X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy lekarz może wymierzyć? Ja jestem drobną kobietą i te pęknięcia też mnie przerażają :O Wiem, że to zależy od wagi dziecka, ale tak orientacyjnie, wiecie już do jakiej wagi jesteście w stanie urodzić sn? Ja jestem bardzo tego ciekawa, ale chyba lekarz na wizycie mnie nie wymierzy, prawda?

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie :)

Dawno się nie odzywałam bo mam strasznie duzo zajęć, nauka do egaminów ( jutro pierwszy trzymajcie kciuki) badania do pracy mgr ( zajmuja mnóstwo czasu , przebadac 2 krotnie 30 osób z moim brzucholem nie jest takie proste, na szczescie juz widac koniec badan i bedzie mozna dokonczyc pisanie pracy mgr)

Wszystkim gratuluje wizyt i slicznych maluzków. Niezapominajka
    gratuluje synka oby szybko wyszedł do domu.

Widze ze pojawił sie temat nosidełek i pasa poporodowego. Jako fizjoteraputa osobiscie odradzam i jedno i drugie. Pas poporodowy moze robic naprawde duze kuku jesli chodzi o kregosłup, wiec dobrze sie nad tym dziewczyny zastanówcie. Jesli chodzi o nosidełka to tez do 4-5 miesiąca odradzam. Sama zakupiłam chuste i zamierzam od czasu do czasu z niej korzystac :)

A propo znieczulenia to przeraza mnie to ze w Polsce jest ono tak trudno dostpne. Osobiscie to ze tutaj mam zapewnione znieczulenie , któe moge sama dawkowac. Działajace do tego stopnia ze mozna zasnac pomimo skurczy daje mi duzy konfort psychiczny.

Jesli chodzi o szlafrok to ja nie zabieram, bede miała prywatny pojedynczy pokój z łazienka, w ciagu dnia połozne prosza i przekonuja do przebrania sie w wygodne ubranie dzinne ( zakupiłam luzny bawełniany dres i zabiore topy) w koncu pobyt w szpitalu to tylko 72 godziny wiec dam rade bez szlafroka.

A na koniec pochwale sie kącikiem mojej Aureli :) Brakuje jeszcze materaca ale czekamy na dostarczenie :) Na scianie beda literki jej imieniem i swiatelak cottons balls :)Ale za dekorowanie zabiore sie dopiero po egzaminach.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07cb71b25519.jpg

PS. Ja tez dzis zajadam czereśnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 14:42

jusella, ania181111, Agness27, renieczka, nowatorka, aisa, panna truskawka, stokrotka2013, Maka, kot_bury, Kasiulina, TheForfie, Agaax, niezapominajka lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swojej zdjęłam przewijak, bo mnie wkurzało, że mi komoda od ściany tak odstawała :)
    Poza tym bardzo ładne mmebelki. Praktyczny kolor :)

Pauli11, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) w końcu Was nadrobiłam ale ciężko było :P na chwilę tylko opuściłam forum a Wy jak burza do przodu hi hi hi :)

Agnes właśnie kurcze nie przebywam na słońcu .. wydaje mi się, że to przez świeże pieczywo i truskawy staram sie jak mogę zapychać czekoladą , i trochę lepiej hehe :)

Wróciłam właśnie z miasta ... o mamusiu kochana 34 stopnie , idzie urodzić w tym skwarze . W domku trochę chłodniej ale też ledwo wyrabiam , muszę chyba M powiedzieć żeby na urodziny sprawił mi wiatrak , bo inaczej nie dotrwam chyba do tego lipca , ewentualnie na golasa :)

Odnośnie znieczulenia zewnątrz oponowego , u mnie w małym mieście , ale jest dostępne , bo mają na oddziale anestezjologa cały czas , wiec nie ma z tym problemu , aczkolwiek ja chyba zdecyduje się na poród na żywca .. :P ale w planie porodu mam zaznaczone , że gdybym zmieniła zdanie to zzo :) żeby na samym początku jakieś badania pobrali , i nie tracili czasu później jak mi się odwidzi , tak nam położna mówiła , ze lepiej tak zrobić :)

Odnośnie szlafroków , ja sobie odpuszczam w taki upał w szlafroku chyba bym się udusiłą .. co prawda moglabym kupic sobie lżejszy ale na ogól nie chodzę w szlafrokach wiec dla mnie to i tak zbędny wydatek na kilka dni :)

Aniu mniam , mniam ten serniczek wygląda czekam z niecierpliwością na przepis .

Dziewczyny macie jakiś sposób na upierdliwe ranne ćwierkanie jaskółek ?? nie mogę zlikwidować gniazda bo jest jakieś 6 m odemnie :D i nie mam jak się do niego dostać nawet :/ a codziennie o 4 siedzą mi łąjzy na parapecie i ćwierkają i nie mogę spać kurcze .

Matko , zapomniałam już co miałam wiećej napisać ..

Chyba cos odnośnie łóżeczka , że klupś ma super łóżeczka , włąśnie mi przyszło , ale jeszcze czeka na złożenie . Opinnie ma całkiem bardzo fajne :)

Jusella , odpoczywaj ! nie przemęczaj się ! leż póki możesz , żeby jak najdłużej Synek siedział w brzuszku ;))

Niezapominajko , co tam u Ciebie słychać ? jak się synuś czuje ? wszystko w porządku ? jak będziesz miała chwilę to daj znać :)

jusella, Agness27, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam cześć zakupów ale czas chwilę usiąść i się zrelaksować

http://static.pokazywarka.pl/i/6639736/619961/dsc-0683.jpg

Sorki ze nie obrocone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 15:24

Karolla., jusella, nowatorka, majeczka87, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy łóżeczko z Klupsia model Radek II białe z szufladą, niedługo będziemy składać, na razie jest w pudle ;)
    Koncerty ptaków niestety budzą i mnie, na osiedlu dużo drzew, pełno ptactwa i ja oprócz zamykania okna nie mam innego sposobu...

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    U mnie też remontowo - robimy dziś elektrykę w naszym nowym domku ;)
    Pauli bardzo ładne mebelki!
    Co do porodu to w szpitalu którym mam rodzić nie ma problemu ze znieczuleniem raczej i ja wielokrotnie powtarzam, że bohaterki zgrywać nie będę tylko od razu to chcę. Za dużo się nasłuchałam o tym, że któraś nie chciała, a później ryczała żeby dać jak było już za późno :P
    Też odpuszczam raczej sobie szlafrok.
    Z tym śpiewem ptaków to chyba jestem jakaś inna, bo ja mam wokoło domu pełno drzew i krzewów, śpiew budzi mnie już około 4, ale dla mnie to przyjemność taki ptasi koncert ;)
    Czy któraś robi sobie ten hmm..masaż krocza? bo mi belly podopowiada żeby to robić od dziś.

jusella, Karolajjn:), Karolla., kot_bury lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że nie tylko ja jestem taka odważna :) tzw może nie jestem, ale postawiono mnie przed brakiem możliwości wyboru... no chyba, że inne miasto. Pewnie gdyby u mnie w szpitalu znieczulenie było to bym się zastanawiała :)
    Ja mam głównie ubranka 62cm i niewiele 56. Dla nas lepiej większe, bo jak się nie ma wprawy w przebieraniu takich maluszków (jak ja) to jest łatwiej :) Z resztą w rodzinie dużo się dużych dzieci rodzi, więc nie wiadomo jak to będzie :)
    U mnie remontu już prawie koniec i nareszcie mieszkamy w swoim nowym mieszkanku :) Jest jeszcze trochę rzeczy do wykonczenia, skrecenie mebli do małego, ale to już z górki :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Dziewczyny a kiedy lekarz może wymierzyć? Ja jestem drobną kobietą i te pęknięcia też mnie przerażają :O Wiem, że to zależy od wagi dziecka, ale tak orientacyjnie, wiecie już do jakiej wagi jesteście w stanie urodzić sn? Ja jestem bardzo tego ciekawa, ale chyba lekarz na wizycie mnie nie wymierzy, prawda?

Tego się nie da wymierzyć :)

• aga9009 Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    W Poznaniu np na cztery szpitale, w których można rodzić, tylko w jednym dają od ręki znieczulenie, akurat tam gdzie, chcę rodzić, ale ja go nie chce. Jak poprzednio rodziłam też tam, to na sali potem miałam dwie dziewczyny, które dostały zzo, ale im nie zadziałało. Tak więc nawet jak dają, to nie ma gwarancji, że zadziała.

Milcia a gdzie chcesz rodzić w Poznaniu? Bo ja chyba na Polnej, ale jeszcze sie waham...

201607287452.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Karolla jak sie bedzie rodzilo zalezy od wielu czynnikow. Nie tylko od rozmiaru dziecka ale tez od jego ulozenia i elastycznosci pochwy a takze sily skurczow itd. :)

jusella, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prędkości porodu również :)

Możesz próbować się uchroonić przed pęknięciem - ćwiczyć mięśnie Kegla i robić masaż krocza, ale to też pewności nie da.

nowatorka, TheForfie lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS ja planowałam zacząć ten masaż , dopóki nie przeczytałam w jaki sposób trzeba go robić . :)

odnośnie nacinania krocza , ja mam zaznaczone w planie porodu , żeby nacinali podobno i tak nie boli bo robią to w skurczu . A wolę to niż mam popękać od góry do dołu , i większej szkody sobie narobię :)

U mnie buuuurzooowo w końcu mmm :) , rześkie powietrze na maxa .

Dalile, MirelS, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Tego się nie da wymierzyć :)

Nie do końca. Mierzy się obwód główki na usg i kości miednicy mamy i jak kanał miednicy nie zmieści główki to robią cc.

Dalile, Karolla., jusella, aisa, Maka, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to kości, ale to czy skóra wytrzyma, to już sie wymierzyć nie da. O to mi chodzi :)

kot_bury lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO pęknięcia niestety nie da się przewidzieć :)

Dalile lubi tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, że tego czy się pęknie czy nie to nie da się przewidzieć (wcześniej wymierzyć) bo zależy od wielu czynników, chodziło mi czy są wskazania do cc czy nie ;)

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Mierzy się obwód główki na usg i kości miednicy mamy i jak kanał miednicy nie zmieści główki to robią cc.
    To miałam na myśli, ale to chyba dopiero w szpitalu przed porodem, tak?

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas we wloszech to wogole nie istnieje cos takiego jak cc na zyczenie lub bo dziecko duze czy cos tam.wszyscy rodza naturalnie no chyba ze dziecko ulozone posladkowo albo sa jakies inne komplikacje

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga9009 wrote:
    Milcia a gdzie chcesz rodzić w Poznaniu? Bo ja chyba na Polnej, ale jeszcze sie waham...

Też jesteś z Poznania? Ja z okolic :) Ja rodziłam w Św. Rodzinie i teraz też tam zamierzam. Mniejszy szpital, bardziej kameralnie i po pierwszym jestem zadowolona :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ