X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie teraz widzę, że te z szufladami to pierońsko drogie są, za 200 nie ma co wybierać prawdę mówiąc O.o Wybierając swoje jakoś nie zwróciłam uwagi na to, że jest bez, dlatego tak mnie zdziwiła ta cena, którą zapodałaś.
    Hmmm. Może zamiast płacić za szufladę, warto pomyśleć o szafce? A pod łożeczkiem zawsze można jakies mniej użyteczne rzeczy w ładnych pudełkach trzymać... Tak mi się pomyślało :-)

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja szukam 140x70. W tym cały problem, bo jest ich dużo mniej.
    A jeszcze muszą być płaskie szczebelki i szuflada.

Maka, jaki serial oglądasz? Coś w tv czy internetowo? Szukam czegoś sensownego, żeby się wciągnąć.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:

Też mam 4 paki tych zapiekanek poporodowych. A podkłady na łóżko kupowalyscie? Ja mam 15 szt.

Ja mam 3x10 szt normalnycch i 1 paczke 10 szt. większych na noc. Podkładów na łóżko kupiłam tylko 5 szt na sam początek, potem ponoć już nie są przydatne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 18:40

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:

Maka, jaki serial oglądasz? Coś w tv czy internetowo? Szukam czegoś sensownego, żeby się wciągnąć.

Kochana mnie siostra wciągnęła w "wspaniałe stulecie,kosem" a że nie oglądam regularnie to postanowiłam nadrobić dzisiaj ;-)

ania181111, eve90 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK pewnie ze tak szafka też dobra myśl :) Naditta to będzie problem z takim lozeczkiem Ale szukaj . Chyba ze Na zamówienie Ale to już spory koszt łóżeczka .

Nie wiem czy lubicie Ale polecam serial "wspaniałe stulecie " można na Youtube oglądać odcinki :) ja już kończę oglądać :)
    jak ktoś lubi historię, intrygi, romanse to polecam ;)

Maka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta
    http://www.klups.pl/types/lozeczka-dzieciece/?swoof=1&pa_atrybut-lozeczek=lozeczka-140x70&really_curr_tax=35-types

pewnie wyślą do ciebie do UK :)

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:

a ogolądałaś Moon z pinio
    np. przykładowa strona sklepu
    http://www.tomi.pl/pinio-moon-lozeczko-120x60.html

a wiem że można je taniej kupic i są 140x70 i można szuflade dokupić

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kochane jesteście, dziękuje za wszystkie rady i linki do łóżeczek! :*

Dalile, już patrzyłam na ich stronie. Niestety, żadne z tych łóżeczek nie ma płaskich szczebelków :( Szukam dalej.

A i serial sobie zanotuje, skończę "Chirurgów" i będę oglądać :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka to w takim razie kiepski że mnie szpecjalista. Wyczytałam że w ciąży to niedokrwistość spowodowana niedoborem żelaza i mi się wzięło.

Ale mam zgage! Po tej pizzy :-/

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka który ty masz tydzień :) suwakiem by się przydał :D

A tak swoją drogą nie strasz bo ja klucia też mam co jakiś czas.

Moje dziecię dzisiaj bardziej aktywne ale brzuch twardy...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja nie było mnie długi weekend i nie sposób było was nadrobić ale w końcu się udało ufff. Ale się działo na forum i postów ze hej :).

Przedewszystmi Niezapominajka - gratulacje z całego serducha, trzymam kciuki za szybki Wasz powrót do domu <3 synek przesliczny <3

Ja też mam dziś mocne postanowienie ze do końca tygodnia spakuje torbę i sobie i synowi przeszkolę męża co gdzie jest w tych torbach żeby też był zorientowany o czym mówię jak coś będę chciała.

Gratulacje również udanych wizyt, brzuszki prześliczne i maluszki na fotkach ślicznie pozują.

Ja przez weekend miałam gości przyjechał brat męża z rodziną aby pomóc w remoncie i jest duży postęp bo nasz pokój jest w 95% zrobiony i możemy już w nim mieszkać ale do końca remontu to jeszcze długa droga i solidaryzuje się z dziewczynami które teraz też żyją w bałaganie remontowym - ja sobie to tłumacze ze później będzie ładnie i przyjemnie mieszkać i cierpliwie czekam.

No i ja mam też te kucia - nie straszcie dziewczyny.

U mnie po burzy właśnie i nareszcie jest czym oddychać.

Miłego popołudnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 19:30

Agness27, majeczka87, majeczka87, jusella, kot_bury, eve90, niezapominajka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Jusella Bartosz :-) chociaż jak nam w urzędzie pozwolą to będzie Bartek..:-)

Nie wiem jak u Was ale u mnie czas na pizze i serial :-D

Mój ambitny plan - piore, prasuje, pakuje poszedł w pizdu. Za to jest wpierdzielam, tyje i się opierd...

Agness co do chomików- właśnie po jakimś msc zauważyłam cud rozmnożenia moich niby gejów.. A najlepsze że później tak się zarly że musiałam każdego w innej klatce usadowic.. Koszt i roboty przy takiej gromadce od groma.

Też mam 4 paki tych zapiekanek poporodowych. A podkłady na łóżko kupowalyscie? Ja mam 15 szt.

Co do chomików one w piątek skonczyly miesiąc a u nas są od tygodnia .no zobaczymy czy zaczną sie rozmnażać,ale mam nadzieję ze nie ;-)

Co podkladow na lóżko ja nie kupuje bo u nas w szpitalu dają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 19:57

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje leżenie do góry brzuchem przyniosło efekt w postaci zakupu na olx.
    Wyhaczylam wanienkę ze stelażem + wkładka dla noworodka + nowy przewijak na łóżeczko :) wszystko za 30 zł :)
    Tak więc jak mi na komodzie ten przewijak będzie przeszkadzać to mam na łóżeczko :)
    A najlepsze jest to, że przynieslismy to z bloku obok :D

Maka, ania181111, Naditta, Dalile, majeczka87, aisa, jusella, Agness27, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka to super okazje żeście wychaczyli; )
    ja sobie torebkę zamówiłam na allegro :)

renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszukałam stojak do wanienki dla dzidzi, bo boję się o kręgosłup :)

renieczka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, chodzi o to, że nasza sypialnia wielkością nie grzeszy i tak się uparliśmy na tą szufladę pod łóżeczkiem, bo wydaje nam sie bardzo przydatna. Ale nie wiem czy nie będę zmuszona zmienić zdania, albo jeśli chodzi o szczebelki, albo właśnie o szufladę. Ehh, ja to zawsze coś wymyślę co jest trudno dostępne :D W każdym razie - dziękuje za pomoc i zainteresowania moim problemem!

Kijanka, dzięki za linka! Znalazłam jedno warte zainteresowania. I nawet można płacić w funtach i wysyłają za granicę ;)

LilouK, dopiero zauważyłam, że ustawiłam bardzo podobne zdjęcie na avatarze jak Ty masz. Małpa ze mnie! I'm sorry :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 20:34

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Kijanka to w takim razie kiepski że mnie szpecjalista. Wyczytałam że w ciąży to niedokrwistość spowodowana niedoborem żelaza i mi się wzięło.

Ale mam zgage! Po tej pizzy :-/

:) tak czy tak skonsultuj to z lekarzem za tydzien ponieważ jak płytki są poniżej 100 tys to anaestezjolodzy mogą się moocno czepiać...

Kama ja mam 36 tydzień... ;)

Naditta ja mam właśnie mona i komodę małą do tego, dużej nie chciałam, firma bardzo porządna.. jak chcesz moge CI wysłać zdjecią łóżeczka- wszytskie są z opcją tapczanika co nam bardzo pasowało bo po 1,5 roku mam zamiar przerobić na tapczan.. niech się dziecko twardego życia uczy :P ale też chodzi o kręgosłup żeby mi nie pękł ...

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam zapłon ale teraz to mnie niestety pochłania projektowanie mieszkania, szukanie paneli itp. itd. NIEZAPOMINAJKA GRATULACJE! Mój M teraz co 5min do mnie mówi, że mam iść w koncu torbę pakować ha ha chyba spanikowal. Ja wierzę w moja intuicję, która mi podpowiada, że przed terminem nie urodzenia i tego się trzymam ;)

Jak cos informuje, ze w TK Maxx wyczailam torbę do wózka SkipHop za 129PLN. Bardzo mi to humor poprawiło, gdyż dziś moje stopy nie wmiescily się w żadne moje stare baleriny :/

Czy Wy też do porodu musicie mieć wypełniona taka kartkę, do jakiej przychodni będzie należeć Wasze dziecko i imię i nazwisko położnej środowiskowej?

Przy chlopakach podobno w apteczne warto mieć rywanol w tabletkach na ewentualne problemy z siusiakiem. Tabletkę rozpuścić i namoczyć gazik, owinąć siusiaka na noc i rano po problemie.

jusella, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Maka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda a jakie problemy z siusiakiem masz na myśli, żeby owijac rywanolem?

Za tydzień skonsultuje te beznadziejne wyniki badań :-/ Martwią mnie te bakterie i leukocyty w moczu... I po co głupia ja robiłam dzisiaj :-/.żeby się cały tydzień zadreczac? Ehm..

Kijanka a nie orientujesz się jak mogę poprawić ten wynik PLT?

ckaik0s3070dl07t.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda a którą ich torbę? Mi właśnie brakuje i muszę cuś upolować w końcu. Oni mają sklep online? Chyba nie?

Agness27 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ