X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dużo miejsca w sypialni nie mamy ale szuglade w łóżeczku mamy i się nawet dało coś do niej włożyć :D

Nie bedę chwalić dnia przed zachodem ale jest już po 21 i mój pies jeszcze nie wpadł w panikę. Może metoda pozasłanianych okien i zapalonego światła coś dała :) Uff :) Zobaczymy co będzie jak mój niedługo z pracy wróci.

Co do podkładów na łóżko. Ja mam 10. :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka: Na szkole rodzenia była mowa o tym, że przy siusiaku nic się nie robi do czasu gdy służy tylko do siusiania ;) a później wiadomo samo się robi ;) (mamma mia mój Synuś nigdy nie będzie używał siusiaka do niczego innego niż siku ha ha). Ale czasem może się zdazyc, że jakieś bakterie się dostaną i wtedy siusiak jest czerwony i najlepiej podobno działa rywanol.

Ejrene: Ich torby są w wielu sklepach internetowych ale chyba takiego ich firmowego nie ma. Mają całkiem spoko opinie a ceny niestety jak na taką torbę juz nie są takie spoko. Ja kupiłam dokładnie ta: Skip Hop Duo Special Edition Diaper Bag in Aztec. Była też jeszcze chyba ta wersja Dash. Były też innych firm. A z tego co się orientuje, to zawsze na TK maxxy rzucają podobny asortyment w różnych miastach. Tylko, że ja ta swoją znalazłam na dziale z torebkami a reszta była na dziale dla niemowlaków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 21:09

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, ja widziałam na allegro ich torby. Chyba mają nawet oficjalny sklep.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam dzień truskawkowy - wsunęłam kilogram a z drugiego kilograma koktajl zrobiłam. Najchętniej sama bym wypiła, ale świnia nie jestem i z Pierworodnym się podzieliłam :-D.

renieczka, majeczka87, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ile masz tych płytek ?

Kijanka
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Maka ile masz tych płytek ?

115. Czytałam właśnie że normy dla ciężarówki są od 100, niebezpieczne jest poniżej. A na początku ciąży 240.. Troszkę spadły..:-/

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała któraś takie dziadostwo w moczu jak ja mam? Kurcze naprawdę zaczynam się martwić.

ckaik0s3070dl07t.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee to spoko, też mam w tych okolicach, jak bys miala 45 tys to wtedy stresik

a ja sie pożle bo leże i mi sie chce ryczeć... 2 tyg pracowałam nad opracowaniem statystycznym do pracy... i dzisiaj sie okazało że moge sobie to do kosza wyrzucic bo ten rodzaj skali nie nadaje sie do testów parametrycznych... no żesz.... :(

Maka lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie za pierwsze zdanie.
    Pocieszylas mnie, dziękuję <3
    Za dalszą część wiadomości bardzo nie lubię :-( człowiek się stara, traci swój cenny czas a później taka lipa... :-( przytulam mocno :-*

ckaik0s3070dl07t.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Ja to mam zapłon ale teraz to mnie niestety pochłania projektowanie mieszkania, szukanie paneli itp. itd. NIEZAPOMINAJKA GRATULACJE! Mój M teraz co 5min do mnie mówi, że mam iść w koncu torbę pakować ha ha chyba spanikowal. Ja wierzę w moja intuicję, która mi podpowiada, że przed terminem nie urodzenia i tego się trzymam ;)

Jak cos informuje, ze w TK Maxx wyczailam torbę do wózka SkipHop za 129PLN. Bardzo mi to humor poprawiło, gdyż dziś moje stopy nie wmiescily się w żadne moje stare baleriny :/

Czy Wy też do porodu musicie mieć wypełniona taka kartkę, do jakiej przychodni będzie należeć Wasze dziecko i imię i nazwisko położnej środowiskowej?

Przy chlopakach podobno w apteczne warto mieć rywanol w tabletkach na ewentualne problemy z siusiakiem. Tabletkę rozpuścić i namoczyć gazik, owinąć siusiaka na noc i rano po problemie.

Dzieki za informacje o rywanolu zaraz zapisze sobie :)

Co do wypełnienia karty to my to robiliśmy w przychodni na pierwszej wizycie

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ja miałam takie wyniki w moczu ostatnio:
    Nablonki pl - nieliczne w p w
    Leukocyty -3-5 w polu widzenia
    Erytrocyty świeże 0-2 w.p.w.
    Bakterie bardzo liczne w.p.w.

Na to przepisal mi monural jak dobrze pamięta jedna saszetka przed snem to byla 26zl.
    No i brac zuravit 2x dziennie.
    Ale wtedy wszystko mnie pieklo przy oddawaniu moczu ale przeszlo.
    Ja krew i mocz musze robic co druga wizytę

eve90 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie piecze, nawet tydzień temu na wizycie prosiłam o pobranie wymazu z pochwy na bakterie to mówił że ok ale nie widzi potrzeby. A myślicie żeby jeszcze raz np. w piątek zrobić badanie moczu + posiew? Czy bez sensu?
    Agness a co ile masz wizyty? Ja co dwa tygodnie i tez co 2 tygodnie robiłam badania - teraz tylko zrobiłam po 4 tyg bo byłam przeziębiona i nie uśmiechalo mi się wlec nigdzie.

ckaik0s3070dl07t.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella no wiesz? A ze mna sie nie podzielisz?;-p

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka nie ma sensu... przede wszytskim sie odsteresuj, bo to bardziej szkodzi .. :) bedzie wszytsko ok... głowa do góry !!!!!

Maka lubi tę wiadomość

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Majeczka wiem , świnka ze mnie, ale uwierz, musiałam wypić, bo by się zepsuło :/ ale jutro znów będę robić to zapraszam :-D

Agness27, Maka, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Mnie nic nie piecze, nawet tydzień temu na wizycie prosiłam o pobranie wymazu z pochwy na bakterie to mówił że ok ale nie widzi potrzeby. A myślicie żeby jeszcze raz np. w piątek zrobić badanie moczu + posiew? Czy bez sensu?
    Agness a co ile masz wizyty? Ja co dwa tygodnie i tez co 2 tygodnie robiłam badania - teraz tylko zrobiłam po 4 tyg bo byłam przeziębiona i nie uśmiechalo mi się wlec nigdzie.

Teraz wizyty mam co 3 tygodnie a wczesniej co 4 tyg.
    W piątek mi wypada wizyta i pewnie teraz da mi skierowanie na kolejne badanie krwi i moczu i zapewne ostatnie bo to będzie 35 tydzień.
    Ogólnie w ciąży często ma sie problemy z wynikami moczu bądź anemia.
    U mnie niestety jest jedno i drugie..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ja miałam podobne wyniki i miałam od razu robiony posiew i miałam bakterie szpitalna niestety... Lepiej sprawdzić posiew bo i tak będą kilka dni chodowac jak.cos wyjdzie.

Ja lubię ciepło choć nie ukrywam że męczy trochę.... Tylko ja mam przed domem bardzo wypoczynkowo i jeszcze duuzy basen więc na pewno będę szaleć w nim ile się da :-)

jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka mnie też nic nie piekło i dostałam jednorazowo Monural. Czasami jest to kwestia pobrania próbki. Spokojnie nie przejmuj się :)

Mój pies dalej się czegoś boi... Ehh.. Pracujemy nad nim dalej.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Dziewczyny ciezkooo... Gorąco i jeszcze raz ciężko! :O Jak tu wytrzymać do lipca?! Jutro wybieram się po zakupy koszul i szlafroka, bo dla siebie do szpitala do torby to połowy rzeczy nie mam a czas najwyższy... Dziś kupiłam dla malucha zawieszke na wozek i maskotko-grzechotke i jakoś tak od razu lepiej się zrobiło :)

nowatorka, jusella, Agness27, majeczka87, Karolla., figaa lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka u mnie ostatnio bakterie wyszły bardzo liczne dostalam 2 saszetki monural co drugi dzień na noc a było tak że siku się chciało a w rzeczywistości tylko troszkę myślę że przeszło bo teraz nic mi nie dokucza w przyszłym tygodniu będę robić badania to się okaże czy wszystko ok.
    Leukocyty i erytrocyty też mam podwyższone na usg nerek nic nie pokazało ze coś nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 00:43

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ