Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo! U nas też upalnie. I dzisiaj koniecznie zabieram się za pranie, prasowanie, pakowanie.
Jeszcze chwila i pralka skończy się czyścić.
Na obiad dzisiaj karkówka z grilla, ziemniaki i surówka.
Szafa i łóżeczko prawdopodobnie do piątku dojedzie. Cieszę się.kama005, jusella, kot_bury, Agness27, nowatorka lubią tę wiadomość
-
Ja witam się po ciężkiej nocy
Od trzech nocy spojenie boli, jak śpię dłużej na jednym boku. W nocy wstać nie mogę, boli póki nie rozchodzę. Brzuch mam cały obolały rano.
A to mój dzisiejszy brzuch na rozpoczęcie 35 tygodnia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c92a527d07cb.jpgZonti, renieczka, LilouK, Agaax, Zojka, Naditta, kama005, stokrotka2013, Karolla., jusella, aisa, panna truskawka, kamenkaa, kot_bury, majeczka87, mamuśka1, Agness27, nowatorka, ona2012 lubią tę wiadomość
-
Ja zrobię fotkę jutro przed wizytą
Ale kurcze, same ładne piłeczki, laski z nas!
Wczoraj mama była ze mną u diabetologa i mówi, że kobiety w ciąży się zmieniły. Kiedyś były takie szafy trzydrzwiowe i każdy wiedział, że ciąża, a teraz każda z piłką pod koszulką i tyle.
Co prawda zwaliła to na dietę cukrzycową, ale ja po naszym temacie widzę, że to teraz normaJuż na hasło ciąża nie zaczynamy jeść za dwoje, tylko tyle ile trzeba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 10:56
jusella, kamenkaa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Panna Truskawka fajna bryka, tez się przez chwilę nad nim zastanawiałam, ale ostatecznie padło na inny.
Ania laska z Ciebie, a brzuszek tylko dodaje Ci uroku
Ja mam astygmatyzm i -1 i -1,25. Noszę okulary i do szpitala tez biorę.
Dunda coś może być w tym, że maluch rozpoznaje mamę po ciemnych oprawkach. Przecież takie maleństwa najlepiej widzą właśnie kontrasty. Czyli biało czarne no i z małej odległości ofkors, 20-30 cm.
U mnie na obiad gołąbki z zamrażalnika. Nie chce mi się nic robić.
W ogóle od wczoraj mam jakiegoś doła. Ciągle ryczę, zaczynam myśleć, czy zdążę ze wszystkim przed porodem. Czy sobie poradzę. Boję się tej cesarki, że nie dam rady się zająć malutką
A od tego brzuch mi się napina po kilka razy na godzinę. Biorę magnez i nospe ale mało to pomaga. Wizyta dopiero we wtorek, mam nadzieję, że wytrzymam.
Również życzę wszystkiego dobrego dzieciaczkom. Tym jeszcze zapakowanym i tym po tej stronie brzucha
Dobrego dnia.LilouK, ania181111, kama005, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, witamy sie i my!
Dla wszystkich Dzieci, dużych, małych, wszystkiego NAJ
Nowa!, cieszę się, że zdecydowałaś się pojechać do lekarza, przynajmniej wiesz na czym stoisz. Zdrówka, oby dzidziuś jeszcze troszkę posiedział w środku
Truskawka, piękny pojazd. Francja elegancja
Ania, Milcia, super buńki! Laski z Was, kurcze blade
Poza tym gratki po udanych wizytach wczoraj i kciuki w górę za dzisiejsze
Jusella, zrobiłaś mi smaka tym koktailem i też takiego dziś uczynię, pozacieram ślady zanim stary wróci z roboty, żeby nie było, że się nie podzieliłam
Ah dziewczyny, wczoraj zachciało mi się woskować pękniętego jeża. Tragedia! Dostać się dostałam, ale coś musiało pójść nie tak, bo zakleiłam się cała plastrem wosku. Wosk ten sam co zawsze, nie wiem czy się bardziej pocę, czy temperatura ciała jest wyższa niz normalnie, bo wszystko się topiło na mnie! Wyglądam jakby mnie ktoś zapalniczką opalił między nogami, krwiak, kępki kłaków, tu znowu łyso. Masakra!
A zaraz mam spotkanie z położną, mam nadzieję, że nie ma w planie gmerania mi między nogami, bo laska padnie ze śmiechu jak TO zobaczy!
U mnie dziś zapiekana rybka w sosie śmietanowym z koperkiem, z młodymi ziemniaczkami i surówką z poraWczoraj gotowałam zielone curry staremu, wszędzie okna otwarte od wczoraj, bo smród wszędzie, łeeeh!
Pięknego dnia!
U mnie pogoda taka, że nic tylko się zastrzelić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:02
renieczka, ania181111, Agaax, Naditta, Maka, jusella, aisa, kot_bury, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeve90 wrote:No ale jak z pupy ten wymaz lekarz pobiera? Poprpstu jak pomysle to się tak krepuje
No jakby nie było z pupyI z pipki też
Dziewczyny to tylko badanie, do tego trwa sekundę. Smyrnie cie tam patykiem do wymazu i po krzyku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:08
eve90, jusella lubią tę wiadomość
-
Dalile, ja bym mojemu nie dała tyknąć mnie tam na dole. Raz poprosiłam go o delikatne, a jednocześnie szybkie i zdecydowane oderwanie plastra z wąsików, tak jakby to była jakas wielka filozofia, a ten ćwok jak szarpnął, tak wąs poszedł razem z naskórkiem wargi jak i ust. Przez tydzień chodziłam z bordowymi paskami pod nosem, a potem ze strupami. Wyglądało to jak jakiś parch.
Tak że tego, podziwiam za odwagękot_bury, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość
-
Renieczka nie doluj się
ja już nie mam siły na dolowanie
a tak szczerze to mam tyle rzeczy na głowie ze nie mam czasu się dolowac
Mam remont na głowie :/całe mieszkanie tzn57 m do ogarnięciamało tego w ogóle nie jestem spakowana do szpitala , małej ciuszki to nawet nie ruszone z metkami jeszze
Lilouk jakie Ty horrory przezywasz z mężem :)co do golenia to dziś też muszę wieczorem ale to z lusterkiemhaha
Na obiad robię żurekrenieczka, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Byłam u mojej gin. Mam infekcje pęcherza. Infekcje intymna i Anemie. Chyba nie jest źle?
Dostałam furagine (3x2), tardyferon (1x1) i pimafucin(1x1) czy jakoś tak. I nadal mam odpoczywać i kontrola za dwa tygodnie.
Niedługo się pogubić co gdzie kiedy mam braćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:31
-
Wiecie idąc dzisiaj do przychodni się przerazilam. Jeszcze 3 tyg i ciąża donoszona. Straaaaaszne. Dotarło do mnie ze to juz zaraz. No się normalnie przerazilam.!!!!
Dzisiaj piore ostatnie rzeczy do torby. I pakuje jutro albo pojutrze w zależności jak wyschna.
Koktajl bym sobie zrobiła. Czas kupić truskawki aleja bym dodała bitej śmietany!jusella, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość
-
Witam się,
Ja GBS miałam pobrany tydzień temu i chyba tylko z pochwy, dziś może odbiorę wnik.
Zastanawiam się czy mam się już ogolić tzn. poprosić męża o pomoc. Zobaczymy po wizycie jak się sytuacja rozwijabo jak urodzę za 4 tygodnie to i tak zarosnę
U mnie dziś pochmurno ale bardzo duszno i nie ma czym oddychać, masakra jakaś.
Powiem wam, że ta niepewność kiedy się zacznie poród jest straszna i wiecie ja nadal jestem nieświadoma chyba do końca, że niedługo zostanę mamusią.
Wszystkim naszym dużym i tym nienarodzonym dzieciaczkom życzę wszystkiego dobrego.jusella, LilouK, TheForfie, kamenkaa, kot_bury, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Witam się
Ja po wczorajszej wizycie i jestem z wizyty na wizyte coraz głupsza
Moja królewna uznała że nie zwolni tępa i będzie z tych dorodnych
Wg Om Panna Zuzanna 34+2 wg USG 37+2 Waga 2830,04 . Od 4 miesięcy wyprzedza o te 3 tygodnie i na chwilę obecną TP. 19 czerwiec 2016.
Dostaje już świra czy ja przypadkiem jakiś dat nie pokręciłam
Pani Doktor zaproponowała CC jeśli dotrwam do 1 lipca ( bo według OM powinnam dotrwać) a ja marzyłam o SN
Od środka mnie rozpiera przeczucie że bardziej się zgadzam z tym czerwcem niż z lipcem.
Rozkładam ręce i czekam z torbą ;(
Jutro wizyta z położną. Mamy wszystko omówić. Może ona coś podpowie .
W piątek podpisuje umowe z PKMB o pobranie komórek. Chociaż tyle udało mi się załatwić.
eve90, renieczka, jusella, kot_bury, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl