X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wywołanie jest jeszcze koktajl położnej;) powoduje on skurcze jelit, przeczyszczenie ich a co za tym idzie skurcze porodowe;p - PODOBNO ;P

jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzmi strasznie :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile ale masz lewatyke z bańki;p większy komfort rodzenia potem jak jelita puste;)

jusella, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    no to się dzieje.. uwazaj tam na siebie i nie oddalaj sie od domu, tel tez naładuj. Dlaczego piszesz ze nie ma znieczulenia? wszystkie szpitale panstwowe musza sie podporzadkowac ustawie o znieczuleniu.. chyba ze w Polsce nie jestes

Wiesz szpitale ( w Polsce), które mam w pobliżu rządzą się swoimi prawami i usłyszałam, że znieczulenie tylko ze wskazań lekarza.

• nowa! Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do lewatywy to ja wiem, że będę chciała ją mieć ale zastanawiam się nad nacinaniem krocza bardzo się tego boję, wiem że w planie porodu mogę się wypowiedzieć na ten temat czy wy macie jakieś doświadczenie ?

TheForfie lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Dalile ale masz lewatyke z bańki;p większy komfort rodzenia potem jak jelita puste;)

No całe życie czekałam na takie przyjemności :D :D :D

kot_bury lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nowa... jak to ze wskazań? a moze poszukaj tej ustawy.. ona jakos po 2012 roku weszla. Powinno ją respektować,a co oni inni? TE zewnatrzoponowe należy sie jak psu buda. Chyba ze problem jest okurtny z anestezjologiem.

goodwill, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    No całe życie czekałam na takie przyjemności :D :D :D

Niestety kochana.. to tylko preludium przyjemnosci ktore przed nami;p

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z samego rana!

Dziewczyny, a co to koktajl położnej? Lewatywa jak rozumiem?

Co do ubranek na 52, to ja nawet nie wiedziałam, że istnieją takie małe... :D
    I oczywiście nie posiadam, moje najmniejsze to new born, co powinno być niby odpowiednikiem polskiego rozmiaru 56, ale coś mi się widzi, że są trochę większe.

Laktatory. Z tego co zdążyłam się dowiedzieć od dzieciatych znajomych - tylko elektryczny. I kilka z nich odradzało Tommy Tippie, podobno głośny jak odkurzacz. Ja póki co zakup laktaktora zostawiłam na bliżej nieokreślone "później".

Dalile, gratuluje wygranej wojny!

Co do znieczulenia, przepraszam, ale ja nie wyobrażam sobie rodzić bez.

Macie czasem tak, że roboty mnóstwo, bałagan w domu itd a Wy nie wiecie za co się zabrać i nie robicie nic? Ja dzisiaj tak mam. Czuje się zagubiona w tym natłoku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 11:22

jusella, Maka, kot_bury, eve90, niezapominajka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

Dziewczyny śliczne brzuszki macie :)

Moniikaa mi np. w trakcie starań przesunąl się okres z 28 na 30 dni..
    I raz miałam bezowulacyjny i wtedy 4 dni mi się przesunał..Trzymam kciuki za starania :)

Mirelss – co kremu do pupki ja zamierzam kupic linoderm albo linomag maśc.

Karolajjn –w związku z biegunką : dużo przebywasz na słońcu?Bo nieraz od tego może być.

Maka co do chomików to mam nadzieje ze mam dwóch panów ale czas pokaze :). Na razie maja miesiąc.a po jakim czasie miałas mlode ? Co do podkładów poporodowych ja mam 4 paczki( chodzi mi o te duze podpaski bella ) no i mam nadzieje ze starcza :)
    Co do paznokci ja maluje ale u rąk ale lakierami a u stóp 3 tyg temu mąż mi malował bo ja nie dosięgłam już :) Ale w lipcu już nie będę malowac :)

Dalie fasolka świetna :)

Zuzulka piekny obraz-jestem pod wrażeniem .Masz talent :)
    Widzę że same rocznice się szykują :)
    No mi 24 czerwca przypadnie 6 rocznica bycia razem :)

Ania –ja pampersy mam małe z biedronki Dada i po 10 czerwca kupuje babydream małe te za 14,99 bo SA lepsze (zółte)

Ania ,Daile ja swojego poznałam na weselu na którym byłam z innm chłopakiem.a jak mies później zerwaliśmy to pastanowiłam do teraz mojego Meza napisac na nk i tak znajomośc się zaczeła.A najsmieszniejsze jest to że mojego rodzice tez się na weselu poznali ;-)

Niezapominajka moje Gratulacje :) a Synek na pewno szybko dojdziedo siebie,takie maluchy są silne ! :) Śliczny chłopczyk :)

No ja torbe tez mam już spakowaną i jeszcze musze dorzucic tylko pare rzeczy :) Nie ma na co czekac jak już się rozpakowywujemy :) ;-).Co do szlafroka to ja miałam cienki w szpitalu ale w ogóle się nie przydał bo było tak goraco w szpilatu że był zbędny,dlatego ja teraz nie biore.

ania181111, majeczka87, jusella, eve90, niezapominajka lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ja tak mam codziennie :P mam coś zrobić i tak mi się nie chce :P
    ze nic nie robię :P później przychodzi mój z pracy a ja mówię że mnie brzuch bolał i mam wymowke hahah :P - wiem ze to straszne :P

Przepis na serniczek wyśle później bo dostałam od szwagierki i nie wiem gdzieś w tym wszystkim zagubilam;p
    Macie takie piękne pokoje A w moim domu syf az miło ;p muszę się zebrac w sobie i ogarniać pomału :P
    Zaraz Wam wyśle pobojowisko kartonów :p

majeczka87, jusella, Naditta, Maka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/sa5egz/ Kartonownia :p

majeczka87, jusella, Naditta lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w weekend nie posprzątałam, więc syf mam w domu koncertowy. Ale ciuszki już kończę (myślę, że jutro będzie koniec). Więc wstawiłam mężowe koszulki, bo bidok już w czym chodzić nie miał.

jusella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, mi nawet do głowy nie przyszło, żeby ubranka kupować miejsce niż 56. Zresztą tych też mam tylko kilka sztuk, reszta na 62. No ale ze moja Kluseczka idzie na 4 kg to raczej mniejszych nie ma sensu robić zapasu.
    Kupiłam dla niej 2 paczki Pampersow 1 new beby i tak się zastanawiam czy jej się na dupce zapna :) W razie co 2 tez mam w szafie :)

A ja dziś postanowiłam leżeć i odpoczywać. Jakieś tam pranie się pierze, zmywarka zmywa a ja leżę :D jem truskawki i grzebie w necie.

Nowa uważaj na siebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 11:52

majeczka87, jusella, kot_bury, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Nie mogę Was nadrobić, tak się rozpisałyście :D
    Laktator mam ręczny z lovi medical, ten niebieski, jak na ręczny ma dobre opinie. Ubranka mamy od 56, nie kupowaliśmy mniejszych rozmiarów.
    Znieczulenie też myślałam, że należy się każdej kobiecie, ale niestety szpitale oszczędzają do tego stopnia, że nie ma na oddziale anestezjologów i się po prostu nie przejmują. To będzie mój pierwszy poród i nie wiem czego się spodziewać, wolałabym mieć ten komfort psychiczny, że 'wrazie wu', zawołam zzo.

ania181111, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, Nowa - ja też planuje rodzić bez znieczulenia tak że jest nas więcej :)

Co do ubranek to mój syn raczej będzie z tych większych i ja mniejszych niż 56 nie kupowałam.

jusella, Dalile, ada89, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla i jak myslalas już o szpitalu ? W medeorze będziemy rodzić ? Bo mamy przecież ten sam termin :D

Karolla., kot_bury lubią tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania, odkąd odwołali mi wizytę w Gamencie, myślę bez przerwy :/ i wstrzymam się z decyzją do jutrzejszej wizyty u mojego lekarza ;)

ania181111, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem dzień lenia jest każdemu potrzebny;) ja tez sie narazie lenie i chlodze, co prawda sajgonu nie mam w domu ale znalazlo by sie co robic;) zaraz moze powyszywam sobie a co;

jusella, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam remont i mi się płakać chce bo syf taki, a ja sił nie mam...

jusella lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ