Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MirlS uciekaj do lekarza
Witam się i ja z podróży ... w tak było mi ciężko wstac ojej , ale niestety m ma wizytę u alergologa 100 km od domu i samemu ciężko mu jest jechać bo zapuchniety..
U nas dziś chłodniej od razu lzej czlekowimatko ja do szpitala dla siebie muszę w końcu zakupy poczynić a nie wspomnę o Gemini oooo
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dzień dobry!
Ja dzisiaj bardzo niewyspana. Mąż mnie obudził przed 8, bo takie dostał wytyczne. Miałam jechać na wizytę do szpitala. Dobrze, że to wcześniej sprawdziłam. Wizyta jest w czwartek, a ja mogę zostać w łóżku!
U nas dzisiaj paskudna pogoda. Pół nocy wiało i padał deszcz. I tak jest do tej pory. Znowu nosa nie wychylę z mieszkania.
Karolla, ja już robiłam GBS. Niestety mam pozytywny i muszę teraz spiąć pośladki, żeby ich przekonać, że muszą mi podać antybiotyk przy porodzie. W następny wtorek mam spotkanie z położną, więc będę próbować. Tzn źle mówię: ja nie wyjdę od niej dopóki mi zagwarantuje, że dostanę antybiotyk przed porodemjusella, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Witajcie Dziewczyny.
Ja do porododu mam koszule tez z lumpka po córce za 1zl
Dodatkowo jeszcze 2 mam na guziki .
No ja do torby musze dokupić Male kosmetyki dla siebie ,oktanisept i krem do pupy dla malego bo tak wydaje mi się ze wszystko mam.musze zerknąć jeszcze na listę
Ja stelaza nie mam pod wanienke i zamierzam kapac Malego na podłodze w wanience lub w wannie.A do wanienki mam misia gąbkę i taki leżaczek .Evanlyn, jusella, kot_bury, kama005 lubią tę wiadomość
-
Naditta, wynajmujesz położną?
Pytam, bo też zastanawiałam się nad tą opcją, ale u nas jest tak, że prywatna położna może być jako osoba towarzysząca, a wiadomo os.tow może byc jedna i wolę męża przy porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:14
-
Evanlyn wrote:Cześć dziewczyny
podczytuję Was tu troszkę po cichu
figaa mogłabyś tutaj wrzucić listę rzeczy jak będziesz robiła to zamówienie z apteki?? Wiem że kiedyś ktoś tu to wrzucił ale ja to przecież ja i nie mogłam sobie zapisać a tak pędzicie z tymi stronami że nie mogę teraz za nic w świecie znaleźć
APTEKA GEMINI
Zakupy Gemini
Alantan plus maść 30 g
5,89 G 5,59 - 5,39
Waga: 0.045 kg
Bioliq 35+ krem intensywnie odbudowujący na noc 50 ml
12,39 PLN
G 12,90
Waga: 0.065 kg
G BOBIK D, WITAMINA D3 DLA NIEMOWLĄT, OD URODZENIA, 90 KAPSUŁEK TWIST-OFF za 14,39 plus Waga: 0.08 kg
BOBIK DK (WITAMINA D3 + WITAMINA K1), DLA NIEMOWLĄT OD 8 DOBY ŻYCIA, 40 KAPSUŁEK
Za 15,89 i to razy 2 i Waga: 0.045 kg
21,98 PLN
Termometr elektroniczny microlife MT 16F1
Dostępny w aptece w 24h-
9,99 PLN
G – 9,49 Waga: 0.025 kg
Unimer baby NaCl (sól fizjologiczna) 0,9% 50 amp x 5 ml
Dostępny w aptece w 24h
11,39 PLN
G -9,69
Waga 0.375
Marimer baby spray 100 ml
24,65 PLN
G -18,39
Waga_ 0.15 kg
Linoborici krem borny z witaminami a+e 50 g
6,59 PLN
G – 5,99
Waga: 0.07 kg
lano- maść firmy Ziaja na brodawki 9,29 PLN
G - 10,39zł
Waga: 0.025 kg
Tantum rosa x 10 sasz
24,10 PLN
G - 17,89zł
Waga: 0.12 kg
Odciągacz kataru katarek plus ze szczoteczką
54,55 PLN
G - 43,29zł
Waga: 0.12 kg
Pedicetamol 100mg/ml roztwór doustny 30 ml z kroplomierzem
11,89 PLN
G - 9,89zł
Waga: 0.06 kg
I jest 60ml 13,90 waga 0,11 kg
Oilatum Baby (soft) emulsja do kąpieli 500 ml
39,98 PLN
G - 37,89zł
Waga: 0.49 kg
Canpol babies nożyczki dla niemowląt 1 szt (9/813)
5,99 PLN
5,89zł
Waga: 0.025 kg
***********323,82 zł w Cefarm 24 -15,48 (za smoczek) Germini – 281,52*************
+ SPIRYTUS SALICYLOWY 2%, 100G
1,39 (jak kupowałam 1,89)zł
Waga: 0.03 kg
AKUKU, MAJTKI SIATECZKOWE, POPORODOWE, WIELORAZOWE, ROZMIAR L, 2 SZTUKI
dla mamy i kobiety w ciąży / bielizna / majtki poporodowe
5,39zł
Waga: 0.025 kg – 6 sztuk kupiłam w sumie
HERBATKA DLA KOBIET KARMIĄCYCH, APTEONATURA, 20 SASZETEK
dla mamy i kobiety w ciąży / zdrowie / laktacja
BESTSELLER
5,59zł
Waga: 0.06 kg
PREGNA 250 DHA, 30 KAPSUŁEK
dla mamy i kobiety w ciąży / zdrowie / witaminy
23,79zł
Waga: 0.045 kg
Razy 2
CANPOL, TOREBKI DO PRZECHOWYWANIA POKARMU, 20 SZTUK
dla dzieci i niemowląt / karmienie / przechowywanie mleka
18,39zł
Waga: 0.11 kg
CANPOL, POJEMNIKI DO PRZECHOWYWANIA POKARMU, 4X180ML
dla dzieci i niemowląt / karmienie / przechowywanie mleka
12,69zł
Waga: 0.17 kg
Evanlyn, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Agness27 wrote:Witajcie Dziewczyny.
Ja do porododu mam koszule tez z lumpka po córce za 1zl
Dodatkowo jeszcze 2 mam na guziki .
No ja do torby musze dokupić Male kosmetyki dla siebie ,oktanisept i krem do pupy dla malego bo tak wydaje mi się ze wszystko mam.musze zerknąć jeszcze na listę
Ja stelaza nie mam pod wanienke i zamierzam kapac Malego na podłodze w wanience lub w wannie.A do wanienki mam misia gąbkę i taki leżaczek .jusella, aisa, TheForfie lubią tę wiadomość
-
jeszcze taka mam z gemini:
A więc moja lista apteka gemini :(oczywiście wypisałam to co z mojego punktu widzenia będzie potrzebne)
-Oilatum 500ml do kąpieli (ok. 40,00 zł)
-termometr bezdotykowy (ok. 120,00 zł)
-termometr do wody (ok.5,00 zł)
-obcinaczki do paznokci (7,00 zł)
-nożyczki dla niemowląt (ok. 6,00 zł)
-sól fizjologiczna (ok. 10,00 zł)
-waciki, płatki kosmetyczne (ok. 6,00zł)
-patyczki (3 zł)
-szczotka do włosów z miękkim włosiem (ok. 20 zł)
-krem na odparzenia (np. linomag - 6,39 zł, sudokrem 250g - 22,19 )
-smoczek lovi 2szt. 0-3m (15,29)
-laktator ręczny (ok. 70,00 zł)
-krem ochronny na słońce
-octenisept w sprayu 50ml. (17,00)
-aspirator frida Mariner (16,89)
-woda morska Mariner(18,39)
-Oilatum krem do codziennego użytku 350 ml. (31,69)
-podkład frota/cerata - (12,19)
-kompres żelowy (10,00 zł)
-motherhood, chusteczki muślinowe 7 szt. - (38,39)
-czopki glicerynowe
-czopki przeciwgorączkowe
-coś na kolki
-wkładki laktacyjne
-podkłady jednorazowe
-majtki jednorazowe
-krem do pielęgnacji piersi (maltan, oilan ) ok. 11-13,00 zł
Znalazłam również ten żel co ułatwia poród nazywa się NATALIS i koszt. 149,00 zł.
Evanlyn, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Karolla, mieszkam w UK, a tutaj całą ciąże prowadzi położna. Dopiero jak coś się dzieje, włączają lekarza.
Póki co nie mogę narzekać. Tutaj te położne mają opinie, że wiedza dużo więcej od lekarzy. Może jest w tym coś prawdy
Lekarza chyba nawet nie ma przy porodzie, tylko jeśli są komplikacje.Karolla., kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dzień dobry wszystkim
.
Mirels ja takie bóle miałam w piątek - masakra. Lekarz kazał nospę forte 3x dziennie i leżeć. Teraz już jest lepiej, choć skurcze co jakiś czas się pojawiają (oczywiście nie w takim natężeniu jak w piątek) i tak już do końca będzie. Podobno jak bolesne są bóle przepowiadające, to poród łatwiejszyi tego się trzymam (jeśli jestem w będzie to proszę, nie wyprowadzajcie mnie z niego - jakoś łatwiej z taką myślą
).
Dziś SR - jakoś muszę się dokulać - dobrze, że blisko.
Miłego dnia Mamuśki
Witaj Zonti, siadaj, rozgość się
U Ciebie Chłopiec czy Dziewczynka? Po kolorze suwaczka wnioskuj, że Panienka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:38
majeczka87, kot_bury, MirelS, eve90 lubią tę wiadomość
-
Agnes bedziesz brala jednak łaczone DK? nie bedziesz brala zalecanej wiekszej dawki wit K? ja przez dwa miechy dam taka dawke jak jest zalecana a 3 miesiac dam juz te DK bo mam niesczęśnie kupione...
Naditta wspołczuje okropnie tego paciorkowca.. musza podac antybiotyk nio..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:09
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Zonti wrote:Witajcie
Czy moge do Was dolaczyc?
Termin porodu mam na 11 lipca.
witajtez mam termin na 11 lipca wg OM. a wg tego modelu i pierwszego usg z 6 tyg - 13 lipiec;)
eve90 lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
majeczka87 wrote:Agnes bedziesz brala jednak łaczone DK? nie bedziesz brala zalecanej wiekszej dawki? ja przez dwa miechy dam taka dawke jak jest zalecana a 3 miesiac dam juz te DK bo mam niesczęśnie kupione...
jeszcze nie wiem jakie bede brac witaminki bo zamierzam kupic po porodzie
Teraz totylko wrzuciłam listy apteki te co miałam
z Córka brałam oddzielnie a potem jakos razem bo nie mogłam dostac oddzielnie witaminekjusella lubi tę wiadomość
-
Karolla. wrote:Evanlyn hej!
Myślałam, że już nie zaglądasz na forum
Jak samopoczucie? U Ciebie synek czy córcia?
samopoczucie super oprócz tych duszności
zalatana jestem jak nie wiem albo ta kondycja taka słaba już bo ciągle zmęczona chodzę, nic mi się nie chce a popołudniu to bym tylko spała
na szczęście u mnie w domu (czyt mąż i teściowa) akceptują moją "trudną" sytuacje
hehe
Agness27, kot_bury, jusella, majeczka87, Karolla., Agaax lubią tę wiadomość
-
Witamy sie z rana
Ale deprecha za oknem u mnie, leje, brzydko, chłodno, fuj! Gniliśmy z psem do 9 w pierzynach, a ten leniwy pieron nawet nie chciał wstac na sik
Miałam prać resztki ciuszków, ale za wilgotno, ukiszą się, a nie wyschną.
Zacznę oficjalnie pakować torby do szpitala, o!
Witaj Zonti, też mam termin na 11 lipcaDostało nam 40 pełnych dni aaaa
MirelS, mam nadzieję, że to jeszcze nie Twój czas na wyładunek!
Naditta, za podobny awatar, znajdę Cię i nakulam Ci gdzieś w ciemniej uliczce Londka, toż to skandal, noA tak poważnie, to nawet nie zwróciłam uwagi hehe. Twój ładniejszy i wyraźniejszy, mój wygląda jak rozwarcie na 10cm
Wczoraj mnie mama postraszyła. Gadałyśmy przed skajpa i mówi mi, że mi sie brzuch opuściłJutro widzę się z położną, ciekawa jestem czy wg jej pomiarów maciczka rzeczywiście się opuściła czy moja mama ma zwidy. Kurde, muszę na jutro zmajstrować jakiego plana porodu, a tak mi się chce jak wcale.
Też mam dylemat z wanienką. Nie mam pomysłunku jak to rozegrać: myć w wannie? Potem znowu nie mam gdzie tego dziecia oporządzić i położyć, musiałabym na podłodze na macie, a nie chcę targać go przez pół domu do jego pokoju. Z drugiej strony mycie w zlewie odpada, bo kran jest nieruchomy, w dodatku zatyczka jest w formie takiego wielkiego metalowego grzyba... Jestem w wielkiej D pod tym względem.... Help!
Pięknego dnia dziewuszki, mam nadzieję, że u Was pogoda lepsiejsza niż u mnie
jusella, Evanlyn, majeczka87, Naditta, Agness27, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość