Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co myślicie o stojaku, stelażu bo różnie to nazywają pod wanienke praktyczne czy niepraktyczne i możecie to zbedny wydatek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 00:48
kot_bury lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Kama ile lat ma twoj pies? Moj zazwyczaj sie boi roznych odglosow np butelek plastikowych qlbo tez czasami lata za roznymi muchami, komarami itp i tez wyglada jakby sie czegos bal
Ja znowu nie spie
W czwartek mamy wolne i nasi znajomi jada do outletu polazic po sklepach i nas wyciagaja. Bardzo mnie kusi pojechac chociaz to ok 40 min samochodem. Nie wiem czy jechac. Chyba zdecyduje w ostatniej chwili. -
nick nieaktualnyDzień dobry lasencje
Ja się przywitam i chyba jeszcze trochę podrzemię
Ja ten stojak pod wanienkę kupiłam i myślę że to dobra sprawa.
Po pierwsze, nie będę się schylac, mój kręgosłup będzie wdzięczny, a po porodzie napewno nie będzie lekko.
Po drugie nie mam gdzie postawić wanienki do kąpieli. W łazience kabina, brak odpowiednio dużego mebla, żeby ta wanienkę postawić, to samo w pokoiku Marysi, a tak nawet na środku pokoju rozstawie łaźnię, a po wszystkim złoże i schowam.majeczka87, stokrotka2013, figaa lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:Witam Was
Dziewczyny ciezkooo... Gorąco i jeszcze raz ciężko!Jak tu wytrzymać do lipca?! Jutro wybieram się po zakupy koszul i szlafroka, bo dla siebie do szpitala do torby to połowy rzeczy nie mam a czas najwyższy... Dziś kupiłam dla malucha zawieszke na wozek i maskotko-grzechotke i jakoś tak od razu lepiej się zrobiło
CHodz kochana do mnieglebniemy sie pod mój komunistyczny wiatrak i będziemy tak się chłodzic;) Powodzenia na zakupach! Na madro kupilam koszule za 25 zł;p i uwaga- bez misiów;p
MirelS, jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Hej, ja też mam stelaż pod wanienke - myślę, że przydatna rzecz
Dziewczyny od 3 nad ranem nie śpię, skurcze, ból okresowy i krzyżowy, ale nieregularnie. Na siku co dwie godziny i czuje napór na krocze.Wieczorem mocno postawił mi się brzuch i tak coś czułam, że w nocy będzie ciekawie.. -
Wypilam wczoraj około 17 stej herbatke z pokrzywy i nie zadziałała od razu tylko w nocy... pobudka co godzine...o ludy;p
MirelS no nieciekawie... tym bardziej jak ból okresowy i krzyzowy.. bo to przeciez bóle porodowe...Masz jak sie z lek skontaktowac? moze trzeba magnez albp nospe zwiekszyc ale lepiej w porozumieniu z ginkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:43
jusella, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Ja dostałam taką wanienkę http://www.babythings4u.com/item/buy-fisher-price-ocean-wonders-aquarium-bath-tub-uk i właśnie wczoraj wyszukałam pasujacy stojak.
Moi rodzice wanienkę stawiali na ławie w dużym pokoju, ale jak ja zobaczyłam mój stolik kawowy (IKEA 19,90) to pomyślałam, że moze wanny z wodą i dzieckiem nie utrzymać
Wolę stojak.
Dzień dobry!
Dziś zaczęłam dzień od załamki nad stopniem podstawowej wiedzy matematycznej wśród narodu. Ja sama za matmą nie przepadam, ale jak w temacie o wynikach badań dziewczyna boi się, że ma toxo bo ma wynik 0,10 a od 0,6 jest dodatni (tak 0,10 jest większe niż 0,6), to mi cycki opadają.
renieczka, stokrotka2013, Naditta, Agness27, jusella, kot_bury, Maka, eve90, Agaax lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja dziś wstałam wyjątkowo wcześnie, bo nie śpię już od 6:30 a zawsze lubię sobie pospać całe do południa, no a takim sposobem jestem już po śniadaniu
Też muszę jeszcze kupić kilka rzeczy do torby: koszule (właśnie...w czym rodzicie? koszula? t-shirt?), podkłady poporodowe (bo zagapiłam się i zamówiłam tylko te na łóżko), jakieś kosmetyki typu pomadka do nawilżania ust i suchy szampon myślę, że też się przyda.
My kupujemy wanienkę ze stelażem, bo trzeba sobie życie ułatwiaćjusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MirelS wrote:Dziewczyny od 3 nad ranem nie śpię, skurcze, ból okresowy i krzyżowy, ale nieregularnie. Na siku co dwie godziny i czuje napór na krocze.Wieczorem mocno postawił mi się brzuch i tak coś czułam, że w nocy będzie ciekawie..
Ojej Mirelka, może zadzwoń do lekarza? Zaczynam się martwić o ciebie -
MirelS wrote:Hej, ja też mam stelaż pod wanienke - myślę, że przydatna rzecz
Dziewczyny od 3 nad ranem nie śpię, skurcze, ból okresowy i krzyżowy, ale nieregularnie. Na siku co dwie godziny i czuje napór na krocze.Wieczorem mocno postawił mi się brzuch i tak coś czułam, że w nocy będzie ciekawie..
Też uważam, że powinnaś skonsultować się z lekarzem dla własnego spokoju. -
Wzięłam po śniadaniu no-spe i magnez i czekam. Jak nie minie to pojadę, bo martwię się co tam się podziało we mnie. Mały wierci się jak szaleniec
Do porodu to muszę w szmateksie poszukać jakiejś koszuli i żeby miała jakieś guziki z przodu na miejsce dla dzidziusiajusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z taką myślą właśnie kupiłam w sh koszulę do porodu. Taka babciowa wręcz, ale cieniutka i bawełniana wiec pewnie byłaby ok.
A jak będzie cc to pewnie jej nie założę, choć do szpitala i tak ją wezmę.
Zaraz wrzucę zdjęcie to wam humory poprawię
Tadam
P.s. moja babcia powiedziała, że śliczna i może "za szkoda"Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 09:42
kama005, Karolla., Naditta, figaa, Agness27, jusella, aisa, nowatorka, kot_bury, Maka, stokrotka2013, Kasiulina, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość
-
MirelS nie dobrze... Oby maleństwo jeszcze raczyło posiedzieć
Ja dzisiaj osoba zdolna leżę rano w łóżku i nagle zrywam się z niego bo przypomniałam sobie ze przecież mam iść na morfologie i Moczach zdolna ja. Jitro mam wizytę u gin kontrolna. Tak czy siak ma wrażenie że ten brzuch mam wciąż za twardy....
Stojak pod wanienke... My nie mamy i szczerze mówiąc będziemy stawiać wanienke w łazience na podłodze. Mój stwierdził że damy radę a jak nie to na stole w salonie. Są to jakieś rozwiązaniajusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Maka wrote:A miała któraś takie dziadostwo w moczu jak ja mam? Kurcze naprawdę zaczynam się martwić.
Maka o ile dobrze pamiętam to ja miałam,lekarka przepisała mi antybiotyk Monural, taka saszetka na raz do wypicia i kazała powtórzyć badania - wyniki były wzorowe. Aaaa i w ogóle polecam robić badanie moczu w pojemniczkach do posiewu bo są bardziej sterylne. Mi zawsze wychodziło tak że jak robiłam ogólne badanie moczu w zwykłym pojemniczku to wyniki masakra a jak robiłam posiew to wszystko super, wiec moim zdaniem te zwykłe pojemniczki są beznadziejne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:01
jusella, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
A ja dziś zrobię w końcu zamówienie z apteki Gemini:)
Co do koszul ja mam 2 z długim rękawem ale chyba sobie obetne i będą dobre:) w poprzedniej ciąży kupilam wtedy nie było tak gorąco.
A wiecie co ja nawet mimo ciąży lubię takie upały.
Miłego dnia:)jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
Ja też jestem ciepłolubna
Co do bakterii w moczu...to macie rację pojemniczki tylko jałowe, ale i tak nawet po przestrzeganiu wszelkich zasad prawidłowej higieny bakterie zawsze jakieś wychodzą. Raz też brałam monural i robiłam posiew.
Ja mam jedną koszulę, planuję dokupić jeszcze jedną na zmianę a do porodu chyba kupię zwykłą koszulkę na ramiączkach.
Miałyście już pobierany wymaz gbs? Ja chyba dziś będę miała, trochę boję się o wynik, jak każdego 'nowego' badania.jusella lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
podczytuję Was tu troszkę po cichu
figaa wrote:A ja dziś zrobię w końcu zamówienie z apteki Gemini:)
Co do koszul ja mam 2 z długim rękawem ale chyba sobie obetne i będą dobre:) w poprzedniej ciąży kupilam wtedy nie było tak gorąco.
A wiecie co ja nawet mimo ciąży lubię takie upały.
Miłego dnia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:04
Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość