Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dużo miejsca w sypialni nie mamy ale szuglade w łóżeczku mamy i się nawet dało coś do niej włożyć :D

Nie bedę chwalić dnia przed zachodem ale jest już po 21 i mój pies jeszcze nie wpadł w panikę. Może metoda pozasłanianych okien i zapalonego światła coś dała :) Uff :) Zobaczymy co będzie jak mój niedługo z pracy wróci.

Co do podkładów na łóżko. Ja mam 10. :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka: Na szkole rodzenia była mowa o tym, że przy siusiaku nic się nie robi do czasu gdy służy tylko do siusiania ;) a później wiadomo samo się robi ;) (mamma mia mój Synuś nigdy nie będzie używał siusiaka do niczego innego niż siku ha ha). Ale czasem może się zdazyc, że jakieś bakterie się dostaną i wtedy siusiak jest czerwony i najlepiej podobno działa rywanol.

Ejrene: Ich torby są w wielu sklepach internetowych ale chyba takiego ich firmowego nie ma. Mają całkiem spoko opinie a ceny niestety jak na taką torbę juz nie są takie spoko. Ja kupiłam dokładnie ta: Skip Hop Duo Special Edition Diaper Bag in Aztec. Była też jeszcze chyba ta wersja Dash. Były też innych firm. A z tego co się orientuje, to zawsze na TK maxxy rzucają podobny asortyment w różnych miastach. Tylko, że ja ta swoją znalazłam na dziale z torebkami a reszta była na dziale dla niemowlaków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 21:09

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, ja widziałam na allegro ich torby. Chyba mają nawet oficjalny sklep.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam dzień truskawkowy - wsunęłam kilogram a z drugiego kilograma koktajl zrobiłam. Najchętniej sama bym wypiła, ale świnia nie jestem i z Pierworodnym się podzieliłam :-D.

nick nieaktualny, majeczka87, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ile masz tych płytek ?

Kijanka
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Maka ile masz tych płytek ?

115. Czytałam właśnie że normy dla ciężarówki są od 100, niebezpieczne jest poniżej. A na początku ciąży 240.. Troszkę spadły..:-/

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała któraś takie dziadostwo w moczu jak ja mam? Kurcze naprawdę zaczynam się martwić.

ckaik0s3070dl07t.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee to spoko, też mam w tych okolicach, jak bys miala 45 tys to wtedy stresik

a ja sie pożle bo leże i mi sie chce ryczeć... 2 tyg pracowałam nad opracowaniem statystycznym do pracy... i dzisiaj sie okazało że moge sobie to do kosza wyrzucic bo ten rodzaj skali nie nadaje sie do testów parametrycznych... no żesz.... :(

Maka lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie za pierwsze zdanie.
    Pocieszylas mnie, dziękuję <3
    Za dalszą część wiadomości bardzo nie lubię :-( człowiek się stara, traci swój cenny czas a później taka lipa... :-( przytulam mocno :-*

ckaik0s3070dl07t.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Ja to mam zapłon ale teraz to mnie niestety pochłania projektowanie mieszkania, szukanie paneli itp. itd. NIEZAPOMINAJKA GRATULACJE! Mój M teraz co 5min do mnie mówi, że mam iść w koncu torbę pakować ha ha chyba spanikowal. Ja wierzę w moja intuicję, która mi podpowiada, że przed terminem nie urodzenia i tego się trzymam ;)

Jak cos informuje, ze w TK Maxx wyczailam torbę do wózka SkipHop za 129PLN. Bardzo mi to humor poprawiło, gdyż dziś moje stopy nie wmiescily się w żadne moje stare baleriny :/

Czy Wy też do porodu musicie mieć wypełniona taka kartkę, do jakiej przychodni będzie należeć Wasze dziecko i imię i nazwisko położnej środowiskowej?

Przy chlopakach podobno w apteczne warto mieć rywanol w tabletkach na ewentualne problemy z siusiakiem. Tabletkę rozpuścić i namoczyć gazik, owinąć siusiaka na noc i rano po problemie.

Dzieki za informacje o rywanolu zaraz zapisze sobie :)

Co do wypełnienia karty to my to robiliśmy w przychodni na pierwszej wizycie

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ja miałam takie wyniki w moczu ostatnio:
    Nablonki pl - nieliczne w p w
    Leukocyty -3-5 w polu widzenia
    Erytrocyty świeże 0-2 w.p.w.
    Bakterie bardzo liczne w.p.w.

Na to przepisal mi monural jak dobrze pamięta jedna saszetka przed snem to byla 26zl.
    No i brac zuravit 2x dziennie.
    Ale wtedy wszystko mnie pieklo przy oddawaniu moczu ale przeszlo.
    Ja krew i mocz musze robic co druga wizytę

eve90 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie piecze, nawet tydzień temu na wizycie prosiłam o pobranie wymazu z pochwy na bakterie to mówił że ok ale nie widzi potrzeby. A myślicie żeby jeszcze raz np. w piątek zrobić badanie moczu + posiew? Czy bez sensu?
    Agness a co ile masz wizyty? Ja co dwa tygodnie i tez co 2 tygodnie robiłam badania - teraz tylko zrobiłam po 4 tyg bo byłam przeziębiona i nie uśmiechalo mi się wlec nigdzie.

ckaik0s3070dl07t.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella no wiesz? A ze mna sie nie podzielisz?;-p

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka nie ma sensu... przede wszytskim sie odsteresuj, bo to bardziej szkodzi .. :) bedzie wszytsko ok... głowa do góry !!!!!

Maka lubi tę wiadomość

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Majeczka wiem , świnka ze mnie, ale uwierz, musiałam wypić, bo by się zepsuło :/ ale jutro znów będę robić to zapraszam :-D

Agness27, Maka, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Mnie nic nie piecze, nawet tydzień temu na wizycie prosiłam o pobranie wymazu z pochwy na bakterie to mówił że ok ale nie widzi potrzeby. A myślicie żeby jeszcze raz np. w piątek zrobić badanie moczu + posiew? Czy bez sensu?
    Agness a co ile masz wizyty? Ja co dwa tygodnie i tez co 2 tygodnie robiłam badania - teraz tylko zrobiłam po 4 tyg bo byłam przeziębiona i nie uśmiechalo mi się wlec nigdzie.

Teraz wizyty mam co 3 tygodnie a wczesniej co 4 tyg.
    W piątek mi wypada wizyta i pewnie teraz da mi skierowanie na kolejne badanie krwi i moczu i zapewne ostatnie bo to będzie 35 tydzień.
    Ogólnie w ciąży często ma sie problemy z wynikami moczu bądź anemia.
    U mnie niestety jest jedno i drugie..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ja miałam podobne wyniki i miałam od razu robiony posiew i miałam bakterie szpitalna niestety... Lepiej sprawdzić posiew bo i tak będą kilka dni chodowac jak.cos wyjdzie.

Ja lubię ciepło choć nie ukrywam że męczy trochę.... Tylko ja mam przed domem bardzo wypoczynkowo i jeszcze duuzy basen więc na pewno będę szaleć w nim ile się da :-)

jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka mnie też nic nie piekło i dostałam jednorazowo Monural. Czasami jest to kwestia pobrania próbki. Spokojnie nie przejmuj się :)

Mój pies dalej się czegoś boi... Ehh.. Pracujemy nad nim dalej.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Dziewczyny ciezkooo... Gorąco i jeszcze raz ciężko! :O Jak tu wytrzymać do lipca?! Jutro wybieram się po zakupy koszul i szlafroka, bo dla siebie do szpitala do torby to połowy rzeczy nie mam a czas najwyższy... Dziś kupiłam dla malucha zawieszke na wozek i maskotko-grzechotke i jakoś tak od razu lepiej się zrobiło :)

nowatorka, jusella, Agness27, majeczka87, Karolla., figaa lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka u mnie ostatnio bakterie wyszły bardzo liczne dostalam 2 saszetki monural co drugi dzień na noc a było tak że siku się chciało a w rzeczywistości tylko troszkę myślę że przeszło bo teraz nic mi nie dokucza w przyszłym tygodniu będę robić badania to się okaże czy wszystko ok.
    Leukocyty i erytrocyty też mam podwyższone na usg nerek nic nie pokazało ze coś nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 00:43

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ