X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta spokojnie, dasz radę :)
    Ja cały czas mam dylemat czy chcę żeby mąż był przy porodzie, on chce być.. zobaczymy.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta aaaaa odważna jesteś :D ja nie oglądam takich filmików, tzn kiedyś włączyłam ale takie jak już się maluszek urodził, jego pierwsze chwile, to się przyjemnie ogląda, aż wzruszyć się można :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze chciałam, żeby maż był przy porodzie, nawet nie wyobrażałam sobie inaczej :) mąż też chce, więc postanowione, że będzie :)

*Słoneczko, majeczka87, aisa, TheForfie, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani listonosz przyniosła kolejne paczki. W nich m.in. koszule do karmienia. Mogiemy pakować torbę :-D
    Rogala do karmienia mam i chyba będę nawet taszczyc do szpitala- tylko że ja tam min 5 dni spędzę :-/
    I jeszcze jedno Wam napisze nie przeraża mnie cc tak bardzo jak sam pobyt w tym miejscu. Panicznie boję się szpitali.
    I w tym momencie Naditta zazdroszczę Ci najbardziej na świecie.

Naditta, TheForfie, jusella, kot_bury, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie denerwuje mnie to ze co chwile cos sie dzieje u mnie. Od poczatku ciazy jest zawsze cos. Nawet nie moge na koncu ciazy czekac jak kazda kobieta na porod tylko musze sprawdzac co chwile cos. Zastanawiam sie czy brac torbe jakk bede jechac na IP

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/HowtoDADTips/?fref=nf ogarnijcie te filmiki - szczegolnie o usypianiu i zmienianiu pieluchy;)

renieczka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Wiecie denerwuje mnie to ze co chwile cos sie dzieje u mnie. Od poczatku ciazy jest zawsze cos. Nawet nie moge na koncu ciazy czekac jak kazda kobieta na porod tylko musze sprawdzac co chwile cos. Zastanawiam sie czy brac torbe jakk bede jechac na IP

wez najwyzej niech lezy w bagazniku

Karola ja cały czas rycze jak ogladam filmiki o porodzie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 15:02

TheForfie, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa , lepiej weź na wszelki wielki ,ale myślę ,że i tak nie będzie potrzebna :P
    Sprawdzą tylko pewnie i do domku Cię puszczą ! :*

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, ja mam podobnie, nienawidzę szpitali.
    Wywołują u mnie ból brzucha, natychmiastowy.

Co do obecności męża przy porodzie, kiedyś mówiłam stanowcze NIE. Teraz nie wyobrażam sobie, żeby go nie było. Musi być i dopilnować, żeby wszystko było dobrze w razie gdybym ja nie była w stanie. I on sam tego chce, więc problem z głowy.

Nowa, wszystko będzie dobrze! A torbę weź w razie czego. Twój maluszek jest już prawie gotowy, więc nie przejmuj się na zapas. Nawet gdyby się okazało, że poród lada chwila.

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze mnie wypuszcza po badaniu dlatego sie zastanawiam. Ale u mnie burza idzie, nie lubie i sie boje.
    Ja ogolnie chciałabym by maz byl ze mna przy porodzie ale tylko pod warunkiem ze on tez bedzie tego chcial bo uwazam ze nic na sile.

jusella, Dalile, kot_bury, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie starego miało nie być przy porodzie , nie namawiałam go , ale po szkole rodzenia sam z siebie zmienił zdanie :) gdyby tego nie zrobił , nie miałabym jakich kolwiek pretensji do niego , po co chłopa na siłę ciągnąć :P

jusella, kot_bury, eve90, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ze sitalem rozumiem cie w 100 proc nienawidze szpitali.... Nienawidze,,, !!!!
    Ja dzisiaj to juz przegielam bylam w pracy z l4 pelna energii tu pobieglam tam zalatwilam... Pojechalam do urzedow wrrrrrrr.... Tu sie nie bede wypowiadac prawie ugotowalam sie w stajni, teraz na lodach w mc klimatyzowanym i ruszam dalej... :)))

Dzisiaj w planach tarta truskawkami... W nagrode ze od 3 tyg waga stoi w miejscu myslalam ze sie poplacze dzisiaj na tej wadze ze szczescia... Zimny soczek i wieczorny odpoczynek... :)

Ja wanienki jeszcze nie mam, m kupi jak bede w szpitalu... W kaufir jest za 35 zl stelaza nie kupuje.
    Nowa daj znac co i jak...

I witam nowych forumowiczow...

Ide biegac dalej :) , szyjka 4 cm z wczoraj, niech sie skraca :p a co :p

jusella, Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej nadrobic was po weekendzie.. :D bylam u lekarza w szpitalu, wszystko ok, mowi ze nie ma nic niepokojacego, nie wiem czemu znowu kazal za 2 tyg przyjechac i co tydz znowu ktg, po co jak wszystko ok..;/ za 2 tyg jedziemy tez do mojej ginekolog, wiec w ogole bez sensu do niego jechac.. Mała waży 2133g :D mowi ze to w normie, nie duzo i nie malo, ale ja sie troche boje ze duzo jak na 33tc :P powiedzial ze jakby cos jakies powiklanie, malo ruchow czy cos, to przy tej wadze mozna juz rozwiazac ciaze i bedzie ok ;)
    Jak dzisiaj pospalam mhmm, w nocy nie moge, co chwile sie budze i wstalam o 9, zjadlam sniadanie, cos ogladnelam i poszlam spac, wstalam o... 13! hehe :)
    chyba pojedziemy dzisiaj po jakies zkupyu dla malej, wanienka itp. a w piatek wozek zmawiamy :D
    oj te upaly straszne, jesszcze ja mam podwyzszona temp. 37.1-37.2 i mi caly czas goraco i jem lody, kapie sie w chlodnej wodzie, a i tak goraco. A kiedys ze slonca nie schodzilam a w domu to albo pod kocem albo przy kominku, taki zmarzluch bylam ;)

kama005 ja mam tak samo, taki rozpieszczony.. Lezy i podaj to, podaj to, ja z brzuchem ledwo sie ruszam, a on podaj skarpetki i obrazony jak nie chce, ale wlasnie go 'oduczam' i widac postepy hehe, ale jak jestesmy u niego to on lezy i do mamy podaj to, to ona leci bez zastanowienia, zwlaszcza teraz bo 'stracila' synusia swojego najmlodszego jak sie wyprowadzil, liczyla na to ze ja sie do niej wprowaze, a w zyciu! :p

ada89 ja czytalam ze skurcze lydek to od niedoboru wlasnie magnezu, zelaza i czegos tam jeszcze i ja mialam 2,3 skurcze ale biore zelazo bo moja gin mi przepisala i od tamtej pory nie mam, nie jestem pewna czy to od tego, bo nie widzialam sie z moja gin od czasu tych skurczow bo chcialam zeby mi tez jakis magnez przepisala ale wlasnie po zelazie nie mam ;)

Karolla. ja w szpitalu publicznym, 60km od domku ;), godzina drogi, nawet nie ;) ja bym sie nie nastawiala na zneiczulenie zo, zobacz jaka jest 'podawalnosc' tego znieczulenia, jak pani na szkole rodzenia mowila, wymyslili zo ale nie wymyslili kto bd podawal, bo lekarz, anestezjolog ktory ma do tego prawo jest tylko do 15, wiec jak sie przyjedzie o 16 to du*a..

Milcia ja mam tak samo, lekarz mowil liczyc ruhy 6 na 2 godz, a ja sb mysle ze chyba bede liczyla minuty kiedy ona sie nie rusza :P roczki w pecherz, nozki w zebra i pupa wypieta az taka 'gula' na brzuchu sie robi, i siedze taka pokrzywiona :P

renieczka ja mam ta duza poduszka do spania i karmienia, nie zamiarzam brac jej do szpitala, nawet jakbym miala mniejsza to bym nie brala, tylko zbedne miejsce w torbie zajmuje a w szpitalu to tylko 3 dni, w dodatku pewnie nie bede czuc sie za dobrze po porodzie wiec nie bd mi sie chcialo kombinowac z poduszka, jak mala zacznie plaka to od razu do cycka a nie bawic sie z poduszka, w doku sobie ulzę, takie moje zdanie ;)

Naditta w szkole rodzenia mowily zeby takiech filmikow nie ogladac, ze jakby to wszystko tak wygladalo to same by nie pracowaly jako polozne :D wiec ja do tych filmikow podchodze z dystasem :) i nie martw sie, na pewno wszystko bedzie dobrze, ja tez bym wziela torbe do bagaznika, niech lezy ;)

W koncu wszystko przeczytane! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 16:30

jusella, Naditta, eve90, kot_bury, renieczka, majeczka87, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forfiebszkol tego teojega chlopa szkol... Wiem co to problem najmlodszego synusia... Na szczscie jestesmy na dobrej drodze...ale poczatki truuudne :)

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, się dotoczyłam i leżę. Na SR dość ciekawie było o KP i kąpanie malucha. Dostałyśmy też płytkę z filmem jak "wyłączyć" płaczące dziecko - postaram się go wrzucić na YT to podeślę linka w późniejszym terminie.

Tu informacje o KP - tak w pigułce:

0-02-01-310bff2caf9b251736385e81fc44ee595ef29647a7f7be43d9101f24cacbc7b6-full.jpg
    0-02-01-67566ee04a91cb6ea4b9a84a5021211e1f90dfad5e044b284625cfc182526c46-full.jpg

A tu o przechowywaniu mleka:
    0-02-01-647c730f81734075f54f0a6ef4a748e21c5a6e664841f1ec2f1b6c3cf76264a4-full.jpg

Tradycyjnie wrzucam, bo może któraś skorzysta :-D
    Kurcze, trochę kijowo widać :-( - jak któraś będzie zainteresowana to przepiszę :-)
    O tu można powiększyć:
    http://pokazywarka.pl/52z6ms/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 16:52

kot_bury, Naditta, eve90, majeczka87, kijanka_88, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie radę.
    Ja siedzę w poczekalni diabetologa i na oko z 5 osob przede mna. Jak zwykle obsuwa...

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    Naditta spokojnie, dasz radę :)
    Ja cały czas mam dylemat czy chcę żeby mąż był przy porodzie, on chce być.. zobaczymy.
    Ja mam dokladnie tak samo. Mojemu po szkole rodzenia sie jeszcze zachcialo przecinac pepowine :O . ja zawsze wychodzilam z zalozenia ze nie chce zeby byl przy samym porodzie bo mnie niektorzy straszyli ze facet potem po takim widoku ma problem z sexem...ale teraz sama nie wiem co myslec

jusella, kot_bury, eve90, aisa lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Dziewczyny, a planujecie używać poduszki do karmienia i czy jak tak to czy bierzecie Ja do szpitala?
    Ja w sumie mam dwie. Jedna taka wielka, teraz ja na niej zalegam, a druga mniejsza i tam myślę, że może ją upchnę do torby?

Mam tylko tą ciążową w kształcie rogalika, do szpitala nie będę się z nią pchać :) do karmienia może się przyda, zobaczę.

Zmobilizowałam się do prania, a tu... burza. Ale przynajmniej będzie z głowy, postawiłam pod wiatrakiem, żeby szybciej schło, bo mimo deszczu jakoś tak duszno i gorąco. Poszło na trzy tury, ale za to ubranka na 56 i 62 i komplet pieluch gotowy :)
    b0b07f99615417afmed.jpg

LilouK, jusella, ona2012, majeczka87, Naditta, renieczka, stokrotka2013, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, ja też słyszałam takie opinie. Ale z drugiej strony mam kilka koleżanek, które chciały rodzić same, a potem okazywało się, że wzywały w trakcie porodu swoich, bo bez nich ani rusz :D
    Poza tym myślę, że jakby tak było to potem by ludzie więcej dzieci nie mieli, bo jak? :D

jusella, kot_bury, Agness27, aisa, nowatorka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znów o najważniejszym zapomniałam - dzwonili ze schroniska i jutro do południa mogę kota odebrać - już same jedzą :-). Muszę tylko jakiś transport załatwić :-D - Tatusiek już kolegów obdzwania czy któryś będzie miał czas ze mną jechać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 17:28

kot_bury, LilouK, Maka, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ