X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Pobrałam krew i nie zemdlałam! Brawo ja! :)

Ty najlepsza w te klocki jesteś :)

Agness27 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti nie wazylam mojego malca..ostatnio 2 miesaice temu wazyl 1040 g. teraz niewiem.. dopiero 7 go mam USG. NA Przemieszczenie sie malucha pomaga lezenie na lewym boku i oparcie na łokciach i kolanach i kołysanie sie na boki, do przodu do tyłu i koła.

Agness27, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna truskawka juz sie zaznajamiasz z krwia;) samo przed porodem ta umiejetnosc Ci sie przyda;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co znowu przed chwilą miałam incydent dziwny i teraz to zaczynam się zastanawiać co się dzieje bo stwardniał mi brzuch ale tylko na kilka sekund od razu chciało mi się do ubikacji siusiu jak poszłam to zobaczyłam na wkładce trochę gęstej wydzieliny i niteczkę krwi. Ta jak pisałam wczoraj nie panikowałam ale teraz zaczęło mnie to już zastanawiać. Mały się rusza i wydaje mi się ok ale znowu zastanawiam się czy to normalne.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym pojechala z torba na IP>...

jusella lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na ip !
    Może czop odchodzi. A masz jakieś skurcze ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 12:36

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie czop ??

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale z czopem nie trzeba na IP chyba, on może 2 tyg przed porodem wyjść...

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Kot bury a co to dokładnie za herbatka? Jakiej firmy? Poleciła Ci ją położna?

Herbatkę przedporodową mam konkretnie taką: https://www.mlekolandia.pl/baby-mama-med-herbatka-przygotowanie-do-porodu-8-k-1356-1400-p - pytałam położną z SR i mówiła, że skład jest ok, tych liści malin można nawet bezpiecznie pić więcej - do 2 łyżek stołowych dziennie. Najlepiej kupić suszone liście w sklepie eko, nie ekspresową herbatkę w sklepie. Ekspresowe widziałam tylko "o smaku malinowym", bez liści w składzie, może dlatego.
    Maka wrote:
    Takie pytanie może z dupy, przed tym praniem malutkich słodkości czyscilyscie pralkę? U mnie pralka się czyści 2 h :-/

U mnie właśnie pierze się pierwsza tura - pieluchy z tetry, wstawiłam na 90 stopni, to się chyba wszystko odkazi :) zresztą co jakiś czas (czyt. jak mi się przypomni) wstawiam pralkę na 90 na pusto, akurat przypomniało mi się jakoś na przełomie kwietnia i maja, więc chyba starczy.
    mamuśka1 wrote:
    Mam pytanie ile przed porodem / planowana cesarka zakładacie pościel do łóżeczka ?
    U mnie z pościeli na początek będzie w sumie tylko prześcieradło (do spania kocyk albo na wielkie upały pieluszka) i to arcytrudne zadanie sprzedałam mężowi, ma pościelić jak już będę w szpitalu :) mamy dwa koty, już oczyma wyobraźni widzę, jak pchają się do łóżeczka i wszystko pokrywa się kłakami (linieją obecnie na potęgę, to znak, że idą gigantyczne upały). Zastanawiam się w ogóle, jak by tu przy nich wywietrzyć trochę materac. Hm, chyba w ogóle powinnam najpierw go kupić... :D

Wanienki jeszcze nie mamy, ale będziemy kupować od razu w komplecie ze stelażem :) nie bardzo mamy gdzie postawić taką bez (do wyboru stoliczek za 19,99 z ikei, stół jadalny, na którym z reguły nie ma miejsca na nic, ewentualnie podłoga).
    Zastanawiam się tylko, na jak długo starczy taka wanienka? Mamy mikrołazienkę i zmieścił się w niej tylko prysznic, jakoś nie bardzo widzę, jak tu wykąpać kilkumiesięczne niemowlę pod prysznicem. Próbowałam znaleźć, jak inni sobie radzą, ale trafiłam tylko na rady "zwyczajnie wlej wody do brodzika i umyj dziecko", a dzięki mężowi mamy taki "nowoczesny" prysznic z kratką w podłodze :D

Byliśmy wczoraj na sesji, z pleneru wyszły nici, bo pogoda była podejrzanie jak przed burzą, więc zaczęliśmy pstrykać w studio. Jak się jednak zdecydowało, że będzie ładnie, to na liczniku fotografka miała 100 fotek (a w pakiecie mamy wybrać 10, ewentualnie więcej za dopłatą) i ostatecznie nigdzie nie poszliśmy. Mam nadzieję, że ładne wyjdą, do piątku mamy dostać miniaturki i sobie wybrać.
    Najbardziej uśmiałam się ze zdjęć pt. "ja w wianku". Z takim brzuchem to już każdy się domyśli, że wianek to pieśń przeszłości, ale jaka ładna w nim byłam :D

majeczka87, Zonti, nowatorka, LilouK, aisa, Agness27, MirelS, Evanlyn, jusella, eve90, mamuśka1 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zonti :) Witajcie wszyscy nowi i starzy :)

Czuję, że mój poród to będzie pikuś, jak już nie mdleje przy pobieraniu, hahhahaha :D

Nowa- z Twojego opisu to tak jakby czopek to był :)

Agness27, MirelS lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie czop odchodzi wcześniej, jak się nic nie dzieje "złego" to też bym nie panikowała.

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chcialam z wiankiem ale wianka nie mieli;p

czop z krwia odchodzi 24 h przed porodem. Czop bez krwi kilka tyg wczesniej.
    Nie chodzi o panikę ale o sprawdzenia;p mówię jak ja bym zrobiła
    Mi lekarz mówił, jak zobaczysz jakąkolwiek krew to sie nie zastanawiaj tylko do szpitala na sygnale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 12:43

kot_bury, Agness27, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa, to już tak chyba trzeci raz? Chyba bym skonsultowała, może niekoniecznie na ip, ale choćby np. z położną środowiskową? Od bodajże 20 tygodnia ciąży przysługują spotkania 15 minut raz w tygodniu (na NFZ). Kiedy masz następną wizytę u lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 12:46

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa ja wlasnie bym pewnie pojechala do szpitala ale ze wzgledu na ta nitke krwi a nie czop bo u nas powtarzaja ze czop moze sobie odejsc na tym etapie i o niczym nie swiadczy. w kazdym razie spokojnie, taka niteczka krwi to pewnie nic i cie odesla do domu no ale jezeli jest krew to ja bym sprawdzila

majeczka87, kot_bury, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    U mnie z pościeli na początek będzie w sumie tylko prześcieradło (do spania kocyk albo na wielkie upały pieluszka) i to arcytrudne zadanie sprzedałam mężowi, ma pościelić jak już będę w szpitalu :) mamy dwa koty, już oczyma wyobraźni widzę, jak pchają się do łóżeczka i wszystko pokrywa się kłakami (linieją obecnie na potęgę, to znak, że idą gigantyczne upały). Zastanawiam się w ogóle, jak by tu przy nich wywietrzyć trochę materac. Hm, chyba w ogóle powinnam najpierw go kupić... :D

Ja najpierw trzymałam mój w folii obklejonej taśmą - koty nauczyły się nie wchodzić do łóżeczka, potem potrzymałam parę dni sam materac odkryty, a teraz przykryłam łóżeczko prześcieradłem, żeby kurzu nie zbierało. :)

kot_bury lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie, zrobisz mi zaproszenia na chrzciny? Oczywiście później, ale ile taka przyjemność kosztuje?

• nowa! Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w niedzielę miałam pierwszy raz takie coś ale wtedy była kropeczka czerwona z większą ilością śluzu gęstego, wczoraj też była gęstsza wydzielina z raz no i teraz było jej trochę mniej ale znowu z niteczką krwi. Mam pessar więc może to przez niego. Ja ogólnie mam bardzo duże upławy odkąd mi go założono. ostatnio co tygodnia jestem u lekarza teraz mam niby wizytę w przyszłą środę i wtedy miał mi ściągnąć pessar. Ogólnie regularnych skurczy nie mam tylko raz na jakiś czas twardnieje mi brzuch i to bardzo rzadko i krótko. Sama nie wiem. Wydaje mi się, że na czop bo jeszcze za szybko.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wolisz pojechac i sprawdzic czy wszystko w porzadku? tak poprostu?

Zonti lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Kocie, zrobisz mi zaproszenia na chrzciny? Oczywiście później, ale ile taka przyjemność kosztuje?

Wszystko zależy od, że tak powiem, stopnia wypasu :)

• Zonti Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! jak coś masz złożone to może faktycznie lepiej sprawdzić, żeby tylko jakaś infekcja się nie przyplątała...

jusella lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ