X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o stojaku, stelażu bo różnie to nazywają pod wanienke praktyczne czy niepraktyczne i możecie to zbedny wydatek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 00:48

kot_bury lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ile lat ma twoj pies? Moj zazwyczaj sie boi roznych odglosow np butelek plastikowych qlbo tez czasami lata za roznymi muchami, komarami itp i tez wyglada jakby sie czegos bal ;)

Ja znowu nie spie :/
    W czwartek mamy wolne i nasi znajomi jada do outletu polazic po sklepach i nas wyciagaja. Bardzo mnie kusi pojechac chociaz to ok 40 min samochodem. Nie wiem czy jechac. Chyba zdecyduje w ostatniej chwili.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry lasencje :)

Ja się przywitam i chyba jeszcze trochę podrzemię :)

Ja ten stojak pod wanienkę kupiłam i myślę że to dobra sprawa.
    Po pierwsze, nie będę się schylac, mój kręgosłup będzie wdzięczny, a po porodzie napewno nie będzie lekko.
    Po drugie nie mam gdzie postawić wanienki do kąpieli. W łazience kabina, brak odpowiednio dużego mebla, żeby ta wanienkę postawić, to samo w pokoiku Marysi, a tak nawet na środku pokoju rozstawie łaźnię, a po wszystkim złoże i schowam.

majeczka87, stokrotka2013, figaa lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,
    :)

Ja ruszam dzisiaj intensywny dzien ;)

majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Witam Was :)

Dziewczyny ciezkooo... Gorąco i jeszcze raz ciężko! :O Jak tu wytrzymać do lipca?! Jutro wybieram się po zakupy koszul i szlafroka, bo dla siebie do szpitala do torby to połowy rzeczy nie mam a czas najwyższy... Dziś kupiłam dla malucha zawieszke na wozek i maskotko-grzechotke i jakoś tak od razu lepiej się zrobiło :)

CHodz kochana do mnie ;) glebniemy sie pod mój komunistyczny wiatrak i będziemy tak się chłodzic;) Powodzenia na zakupach! Na madro kupilam koszule za 25 zł;p i uwaga- bez misiów;p

MirelS, jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też mam stelaż pod wanienke - myślę, że przydatna rzecz ;)
    Dziewczyny od 3 nad ranem nie śpię, skurcze, ból okresowy i krzyżowy, ale nieregularnie. Na siku co dwie godziny i czuje napór na krocze.Wieczorem mocno postawił mi się brzuch i tak coś czułam, że w nocy będzie ciekawie..

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypilam wczoraj około 17 stej herbatke z pokrzywy i nie zadziałała od razu tylko w nocy... pobudka co godzine...o ludy;p

MirelS no nieciekawie... tym bardziej jak ból okresowy i krzyzowy.. bo to przeciez bóle porodowe...Masz jak sie z lek skontaktowac? moze trzeba magnez albp nospe zwiekszyc ale lepiej w porozumieniu z ginkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 08:43

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam taką wanienkę http://www.babythings4u.com/item/buy-fisher-price-ocean-wonders-aquarium-bath-tub-uk i właśnie wczoraj wyszukałam pasujacy stojak.
    Moi rodzice wanienkę stawiali na ławie w dużym pokoju, ale jak ja zobaczyłam mój stolik kawowy (IKEA 19,90) to pomyślałam, że moze wanny z wodą i dzieckiem nie utrzymać :)
    Wolę stojak.

Dzień dobry!
    Dziś zaczęłam dzień od załamki nad stopniem podstawowej wiedzy matematycznej wśród narodu. Ja sama za matmą nie przepadam, ale jak w temacie o wynikach badań dziewczyna boi się, że ma toxo bo ma wynik 0,10 a od 0,6 jest dodatni (tak 0,10 jest większe niż 0,6), to mi cycki opadają.

renieczka, stokrotka2013, Naditta, Agness27, jusella, kot_bury, Maka, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dziś wstałam wyjątkowo wcześnie, bo nie śpię już od 6:30 a zawsze lubię sobie pospać całe do południa, no a takim sposobem jestem już po śniadaniu ;)
    Też muszę jeszcze kupić kilka rzeczy do torby: koszule (właśnie...w czym rodzicie? koszula? t-shirt?), podkłady poporodowe (bo zagapiłam się i zamówiłam tylko te na łóżko), jakieś kosmetyki typu pomadka do nawilżania ust i suchy szampon myślę, że też się przyda.
    My kupujemy wanienkę ze stelażem, bo trzeba sobie życie ułatwiać ;)

jusella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS może lepiej się pokaż jakiemuś lekarzowi

• Dalile Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Dziewczyny od 3 nad ranem nie śpię, skurcze, ból okresowy i krzyżowy, ale nieregularnie. Na siku co dwie godziny i czuje napór na krocze.Wieczorem mocno postawił mi się brzuch i tak coś czułam, że w nocy będzie ciekawie..

Ojej Mirelka, może zadzwoń do lekarza? Zaczynam się martwić o ciebie :(

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Hej, ja też mam stelaż pod wanienke - myślę, że przydatna rzecz ;)

Też uważam, że powinnaś skonsultować się z lekarzem dla własnego spokoju.

• MirelS Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam po śniadaniu no-spe i magnez i czekam. Jak nie minie to pojadę, bo martwię się co tam się podziało we mnie. Mały wierci się jak szaleniec ;)
    Do porodu to muszę w szmateksie poszukać jakiejś koszuli i żeby miała jakieś guziki z przodu na miejsce dla dzidziusia ;)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taki plan :D Koszula z ciuchów, bo mi nowej szkoda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z taką myślą właśnie kupiłam w sh koszulę do porodu. Taka babciowa wręcz, ale cieniutka i bawełniana wiec pewnie byłaby ok.
    A jak będzie cc to pewnie jej nie założę, choć do szpitala i tak ją wezmę.
    Zaraz wrzucę zdjęcie to wam humory poprawię :D
    09414a79be4b9ecdmed.jpg
    Tadam :)
    P.s. moja babcia powiedziała, że śliczna i może "za szkoda" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 09:42

kama005, Karolla., Naditta, figaa, Agness27, jusella, aisa, nowatorka, kot_bury, Maka, stokrotka2013, Kasiulina, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS nie dobrze... Oby maleństwo jeszcze raczyło posiedzieć :)

Ja dzisiaj osoba zdolna leżę rano w łóżku i nagle zrywam się z niego bo przypomniałam sobie ze przecież mam iść na morfologie i Mocz :D ach zdolna ja. Jitro mam wizytę u gin kontrolna. Tak czy siak ma wrażenie że ten brzuch mam wciąż za twardy....

Stojak pod wanienke... My nie mamy i szczerze mówiąc będziemy stawiać wanienke w łazience na podłodze. Mój stwierdził że damy radę a jak nie to na stole w salonie. Są to jakieś rozwiązania :P

jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    A miała któraś takie dziadostwo w moczu jak ja mam? Kurcze naprawdę zaczynam się martwić.

Maka o ile dobrze pamiętam to ja miałam,lekarka przepisała mi antybiotyk Monural, taka saszetka na raz do wypicia i kazała powtórzyć badania - wyniki były wzorowe. Aaaa i w ogóle polecam robić badanie moczu w pojemniczkach do posiewu bo są bardziej sterylne. Mi zawsze wychodziło tak że jak robiłam ogólne badanie moczu w zwykłym pojemniczku to wyniki masakra a jak robiłam posiew to wszystko super, wiec moim zdaniem te zwykłe pojemniczki są beznadziejne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:01

jusella, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

201607287452.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zrobię w końcu zamówienie z apteki Gemini:)

Co do koszul ja mam 2 z długim rękawem ale chyba sobie obetne i będą dobre:) w poprzedniej ciąży kupilam wtedy nie było tak gorąco.

A wiecie co ja nawet mimo ciąży lubię takie upały.

Miłego dnia:)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciepłolubna :P

Co do bakterii w moczu...to macie rację pojemniczki tylko jałowe, ale i tak nawet po przestrzeganiu wszelkich zasad prawidłowej higieny bakterie zawsze jakieś wychodzą. Raz też brałam monural i robiłam posiew.

Ja mam jedną koszulę, planuję dokupić jeszcze jedną na zmianę a do porodu chyba kupię zwykłą koszulkę na ramiączkach.

Miałyście już pobierany wymaz gbs? Ja chyba dziś będę miała, trochę boję się o wynik, jak każdego 'nowego' badania.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

podczytuję Was tu troszkę po cichu :D
    figaa wrote:
    A ja dziś zrobię w końcu zamówienie z apteki Gemini:)

Co do koszul ja mam 2 z długim rękawem ale chyba sobie obetne i będą dobre:) w poprzedniej ciąży kupilam wtedy nie było tak gorąco.

A wiecie co ja nawet mimo ciąży lubię takie upały.

Miłego dnia:)
    figaa mogłabyś tutaj wrzucić listę rzeczy jak będziesz robiła to zamówienie z apteki?? Wiem że kiedyś ktoś tu to wrzucił ale ja to przecież ja i nie mogłam sobie zapisać a tak pędzicie z tymi stronami że nie mogę teraz za nic w świecie znaleźć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:04

Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ