X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o stojaku, stelażu bo różnie to nazywają pod wanienke praktyczne czy niepraktyczne i możecie to zbedny wydatek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 00:48

kot_bury lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ile lat ma twoj pies? Moj zazwyczaj sie boi roznych odglosow np butelek plastikowych qlbo tez czasami lata za roznymi muchami, komarami itp i tez wyglada jakby sie czegos bal ;)

Ja znowu nie spie :/
    W czwartek mamy wolne i nasi znajomi jada do outletu polazic po sklepach i nas wyciagaja. Bardzo mnie kusi pojechac chociaz to ok 40 min samochodem. Nie wiem czy jechac. Chyba zdecyduje w ostatniej chwili.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry lasencje :)

Ja się przywitam i chyba jeszcze trochę podrzemię :)

Ja ten stojak pod wanienkę kupiłam i myślę że to dobra sprawa.
    Po pierwsze, nie będę się schylac, mój kręgosłup będzie wdzięczny, a po porodzie napewno nie będzie lekko.
    Po drugie nie mam gdzie postawić wanienki do kąpieli. W łazience kabina, brak odpowiednio dużego mebla, żeby ta wanienkę postawić, to samo w pokoiku Marysi, a tak nawet na środku pokoju rozstawie łaźnię, a po wszystkim złoże i schowam.

majeczka87, stokrotka2013, figaa lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,
    :)

Ja ruszam dzisiaj intensywny dzien ;)

majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Witam Was :)

Dziewczyny ciezkooo... Gorąco i jeszcze raz ciężko! :O Jak tu wytrzymać do lipca?! Jutro wybieram się po zakupy koszul i szlafroka, bo dla siebie do szpitala do torby to połowy rzeczy nie mam a czas najwyższy... Dziś kupiłam dla malucha zawieszke na wozek i maskotko-grzechotke i jakoś tak od razu lepiej się zrobiło :)

CHodz kochana do mnie ;) glebniemy sie pod mój komunistyczny wiatrak i będziemy tak się chłodzic;) Powodzenia na zakupach! Na madro kupilam koszule za 25 zł;p i uwaga- bez misiów;p

MirelS, jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też mam stelaż pod wanienke - myślę, że przydatna rzecz ;)
    Dziewczyny od 3 nad ranem nie śpię, skurcze, ból okresowy i krzyżowy, ale nieregularnie. Na siku co dwie godziny i czuje napór na krocze.Wieczorem mocno postawił mi się brzuch i tak coś czułam, że w nocy będzie ciekawie..

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypilam wczoraj około 17 stej herbatke z pokrzywy i nie zadziałała od razu tylko w nocy... pobudka co godzine...o ludy;p

MirelS no nieciekawie... tym bardziej jak ból okresowy i krzyzowy.. bo to przeciez bóle porodowe...Masz jak sie z lek skontaktowac? moze trzeba magnez albp nospe zwiekszyc ale lepiej w porozumieniu z ginkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:43

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam taką wanienkę http://www.babythings4u.com/item/buy-fisher-price-ocean-wonders-aquarium-bath-tub-uk i właśnie wczoraj wyszukałam pasujacy stojak.
    Moi rodzice wanienkę stawiali na ławie w dużym pokoju, ale jak ja zobaczyłam mój stolik kawowy (IKEA 19,90) to pomyślałam, że moze wanny z wodą i dzieckiem nie utrzymać :)
    Wolę stojak.

Dzień dobry!
    Dziś zaczęłam dzień od załamki nad stopniem podstawowej wiedzy matematycznej wśród narodu. Ja sama za matmą nie przepadam, ale jak w temacie o wynikach badań dziewczyna boi się, że ma toxo bo ma wynik 0,10 a od 0,6 jest dodatni (tak 0,10 jest większe niż 0,6), to mi cycki opadają.

renieczka, stokrotka2013, Naditta, Agness27, jusella, kot_bury, Maka, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dziś wstałam wyjątkowo wcześnie, bo nie śpię już od 6:30 a zawsze lubię sobie pospać całe do południa, no a takim sposobem jestem już po śniadaniu ;)
    Też muszę jeszcze kupić kilka rzeczy do torby: koszule (właśnie...w czym rodzicie? koszula? t-shirt?), podkłady poporodowe (bo zagapiłam się i zamówiłam tylko te na łóżko), jakieś kosmetyki typu pomadka do nawilżania ust i suchy szampon myślę, że też się przyda.
    My kupujemy wanienkę ze stelażem, bo trzeba sobie życie ułatwiać ;)

jusella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS może lepiej się pokaż jakiemuś lekarzowi

• Dalile Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Dziewczyny od 3 nad ranem nie śpię, skurcze, ból okresowy i krzyżowy, ale nieregularnie. Na siku co dwie godziny i czuje napór na krocze.Wieczorem mocno postawił mi się brzuch i tak coś czułam, że w nocy będzie ciekawie..

Ojej Mirelka, może zadzwoń do lekarza? Zaczynam się martwić o ciebie :(

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Hej, ja też mam stelaż pod wanienke - myślę, że przydatna rzecz ;)

Też uważam, że powinnaś skonsultować się z lekarzem dla własnego spokoju.

• MirelS Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam po śniadaniu no-spe i magnez i czekam. Jak nie minie to pojadę, bo martwię się co tam się podziało we mnie. Mały wierci się jak szaleniec ;)
    Do porodu to muszę w szmateksie poszukać jakiejś koszuli i żeby miała jakieś guziki z przodu na miejsce dla dzidziusia ;)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taki plan :D Koszula z ciuchów, bo mi nowej szkoda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z taką myślą właśnie kupiłam w sh koszulę do porodu. Taka babciowa wręcz, ale cieniutka i bawełniana wiec pewnie byłaby ok.
    A jak będzie cc to pewnie jej nie założę, choć do szpitala i tak ją wezmę.
    Zaraz wrzucę zdjęcie to wam humory poprawię :D
    09414a79be4b9ecdmed.jpg
    Tadam :)
    P.s. moja babcia powiedziała, że śliczna i może "za szkoda" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 09:42

kama005, Karolla., Naditta, figaa, Agness27, jusella, aisa, nowatorka, kot_bury, Maka, stokrotka2013, Kasiulina, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS nie dobrze... Oby maleństwo jeszcze raczyło posiedzieć :)

Ja dzisiaj osoba zdolna leżę rano w łóżku i nagle zrywam się z niego bo przypomniałam sobie ze przecież mam iść na morfologie i Mocz :D ach zdolna ja. Jitro mam wizytę u gin kontrolna. Tak czy siak ma wrażenie że ten brzuch mam wciąż za twardy....

Stojak pod wanienke... My nie mamy i szczerze mówiąc będziemy stawiać wanienke w łazience na podłodze. Mój stwierdził że damy radę a jak nie to na stole w salonie. Są to jakieś rozwiązania :P

jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    A miała któraś takie dziadostwo w moczu jak ja mam? Kurcze naprawdę zaczynam się martwić.

Maka o ile dobrze pamiętam to ja miałam,lekarka przepisała mi antybiotyk Monural, taka saszetka na raz do wypicia i kazała powtórzyć badania - wyniki były wzorowe. Aaaa i w ogóle polecam robić badanie moczu w pojemniczkach do posiewu bo są bardziej sterylne. Mi zawsze wychodziło tak że jak robiłam ogólne badanie moczu w zwykłym pojemniczku to wyniki masakra a jak robiłam posiew to wszystko super, wiec moim zdaniem te zwykłe pojemniczki są beznadziejne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:01

jusella, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

201607287452.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zrobię w końcu zamówienie z apteki Gemini:)

Co do koszul ja mam 2 z długim rękawem ale chyba sobie obetne i będą dobre:) w poprzedniej ciąży kupilam wtedy nie było tak gorąco.

A wiecie co ja nawet mimo ciąży lubię takie upały.

Miłego dnia:)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciepłolubna :P

Co do bakterii w moczu...to macie rację pojemniczki tylko jałowe, ale i tak nawet po przestrzeganiu wszelkich zasad prawidłowej higieny bakterie zawsze jakieś wychodzą. Raz też brałam monural i robiłam posiew.

Ja mam jedną koszulę, planuję dokupić jeszcze jedną na zmianę a do porodu chyba kupię zwykłą koszulkę na ramiączkach.

Miałyście już pobierany wymaz gbs? Ja chyba dziś będę miała, trochę boję się o wynik, jak każdego 'nowego' badania.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

podczytuję Was tu troszkę po cichu :D
    figaa wrote:
    A ja dziś zrobię w końcu zamówienie z apteki Gemini:)

Co do koszul ja mam 2 z długim rękawem ale chyba sobie obetne i będą dobre:) w poprzedniej ciąży kupilam wtedy nie było tak gorąco.

A wiecie co ja nawet mimo ciąży lubię takie upały.

Miłego dnia:)
    figaa mogłabyś tutaj wrzucić listę rzeczy jak będziesz robiła to zamówienie z apteki?? Wiem że kiedyś ktoś tu to wrzucił ale ja to przecież ja i nie mogłam sobie zapisać a tak pędzicie z tymi stronami że nie mogę teraz za nic w świecie znaleźć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:04

Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ