X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta końcówka ciąży to chyba jest jakaś lekko depresyjna.
    Ja po nocach spać nie mogę, ciągle myślę o tym czego mi jeszcze brakuje (a trochę tego jest, uwierzcie!), jak sobie poradzę podczas porodu itd itp...
    Oczywiście moje dziecko się przyczynia do nieprzespanych nocy, bo tak szaleje, że nie da się zasnąć. A rano oczywiście książę śpi. No wykapany ojciec jak nic.
    Do tego wszystkiego u nas pogoda jak to dobrze ujęła LilouK "nic tylko się zastrzelić".
    Też jak rano wstaje to mam brzuch obolały, a od 3 dni mój mały sobie upodobał żebra i już nie wiem jak go przekonać, żeby kopał gdzie indziej. Ale z drugiej strony to on chyba już ma malutko miejsca, bidulek...

Dalile, podpisuje się pod tym co Twoja mama powiedziała. To na prawdę widać, a i moja powtarza ciągle to samo. Chyba większa świadomość wśród ludu. Bo to nie chodzi tylko o wygląd, ale przecież też o zdrowie nasze i malucha! Moja mama w ciąży ze mną przytyła, uwaga: 30 kg! I wtedy to była norma.

Co do GBS to można samemu pobrać, ja pobierałam tylko z pipki i wyszedł pozytywny.

eve90, jusella, LilouK, Karolajjn:), kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Piękne brzuszki, wszystkie bardzo bardzo zgrabniutkie :)

Czytam, że wszystkie zmierzają się z prasowaniem, mi tez jeszcze zostały ubranka na 62 do uprasowania i pościel. Gbs lekarz kazał mi pobrać samej, nie wiem czy zrobiłam to dobrze, wynik za kilka dni. Z goleniem są akrobacje i chyba tak jak większość golę się 'na czuja' a później ewentualnie mąż poprawia, a jak idzie się przy tym zmęczyć, masakra! :P

eve90, jusella lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak patrzę na wagę to mi Gorzej.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk jesteś debesciara poplakalam się ze śmiechu czytając twojego posta :)

Truskawka, śliczna bryka :) aż się swojego nie mogę doczekać kiedy go złożymy ale jeszcze troszkę.

Ania, Milcia super brzuszki muszę i ja sobie fote strzelić niebawem.

U mnie gorąco nie ma czym oddychać drzwi okno pootwierane i minimalny ruch powietrza a mi gorąco a to dopiero początek lata ehh.

Dziś krok do przodu z pakowaniem torby i mam pytanie ile bierzecie podkładów ginekologicznych tzw zapiekanek ile podkładów na łóżko i ile wkładem laktacyjnych ? Bo mi torby zaczyna brakować :)

ania181111, eve90, jusella, LilouK, kot_bury, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja jak patrzę na swoją to też mi slabooo:p

eve90, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć pobrany gbs za tydzień 9 czerwca na wizycie, to będzie w trakcie 35 tygodnia.
    Jak już się boję patrzeć na wagę :P Różnie z tym jest, ja widzę nadal takie co dużo przytyły. Pisałam nawet kiedyś, że jedna w okolicy 50 kg. Ale fakt faktem ciężarówki są coraz ładniejsze i bardziej zadbane niż kiedyś ;)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Lilouk jesteś debesciara poplakalam się ze śmiechu czytając twojego posta :)

Truskawka, śliczna bryka :) aż się swojego nie mogę doczekać kiedy go złożymy ale jeszcze troszkę.

Ania, Milcia super brzuszki muszę i ja sobie fote strzelić niebawem.

U mnie gorąco nie ma czym oddychać drzwi okno pootwierane i minimalny ruch powietrza a mi gorąco a to dopiero początek lata ehh.

Dziś krok do przodu z pakowaniem torby i mam pytanie ile bierzecie podkładów ginekologicznych tzw zapiekanek ile podkładów na łóżko i ile wkładem laktacyjnych ? Bo mi torby zaczyna brakować :)

Ja wzięłam całe opakowanie zapiekanek 10szt., dodatkowo 5 szt. podkładów na łóżko i z 20 wkładek laktacyjnych. Jeśli coś będzie mi brakować to mąż zawsze może dowieźć.

• Maka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK dzisiaj z wpisem przeszlas samą siebie. Najpierw 3 razy czytałam o co Ci chodzi z tym woskowaniem jeża...- bo ja nie wyobrażam sobie woskowania tych okolic.. Ale jak już do tego doszłam co zrobiłaś to myślałam że padne ze śmiechu. Jesteś niemożliwa. Naprawdę.

Macie może w swoich pralkach funkcje " ubranka dziecięce"? Nastawilam i pralka ma prać 2,5 h w 60 st i nie idzie nic zmienić - chyba że na 95 st...

Tym sposobem za 2,5h będę miała wyprana pierwszą turę. Później jeszcze 3(!)

eve90, stokrotka2013, LilouK, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą depresja to racja.. Ja mam momenty ze siadam i chce mi się płakać, bez żadnego konkretnego powodu, chyba ogarnia mnie przerażenie chociaż swego synka nie mogę się już doczekac!

Wczoraj zakupiłam 2 koszulki i szlafroczek na rynku więc dzisiaj popiore żeby już gotowe bylo i za parę dni pakuje torbe

Dzisiaj obiadek z koleżankami na mieście - pyszna kawa latte i naleśniki na slodko z a co! (Udaje ze nie mam wagi :P)

jusella, Maka, kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja jeszcze nie czuję, że poród tuż tuż i jakoś tak się nie mogę zabrać za tą torbę, z niedowierzaniem patrzę w kalendarz, że już czerwiec i 9 miesiąc, a jak u Was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 2 paczki podkładów poporodowych. Jedne takie zwykłe bella, a drugie profilowane na noc z canpol.

Podkładów na łóżko u mnie w szpitalu nie wymagają, ale kupiłam paczkę wiec ze 3 sztuki wezmę, może die przydadzą, np jak będę przewijać dziecko czy coś.
    A wkładki laktacyjne to mam jakieś próbki wiec wezmę 2-3 pary. Na początku nie są aż tak potrzebne, a nawał przypada na 3-5 dzień wiec juz większość z nas będzie w domu.
    U mnie na wadze +14, na pewno popsuta, przecież Marysia waży lekko ponad 2kg ;)

stokrotka2013, jusella, Naditta, kot_bury, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka wrote:
    Witam się :)

Ja po wczorajszej wizycie i jestem z wizyty na wizyte coraz głupsza :(
    Moja królewna uznała że nie zwolni tępa i będzie z tych dorodnych :)
    Wg Om Panna Zuzanna 34+2 wg USG 37+2 Waga 2830,04 . Od 4 miesięcy wyprzedza o te 3 tygodnie i na chwilę obecną TP. 19 czerwiec 2016.
    Dostaje już świra czy ja przypadkiem jakiś dat nie pokręciłam :(

Pani Doktor zaproponowała CC jeśli dotrwam do 1 lipca ( bo według OM powinnam dotrwać) a ja marzyłam o SN :(

Od środka mnie rozpiera przeczucie że bardziej się zgadzam z tym czerwcem niż z lipcem.
    Rozkładam ręce i czekam z torbą ;(

Jutro wizyta z położną. Mamy wszystko omówić. Może ona coś podpowie .
    W piątek podpisuje umowe z PKMB o pobranie komórek. Chociaż tyle udało mi się załatwić.

Zojka nie martw się na zapas. Mój synek też raczej z tych większych bo ma plus/minus 3kg i lekarz zwracał na to uwagę i powiedział, że będziemy to kontrolować ale w momencie kiedy mam zagrożenie, że może się urodzić wcześniej to jest to dla mnie pocieszające bo lekarze uważają go za dziecko donoszone. Zacznę się martwić jak będzie się zbliżał termin porodu a mały dalej będzie tak przybierał :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    jusella jesteś wspaniała!! dziekuje :*

Czy jest tu mamusia noszaca soczewki? Nakładacie je podczas porodu czy robicie zamiane na okulary wczesniej? ja mam kupione okulary ale sa mocniejsze od soczewek i sie zastanawiam czy sie na okulary przekładać czy nie hmm

Ja noszę soczewki. Generalnie chciałabym je mieć podczas porodu (noszę na 24 godziny na dobę). Biorę ze sobą okulary, więc pewnie zmienię w trakcie..

majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyczuwam i powtarzam mezowi ze juz nidlugo byle nie dzis bo taka rozrzutna na 50 urodziny tescia to nie bede :)

renieczka, jusella, Maka, Naditta, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Ja wzięłam całe opakowanie zapiekanek 10szt., dodatkowo 5 szt. podkładów na łóżko i z 20 wkładek laktacyjnych. Jeśli coś będzie mi brakować to mąż zawsze może dowieźć.

Właśnie chce odłożyć w oddzielną torbę rzeczy dla męża jak będzie mi coś brakowało żeby nie szukał później i tysiąc razy nievdzwonił, tylko żeby miał w jednym miejscu gotowca. Super dzięki za podpowiedź :)

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Zojka nie martw się na zapas. Mój synek też raczej z tych większych bo ma plus/minus 3kg i lekarz zwracał na to uwagę i powiedział, że będziemy to kontrolować ale w momencie kiedy mam zagrożenie, że może się urodzić wcześniej to jest to dla mnie pocieszające bo lekarze uważają go za dziecko donoszone. Zacznę się martwić jak będzie się zbliżał termin porodu a mały dalej będzie tak przybierał :)

Nowa, a tez Twoj tak wyprzedza w datach ?

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wybieram sie pobrac dzis wymaz gbs a za tydzien wizyta :) to się dowiem jak wyszlo i zostało tylko 8 dni do donoszonej ciazy :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka wrote:
    Nowa, a tez Twoj tak wyprzedza w datach ?

Według lekarzy tak i pierwsze co mówią ooo tu będzie duże dziecko ale tak jak mówię będę się martwić bliżej terminu porodu bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy nas to spotka.

• jusella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po badaniach - przeżyłam - jutro doktorek, zobaczymy czy Szymo posłuchał matki i zwolnił tempo rośnięcia :-).

Śliczne Brzuszki :-)

Do szpitala biorę paczkę zapiekanek, paczkę zwykłych dużych podpasek, 4 podkłady na łóżko a o wkładkach nie pomyślałam :-/.

W nagrodę, że byłam dzielna przy pobraniu krwi kupiłam sobie spodenki - jak znam swoje szczęście, to zaraz pogoda się schrzani i będzie 16 stopni :/.

Dziś na obiad naleśniki z serem robię i pomidorową z ryżem.

Karolla lepiej weź się za pakowanie torby, zanim Dzieć Twój Cię zmusi ;-). Też nie mogłam się zmotywować, ale jak skurczy-byków dostałam to spakowałam się w trimigi :-D.

Maka, stokrotka2013, eve90, kot_bury, majeczka87, Pauli11, Pauli11 lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka , u mnie też funkcja dziecięce jest na 60 stopni , a ubranka powinno się niby brać na 30 stopniach , to ja ustawiam na funkcje wełna , 30 stopni plus wirowanie 37 minut :P

Co do okularów/soczewek i wizyt u lekarza , mój okulista powiedział ze przy wadzie wzroku powyżej 2.0 +/- nie powinni męczyć nas naturalnym porodem powyżej 3h , jeśli powyżej 3h dalej nic się nie dzieje i nie rodzisz to wtedy cc . Z tym , ze to zalezy też od szpitala , w jednym się tego trzymają w drugim nie :)

Jusella , zgrzeszyłam wczoraj przez Ciebie i wciagnełam makaron z truskawkami i śmietaną na noc ! :)

Ja mam dopiero wizytę 15.06 :( po 6 tyg masakra nie mogę się już doczekać.
    i Oczywiście wymaz będę miała na niej pobierany wrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 13:02

jusella, Maka, kot_bury, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ