Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My dużo miejsca w sypialni nie mamy ale szuglade w łóżeczku mamy i się nawet dało coś do niej włożyć
Nie bedę chwalić dnia przed zachodem ale jest już po 21 i mój pies jeszcze nie wpadł w panikę. Może metoda pozasłanianych okien i zapalonego światła coś dałaUff
Zobaczymy co będzie jak mój niedługo z pracy wróci.
Co do podkładów na łóżko. Ja mam 10.jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Maka: Na szkole rodzenia była mowa o tym, że przy siusiaku nic się nie robi do czasu gdy służy tylko do siusiania
a później wiadomo samo się robi
(mamma mia mój Synuś nigdy nie będzie używał siusiaka do niczego innego niż siku ha ha). Ale czasem może się zdazyc, że jakieś bakterie się dostaną i wtedy siusiak jest czerwony i najlepiej podobno działa rywanol.
Ejrene: Ich torby są w wielu sklepach internetowych ale chyba takiego ich firmowego nie ma. Mają całkiem spoko opinie a ceny niestety jak na taką torbę juz nie są takie spoko. Ja kupiłam dokładnie ta: Skip Hop Duo Special Edition Diaper Bag in Aztec. Była też jeszcze chyba ta wersja Dash. Były też innych firm. A z tego co się orientuje, to zawsze na TK maxxy rzucają podobny asortyment w różnych miastach. Tylko, że ja ta swoją znalazłam na dziale z torebkami a reszta była na dziale dla niemowlaków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 21:09
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
eee to spoko, też mam w tych okolicach, jak bys miala 45 tys to wtedy stresik
a ja sie pożle bo leże i mi sie chce ryczeć... 2 tyg pracowałam nad opracowaniem statystycznym do pracy... i dzisiaj sie okazało że moge sobie to do kosza wyrzucic bo ten rodzaj skali nie nadaje sie do testów parametrycznych... no żesz....Maka lubi tę wiadomość
Kijanka
-
Dunda wrote:Ja to mam zapłon ale teraz to mnie niestety pochłania projektowanie mieszkania, szukanie paneli itp. itd. NIEZAPOMINAJKA GRATULACJE! Mój M teraz co 5min do mnie mówi, że mam iść w koncu torbę pakować ha ha chyba spanikowal. Ja wierzę w moja intuicję, która mi podpowiada, że przed terminem nie urodzenia i tego się trzymam
Jak cos informuje, ze w TK Maxx wyczailam torbę do wózka SkipHop za 129PLN. Bardzo mi to humor poprawiło, gdyż dziś moje stopy nie wmiescily się w żadne moje stare baleriny
Czy Wy też do porodu musicie mieć wypełniona taka kartkę, do jakiej przychodni będzie należeć Wasze dziecko i imię i nazwisko położnej środowiskowej?
Przy chlopakach podobno w apteczne warto mieć rywanol w tabletkach na ewentualne problemy z siusiakiem. Tabletkę rozpuścić i namoczyć gazik, owinąć siusiaka na noc i rano po problemie.
Dzieki za informacje o rywanolu zaraz zapisze sobie
Co do wypełnienia karty to my to robiliśmy w przychodni na pierwszej wizycie
-
Maka ja miałam takie wyniki w moczu ostatnio:
Nablonki pl - nieliczne w p w
Leukocyty -3-5 w polu widzenia
Erytrocyty świeże 0-2 w.p.w.
Bakterie bardzo liczne w.p.w.
Na to przepisal mi monural jak dobrze pamięta jedna saszetka przed snem to byla 26zl.
No i brac zuravit 2x dziennie.
Ale wtedy wszystko mnie pieklo przy oddawaniu moczu ale przeszlo.
Ja krew i mocz musze robic co druga wizytęeve90 lubi tę wiadomość
-
Mnie nic nie piecze, nawet tydzień temu na wizycie prosiłam o pobranie wymazu z pochwy na bakterie to mówił że ok ale nie widzi potrzeby. A myślicie żeby jeszcze raz np. w piątek zrobić badanie moczu + posiew? Czy bez sensu?
Agness a co ile masz wizyty? Ja co dwa tygodnie i tez co 2 tygodnie robiłam badania - teraz tylko zrobiłam po 4 tyg bo byłam przeziębiona i nie uśmiechalo mi się wlec nigdzie. -
Maka wrote:Mnie nic nie piecze, nawet tydzień temu na wizycie prosiłam o pobranie wymazu z pochwy na bakterie to mówił że ok ale nie widzi potrzeby. A myślicie żeby jeszcze raz np. w piątek zrobić badanie moczu + posiew? Czy bez sensu?
Agness a co ile masz wizyty? Ja co dwa tygodnie i tez co 2 tygodnie robiłam badania - teraz tylko zrobiłam po 4 tyg bo byłam przeziębiona i nie uśmiechalo mi się wlec nigdzie.
Teraz wizyty mam co 3 tygodnie a wczesniej co 4 tyg.
W piątek mi wypada wizyta i pewnie teraz da mi skierowanie na kolejne badanie krwi i moczu i zapewne ostatnie bo to będzie 35 tydzień.
Ogólnie w ciąży często ma sie problemy z wynikami moczu bądź anemia.
U mnie niestety jest jedno i drugie..
-
Maka ja miałam podobne wyniki i miałam od razu robiony posiew i miałam bakterie szpitalna niestety... Lepiej sprawdzić posiew bo i tak będą kilka dni chodowac jak.cos wyjdzie.
Ja lubię ciepło choć nie ukrywam że męczy trochę.... Tylko ja mam przed domem bardzo wypoczynkowo i jeszcze duuzy basen więc na pewno będę szaleć w nim ile się da
jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Witam Was
Dziewczyny ciezkooo... Gorąco i jeszcze raz ciężko!Jak tu wytrzymać do lipca?! Jutro wybieram się po zakupy koszul i szlafroka, bo dla siebie do szpitala do torby to połowy rzeczy nie mam a czas najwyższy... Dziś kupiłam dla malucha zawieszke na wozek i maskotko-grzechotke i jakoś tak od razu lepiej się zrobiło
nowatorka, jusella, Agness27, majeczka87, Karolla., figaa lubią tę wiadomość
-
Maka u mnie ostatnio bakterie wyszły bardzo liczne dostalam 2 saszetki monural co drugi dzień na noc a było tak że siku się chciało a w rzeczywistości tylko troszkę myślę że przeszło bo teraz nic mi nie dokucza w przyszłym tygodniu będę robić badania to się okaże czy wszystko ok.
Leukocyty i erytrocyty też mam podwyższone na usg nerek nic nie pokazało ze coś nie tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 00:43
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)