zrozumiałam to planujesz karmi swoim mleczkiem odciagnietym wcześniej laktatorem +mm. W rakiem razie pewnie bardziej ci się sprawdzi laktator elektryczny. Wydajniejszy, szybszy, no i ty się nie namachasz jak szalona.
    Ja kupiłam ręczny TT ale planuje karmić prosto z cyca, a laktatorem pomoc sobie przy nawalach czy zapaleniu, albo jak będzie za dużo pokarmu to odciagne i będę mrozić.

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie nie szalej tak :P
    chociaż ja też ostatnio szaleje :) łóżko do sypialni kupiłam :) haha

jusella lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/z70iny/ Serniczek ;)

majeczka87, jusella, stokrotka2013, nowatorka, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam Wam pokazać mojego serniczka :)

jusella, nowatorka lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka pije dwie dziennie. Jedna rano i druga popołudniu :)

Ja też chyba planuje mieszanie karmić. Laktator mamy elektryczny :) do tego zestaw startowy butelek TT i opakowania na odciagniety pokarm i mleko mm także TT

renieczka lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny Serniczek. Ja mam dzisiaj od cholery roboty i mnie to przeraża. Musze pojechać zakupy zrobić, do tego wstawić pranie, poprasowac i ogarnąć papierologie :p

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny po weekendzie,
    Ciężka noc za mną. Duszno było później burza przyszła a w między czasie wleciało do pokoju kilka much i po spaniu. W tym tygodniu organizuje moskitiery do okien bo zwariuje.
    Co do porodu to ja nie mam za bardzo wyboru bo w moim pobliżu są tylko państwowe i znieczuleń też nie ma na życzenie chociaż ponoć trwają rozmowy. Ja się nastawiam na poród naturalny i uważam, że muszę to przeżyć jak większość kobiet abym tylko trafiła na mądre położne.
    Wczoraj znowu miałam dziwny incydent już raz pisałam, że miałam jakąś dziwną wydzielinę i wczoraj znowu się to powtórzyło sorki za opis ale było jej trochę i była bardzo gęsta a na dodatek była taka czerwona kropeczka jakby plamka krwi ale nie wiem. Ale nic się nie dzieje więc obserwuję ale nie panikuję. Sprawdzę dziś tylko jeszcze raz swoją torbę do szpitala :)
    Życzę nam spokojnego tygodnia :)

Dalile, jusella, Agness27, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Dalie nie szalej tak :P
    chociaż ja też ostatnio szaleje :) łóżko do sypialni kupiłam :) haha

Potrzebny był. Stary wysiadł na amen, zamiatanie przy dwóch kotach i suchym powietrzu nie wystarczy. A nie chciałam sobie wyobrażać pawiącej się na macie, czy o zgrozo! raczkującej Zosi w tych zasobach sierści.
    Przynajmniej uczulenia nie będzie miała :D

Nowa! lubię jako przytulas. Dobrze, żenie panikujesz, ale obserwuj mi się dokładnie. Nie chcemy niespodzianek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 10:46

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    dobry! :) wczoraj spakowałam torby do szpitala i przykleiłam nalepki czego w której brakuje żeby wykreślać po dołożeniu bo głowa już nie ta ;) a w weekend co robi polak? tfu! matka polka? remontuje! m. sprzedał jedno akwarium i zrobiło się miejsce w dużym pokoju na "dzienny" kącik dla młodego. Normalni ludzie postawiliby łóżeczko i zapomnieli o sprawie, ale ja sierota zapomniałam ze akwa stanęło przed generalnym remontem i miałam dziurę bez wzorzystej gipsówki ale za to z łuszczącą się farbą i odpadającymi resztkami nie do zerwanej tapety...

ogólny bilans? polecam farby a'la tablica kredowa. (świetnie wszystko się z nich zmywa! nawet kapnięta farba akrylowa ścienna)

i zaczęłam panikować po spakowaniu torby, bo okazuje się że nie mamy żadnych (poza body 2szt!) ciuszków w rozmiarze 52.. myślicie że 56 da radę?

i wymyśliłam że wiem jak rozwiąże impas z karmieniem- mianowicie chcemy wprowadzić dietę mieszaną (mm i mleko własne odciągnięte) jestem na etapie szukania dojarki. Nie mam pojęcia czy laktator ręczny czy elektryczny.... niby nastawiłam się na zestaw tommie & tippie z butelkami i innymi bajerami bo nie zbankrutuję w razie gdybym miała się poddać, tylko boję się że nie dotrze na czas a różnice cenowe allegro vs skepiki stacjonarne są ogromne!

btw, wg. zaleceń dochtóra mam od 1.06 zacząć pić herbatę z liści malin, bo ponoć sprawia że poród jest lżejszy i szybciej się człowiek goi. Obawiam się tylko że na tej herbacie nie dotrzymam do terminu... a faceta nie ma aż do 20 lipca -.- ponoć ma dyżur gdzieśtam w innym mieście ale ja myślę że wziął urlop naukowy żeby badać własną osobowość...

Ja kochana nie mam żadnego ubranka w rozmiarze 52, i tak czy siak bde ubierac w 56 i nie zamierzam kupowac mniejszych;)

wiem o tym ze hetbatas z lisci malin powoduje skurcze macicy. Temu jest zakazana na wczesniejszych etapach ciazy. Ja bede czekała z tą herbatką do 39 tyg ciazy

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe super pokoik.
    Ja całą wyprawkę mam rozłożoną w pokoju gdzie nikt nie śpi a mały będzie spał w naszej sypialni ale wyszłam z założenia że przygotowaniem tego ma się zająć mąż jak urodzę.
    Dalej jestem z nim na ścieżce wojennej tzn. ja prawie się nie odzywam tylko służbowo i czekam kto pęknie pierwszy ja już wczoraj się łamałam.

Dalile gratuluje udanej walki z ,,urzędniczym betonem" i rozumiem Cię jeśli chodzi o odkurzacz fajnie, że sobie ulżyłaś.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Witam się dziewczyny po weekendzie,
    Ciężka noc za mną. Duszno było później burza przyszła a w między czasie wleciało do pokoju kilka much i po spaniu. W tym tygodniu organizuje moskitiery do okien bo zwariuje.
    Co do porodu to ja nie mam za bardzo wyboru bo w moim pobliżu są tylko państwowe i znieczuleń też nie ma na życzenie chociaż ponoć trwają rozmowy. Ja się nastawiam na poród naturalny i uważam, że muszę to przeżyć jak większość kobiet abym tylko trafiła na mądre położne.
    Wczoraj znowu miałam dziwny incydent już raz pisałam, że miałam jakąś dziwną wydzielinę i wczoraj znowu się to powtórzyło sorki za opis ale było jej trochę i była bardzo gęsta a na dodatek była taka czerwona kropeczka jakby plamka krwi ale nie wiem. Ale nic się nie dzieje więc obserwuję ale nie panikuję. Sprawdzę dziś tylko jeszcze raz swoją torbę do szpitala :)
    Życzę nam spokojnego tygodnia :)

no to się dzieje.. uwazaj tam na siebie i nie oddalaj sie od domu, tel tez naładuj. Dlaczego piszesz ze nie ma znieczulenia? wszystkie szpitale panstwowe musza sie podporzadkowac ustawie o znieczuleniu.. chyba ze w Polsce nie jestes

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam od 56. Najwyżej jak tu któraś pisała - podwiniemy rękawki :) Toż takie dziecię 52cm to w mig urośnie! :)

Ja też planuję herbatkę, ale tak jak Majeczka, już na wywołanie.

majeczka87, TheForfie lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    http://pokazywarka.pl/z70iny/ Serniczek ;)

Aniu pisalas nam juz tu przepis? jka nie to ja poprosze;) wyglada przepysznie!

ania181111, nowatorka, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: