Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ada dasz rade. Kiedys przeciez kobiety rodzily bez zadnych znieczulen i tez dawaly rade. Zreszta moze ci sie akurat trafi szybki porod, nigdy nie wiadomo
Jak juz kiedys pisalam moja tesciowa urodzila 5kg bez znieczulenia i nie miala nawet 1 szwu wiec... Roznie to bywa
Co do galarety to pocieszajace ze sie wchlania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:02
jusella, ada89, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ha ha!
Wojna z urzędniczym betonem wygrana!
Podpisuję aneks do umowy kredytowej i obniżają mi ponownie raty (co mi się należało jak psu zupa, bo je powiększyli przez błąd ICH pracownika)
Jestem bohaterem w swoim własnym domu!Telashe, jusella, renieczka, kama005, aisa, majeczka87, Naditta, stokrotka2013, Maka, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość
-
dobry!
wczoraj spakowałam torby do szpitala i przykleiłam nalepki czego w której brakuje żeby wykreślać po dołożeniu bo głowa już nie ta
a w weekend co robi polak? tfu! matka polka? remontuje! m. sprzedał jedno akwarium i zrobiło się miejsce w dużym pokoju na "dzienny" kącik dla młodego. Normalni ludzie postawiliby łóżeczko i zapomnieli o sprawie, ale ja sierota zapomniałam ze akwa stanęło przed generalnym remontem i miałam dziurę bez wzorzystej gipsówki ale za to z łuszczącą się farbą i odpadającymi resztkami nie do zerwanej tapety...
ogólny bilans? polecam farby a'la tablica kredowa. (świetnie wszystko się z nich zmywa! nawet kapnięta farba akrylowa ścienna)
i zaczęłam panikować po spakowaniu torby, bo okazuje się że nie mamy żadnych (poza body 2szt!) ciuszków w rozmiarze 52.. myślicie że 56 da radę?
i wymyśliłam że wiem jak rozwiąże impas z karmieniem- mianowicie chcemy wprowadzić dietę mieszaną (mm i mleko własne odciągnięte) jestem na etapie szukania dojarki. Nie mam pojęcia czy laktator ręczny czy elektryczny.... niby nastawiłam się na zestaw tommie & tippie z butelkami i innymi bajerami bo nie zbankrutuję w razie gdybym miała się poddać, tylko boję się że nie dotrze na czas a różnice cenowe allegro vs skepiki stacjonarne są ogromne!
btw, wg. zaleceń dochtóra mam od 1.06 zacząć pić herbatę z liści malin, bo ponoć sprawia że poród jest lżejszy i szybciej się człowiek goi. Obawiam się tylko że na tej herbacie nie dotrzymam do terminu... a faceta nie ma aż do 20 lipca -.- ponoć ma dyżur gdzieśtam w innym mieście ale ja myślę że wziął urlop naukowy żeby badać własną osobowość...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 08:44
jusella, majeczka87, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Dobry
Dalie gratuluję umowy z bankiemdo nich trzeba mieć cierpliwość
Pierwsze słyszę o tej herbacie
Co do laktatorow to ja mam ręczny i ponoć będę się przy nim nieźle gimnastykowac Ale na elektryczny nas zwyczajnie nie stać bo ceny z kosmosu[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
renieczka, Dalile, jusella, ania181111, kama005, aisa, nowa!, majeczka87, Ejrene, Agness27, stokrotka2013, nowatorka, Maka, kot_bury, eve90, Kasiulina, TheForfie lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
nick nieaktualnyHej.
Ja co prawda jeszcze z łóżka nadaję, ale juz od godziny nie śpię, bo czytam forum
Dziś ogólnie postanowiłam leżeć do góry kopytkami, a raczej tymi balonikami na stopachMuszę trochę przystopowac, bo latam wszędzie i non stop coś robię a nogi i ręce jak balony.
Kocie piękne widoki, tez widzę maratony strzelasz na kncowce
Dalile co do prac domowych to ja wolę wszystko do południa robić. Później tylko obiad i odpoczywam popołudniu.
Wczoraj zamówiłam jeden stanik do karmienia z firmy Medela, model Eva. Bez fiżbin, usztywnien, z przodu można go odpisać jedna ręką jak się sprawdzi to zamówię jeszcze jeden. Mi zwiększył się sporo obwód a do tego duży cyc, mam nadzieje, że się sprawdzi.
Kama do ciebie mam pytanie, bo pijesz tą herbatkę z pokrzywy. Pijesz jedna czy więcej? Ja w sumie też ja popijam, ale nieregularne.
Kurcze, przypomnialyscie mi, że ja też mam kocura do ogarnięcia przed porodem. Musze się umówić na wizytę
Idę na śniadanie, bo mi tu córka kopie, pewnie też głodna
Dobrego dnia :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:13
jusella, aisa, majeczka87, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Z tej bankowej radości kupiłam sobie nowy odkurzacz
http://www.zelmer.pl/dla-domu/odkurzacze/tradycyjne/pogromca-siersci-zwierzat/flooris-zvc545caWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:08
renieczka, jusella, majeczka87, Maka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeleshe jak dobrze zrozumiałam to planujesz karmi swoim mleczkiem odciagnietym wcześniej laktatorem +mm. W rakiem razie pewnie bardziej ci się sprawdzi laktator elektryczny. Wydajniejszy, szybszy, no i ty się nie namachasz jak szalona.
Ja kupiłam ręczny TT ale planuje karmić prosto z cyca, a laktatorem pomoc sobie przy nawalach czy zapaleniu, albo jak będzie za dużo pokarmu to odciagne i będę mrozić. -
Renieczka pije dwie dziennie. Jedna rano i druga popołudniu
Ja też chyba planuje mieszanie karmić. Laktator mamy elektrycznydo tego zestaw startowy butelek TT i opakowania na odciagniety pokarm i mleko mm także TT
renieczka lubi tę wiadomość
-
Witam się dziewczyny po weekendzie,
Ciężka noc za mną. Duszno było później burza przyszła a w między czasie wleciało do pokoju kilka much i po spaniu. W tym tygodniu organizuje moskitiery do okien bo zwariuje.
Co do porodu to ja nie mam za bardzo wyboru bo w moim pobliżu są tylko państwowe i znieczuleń też nie ma na życzenie chociaż ponoć trwają rozmowy. Ja się nastawiam na poród naturalny i uważam, że muszę to przeżyć jak większość kobiet abym tylko trafiła na mądre położne.
Wczoraj znowu miałam dziwny incydent już raz pisałam, że miałam jakąś dziwną wydzielinę i wczoraj znowu się to powtórzyło sorki za opis ale było jej trochę i była bardzo gęsta a na dodatek była taka czerwona kropeczka jakby plamka krwi ale nie wiem. Ale nic się nie dzieje więc obserwuję ale nie panikuję. Sprawdzę dziś tylko jeszcze raz swoją torbę do szpitala
Życzę nam spokojnego tygodniaDalile, jusella, Agness27, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
ania181111 wrote:Dalie nie szalej tak
chociaż ja też ostatnio szalejełóżko do sypialni kupiłam
haha
Potrzebny był. Stary wysiadł na amen, zamiatanie przy dwóch kotach i suchym powietrzu nie wystarczy. A nie chciałam sobie wyobrażać pawiącej się na macie, czy o zgrozo! raczkującej Zosi w tych zasobach sierści.
Przynajmniej uczulenia nie będzie miała
Nowa! lubię jako przytulas. Dobrze, żenie panikujesz, ale obserwuj mi się dokładnie. Nie chcemy niespodzianekWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 10:46
jusella lubi tę wiadomość
-
Telashe wrote:dobry!
wczoraj spakowałam torby do szpitala i przykleiłam nalepki czego w której brakuje żeby wykreślać po dołożeniu bo głowa już nie ta
a w weekend co robi polak? tfu! matka polka? remontuje! m. sprzedał jedno akwarium i zrobiło się miejsce w dużym pokoju na "dzienny" kącik dla młodego. Normalni ludzie postawiliby łóżeczko i zapomnieli o sprawie, ale ja sierota zapomniałam ze akwa stanęło przed generalnym remontem i miałam dziurę bez wzorzystej gipsówki ale za to z łuszczącą się farbą i odpadającymi resztkami nie do zerwanej tapety...
ogólny bilans? polecam farby a'la tablica kredowa. (świetnie wszystko się z nich zmywa! nawet kapnięta farba akrylowa ścienna)
i zaczęłam panikować po spakowaniu torby, bo okazuje się że nie mamy żadnych (poza body 2szt!) ciuszków w rozmiarze 52.. myślicie że 56 da radę?
i wymyśliłam że wiem jak rozwiąże impas z karmieniem- mianowicie chcemy wprowadzić dietę mieszaną (mm i mleko własne odciągnięte) jestem na etapie szukania dojarki. Nie mam pojęcia czy laktator ręczny czy elektryczny.... niby nastawiłam się na zestaw tommie & tippie z butelkami i innymi bajerami bo nie zbankrutuję w razie gdybym miała się poddać, tylko boję się że nie dotrze na czas a różnice cenowe allegro vs skepiki stacjonarne są ogromne!
btw, wg. zaleceń dochtóra mam od 1.06 zacząć pić herbatę z liści malin, bo ponoć sprawia że poród jest lżejszy i szybciej się człowiek goi. Obawiam się tylko że na tej herbacie nie dotrzymam do terminu... a faceta nie ma aż do 20 lipca -.- ponoć ma dyżur gdzieśtam w innym mieście ale ja myślę że wziął urlop naukowy żeby badać własną osobowość...
Ja kochana nie mam żadnego ubranka w rozmiarze 52, i tak czy siak bde ubierac w 56 i nie zamierzam kupowac mniejszych;)
wiem o tym ze hetbatas z lisci malin powoduje skurcze macicy. Temu jest zakazana na wczesniejszych etapach ciazy. Ja bede czekała z tą herbatką do 39 tyg ciazyjusella lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Telashe super pokoik.
Ja całą wyprawkę mam rozłożoną w pokoju gdzie nikt nie śpi a mały będzie spał w naszej sypialni ale wyszłam z założenia że przygotowaniem tego ma się zająć mąż jak urodzę.
Dalej jestem z nim na ścieżce wojennej tzn. ja prawie się nie odzywam tylko służbowo i czekam kto pęknie pierwszy ja już wczoraj się łamałam.
Dalile gratuluje udanej walki z ,,urzędniczym betonem" i rozumiem Cię jeśli chodzi o odkurzacz fajnie, że sobie ulżyłaś.jusella lubi tę wiadomość
-
nowa! wrote:Witam się dziewczyny po weekendzie,
Ciężka noc za mną. Duszno było później burza przyszła a w między czasie wleciało do pokoju kilka much i po spaniu. W tym tygodniu organizuje moskitiery do okien bo zwariuje.
Co do porodu to ja nie mam za bardzo wyboru bo w moim pobliżu są tylko państwowe i znieczuleń też nie ma na życzenie chociaż ponoć trwają rozmowy. Ja się nastawiam na poród naturalny i uważam, że muszę to przeżyć jak większość kobiet abym tylko trafiła na mądre położne.
Wczoraj znowu miałam dziwny incydent już raz pisałam, że miałam jakąś dziwną wydzielinę i wczoraj znowu się to powtórzyło sorki za opis ale było jej trochę i była bardzo gęsta a na dodatek była taka czerwona kropeczka jakby plamka krwi ale nie wiem. Ale nic się nie dzieje więc obserwuję ale nie panikuję. Sprawdzę dziś tylko jeszcze raz swoją torbę do szpitala
Życzę nam spokojnego tygodnia
no to się dzieje.. uwazaj tam na siebie i nie oddalaj sie od domu, tel tez naładuj. Dlaczego piszesz ze nie ma znieczulenia? wszystkie szpitale panstwowe musza sie podporzadkowac ustawie o znieczuleniu.. chyba ze w Polsce nie jestes
-
ania181111 wrote:http://pokazywarka.pl/z70iny/ Serniczek
Aniu pisalas nam juz tu przepis? jka nie to ja poprosze;) wyglada przepysznie!ania181111, nowatorka, eve90 lubią tę wiadomość