Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zadzwoniłam do swojego gina potwierdził, że na czop to raczej za wcześnie ale pessar może urażać i mam jechać na IP i to sprawdzić bo może trzeba będzie już go wyciągnąć. pojadę koło szóstej jak mąż wróci z pracy.
kot_bury, Agness27, nowatorka, LilouK, Zonti, Dalile, majeczka87, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
Witam nowe mamuśki
U mnie nadal szału nie ma, brzuch pobolewa, po no-spie troszkę puściło rano,a teraz znowu mocniej rwie. Ogólnie to od ponad tygodnia budzą mnie nocami takie mocne skurcze, tylko nieregularne. Może masz rację Jusella- przygotowują do "tego" dnia, ale wizytę mam dopiero 9 i ciekawa jestem czy tam szyjka coś nie puszcza, że krocze tak pobolewa też. I te coraz większe białawo-kremowe upławy ;/ W każdym razie dziś przychodzi zamówienie z gemini to kończę pakować torby do szpitala... Na razie ograniczyłam się do naprawienia zamka w torbie i wpakowania do niej ręczników
Nowa Ty to też masz ciągle przebojemoże faktycznie ten krążek Ci tam coś uraża, odpoczywaj tam i daj znać co powiedzą na IP.
Co do pościeli ja też tylko prześcieradełka i śpiworek, kocyk, rożek albo pieluszka na początekzobaczę co się lepiej sprawdzi.
jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNaditta wrote:Czy ktoraś z Was używa bądź planuje używać balonika Aniball? Zaczęłam się poważnie zastanawiać nad zakupem, ma bardzo dobre opinie. A to już właściwie ostatni dzwonek.
Ja się cały czas waham, ale tak na 90% biorę. Tylko czekam na wypłatęNaditta lubi tę wiadomość
-
nowa! wrote:Wiecie co znowu przed chwilą miałam incydent dziwny i teraz to zaczynam się zastanawiać co się dzieje bo stwardniał mi brzuch ale tylko na kilka sekund od razu chciało mi się do ubikacji siusiu jak poszłam to zobaczyłam na wkładce trochę gęstej wydzieliny i niteczkę krwi. Ta jak pisałam wczoraj nie panikowałam ale teraz zaczęło mnie to już zastanawiać. Mały się rusza i wydaje mi się ok ale znowu zastanawiam się czy to normalne.
Nowa , lepiej sprawdź , nie żebym straszyła bo lekarzem nie jestem , ale niezapominajka też wspominała o gęstej wydzielinie z krwią z tego co się orientuję ...
Tak jak wspomniała Majeczka czop z krwią odchodzi 24h przed porodem .
U nas położna na SR mówiła , ze lepiej każdą wątpliwość która nas niepokoi sprawdzić na IP . Może faktycznie coś tam Ci się podrażniło ,jusella lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dalile, ja zaczęłam czytać o masażach krocza i innych takich... Szukam po prostu sposobu, żeby uczynić ten poród znośniejszym i chciałabym jak najmniej popękać. Choć podobno bardzo ciężko jest, żeby pierworódka nie popękała wcale. Przeraża mnie to .
TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ale ja mówię tylko jako ja.
Przecież to logiczne, że szukasz sposobu na łatwiejszy poród. Po prostu mi by na ten gadżeto szkoda było kasy. Ale to ja!
Za to za namową mojego męża w piątek idę przepuścić kasę na siebie - manicure i pedicure, ostatni raz pomaluję paznokcie przed porodemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 13:48
Maka, Naditta, Naditta, jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a planujecie używać poduszki do karmienia i czy jak tak to czy bierzecie Ja do szpitala?
Ja w sumie mam dwie. Jedna taka wielka, teraz ja na niej zalegam, a druga mniejsza i tam myślę, że może ją upchnę do torby?TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o pościel kupiliśmy wypełnienie antyalergiczne (kołderka i podusia) do którego zamówiłam pościel i ochraniacz, miało też nie być nic poza prześcieradłem, rożkiem, ale stwierdziliśmy, że wcześniej czy później się przyda, mamy też kołderkę/kocyk z minky w alternatywie do tradycyjnej kołderki na upalne dni pieluszka bambusowa.
Nowa, daj znać jak tam co tam.
Dziewczyny mnie już sam masaż przerażao żelach ułatwiających poród pierwsze słyszę, ciekawe, ciekawe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 14:01
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Karolla. wrote:
Dziewczyny mnie już sam masaż przerażao żelach ułatwiających poród pierwsze słyszę, ciekawe, ciekawe.
mnie tez. wole tam nic nie dotykac. nawet jak sie podmywam to staram sie ostroznie to robicjedyne co moge ewentualnie robic to cwiczyc m.kegla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 14:03
jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Mnie chyba zaczyna przerażać to wszystko.
Właśnie oglądałam filmiki o porodach na you tube.
Nie wiem po co, jestem przerażona!
Agness, coś takiego:
http://aniball.pl/
Ma rozciągać naszą szanowną, jak to mówi LilouK, przez co poród może być łatwiejszy.
Ja poduchę do karmienia mam, kupiłam z LaMillou - kura babci Dany. Świetnie się prezentuje i pewnie będę jej używać, ale raczej nie w szpitalu. Tym bardziej, że tutaj pobyt w szpitalu to kilka godzinWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 14:20
TheForfie, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016