X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja juz stoi prawie spakowana.,nie ma na co czekać bo wszystko nagle może sie zacząć...a w biegu pakowanienie to srednio widzę bo zawsze sie czegos zapomni..

majeczka87, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - trzymajcie się jak najdłużej razem, i oby obyło się bez infekcji. Dobrze, że sprawdziłaś co tam w dole piszczy ;-)

Majeczka a to specjalnie dla Ciebie:
    http://static.pokazywarka.pl/i/6643690/133775/0-02-01-86be43c6380909a23458f5f55ccabd4cb286b1171e75a3dad65510ca083f45af-full.jpg

Jak któraś ma ochotę - to zapraszam - jeszcze cały duży dzbanek w lodówce się chłodzi :-D

Naditta, Agness27, Maka, Karolajjn:), nowa!, LilouK, kama005, stokrotka2013, majeczka87, figaa, kot_bury, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Maly niech jeszcze posiedzi z dwa tygodnie w brzuszku i bedzie dobrze. Powiem wam ze przestałam miec takie klucia w szyjce jak miałam do tej pory wiec od razu lepiej ale zobaczymy jutro. A i jutro musze jeszcze jechac na konsultacje do swojego gina.
    A torba jezdzi w bagazniku, maz stwierdzil ze jej nie bedzie wyciagal. Nie zdaje sobie sprawy z tego ze w kazdej chwili moge urodzic chyba lepiej o tym nie myśleć.
    Dobrej nocki wam zycze mamusie.

nowatorka, LilouK, jusella, kama005, Naditta, Agness27, stokrotka2013, majeczka87, figaa, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella smaka robisz :)

Któraś wspominała o tarcie z truskawkami
    Ja ładnie proszę o przepis :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój psiak ma 5 lat, pani weterynarz nam powiedziała co i jak robić przy takim jego zachowaniu i pomogło

Jest super postęp. :) chyba obejdzie się bez jakichś obrozek dodatkowych czy leków. :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ale czego w koncu psiak sie boi?

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, ale smaka robisz na noc! Ile ja bym dała za koszyczek polskich truskawek...
    Może chociaż mi się przyśnią dzisiaj ;)
    Dobrej nocki!

jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

jestem juz po wizycie u Nas wszystko ok 37tc mała waży 2700 także waga ok cała reszta również
    Dostalam skierowanie do szpitala na 23.06 ze wzgledu ciśnienia i tam juz bede do porodu lezec .....mam nadzieje ze złapie mnie wcześniej ...
    Bo w szpitalu lezec to tez masakra... i czekać na poród eh !
    ale co najwazniejsze cisnienie mi spadło mam ponizej 130 czyli 110/60 120 czasem oby tak zostalo

nowatorka, jusella, Agness27, majeczka87, LilouK, figaa, kot_bury, goodwill, eve90, TheForfie, Naditta, Agaax, Dalile lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dola... :( jakos po tych spotkaniach szkoly rodzenia mam zawsze doly i nie moge spac w nocy. Dopadaja mnie typowe mysli ze jestem "inkubatorem", boje sie porodu, chce zeby moj byl przy porodzie alenie wiem czy dobrze robie i wogole plakac mi sie chce, juz mam dosc sluchania o porodzie, o tych skurczach, rozcinaniu, bolu, a facet nic nie robi i jeszcze sie zastanawiam czy sie nie "zgorszy" bedac ze mna. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 04:40

eve90 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    A ja mam dola... :( jakos po tych spotkaniach szkoly rodzenia mam zawsze doly i nie moge spac w nocy. Dopadaja mnie typowe mysli ze jestem "inkubatorem", boje sie porodu, chce zeby moj byl przy porodzie alenie wiem czy dobrze robie i wogole plakac mi sie chce, juz mam dosc sluchaniach o porodzie, o tych skurczach, rozcinaniu, bolu, a facet nic nie robi i jeszcze sie zastanawiam czy sie nie "zgorszy" bedac ze mna. :(

oj to po co tam chodzisz dla mnie to glupie przy pierwszym nie chodzilam teraz drugie tez nie chodze nie widze powodu glupoty tam gadaja...
    olej to ! i ciesz sie chwilą.
    Co do porodu nie ma sie czego bac bo niby czego jak weszlo tak wyjdzie spokojnie
    nie poddawaj sie dasz rade robimy to dla naszych maluszkow:)

nowatorka lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zachcialo mi sie pizzy na wieczor...dostalam takiej zgagi ze cala zwrocilam :/ ( sorry za doslownosc;) )

Kamenka no na tej szkole jest b duzo waznych informacji ale z 2 strony wlasnie ciagle walkowanie tego tematu mnie tylko wpedza w jakies doly ostatnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 04:16

kamenkaa lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka jeśli chodzi o faceta na porodówce to nie musi być z Tobą do końca - może być tylko na początku, pomasować, przytulić, podać wodę itp. a potem niech czeka na korytarzu. Umówcie się do którego momentu będzie a po wszystkim możesz go zawołać, żeby pępowinę przeciął.
    Nie jesteś żadnym inkubatorem tylko Mamą Cudu. Normalne, że masz wątpliwości, że możesz obawiać się porodu i masz całkowite prawo do tego! Poród boli to fakt ale z chwilą jak przytulasz Szkraba wszystko idzie w zapomnienie... pomyśl, pomęczysz się troszkę a w nagrodę codziennie Dzieć obdarowywać Cię będzie cudnym uśmiechem, a za trochę usłyszysz "kocham Cię Mamo" :-D...

Kamenka - super, że ciśnienie spadło :-). To po lekach jest takie czy "na żywo"?
    Co do SR to nie podzielam Twego zdania - ale każdy ma prawo do swojego :-)

Kurde, muszę dziś badania zrobić a koktajl z lodówki woła "weź mnie" - kara za to, że smaka Wam narobiłam. Na razie mogę pocieszyć się wodą :-(.

Nie mogę doczekać się na kota :-D, Tatuśka kumpel ma dzwonić do południa i jedziemy po kociambera :-).

Miłego dnia Dziewczynki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 07:12

nowatorka, majeczka87, LilouK, Maka, kot_bury, eve90, TheForfie, Naditta, aisa, Agness27, kamenkaa lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella jesteś wspaniała!! dziekuje :*

Czy jest tu mamusia noszaca soczewki? Nakładacie je podczas porodu czy robicie zamiane na okulary wczesniej? ja mam kupione okulary ale sa mocniejsze od soczewek i sie zastanawiam czy sie na okulary przekładać czy nie hmm

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem zadowowolna ze szkoły rodzenia swej bo mam wrecz odwrotnie - ilosc wiedzy ktora przekazuja dziala na mnie mobilizujaco i jestem spokojniejsza wiedzac wiecej;) mam nadzieje ze przypomni mi sie to potem wszystko;)

Zonti, jusella, kot_bury, eve90, aisa lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny..
    Nowa to dobrze ze juz to wyciagnelas... teraz tylko czekac na rozwoj sytuacji
    Mnie dzis w nocy strasznie wymeczylo :( jestem po prostu padnieta. Mialam przedsmak atrakcji skurczowych. W poprzedniej ciazy mi sie cos takiego tak wczesnie nie zdarzylo. Ok 4 dopiero mnie popuscilo. Do tego chyba sie przeziebilam bo gardlo i glowa mi nawala. Kumulacja :/

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Zonti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka ja bardzo zaluje ze nie poszlam na szkole rodzenia.
    potem jak przyszlo co do czego to nie wiedzialam nawet jak sobie ulzyc w bolu ile to wszystko moze trwac i jak oddychac. Instynkt instynktem ale uwazam ze to przydatna rzecz. Po porodzie pogorszyl mi sie wzrok do tego stopnia ze wskoczylam w okulary, podejrzewam ze to dlatego ze parlam z otwartymi oczami a polozna co chwile mowila zebym je zamknela. Ponoc przysiady przyspieszaja porod ale kiedy je sie powinno robic to juz nie wiem :p

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dobrze, że temat zaczęłyście, bo ja ani razu w ciąży nie byłam u okulisty, a na stronie mojego szpitala drugiego wyboru) mówią, żeby przyjść z opinią okulisty co do porodu. Muszę podpytać mojego gina, czy ja też powinnam z moją wadą. Nie chcę sobie schrzanić oczu na amen przy tym wysiłku porodowym.

kot_bury, TheForfie, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

Wszystkiego najlepszego dla waszych maluchów. Zarówno tych jeszcze w brzuszku - proszę pogłaskać od forumowej cioci, jak i tych na zewnątrz - proszę ucałować, Justella, ty może pierworodnego nie, bo pomyśli, że go stara prukwa przez internet podrywa :)

Oby każdy dzień dziecka był dla nas i dla nich teraz wspaniałym świętem!

dzien_dziecka.jpg

jusella, Telashe, MirelS, LilouK, figaa, kot_bury, eve90, TheForfie, stokrotka2013, Naditta, renieczka, Agaax, aisa, Agness27, kamenkaa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile dziękuję w imieniu Szymcia :-), zgodnie z życzeniem Pierworodnego nie całuję (choć co do starości i prukwości to to masz czas, żeby tak osobie mówić - duuuużo czasu!).
    Kurde, nie mogę się zebrać na te badania, ale mus to mus... co prawda u mnie krew do 11stej pobierają ale im później tym bardziej gorąco, no nic ruszam d.pę i idę.

eve90, Dalile, Agness27 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry :)

u nas ciężka noc, ale wyjątkowo nie młody ale tatuś dokazywał, od wczoraj boli go szczęka - wyrastająca ósemka. Macie może jakiś pomysł jak go uspokoić? w sensie uśmierzyć chociaż trochę ból?
    Co do okularów, ja też nie byłam u okulisty w czasie ciąży a zauważyłam że wada mi się pogłębiła jednak oscylując przy m/w obecnie +1,25 przyznaję się do bagatelizowania.

nowatorka- podziwiam że chodzisz do teraz, ja nie wytrzymałam w szkole rodzenia, byliśmy na dwóch spotkaniach ale samo podejście mi nie pasuje i rozumiem Twoje odczucia :) postawiliśmy na sprawdzoną położną i spotkałam się z nią dwa razy - w razie problemów mam dzwonić :) mnie osobiście to wystarcza.

nowatorka lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ